apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Εγώ σε δεύτερο ενικό. Αλλά αυτό που έκαναν για εσένα το έκαναν για όλους οπότε ουσιαστικά σε δεύτερο πληθυντικό μίλησα κι εγώ.
pournaras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Εγώ σε δεύτερο ενικό. Αλλά αυτό που έκαναν για εσένα το έκαναν για όλους οπότε ουσιαστικά σε δεύτερο πληθυντικό μίλησα κι εγώ. ΜΑλιστα... Οταν λοιπον εγω μιλαω σε Β' πληθυντικο και λεω "μιζεριαστε", εννοω ολους αυτους που μιζεριαζουν (οπως με το θεμα του σταρτ μενου στα 8αρια), βγαζοντας τον εαυτο μου απ' εξω, διοτι το θεμα του σταρτ μενου (και το τωρινο βεβαια της canonical), οχι απλα δεν με πειραξε, αλλα μου αρεσε κιολας. Ενταξει τωρα;
apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δεν είχα κάποια απορία. Είναι προφανές ότι σου άρεσαν κιόλας γι' και συμπεριλαμβάνεσε στο δεύτερο πληθυντικό. Ισχύει επομένως ό,τι έγραψα. Καλή μεγαλύτερη απόλαυσή σας.
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Το start menu δε στο έβγαλαν στα 8 pournaras στο μεγάλωσαν για να έχεις μεγαλύτερη απόλαυση. Καλή σου απόλαυση λοιπόν μη χαλιέσαι από όσα λέμε. @jimmy213 αυτό ακριβώς λέω και τα 8 προς την ίδια κατεύθυνση του touch κινούνται. Γι' αυτό είπα να ΑΡΧΙΣΟΥΝ να διαχωρίζουν το pc από το tablet, τα 8 άλλωστε δεν θα μείνουν πολύ. 1-2 χρόνια όπως και τα vista.... Τι σημασια εχει ποσο καιρο θα κρατησουν τα 8!?! Αφου η εξεληξη των επομενων windows,θα βασιζονται πανω στα 8,οπως και τα 7 βασηστικαν πανω στα vista και οχι στα xp! Οποταν το νεο ui,που ενοχλει,οχι μονο δε θα φυγει,αλλα θα ειναι αυτο που θα δεχτει τις περισσοτερες βελτιωσεις,στη καινουρια εκδοση των windows και πολυ λιγοτερο το desktop ui! Mε αλλα λογια,ξεχαστε τη περιπτωση,διαχωρισμου των tablets ui και desktop ui στα νεα windows!
apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ και πιστεύω πως θα γίνει/θέλουν να κάνουν. Δεν το κάνουν όλοι όμως και ούτε είναι βέβαιο το πόσο αποδεκτό θα γίνει αυτό. Σηκώνει πολύ συζήτηση άλλωστε το αν θα είναι καλύτερο να έχει κανείς οθόνη αφής για το dekstop του όπου κάνει τις δουλειές του. Οι τρέντηδες βέβαια θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες και άλλα λειτουργικά εκτός από της μα.
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ και πιστεύω πως θα γίνει/θέλουν να κάνουν. Δεν το κάνουν όλοι όμως και ούτε είναι βέβαιο το πόσο αποδεκτό θα γίνει αυτό. Σηκώνει πολύ συζήτηση άλλωστε το αν θα είναι καλύτερο να έχει κανείς οθόνη αφής για το dekstop του όπου κάνει τις δουλειές του. Οι τρέντηδες βέβαια θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες και άλλα λειτουργικά εκτός από της μα. Οι πρωτοι που ανοιξαν τις σαμπανιες,με την ανακοινωση των 8 και του νεου ui,ηταν η Intel και οχι οι τρεντηδες!!!Καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθηνη,ειναι το νεο ui και ποσα συμφεροντα κρυβονται πισω απ'αυτο!Δεν ειναι υποθεση πλεων,μονο της ms,ουτε η αναπτυξη,ουτε η προοθηση και κυριως ουτε η επιτυχια/διαδοση του στην αγορα!
atheatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Τι σημασια εχει ποσο καιρο θα κρατησουν τα 8!?! Αφου η εξεληξη των επομενων windows,θα βασιζονται πανω στα 8,οπως και τα 7 βασηστικαν πανω στα vista και οχι στα xp! Οποταν το νεο ui,που ενοχλει,οχι μονο δε θα φυγει,αλλα θα ειναι αυτο που θα δεχτει τις περισσοτερες βελτιωσεις,στη καινουρια εκδοση των windows και πολυ λιγοτερο το desktop ui! Mε αλλα λογια,ξεχαστε τη περιπτωση,διαχωρισμου των tablets ui και desktop ui στα νεα windows! Αν το metro θεωρείται tablet UI έχοντας τις ρίζες του σε κάτι που φτιάχτηκε για desktop χρήση παλαιότερα (οι πινακίδες του metro δεν φτιάχτηκαν να της ακουμπάμε με τα δάχτυλα...) εγω δεν θα ήθελα να ξεχάσω την περίπτωση διαχωρισμού των δύο UI.Ας φτιάξει πρώτα ενα επιτυχημένο touch UI η Microsoft ( και όχι ένα που δεν μπορει να έχει επιτυχία ούτε σε ένα smartphone ) και μετα θα ξεχάσω τα πάντα... Και μην δω να γράφεται ότι είναι θέμα marketing που δεν μπορει να έχει την κυριαρχία και στα mobile OS γιατι δεν γίνεται οπότε μας συμφέρει να πιπιλαμε καραμέλες και να τις καταπίνουμε όταν είμαστε σε πλεονεκτική θέση. Ελπιζω μόνο το Ubuntu να παραμείνει στις αρχές σχεδίασης της ήδη υπάρχουσας έκδοσης και να την βελτίωση στα σημεία αν είναι δυνατο
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Αν το metro θεωρείται tablet UI έχοντας τις ρίζες του σε κάτι που φτιάχτηκε για desktop χρήση παλαιότερα (οι πινακίδες του metro δεν φτιάχτηκαν να της ακουμπάμε με τα δάχτυλα...) εγω δεν θα ήθελα να ξεχάσω την περίπτωση διαχωρισμού των δύο UI.Ας φτιάξει πρώτα ενα επιτυχημένο touch UI η Microsoft ( και όχι ένα που δεν μπορει να έχει επιτυχία ούτε σε ένα smartphone ) και μετα θα ξεχάσω τα πάντα... Και μην δω να γράφεται ότι είναι θέμα marketing που δεν μπορει να έχει την κυριαρχία και στα mobile OS γιατι δεν γίνεται οπότε μας συμφέρει να πιπιλαμε καραμέλες και να τις καταπίνουμε όταν είμαστε σε πλεονεκτική θέση. Ελπιζω μόνο το Ubuntu να παραμείνει στις αρχές σχεδίασης της ήδη υπάρχουσας έκδοσης και να την βελτίωση στα σημεία αν είναι δυνατο Σου εφτιαξε μονο touch os και λεγεται RT! Για να δουμε ομως πιο απο τα δυο os(RT ή 8),θα κυριαρχισει στα windows tablets και μετα κρινεις,γιατι δεν εβγαλε μονο την RT στα tablets της!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cpWHJDLsqTU http://www.ubuntu.com/devices/phone/operators-and-oems
potis21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Η Apple με το iOS, η microsoft με το WP, ε καιρός ήταν να ακολουθήσουν και οι "ωμοί" linux-αδες...
apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Οι πρωτοι που ανοιξαν τις σαμπανιες,με την ανακοινωση των 8 και του νεου ui,ηταν η Intel και οχι οι τρεντηδες!!! Καταλαβαινεις ποσο μεγαλη ευθηνη,ειναι το νεο ui και ποσα συμφεροντα κρυβονται πισω απ'αυτο!Δεν ειναι υποθεση πλεων,μονο της ms,ουτε η αναπτυξη,ουτε η προοθηση και κυριως ουτε η επιτυχια/διαδοση του στην αγορα! Οι τρέντηδες όμως είναι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αγοράζοντας... χωρίς να έχουν κανένα άλλο ουσιαστικό κέρδος παρά μόνο την τρεντιά... Αυτό όμως όπως καταλαβαίνεις επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλους τους χρήστες. Φυσικά και δεν είναι υπόθεση μόνο της μα άλλωστε δεν είναι η μόνη εταιρεία που ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές/λογικές του τύπου "αυτό με συμφέρει να πουλήσω, σας κάνει δεν σας κάνει, αυτό θα αγοράζετε και θα χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό σας λέμε πως είναι το καλύτερο". Η intel, που ανέφερες, με τα sockets της π.χ, είναι μία από αυτές. Εκτός όμως από υπόθεση των εταιρειών είναι και υπόθεση των χρηστών. Μπορούν δηλαδή οι χρήστες να σταματήσουν να καταπίνουν τις μπούρδες των διαφημιστών και των μαρκετιστών και να αρχίσει να τους ενδιαφέρει πόσο λειτουργικό και χρήσιμο είναι κάτι, πόσο τους βολεύει/διευκολύνει για να κάνουν τη δουλειά τους και όχι πόσο τρέντι και "ιν" είναι...
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Οι τρέντηδες όμως είναι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αγοράζοντας... χωρίς να έχουν κανένα άλλο ουσιαστικό κέρδος παρά μόνο την τρεντιά... Αυτό όμως όπως καταλαβαίνεις επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλους τους χρήστες. Φυσικά και δεν είναι υπόθεση μόνο της μα άλλωστε δεν είναι η μόνη εταιρεία που ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές/λογικές του τύπου "αυτό με συμφέρει να πουλήσω, σας κάνει δεν σας κάνει, αυτό θα αγοράζετε και θα χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό σας λέμε πως είναι το καλύτερο". Η intel, που ανέφερες, με τα sockets της π.χ, είναι μία από αυτές. Εκτός όμως από υπόθεση των εταιρειών είναι και υπόθεση των χρηστών. Μπορούν δηλαδή οι χρήστες να σταματήσουν να καταπίνουν τις μπούρδες των διαφημιστών και των μαρκετιστών και να αρχίσει να τους ενδιαφέρει πόσο λειτουργικό και χρήσιμο είναι κάτι, πόσο τους βολεύει/διευκολύνει για να κάνουν τη δουλειά τους και όχι πόσο τρέντι και "ιν" είναι... H intel δεν ειναι μονο τα sockets της!Ειναι η ιδιοκτητρια της x86 πλατφορμας,που τρεχει τωρα το pc σου και δε θα μπορουσε να δεχτει να μην εχει μεριδιο στα tablets της ms! Οποταν η γνωμη μας,σαν πελατες εναντι των συμφεροντων της intel,δεν εχει ελπιδα να μετρησει,ουτε τωρα ουτε μετα! Το μονο που εχεις να κανεις αυτη τη στιγμη,για να αντιδρασεις σαν χρηστης,ειναι να εγκταληψεις,οχι τα windows,αλλα ολη τη x86 πλατφορμα και να πας σε arm! Δυστυχως ομως,προς το παρον, δε σε περνει,ουτε εσενα,ουτε εμενα,ουτε κανενα pc user,να κανουμε κατι τετοιο!
apnet Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Την intel την ανέφερα ως ένα ακόμα παράδειγμα εταιρείας που λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις ανάλογα με την μα. Η γνώμη μας σαφώς και μετράει, σαφώς και έχει δύναμη μιας και εμείς είμαστε εκείνοι που στο τέλος αποφασίζουν τι θα χρησιμοποιήσουμε, τι μας κάνει και τι όχι. Αυτό εκείνοι το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς γι' αυτό και φροντίζουν με τόση επιμέλεια να μας αφαιρέσουν τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών και να μας οδηγήσουν στο αποχαύνωμα του τρεντισμού. Αν ο κόσμος κατανοούσε το συμφέρον του κάτι τέτοιες εταιρείες είτε θα προσαρμοζόντουσαν είτε θα έκλειναν την άλλη μέρα. Ο πελάτης που δίνει τα λεφτά του κρίνει την επιτυχία ή όχι μιας εταιρείας. Μπορώ άνετα να έχω στον υπολογιστή μου επεξεργαστή amd και να τρέχω linux. Τι ουσιαστικό και σημαντικό θα στερούσε μια τέτοια επιλογή σε έναν απλό χρήστη; Μπορώ άνετα να μείνω στα 7 για μερικά χρόνια ακόμα ως απλός χρήστης. Το οικονομικό πλήγμα που θα δεχτεί η μα θα είναι αρκετό για να λάβουν το μήνυμα. Μπορώ άνετα να απεγκαταστήσω το Ubuntu επειδή κρίνω πως δεν μου αρέσουν πλέον οι επιλογές που γίνονται και να βάλω μια άλλη διανομή. Τι προσφέρει το ubuntu που καμία άλλη διανομή δεν έχει; Τέλος, μπορώ ακόμα πιο εύκολα, τουλάχιστον να μην υπερασπίζομαι/επιδοκιμάζω τέτοιες πρακτικές ως "χειροκροτητής". Υ.Γ Σε περίπτωση που χρειάζεται να ειπωθεί δεν το λέω για σένα αυτό.
pournaras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αν η καθε εταιρια στηριζοταν στις απαιτησεις του καθε χρηστη για να φτιαξει το επομενο της λειτουργικο, θα ημασταν ακομη στο dos. Ακομη δεν μπορω να ξεχασω την εποχη που ειχα amiga και ολοι οι γνωστοι μου με δουλευαν, διοτι "το ποντικι ηταν για παιδακια και οχι για σοβαρες δουλειες", οπως επισης δε θα ξεχασω οταν βγηκαν τα 3.1 που ολοι αυτοι απο αντιδραση ανοιγαν παλι παραθυρο dos κι εκαναν οσα μπορουσαν, γιατι εκεινο ηταν "επαγγελματικο". Αν σε ολους αυτους (παρεα κι εμενα), πριν 10-15 χρονια, μας ελεγες οτι το 2012, θα μπορουσες να εχεις κινητα με δυνατοτητες υπολογιστη, οθονες αφης, σκληρους απειρης χωρητικοτητας κλπ, θα γελαγαμε γιατι ναι μεν θα πιστευαμε οτι καποια στιγμη θα εχουμε εξελιξη αλλα οχι τοσο γρηγορα. Ποιος μου λεει λοιπον εμενα οτι το desktop στη μορφη που το ξερουμε, σε 5-10 χρονια δε θα εχει καταργηθει, και τη θεση του θα παρουν φουτουριστικες οθονες σαν αυτες που βλεπουμε στις ταινιες, με εικονικα πληκτρολογια, με φωνητικες εντολες, επιλογες χωρις τη χρηση ποντικιου, μονο με το χερι κλπ. Η τεχνολογια εξελισσεται σε ρυθμους που πολλες φορες δεν την προλαβαινουμε με τιποτε. Αν ηταν να ακουει η καθε εταιρια τον "παλμο του χρηστη" θα παιζαμε ακομη τετρις σε πρασινομαυρες οθονες. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2013 από pournaras 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα