dimitris2006 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Η διανομή Ubuntu του Linux πρόκειται να ακολουθήσει την τελευταία τάση στο χώρο των νέων τεχνολογιών, υποστηρίζοντας πολύ σύντομα δυνατότητες χειρισμού touch. Συγκεκριμένα έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του μία αντίστροφη μέτρηση η οποία λήγει στις 2 Ιανουαρίου η οποία θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.Τον περασμένο μήνα ο ιδρυτής της Canonical Mark Shuttleworth δήλωσε ότι η υποστήριξη πολλαπλών τύπων συσκευών είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη tablets αλλά και άλλων φορητών συσκευών στο Ubuntu 14.04 που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2014. Ακόμη μέσα στο 2012 η Canonical είχε ανακοινώσει το Ubuntu για Android, ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ολόκληρη την εμπειρία του λειτουργικού συστήματος σε συσκευές που τρέχουν το λογισμικό του Android. Η έκδοση 12.04 επίσης ενσωμάτωσε το περιβάλλον HUD για καλύτερη πρόσβαση στα μενού αλλά και βελτιώσεις στο Software Center. Site: http://www.theverge.com/2013/1/1/3824006/ubuntu-touch-os-teaser-announcement[/url]']theverge.com
Haldol Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Το HUD πάντως —το οποίο γενικά έχει φάει πολύ μπινελίκι— πιστεύω θα ταίριαζε μια χαρά σε touch περιβάλλον. Αν κρίνω δηλαδή από το Spotlight Search στο iOS που βολεύει απίστευτα, μια χαρά θα είναι... και μάλιστα το HUD δουλεύει και in-app, για τα μενού μιας εφαρμογής π.χ., οπότε... yay!
chek2fire Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Το linux έτσι και αλλιώς υποστηρίζει touch ο kernel δλδ εδώ και χρόνια.
BozGNR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Εγώ χρησιμοποιώ τα ubuntu κυρίως για να προγραμματίζω. Όταν αυτό απαιτεί πληκτρολόγιο, ποιο το δικό μου πλεονέκτημα να έχω αυτό το λειτουργικό σε mobile συσκευή; Θα μου πείτε υπάρχουν κι άλλοι χρήστες που το έχουν ως κύριο λειτουργικό ή ότι με ένα wireless keyboard γίνεται η δουλειά. Οκ, δε θα διαφωνήσω. Αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά.
chisao Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Εγώ χρησιμοποιώ τα ubuntu κυρίως για να προγραμματίζω. Όταν αυτό απαιτεί πληκτρολόγιο, ποιο το δικό μου πλεονέκτημα να έχω αυτό το λειτουργικό σε mobile συσκευή; Θα μου πείτε υπάρχουν κι άλλοι χρήστες που το έχουν ως κύριο λειτουργικό ή ότι με ένα wireless keyboard γίνεται η δουλειά. Οκ, δε θα διαφωνήσω. Αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλά. Μα δεν καταργεί το πληκτρολόγιο, απλά λέει ότι θα υποστηρίξει το touch. Γενικά εγώ πιστεύω ότι μια χαρά τα πάει η Canonical, ακολουθεί τον δρόμο που αυτή πιστεύει ότι θα την πάει στο επόμενο επίπεδο άσχετα αν πολλά δεν αρέσουν σε μερικούς από εμάς. Εξάλλου οι αλλαγές πάντα συνοδεύονται με γκρίνια άσχετα με το αν είναι καλές ή όχι, ειδικά οι αλλαγές που μας "ξεβολεύουν". Τώρα το που θα φτάσει μένει να το δούμε μελλοντικά...
mariosCS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Βγαίνουν laptop με touch screens (λόγω windows 8), βγαίνει και ubuntu με touch screen support. Απόλυτα λογικό μου ακούγεται. Το παράλογο θα ήταν να μην το υποστήριζαν... 2
Millennium Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Πρεπει να γκρινιαξουμε και για την υποστηριξη... 1
apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Το θέμα δεν είναι να γκρινιάξουμε... Οι εταιρείες αυτές υποτίθεται φτιάχνουν λειτουργικά για να κάνει ο κόσμος τη δουλειά του και πληρώνονται γι' αυτό. Υποτίθεται επίσης ότι σταδιακά εξελίσουν τα προιόντα τους ώστε να γίνονται ακόμα καλύτερα εργαλεία. Σε τι θα εξυπηρετήσει κάποιον η οθόνη touch του υπολογιστή πέρα από το να μπορεί να facebookάρει στη καναπεδάρα του και να είναι τρεντομοδάτος;;; Και γενικά ποιο το κέρδος αν έχει κάποιος οθόνη touch στο desktop του; Εδώ και μερικά χρόνια φαίνεται καθαρά πως το πράγμα πάει για οθόνες touch σε κάθε είδους υπολογιστικό σύστημα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί μια καινούρια αγορά θα ανοίξει και θα γεμίσει ορισμένες τσέπες με καράβια χρήμα ενώ ο απλός χρήστης θα βάλει τα ευρώ του στα εν λόγω καράβια χωρίς να έχει κανένα value for money και θα είναι απλά τρεντομοδάτος... Καλό θα ήταν να αρχίσουν να διαχωρίζουν το pc από το tablet.... Θα μου πεις όμως αν το κάνουν αυτό θα πουλήσουν λιγότερο... Έβαλαν και αντίστροφη μέτρηση για το πότε θα γίνει η νεότερη ενημέρωση.... Έτσι θα είπαν οι μαρκετίστες πως τσιμπάν τα πρόβατα, αυτό θα δείχνουν όλες οι πληροφορίες που αντλούν μέσω fb g+ twitter κλπ κλπ. Οι μαρκετίστες και οι διαφημιστές είναι από τα χειρότερα κακά της ανθρωπότητας. So close you can almost touch it. (το almost με προβληματίζει, δεν θα είναι touch? θα είναι σχεδόν touch; ) Η Canonical με τις πληροφορίες που δίνει (μέσω dash) σε τρίτους πολύ πιθανόν σε λίγο καιρό να μπορεί να μας touch και τον π0π0. Εκείνο που σίγουρα δεν θα ακουμπήσει κανείς είναι το χρήμα που θα πάρει η canonical, αυτό ούτε καν almost... Το ανησυχητικό επίσης είναι που το ubuntu έχει αρχίσει και παρουσιάζει ως σπουδαίες λειτουργίες που σε τίποτα απολύτως δεν εξυπηρετούν το μέσο χρήστη, παρόλα αυτά πολλοί ζητωκραυγάζουν γι' αυτές. Για παράδειγμα ο μόνος λόγος που γεννήθηκε το unity είναι για να μπορεί η canonical να έχει δικό της policy και να παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών του ubuntu. Sorry αλλά δεν θα touch.
jimmy213 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι τόσο περίεργη αυτή η κίνηση της Canonical. Με την υποστήριξη της Valve όσο και άλλων σιγά σιγά, δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτό το θέμα. Μένει μόνο να δούμε το τελικό προϊόν. Καλό θα ήταν να αρχίσουν να διαχωρίζουν το pc από το tablet.... Θα μου πεις όμως αν το κάνουν αυτό θα πουλήσουν λιγότερο... Δύσκολο. Γιατί νομίζεις βγήκαν τα windows 8;
pournaras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Ελα μιζεριαστε κι εδω (και δεν εβγαλαν καν το σταρτ μενου ετουτοι)...
apnet Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Το start menu δε στο έβγαλαν στα 8 pournaras στο μεγάλωσαν για να έχεις μεγαλύτερη απόλαυση. Καλή σου απόλαυση λοιπόν μη χαλιέσαι από όσα λέμε. @jimmy213 αυτό ακριβώς λέω και τα 8 προς την ίδια κατεύθυνση του touch κινούνται. Γι' αυτό είπα να ΑΡΧΙΣΟΥΝ να διαχωρίζουν το pc από το tablet, τα 8 άλλωστε δεν θα μείνουν πολύ. 1-2 χρόνια όπως και τα vista....
pournaras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Το start menu δε στο έβγαλαν στα 8 pournaras στο μεγάλωσαν για να έχεις μεγαλύτερη απόλαυση. Καλή σου απόλαυση λοιπόν μη χαλιέσαι από όσα λέμε. @jimmy213 αυτό ακριβώς λέω και τα 8 προς την ίδια κατεύθυνση του touch κινούνται. Γι' αυτό είπα να ΑΡΧΙΣΟΥΝ να διαχωρίζουν το pc από το tablet, τα 8 άλλωστε δεν θα μείνουν πολύ. 1-2 χρόνια όπως και τα vista.... Μιλησα σε Β' πληθυντικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα