mandos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Πρεπει να κρατηθει μια μεση οδος..ευχρηστια + customizibility (μπορει και να ειναι δικια μου λεξη αυτη ) ναι δικιά σου είναι, το σωστό είναι customization/customizable αλλά εγκρίνεται και το customizibility γιατί σημασία έχει το σκεπτικό και όχι η σύνταξη Το οτι "πρεπει να ειναι aligned" αφορα μονο τους SSD ή και τους μηχανικους? Αν μπορεις, ριξε μια ξηγα. Είναι κάτι που και εγώ με τον SSD το διάβασα. Απόφασισα να το ακολουθήσω. Λογικά η διαφορά είναι μη ορατή με γυμνό μάτι, αλλά ξέρεις πως είναι αυτά τα πράγματα, αμα τα διαβάσεις παλεύεις με τις ώρες για να τα φτιάξεις και ας μην καταλαβαίνεις διαφορές. Με ένα align των 512k νομίζω θα είσαι οκ! Τι εννοείς οτι πέρασε η εποχή τους; Για την μη εμφανή διαφορά στις αποδόσεις; Σίγουρα θέλω την άποψη σας καθώς ακόμα δεν έχω καταλήξει, απλά πάντα ήθελα να δοκιμάσω το gentoo. Επίσης τέτοιες συζητήσεις μόνο καλό κάνουν. Στην συγκεκριμένη μου πρόταση οι επιδόσεις είναι το τελευταίο που έχω κατά νου. Πλέον είναι σχεδόν αστείο να μιλάμε για επιδόσεις (ssd = boot time 2-6" και compile να κάνεις και να πας στα 1.5 τι άλλαξε? εγώ πλέον δεν προλαβαίνω να ρίξω κατούρημα στο reboot). Έχει περάσει η εποχή τους γιατί το linux, όπως και κάθε τι opensource για εμένα, χαρακτηρίζεται από το user-base του. To slack πλέον θεωρώ ότι δεν έχει μεγάλο userbase. Σίγούρα είναι guru με @@ πάρα πολλοί gentooers και slackers, αλλά είναι ένα μικρό νούμερο ενάντια στα deb-based και στο ολοένα αυξανόμενο userbase του arch. Επειδή θέλω να κοιτάω μπροστά προτιμώ να στηρίξω arch και να ανέβει και άλλο παρά να στηρίξω gentoo/slack που δεν θα ανέβουν ποτέ σε μερίδιο χρηστών. Δεν θα άνεβουν γιατί πολύ απλά δεν είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να κάνουν compile για να τρέξει το libreoffice... πόσο μάλλον αν γράφουν 2 docs το μήνα! Επίσης το arch-wiki είναι πηγή γνώσης για all-things-linux. Κάτι που δεν ισχύει για το slack, είσαι λίγο στο σκοτάδι (ήσουν όταν το δοκίμασα εγώ πριν κάτι χρόνια). Το gentoo-wiki είναι εγκυκλοπαίδεια, αλλά για όσα είπα παραπάνω και για το ατελείωτο compile δεν το προτιμώ. Είχα gentoo, σε P4, και δεν θέλω άλλο. Ακόμα και αν θελήσω compile του kernel ή του nginx (που έτυχε και το έκανα) τότε μπορώ να κάνω και σε άλλες distro. Debian Testing - Arch... μεγάλη κουβέντα, εντελώς off topic και στο τέλος είναι καθαρά θέμα γούστου. ΥΓ: περιμένω εντυπώσεις από SSD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα