Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω είναι που μπερδεύεσαι ! Είναι άλλο πράγμα η δύναμη = επεξεργαστική ισχύ ενός επεξεργαστή και άλλο πράγμα η προσαρμοστικότητά του ανά την εφαρμογή ή καλύτερα η προσαρμοστικότητα μιας εφαρμογής πάνω σε συγκεκριμένο cpu .

Είναι ακριβώς όπως πριν λίγα χρόνια που πολύς κόσμος αγόραζε έναν E8600 με 300€ αντί για έναν Q9550 γιατί σε 3 παιχνίδια ο E8600 τραβούσε καλύτερα. 

Πιστεύεις πως ο 8600 ήταν δυνατότερος επεξεργαστής ? Φυσικά και όχι ! Το έδειξε και ο χρόνος.

Επειδή λοιπόν ένα σύστημα δεν το αγοράζουμε για 1 μήνα ή ένα χρόνο αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πρώτο απ`όλα μας ενδιαφέρει η ΣΥΝΟΛΙΚΗ επεξεργαστική ισχύς ενός τσιπ ! 

Σε οποιοδήποτε τομέα όπου ένα πρόγραμμα μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως έναν FX 8-core ο FX είναι μπροστά και με διαφορά. Αυτό θα πρέπει να σου λέει πολλά.

Φυσικά και κάθε πλατφόρμα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της ! Δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση να βγάλει κανείς ξεκάθαρο νικητή. Ακόμα και επι εποχής ATHLON 64 , οι οποίοι ήταν η επανάσταση στα cpu , ακόμα και τότε ο κόσμος αγόραζε P4 ....και εγώ μαζί τους.

Τώρα αν ένα σημερινό πρόγραμμα δεν μου εκμεταλλεύεται πλήρως το cpu με αποτέλεσμα να χάνω 3-5fps σε ένα παιχνίδι από τα 100 , δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Κάνε ένα τεστ ! Τρέξε τρεις ή 4εις εφαρμογές σε κάθε σύστημα και πήγαινε στο task manager και δήλωσε 1ή 2 συγκεκριμένους πυρήνες για την κάθε εργασία! 

Μετά μέτρησε τον χρόνο που θα κάνουν αυτες να ολοκληρωθουν και πες μου το αποτέλεσμα. 

Και εν τέλη,

1) αν η Intel είχε βάλει άλλα 16Lanes μέσα στο northbridge του επεξεργαστή της, γιατί δεν γίνεται ο ένας κατασκευαστής να μου ζητά για  16lanes +8 από sb σε μια καλή μητρική 160-180€ και ο άλλος για 50 lanes (42+8) να μου ζητάει 115€

890fx_diagram.jpg

z77-block-diagram.png

2) είχε μεριμνήσει να κάνει full υποστήριξη σε SATA III στα soutbridge της,  

3)έδινε σε λίγο χαμηλότερη τιμή το πακέτο της

4) κρατούσε σταθερή την πλατφόρμα της και για την επομενη γενιά επεξεργαστών  

θα ήταν μια πολύ πολύ συμφέρουσα αγορά βάση τουλάχιστον της προσαρμοστικότητας των προγραμμάτων αυτή την στιγμή πάνω σε αυτή.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν και πηρα τον 3470 λογο m-itx και mini tower (htpc) αν εφτιαχνα full tower θα χτυπουσα τον amd, ασε τις χαζομαρες των 5-10 καρε στα σημερινα παιχνιδια μελοντικα θα δωσει ο amd και ακομα και σημερα παει πολυ καλα σε multithreated εφαρμογες.

Δημοσ.

Αν και πηρα τον 3470 λογο m-itx και mini tower (htpc) αν εφτιαχνα full tower θα χτυπουσα τον amd, ασε τις χαζομαρες των 5-10 καρε στα σημερινα παιχνιδια μελοντικα θα δωσει ο amd και ακομα και σημερα παει πολυ καλα σε multithreated εφαρμογες.

Στην περίπτωσή σου έχουν πλεονέκτημα οι I5/I7 γιατί έχουν ενσωματωμένα γραφικά , άρα εύκολα M-itx μητρική. 

Δημοσ.

Που εισαι ρε Dyno να με μεταπισεις οτι ο 3470 Μαμαει!!?? XD

Δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν. Όποιος ξέρει να διαβάζει το καταλαβαίνει.

Καλύτερες επιδόσεις!δε γίνεται να είναι ίδιοι! κάποιος υπερισχύει του άλλου!

γιατί 8350 και όχι 3570κ ?

Γιατί έχει 4 8 πυρήνες. Τώρα μπορεί να είναι πολύ πίσω αλλά σε 3,4 χρόνια θα πετάει.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...