aetos1988 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Αν μπορεί να πάρει τον 3470 γιατι να μην τον προτιμήσει; 1
pontios16 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Αν μπορεί να πάρει τον 3470 γιατι να μην τον προτιμήσει; Σε αυτό θέλω και εγώ να ακούσω απάντηση ψάχνω να δω και εγώ ποια cpu θα πάρω όταν με το καλό φτιάξω το νέο μου pc!
giokou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Αν μπορεί να πάρει τον 3470 γιατι να μην τον προτιμήσει; Σε αυτό θέλω και εγώ να ακούσω απάντηση ψάχνω να δω και εγώ ποια cpu θα πάρω όταν με το καλό φτιάξω το νέο μου pc! Γιατί όπως και ο ίδιος λέει, θέλει vfm σύνθεση. Ε σε περίπου 500€ σύνθεση προοριζόμενη και για περιστασιακό gaming, τον 3470 δεν τον λες και vfm. Τέλος, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, στην αναζήτηση σύνθεσης έχουμε: 1ο στάδιο > προσωπικές ανάγκες + budget 2o στάδιο > σχέση τιμής - απόδοσης των επιμέρους σύνθεσης Όπως καταλαβαίνετε, αυτά δεν είναι τα ίδια για όλους και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
adtakhs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Σε αυτό θέλω και εγώ να ακούσω απάντηση ψάχνω να δω και εγώ ποια cpu θα πάρω όταν με το καλό φτιάξω το νέο μου pc! Τι θες να μάθεις ? Γενικά δεν αγοράζεις cpu αλλά πλατφόρμα και ακόμα περισσότερο σύστημα! Αν ψάξεις να δεις τι προσφέρει η κάθε πλατφόρμα και σε τι τιμή θα καταλάβεις σε τι αναφέρομαι. Γενικά ο περισσότερος κόσμος θέλει μια πλήρη μητρική ποιοτική σε χαμηλή τιμή, αναβαθμίσιμη και επεκτάσιμη, θέλει έναν επεξεργαστή που να τραβάει για χρόνια και αν κάποια στιγμή δεν μπορεί άλλο με ένα overclock να του δώσει μια παράταση 1-2 χρόνια ζωής. Θέλει συμπίεση του κόστους της πλατφόρμας για να βάλει μια κάρτα γραφικών της προκοπής επάνω ή έναν ssd ώστε να παίζει με άνεση τα games του και γενικά να κάνει το σύστημά του πληρέστερο, ενώ το εύρος τιμών στις οποίες ψάχνει ένα σύστημα που θα του παρέχει όλα τα παραπάνω είναι συνήθως 500 - 750€ !! Αν παλι είναι gamer το μόνο που κοιτάζει είναι συμπίεση του κόστους της πλατφόρμας, και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει τον μικρότερο επεξεργαστή πάνω σε αυτή, ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει την ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ κάρτα γραφικών που μπορεί να βάλει στο σύστημά του, γιατί πολύ απλά αυτή θα του δώσει τα fps. Αν λοιπόν με την συμπίεση του κόστους της πλατφόρμας καταφέρει να βάλει μιας κατηγορίας ανώτερη κάρτα γραφικών στο σύστημά του κερδισμένος θα είναι κερδισμένος και όχι χαμένος . 8320 + μητρική που κάνει όλα τα παραπάνω = 220€ Εσύ για τον 3470 θα πρέπει να αρκεστείς σε μια μητρική με H61 chip για να το πετύχεις αυτό με 4X SATA II χωρίς raid , crossfire, χωρίς uefi bios, χωρίς 4 σλότ μνήμης, κ.λ.π. ! Basic μητρικές που μπαίνουν συνήθως στα έτοιμα συστήματα. Μην νομίζεις πως δεν έχουμε κάνει όλοι μας τις βλακείες μας ! Εγώ έχω δώσει πολλά λεφτά στην intelα για χρόνια με μητρικές των 300€ και επεξεργαστές των 500€, αλλά με τα πολλά αυτό που κατάλαβα είναι πως μόνο ο λόγος απόδοσης/τιμής είναι αυτός που μετράει και τίποτε άλλο. Θυμάσαι τον E6600 στα 333€ και τον X2 6000+ στα 180€ ? Θυμάσαι την Μ2Ν32sli deluxe στα 130€ και την P5W DH DELUX στα 255€ ? ------------------------------------------------------------------------------------------------ Πόση διαφορά είχαν που έπρεπε να πληρώσω τόσα χρήματα παραπάνω, τότε και πόσο γρήγορα ξεπεράστηκαν αυτοί οι επεξεργαστές.... Τι θα πάθαινα αν έβαζα τον 6000+ στο σύστημά μου τότε ? Τιποτα ... Αλλά είναι το marketing και γενικά η βιομηχανία που μας καθοδηγεί κάθε φορά ! Μας προτάσσει τα θετικά του κάθε νέου προϊόντος για να τρέξουμε να το αποκτήσουμε ! Όταν η Intel έβγαλε τους Conroe διαφήμισε το oc σαν το υπέρτατο αγαθό (καλό δεν λέω), γιατί με αυτό τον τρόπο έβγαιναν μπροστά από τους athlon x2 64 εκείνης της εποχής , αλλά μόλις έβγαλε τους I3/Ι5/Ι7 άλλαξε γνώμη και το κλείδωσε.. Τους διαφήμιζε πολύ μέσω του super pi τότε αν θυμάμαι καλά γιατί την βόλευε ! Μόλις έβγαλε τους QUAD διαφήμιζε τους πολυπύρηνους σαν το υπέρτατο αγαθό! Μόλις ο ανταγωνισμός έβγαλε περισσότερους πυρήνες, άλλαξε γνώμη και διαφημίζει το IPC . Τώρα τα πρωτεία στα benches έχει πάρει το cinebench το οποίο είναι γραμμένο στα μέτρα της intel και πάει λέγοντας ..... Και από την AMD οι ίδιες παπάτζες γίνονται, μην νομίζεις, απλά δεν έχει τα οικονομικά να τις διαφημίσει με την ίδια δύναμη. Το αν σε ένα παιχνίδι , ή μια εφαρμογή ένας επεξεργαστής είναι 5% ή 10% ποιο αργός δεν με ενδιαφέρει ! Εξάλλου έτσι όπως πάει η τεχνολογία σε ένα χρόνο αυτό που τώρα αγοράζεις θα κάνει τα μισά ! Και σε δυο χρόνια θα παίρνεις δυο φορές καλύτερο CPU με κόστος κάτω από 100€ ...... Ασε που κάθε χρόνο οι εφαρμογές ανανεώνονται και προσασμόζονται στα νέα δεδομένα, αλλά το σύστημά μου όχι. Η αναβαθμισιμότητα η πληρότητα και ο συντελεστής απόδοσης τιμής είναι που σε καθοδηγεί! Την AMD την εκτίμησα από ένα πράγμα. Οτι σε μητρική με chipset ξένου κατασκευαστή (nvidia) και μοντέλο 2006, από έναν ταπεινό athlon x2 4400+ μπόρεσα να βάλω έναν phenom II X4 945 του 2010 (C3 REV.) και αν είχε και καλύτερα vrm βάλει η ASUS θα έπαιρνε και X6! Ξέρεις τι κέρδος χρημάτων είχα σε μνήμες, μητρικές και τι απόσβεση χρημάτων έκανα στα τότε αγορασμένα ακριβά parts ? Ξέρεις πως το συγκεκριμένο σύστημα παίζει ακόμα και θα είναι χρηστικό για άλλα 3 χρόνια τουλάχιστον ? Το θέμα όμως είναι να δούμε και την αγορά ! Όταν υπάρχει ανταγωνισμός οι τιμές πέφτουν ! Εγώ ήμουν πάντα της άποψης του εναλλακτικού ! Και τι εννοώ ! Αν μια μικρή εταιρία μπορεί να μου δώσει ένα τίμιο προϊόν για την τιμή του, εγώ θα το αγοράσω για να την βοηθήσω να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, για να μπορώ έτσι και αύριο να αγοράζω φτηνά ! Διαφορετικά ούτε τεχνολογικά βήματα προς τα εμπρός θα έχουμε μέσω του ανταγωνισμού, ούτε φτηνή τεχνολογία ! Αν δεν υπήρχαν οι athlon 64, ακόμα PIII στα 6Ghz θα αγοράζαμε και θα μας τους έδιναν και 1000€. Και αν δεν υπήρχαν οι CONROE ακόμα athlon 64 (γιατί θυμάστε την τιμή τους ) θα αγοράζαμε στα 4,5Ghz ... Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2013 από adtakhs 2
XMorsX Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Σωστα ολα τα παραπανω, αλλα στην περιπτωση μας, ο συνδυασμος 3470 + Asrock H77 Pro4/MVP κοστιζει συνολικα γυρω στα 260-270 ευρω και αποτελει πληρες πακετο αν εξαιρεσεις το OC και το 8x/8x CF και SLI. Δεδομενου ομως οτι ηδη μιλαμε για εναν επεξεργαστη που θα αντεξει για καιρο και οτι το CF απευθυνεται σε λιγους, αποτελει συνολικα vfm πακετο. Μην ξεχναμε οτι για καλο OC πρεπει να επενδυσεις σε μητρικη των 100+ και στις πλατφορμες της AMD, σε συνδυασμο με μια καλη ψυχτρα των 50+ ευρω το κοστος ανεβαινει αισθητα.
adtakhs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Η συγκεκριμένη μητρική που λέω , κλοκάρει μια χαρά ! Εχει καλά mossfets και είναι δοκιμασμένη ! Δεν θες μητρική των 100€ για να κλοκάρεις έναν επεξεργαστή ! Θες μητρική των 88€ για να ΞΕΠΑΤΩΣΕΙΣ στο κλοκάρισμα έναν επεξεργαστή (από τους 8000 μιλάω) Και η ASUS M5A97 κλοκάρει στο θεό και με υψηλό fsb. Asrock H77 Pro4/MVP και 8x/8x CF και SLI. δεν πάνε μαζί ! Δεν υπάρχει μητρική με 2x8 σε τέτοιες τιμές τσέκαρέ το ! Στο X4 την τρέχουν την δεύτερη. Το λέω μόνο για να υπάρχει όχι ότι σημαίνει κάτι. Είδη είσαι 40€ επάνω με ένα τέτοιο συνδυασμό, χωρίς κλοκάρισμα, αναβαθμισιμότητα και με μειωμένη ελαφρός πληρότητα. ! δηλαδή στην συνολική συμπίεση κόστους είσαι είδη μιας κατηγορίας κάρτα γραφικών κάτω ή ενός SSD ας πούμε. Η μοναδική μητρική με 2X8 για crossfire είναι η ASROCK 870 EXTREME 3 R2 στα 68€ από visionstudio, το οποίο θα την έχει διαθέσιμη από το νέο έτος ξανά.
Millennium Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 OC μπορεις να κανεις και με παλιοτερη η με καμμια φτηνοτερη μητρικη με G-GX σε AMD.Και οποιοι κανουν oc εχουν ηδη ψυκτρες,και αν δεν εχουν παιρνουν και τους μενει.
adtakhs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Σωστα ολα τα παραπανω, αλλα στην περιπτωση μας, ο συνδυασμος 3470 + Asrock H77 Pro4/MVP κοστιζει συνολικα γυρω στα 260-270 ευρω και αποτελει πληρες πακετο αν εξαιρεσεις το OC και το 8x/8x CF και SLI. Δεδομενου ομως οτι ηδη μιλαμε για εναν επεξεργαστη που θα αντεξει για καιρο και οτι το CF απευθυνεται σε λιγους, αποτελει συνολικα vfm πακετο. Μην ξεχναμε οτι για καλο OC πρεπει να επενδυσεις σε μητρικη των 100+ και στις πλατφορμες της AMD, σε συνδυασμο με μια καλη ψυχτρα των 50+ ευρω το κοστος ανεβαινει αισθητα. Το να κάνω τον 8320 να τρέχει σαν 8350 ΔΕΝ θέλει ψήκτρα ! Τις ίδιες έχουν ! και αντέχει να τον πάω και 200-300Mhz παραπάνω PILEDRIVER είναι και τα 2 chip μόνο που το ένα το δίνουν μαμά υψηλότερα χρονισμένο ! Λες δηλαδή πως ο 8350 στα 4,3Ghz θερμαίνεται λιγότερο από τον 8320 στα 4,3Ghz ??? ή μήπως οι μικρές μητρικές που υποστηρίζουν τον 8350 δεν μπορούν να κάνουν overclock στην ίδια συχνότητα τους μικρότερος ? Δηλαδή στα γρήγορα από τα 3,5Ghz στα 4,2-4,3Ghz ! Δεν είναι μικρή η αύξηση.
pontios16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Λοιπών! Εγώ τώρα έχω έναν υπολογιστή Pentium D830 & 8600gt Και είμαι μια χαρά εδώ και πολλά χρόνια! τον CPU τον είχα αγοράσει 300+ ευρώ όταν πρωτοβγήκαν τα διπύρηνα!Είχα και AMD τότε αλλά μόνο για 2-3 χρόνια μου κράτησε!...Βλέπω πως εδώ στο φόρουμ όταν ρωτάει κάποιος πως θέλει gaming pc, όλοι του λέτε 8320 και επιμένετε σε αυτόν!δλδ εγώ αν θέλω να δώσω 50-60-100 ευρώ παραπάνω για mobo και cpu, γτ να μη πάω στον 3570κ ?Φέτος είδα πως σιγά σιγά o cpu μου δε πάει άλλο! βασικά πάει απλά δε παίζει τα καινούργια games και αργεί σε εφαρμογές (windows 7 έχω)Και εγώ άρχισα φέτος να ψάχνω Ποιον επεξεργαστή να αγοράσω! Πριν λίγες μέρες έβλεπα αυτόν τον 8350 χ8 αλλά γιατί να πάρω αυτόν? ο Ιντελ λογικά είναι καλύτερος! δε με νοιάζουν τα 50-60 ευρώ παραπάνω! 210 ευρώ έχει ο 3570Κ! Εγώ τώρα θέλω μόνο cpu, ram 4-8gb και mobo! Κάρτα γραφικών δε με νοιάζει ακόμα γιατί θα βολεύομαι με την 8600gt μια χαρά άρα θα περιμένω για να πέσουν και άλλο οι τιμές! Και cpu θα περιμένω να βγουν τα καινούργια! Αποδείξτε μου ότι αξίζει ο AMD παραπάνω από τον Ιντελ 3570κ ώστε να γίνω και εγώ μονόδρομος σε αυτόν!
Millennium Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δεν μιλησε κανενας για μονοδρομο.Αν εσυ πιστευεις οτι θα εισαι καλυτερα και δεν σε νοιαζουν τα χρηματα παρε τον 3570Κ ο οποιος ειναι πολυ δυνατος.Εγω προσωπικα επειδη με ενδιαφερουν τα features/threads και το oc προτιμω τον FX.
pontios16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δεν μιλησε κανενας για μονοδρομο.Αν εσυ πιστευεις οτι θα εισαι καλυτερα και δεν σε νοιαζουν τα χρηματα παρε τον 3570Κ ο οποιος ειναι πολυ δυνατος. Δεν με νοιάζει ποιον θα πάρω και πότε θα τον πάρω! να πω την αλήθεια τις προάλλες έκανα για τον ξάδερφο μου ένα pc με Α8 3870Κ με APU και πραγματικά πάει σφαίρα! χωρίς κάρτα γραφικών! Εγώ θέλω όταν με το καλό φτιάξω για μένα, να φτιάξω κάτι καλό που θα πάει πάλι όσα χρόνια μου πήγε ο D830 (και πάει ακόμα) Θέλω σε στοκ (non O/C) να μάθω ποιος είναι καλύτερος επεγεργαστής!
adtakhs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Τι σημαίνει για εσένα καλύτερος επεξεργαστής ?
pontios16 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Καλύτερες επιδόσεις!δε γίνεται να είναι ίδιοι! κάποιος υπερισχύει του άλλου! γιατί 8350 και όχι 3570κ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα