Προς το περιεχόμενο

Erotisi gia diktio...plz help

teri_vti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω πάρει 2 switches 24θυρα με 2 1000αρες το κάθε ένα. Πάνω στο καθένα θα βάλω απο 10-15 υπολογιστές (100αρι) και τα δύο θα τα ενώσω με 1000αρι καλώδιο. Τα δυο switch πρέπει να τα συνδέσω με crossover ή κανονικά? Λέω να χρησιμοποιήσω CAT6. Ποιά πρέπει να είναι η συνδεσμολογία?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια

Τα δύο switch πρέπει από πίσω να αναφέρουν κάποια πόρτα για uplink.

Συνήθως έχουν έναν μικρό διακόπτη όπου πατώντας τον η συγκεκριμένη πόρτα γίνεται crossed και συνδέεις το δύο switch με απλό καλώδιο...

Διαφορετικά πρέπει να υπάρχει μια πόρτα απομακρυσμένη από τις άλλες που να αναφέρει ότι χρησιμοποιείται για σύνδεση με άλλο hub/switch...

Στα ποιό πολλά τώρα αυτή είναι συνήθως η τελευταία πόρτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στο ένα από τα δύο θα επιλέξεις να είναι πατημένο το κουμπί για το uplink...Στο άλλο ακόμα και αν συνδέσεις στην ίδια πόρτα θα είναι κανονική και όχι crossed...

Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά ΔΕΝ πατάς κανένα κουμπί και αν δεν υπάρχει τέτοια πόρτα (απίθανο βέβαια) απλά συνδέεις δύο πόρτες με crossed καλώδιο και λογικά θα παίξει. (Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι και δεν είμαι σίγουρος όμως).

Δημοσ.
H apodosi tou lan epireazetai apo tin apostasi i kano la80s?

Kapoioi filoi mou piran 25 m kalodio gia tin idia fasi kai me kartes 10/100 mporousan na doun diktio mono sta 10 mbps.

Isxiei kati tetoio??

Οι φίλοι σου δεν έχουν αγοράσει καλό καλώδιο. Έχω συνδέσει pc που απέχουν 60m και δεν έχω κανένα πρόβλημα στην ταχύτητα. Αγόρασε UTP 5e (e=enchanced).

Δημοσ.

Μην κάνεις το λάθος και πάρεις repeater! Το fast ethernet υποστηρίζει υπολογιστές που απέχουν 100m!! Αν είναι δυνατόν να αγοράσουμε repeater για pc που απέχουν 20m! Για να λύσεις το πρόβλημα σου αρκεί να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές καλώδιο που δέν θα σου κοστίσει πάνω από 0,50 €/m

Δημοσ.

xlomo kostas_crete...den 8a paizei, h 8a xanei tyxon map diskwn...den 8a rijei taxythta....kalo einai 2 pc me cross na mhn mpoun panw apo 10 metra, giati arxizoun ta dyskola...dokimasmeno...an mesolabei switch, to orio einai 80m.oxi oti sta 90 den 8a paijei, alla sta 80 ypoti8etai oti den 8a exeis problhmata....parola ayta, pelaths ebale 110 metra apo switch se pc, kai to kalwdio pernaei 1 metra katw apo khpo, kai dipla apo pisina(prokeitai gia pc se pool bar..). O tyxerakias 1,5 xrono twra den exei kanena problhma!(kai den milame gia tpt kales kartes, onboard einai apo agnwsto mobo.....h periptwsh poy anafereis, mporei na ginei an stis kartes peis na paizoyn me 10Mbit....se orismenes ginetai ayto.OXI FULL DUPLEX H HALF, alla 10 h 100

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...