Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι,

ακολουθει ακαδημαικου ενδιαφεροντος ερωτηση:

εστω οτι εχω μια εφαρμογη. την οποια και εγκαθιστω και θελω να μην αρχιζει σαν απο reset καθε φορα,αλλα να αποθηκευει διαφορα δεδομενα του χρηστη. για παραδειγμα θα φτιαχνει ο χρηστης ενα προφιλ και με βαση αυτο θα συνεχιζεται η εφαρμογη.

ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος/τεχνικη για να αποθηκευονται τα δεδομενα του χρηστη? υποψιν οτι ειναι εφαρμογη σε κινητο ή υπολογιστη,οχι web based οπου οκ παμε σε database.

εγω εχω στο μιαλο μου οτι θα αποθηκευονται σε καποιο αρχειο με εγγραφη μορφη τα δεδομενα και με καποιον τροπο θα ανατρεχονται με την εφαρμογη καθε φορα που τρεχει και θα ανανεωνονται,προστιθονται κι αλλα και παει λεγοντας..ομως εγω ειμαι απειρος οσον αφορα αυτο το κομματι. εσεις τι εχετε να προτινετε? εχει τυχει να χρησιμοποιησετε κατι τετοιο ποτε και αν ναι,τελικα τι κανατε?

Δημοσ.

Η ερώτηση σου είναι αρκετά γενική. Συνήθως όταν θες data persistance χρησιμοποιείς είτε κάποιο αρχείο είτε μία βάση δεδομένων.

Αν χρειάζεσαι βάση, για desktop εφαρμογές είναι πολύ βολική η sqlite.

Αυτό που είναι αρκετά πιο συνηθισμένο όμως είναι ένα απλό configuration file. Θα έχει κάποια default μέσα τα οποία θα μπορεί ο χρήστης του προγράμματος να τα αλλάζει. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να υλοποιηθεί αυτό. Παίζει ρόλο αν θες να είναι human readable το αρχείο κτλ. Παίζει ρόλο και η γλώσσα φυσικά, τι βιβλιοθήκες υπάρχουν διαθέσιμες, αν θες να προσθέσεις dependencies κτλ

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για φορητή συσκευή και για μικρή ποσότητα δεδομένων ίσως σε βολέψει να κάνεις append

πληροφορία σε ένα απλό flat file όπως ένα αρχείο txt.

Επιπλέον καλή λύση είναι και το XML.

Μπορείς να βρείς πληθώρα λύσεων για το προβλημά σου. Κοίτα αν θες και στο http://stackoverflow.com/

Δημοσ.

Καλημερα σας και ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα.

θα κοιταξω και στο stackoverflow σιγουρα,απλα ηθελα να δω απο insomniacs τις τεχνικες χρησιμοποιουνται σε αυτες τις περιπτωσεις.

Ευχαριστω και παλι:)

Δημοσ.

Ένα αρχείο που θα διαβάζεις όταν εκκινεί το πρόγραμμα, και θα ενημερώνεις/αποθηκεύεις όταν τερματίζει το πρόγραμμα (ή κι ενδιάμεσα, είτε με auto-save κάθε x λεπτά, είτε με εντολή Save που θα παρέχεις στον χρήστη, είτε και με τα 2).

Το τι είδους αρχείο θα είναι αυτό είναι στην διακριτική σου ευχέρεια (text, binary, απλό, κωδικοποιημένο, κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...