doupiaki_ole Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα και χρονια πολλα. Πριν λιγες ημερες διαβασα τον οδηγο για overclocking σε C2D. Ψαχνομαι για clockaρισμα γιατι πρωτον μ' αρεσει να μπω σε αυτο το τρυπακι και δευτερον γιατι το μηχανημα ειναι παλιο και πλεον ως ανεργος δεν μπορω να αγορασω κατι καινουριο. Το σαραβαλακι αποτελειται απο cpu: intel E4500 2.20MHz, mobo: gigabyte 945p-s3, ram: 1x kingston 2Gb PC2-5300 667MHz 1x twinMOS 1GB PC2-5300 667MHz, καρτα γραφικών: sapphire ati radeon x2600, psu: nod psu-002 550W (μαρκα με εκαψες). Περιμενω να μου ερθει μια Arctic cooler freezer 13 pro. Το προβλημα μου ειναι οτι ανεβαζοντας 10ΜΗz στο CPU δηλαδη απο 200 στα 210 το pc δεν ανοιγει. Εχω κανει disable ολα αυτα που γραφει ο οδηγος C.I.A.2 CPU Fan control κλπ. Εχω καθορισει ταχυτητες PCI-E, CPU voltage 1.325 κλπ (επαιξα κιολας μπας και φταει αυτο) . Το memory multiplier το βαζω ωστε η Ram να μην ξεφευγουν παραπανω απο τα 667 (δοκιμασα και παραπανω), το CAS 5. Ο υπολογιστης ομως αρνειται να ανοιξει. Να αναφερω οτι δεν μου βγαζει πουθενα για CPU ratio. Ειναι μονο του κλειδωμενο 200χ11. Αν και στο manual της μητρικης δειχνει οτι υπαρχει στο menu. Επεσα σε πατατα επεξεργαστη και χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο 3 φορες οπως λεει και ο οδηγος??? Οποιος εχει την ευγενη καλοσυνη ας μου δωσει τα φωτα του.... Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Με CTRL +F1 οι GIGABYTE βγάζουν κρυφές ρυθμίσεις στο bios τους για κλοκάρισμα ! Για ψάξε το λίγο μήπως έτσι σου ανοίξει την επιλογή! Δηλαδή βάζεις τις μνήμες στα 533Mhz, την PCI-E στο 100Mhz, τις PCI στα 33Mhz και ενώ ανεβάζεις το FSB έστω και ελάχιστα δεν μπουτάρεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλα δεν περιμενα τοσο γρηγορη απαντηση. Δεν παιζεστε εδω! Πατησα και CTRL +F1 και δεν το εμφανιζει. Ειναι σταθερα το CPU host frequency στο 210x11. Οι μνημες ειναι στα 667 και με το multiplier τις κραταω λιγο λιγοτερο αν και δοκιμασα και λιγο περισσοτερο. Ναι εβαλα και τις υπολοιπες ρυθμισεις που αναφερεις. Αν και στο στο PCI μου βγαζει 32 αντι 33. Στα 5ΜΗz αυξηση ανοιγει. Στα 10ΜΗz οχι δεν μπουταρει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Στις μνήμες πρέπει να αλλάξεις πολλαπλασιαστή έτσι ώστε πριν δοκιμάσεις overclok να τρέχουν στα 533 ή ακόμα χαμηλότερα 400mhz ! Μετά αυτές θα ανέβουν μόνες τους αφού τα πάντα εξαρτώνται από το FSB ! Δηλαδή 200 X Ψπολλαπλασιαστή = 533Μηζ Aν βάλεις 230 X Ψπολλαπλασιαστή (τον ίδιο) = 640Mhz Αν βάλεις 240 Χ (σταθερό πολλαπλασιαστή) = 667Mhz ! έτσι πάει!! και για εμένα οι μνήμες είναι που σε κόβουν!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη να ριξω τον πολλαπλασιαστη τους ωστε να ειναι στα 533 η και χαμηλοτερα. Ευχαριστω πολυ! Θα δοκιμασω και θα σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Ναι βρε γιατί αν τον έχεις στα 667Mhz πριν κλοκάρεις τότε με το που ανεβάσεις FSB οι μνήμες θα βγουν έξω από τα όριά τους ! Είναι σαν να έχεις 200 X Ψ = 667 210 Χ Ψ = 700 220 Χ Ψπ = 740 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Παλι τα ιδια! Ανοιγει και κολλαει στο σημειο που κανει τεστ τη ραμ! Χωρις ομως να κανει το τεστ. Μηπως το No-Execute Memory Protect να το εχω Enable για να μη κανει ελεγχο τις RAM??? To δοκιμασα και αυτο και τιποτα. Κολλησε στην αρχη, αναβοσβησε η οθονη, ανοιξε αλλα ειναι με τις αρχικες ρυθμισεις? Να πεταξω τον υπολογιστη απο το μπαλκονι? Κριμα να τον φαει κανεις στο κεφαλι... ΥΓ ο πολλαπλασιαστης για το CPU δεν εμφανιζεται παλι. Ο πολλαπλασιαστης που ανεφερα ηταν για τις RAM. Θελεις να βγαλω φωτος απο BIOS να ανεβασω μηπως εχω κατι λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 βγάλε να δούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Ρυθμισεις BIOS Site: http://imageshack.us/g/547/img20121230233829.jpg/">BIOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Για δες αυτό το robust graphic booster αν μπορείς να το απενεργοποιήσεις ! Και κάνε και ένα update στο bios γιατί όντως δεν δίνει multi cpu ! Πάντως με αυτή την μητρική ΔΕΝ θα καταφέρεις και πολλά και γενικά με όλες τις μητρικές που έχουν ενσωματωμένα γραφικά !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 To BIOS σημερα το ενημερωσα. Οι αλλες 2 επιλογες του robust graphic booster ειναι fast και turbo. Δεν εχει ενσωματομενη καρτα γραφικων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Νόμiζα πως το τσιπάκι ήταν το 945G = graphic ! Δεν βλέπω λόγω να μην ανεβαίνει ! Ρίξε και άλλο τις μνήμες και δώσε περισσότερη τάση στον επεξεργαστή ! Δώσε και λίγο στο northbridge ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 945P ειναι. Εκανα και αυτα που μου ειπες. Να βαλω κανα πιο παλιο BIOS? Για το CPU Clock Ratio γραφει στο manual μητρικης: This item will show up when you install a processor which supports this function. Παιζει ο CPU μου να μη σηκωνει overclocking? Να ειναι με καποιο τροπο κλειδωμενος??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Όχι το north της μητρικής σου δεν σηκώνει !!! Η μητρική είναι που σου τα προκαλεί όλα ! Εγώ κάποια εποχή το 2007 ειχα παίξει με έναν E6600 και από 2,4Ghz τον είχα πάει σταθερά στα 3,6Ghz ! Παρόμοια κατάσταση και με έναν Q9450 Αλλά οι μητρικές μου ήταν η ASUS RAMPAGE FORMULA (265€) και η ASUS P5W DH DELUXE (250€) !!! Εσένα η μητρική σου είναι value μοντέλο και με πολύ πολύ παλιό chip ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doupiaki_ole Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Αρα δεν υπαρχει περιπτωση για clockαρισμα????? Σαλταρα τωρα! Τζαμπα και τα φραγκα για την ψυκτρα... Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου και την υπομονη σου! To βρηκα!!!! Εφταιγε το BIOS version. Ειχα στην αρχη το FE. Εβαλα το FFf και τπτ. Τωρα εβαλα το ενα προηγουμενο και απο τα 2 το FD και ολα κομπλε! Σε ευχαριστω και παλι ομως για τη βοηθεια και την υπομονη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα