Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα σύστημα του ΟΚΤ 2008, έχω μητρική Asus P5Q Pro, κάρτα γραφικών Gainward 9800GT 1GB και, δυστυχώς, ως δίσκο του λειτουργικού τον Seagate Barracuda 7200.11 500GB που έχει δύο partitions.

Μετά από ένα γενικό έλεγχο, με το Sentinel, βρέθηκαν bad sectors σ' αυτόν και δίνει διάρκεια ζωής 114 ημερών!!!

Έχω διαβάσει τα σχετικά προβλήματα που παρουσίασαν δίσκοι αυτού του τύπου και ειδικά ότι λόγω firmware δεν φαίνεται και αρκετοί έχουν επισκφθεί την Oktabit για αλλαγή firmware, αλλά, στην περίπτωσή μου, ο δίσκος φαίνεται κανονικά.

Έτσι σκέπτομαι να αγοράσω ένα SSD 128GB για λειτουργικό μόνο και θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών για προτάσεις σε αξιοπιστία και vfm.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και επειδή δεν είχε απαντήσει κανείς, μέχρι τώρα, μελέτησα τα παρεμφερή θέματα και κατάλαβα τα εξής.

1. Παίζουν δυνατά οι Samsung 830 και 840 (έχω διαβάσει τις σχετικές παρατηρήσεις σου) και ο OCZ VTX4 στα 128GB.

2. Με δεδομένο ότι η μητρική υποστηρίζει sata 2, και επομένως δεν περιμένω να δω όλες τις δυνατότητες του δίσκου, σκέφτομαι και τη λύση του intel 330, ο οποίος έχει τα ίδια λεφτά περίπου (120€) και 52GB επιπλέον.

Σε ότι αφορά στο όριο των χρημάτων, δεν θα είχα αντίρρηση να δώσω κάτι παραπάνω εάν η πρόταση είναι αξιόλογη.

Καλή Χρονιά με Καλή Υγεία

Επεξ/σία από makfil
  • Super Moderators
Δημοσ.

Intel 330 180gb Vs Vertex 4 128gb, μελλοντικά σε sata3 ο Vertex 4 θα είναι πιο γρήγορος..

και για περισσότερα χρήματα 840 Pro, Vector και Neutron GTX...

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω τους παρακάτω δύο (αξιόπιστοι και αρκετά γρήγοροι):

1) Sandisk Extreme -> http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006EKJCWM/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers

2) Kingston V300 -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345373&sid=1

Γύρω στα 88€ βγαίνουν και οι δύο. Προσωπικά έχω τον Kingston V+200 (120GB) που είναι η προηγούμενη σειρά από τον V300 σε μητρική με sataII και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η δε διαφορά που είδα από τους μηχανικούς (παρόλο που είχα 2 σε Raid 0) ήταν πολύ μεγάλη!

Καλή χρονιά με υγεία!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.

Έπειδή έχω διαβάσει για διαφορετικές συσκευασίες (Desktop, Laptop, Notebook), αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι εάν σε κάθε συσκευασία υπάρχουν τα απαραίτητα για την τοποθέτηση σε θήκη 3,5"

Δημοσ.

Αυτός που πήρα εγώ δεν είχε το ειδικό bracket, αλλά τον τοποθέτησα χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης στη θέση για σκληρό 3,5" χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Σήμερα ξαναδίνει τον απλό 840 250GB με τιμή εκκίνησης 132 λίρες.

Πόσο τον αγόρασαν, όσοι τον αγόρασαν, στο προηγούμενο deal;

Δημοσ.

Ο δίσκος ήρθε σήμερα αλλά ψάχνω για στήριγμα γιατί το case που θα μπει δεν έχει ράφι, όπως υπολόγιζα, αλλά στηρίζει τον 3.5" με ένα πλαστικό οδηγό.

Έψαξα στην ελληνική αγορά και βρήκα αλλά ξεκινάνε από 7 και πάνω.

Υπάρχει κάποια πρόταση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...