neXTgen Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 γειά χαρά ! χρόνια καλά! το motherboard είναι : http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=436 διαβάζω στο cpu-z : memory : DD3 4gb dualchannel /unganged/ 2000 Mhz και από κάτω : 666.7 / 3:10 / 9:0 / 9 / 9 / 24 / 33 / 1T o επεξεργαστής είναι AMD Phenom II X4 955 κλπ Windows 8 έχω και τρέχω audio appz (γράφω μουσική) EΡΩΤΗΣΗ : απ'ότι βλέπω στο site της biostar Max. Supports up to 8GB Memory στα 2 slots που έχει . ΠΟΙΑ 2x4GB (πακετάκι dual channel ή χώρια) μου προτείνετε να βάλω ? πιστεύετε πως θα αξίζει τον κόπο τώρα που έχουν πέσει οι τιμές στις μνήμες ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ από τα 4 στα 8 (και χωρίς να βάλω σε ssd π.χ. το λειτουργικό αλλά) με τα υπόλοιπα τμήματα ως έχουν ? ευχαριστώ ! καλή πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία ! ΥΓ . γι αυτή ποια είναι η γνώμη σας : http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2423 YΓ2. εξηγείστε μου κι αν θέλετε ποιες ακριβώς είναι οι συμβατές DD3 μνήμες με το board μου.
konstantinos77 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Οι μνημες σου τρεχουν στα 1333mghz συμφωνα με αυτα που σου λεει το cpuz.Tα 1600mghz μνημων τα υποστηριζει σε oc .Εσυ μπορεις να παρεις 2 μνημες DDR3 μεχρι 1600 mghz (ιδιες ) και να τις τοποθετησεις στα slots της mobo .Αυτες που δειχνεις ειναι αρκετα καλες απο οσο εχω ακουσει συν οτι εχουν χαμηλο voltage για τα timings στα 1600 mghz .Δεν ξερω ομως σαν αξιοπιστια τι λενε ,αυτο μονο καποιοι που τις εχουν μπορουν να σου πουν .Επισης στο manual της μητρικης αναφερει ενα manufacturer list για τις μνημες που ειναι συμβατες στην mobo ,αν και οταν παλιωνουν τα manuals δεν ανανεωνονται αλλα οκ του ριχνεις μια ματια . Γενικα παντως στο ερωτημα σου αν αξιζει ,ναι πηγαινε στα 8gb απο μενα .Οπως ειπες ειναι φτηνες οι μνημες και γενικα καλο ειναι να εισαι τουλαχιστον 6gb ram και παει λεγοντας αναλογα και τι κανεις .
neXTgen Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 ευχαριστώ konstantinos77 για την απάντηση . κάτι διευκρινιστικό . για να δουλεύει κάποια που γράφει στα specs της 1600 σαν αυτή που έχω στο link πρέπει εγώ να επέμβω στο bios ή από μόνη της θα είναι ΟΚ? βασικά θα επιθυμούσα να δουλεύει "out of the box". (όχι φυσικά σε κάτι που δεν υποστηρίζει το board κλπ. απλώς να δουλεύει σωστά).
konstantinos77 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Θα μπεις στο bios και θα βαλεις 1600mghz manually ,οπως επισης θα αλλαξεις και τα timings των μνημων .Εκει που πρεπει να δωσεις προσοχη ειναι το ρευμα .Ξεκινας βαζοντας dram voltage 1.5V οσο δηλαδη προτεινει ο κατασκευαστης και αναλογα βλεπεις απο τις εφαρμογες αν επαρκει ή οχι .Παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο βεβαια ,δεν ξερω απο overclocking τι κανεις στον επεξεργαστη σου ,οπως επισης παιζει ρολο και η μητρικη .Νομιζω ομως εκει θα εισαι γυρω στο 1.5V .Εμενα στην μητρικη μου ο ι7 τις τρεχει στα 1066gmhz και πρεπει να το αλλαξεις εσυ ,σε οτι αφορα επεξεργαστη amd ρωτα και καποιον αλλο που ξερει να σου πει γιατι εγω δεν ειχα ποτε . Επισης τρεχα και ενα memory test αλλα αυτο ελεγχει τις μνημες αυτες καθαυτες σε τι κατασταση ειναι και οχι το stability της "υπερχρονισμενης " λειτουργιας τους .
Millennium Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Το ιδιο ισχυει και σαυτους.Και οι mushkin ειναι μια χαρα.
neXTgen Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 αν δεν κάνω τίποτα από αυτά (ΔΕΝ μπω στο bios) θα δουλέψει η μνήμη απευθείας ?
duffyduck Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Κατα 99% ναι θα δουλεψει στα 1333MHz. Εξαλλου πρακτικα δεν θα δεις διαφορα ειτε την μνημη την βαλεις στα 1333MHz, ειτε στα 1600MHz
neXTgen Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 ευχαριστώ παιδιά . καλή πρωτοχρονιά !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα