Gianniz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Έχω ΟΤΕ con-x στα 24mbps. Μένω Θεσσαλονίκη, περιοχή Άνω Τούμπα. Απόσταση από τα κεντρικά στα 5χλμ. Η απόσταση του καφάο από την πολυκατοικία μου είναι στα 25 μέτρα. Η ταχύτητες download/upload που παίρνω είναι αυτές : Είναι φυσιολογικές ;
makfil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δεν δίνεις, βέβαια, και τα υπόλοιπα στατιστικά της γραμμής σου, όπως attenuation, snr τα οποία θα ολοκλήρωναν την εικόνα. Εν πάση περιπτώσει, για 5 χλμ απόσταση από το ΑΚ, μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, το 3,42 θεωρείται ικανοποιητικό. Η απόσταση από το KV (ΚΑΦΑΟΥ) δεν παίζει κανένα ρόλο τώρα αλλά θα παίζει όταν επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ στη συγκεριμένη και σε όλες τις περιοχές.
Gianniz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μήπως μπορείς να μου πεις πως να τα δω αυτά για να τα δώσω ; (snr, attenuation). Όταν λες νέο δίκτυο εννοείς το vdsl ? Έχουν περάσει τέτοιες γραμμές εδώ, εδώ και κανά μήνα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 υπομονή μέχρι την διάθεσή τους τότε, περνάς στο 30mbps πρόγραμμα και είσαι gg...
makfil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Θα τα δεις στα στοιχεία που σου δίνει ο router, εάν πληκτρολογήσεις τη διεύθυνσή που είναι 192.168.1.1 (εάν δεν ανοίξει με αυτό, δοκίμασε με 2 το τελευταίο). Εάν έχουν αρχίσει έργα επέκτασης του vdsl και έχει τοποθετηθεί η νέα γκρι καμπίνα πρόσφατα, σε μερικούς μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο, θα ζητήσει ο ΟΤΕ την έγκριση της ΕΕΤΤ και μετά θα το δ΄ψσει στους συνδρομητές.
Gianniz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Αυτά είναι τα στοιχεία. Το snr φαίνεται, το attenuation δε το βρήκα. Το περίεργο είναι ότι φίλος μου, που μένει 1 στενό πάνω από εμένα, έχει 24mbps με τη Wind και το ίδιο test του βγάζει 10.3Μbps download speed. Είναι να απορείς...
makfil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Κατ' αρχάς, η ταχύτητα φαίνεται αρκετά αυξημένη, σε σχέση με όση δείχνει το πρώτο post. Επίσης, το snr είναι πολύ καλό, και μάλιστα για ΟΤΕ, γιατί συνήθως τόσο δίνει η 4νετ.
Gianniz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν βρήκα και το attenuation. Downstream : 48.6db Upstream : 25.8db Όντως η ταχύτητα που μου βγάζει η σελίδα του router μου είναι παραπάνω άλλα όσα tests και αν κάνω σε άλλα site μου δίνουνε κάθε φορά 2 με 3 Mbps. Δε ξέρω τι γίνεται ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 με τέτοια attenuation και τα 6mbps down που λέει το router πολλά είναι
makfil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν βρήκα και το attenuation. Downstream : 48.6db Upstream : 25.8db Όντως η ταχύτητα που μου βγάζει η σελίδα του router μου είναι παραπάνω άλλα όσα tests και αν κάνω σε άλλα site μου δίνουνε κάθε φορά 2 με 3 Mbps. Δε ξέρω τι γίνεται ... Το attenuation μας δείχνει την απόσταση από το ΑΚ και στην περίπτωσή σου ταιριάζει απόλυτα, αφού συνήθως 10 μονάδες αντιστοιχούν σε 1 χλμ απόσταση. Κατά τα λοιπά, η ταχύτητά σου είναι πολύ καλή, με αυτά τα στατιστικά, όπως είπε και ο ThReSh.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Και κάτι άλλο.Το speedtest.net και οποιοδήποτε online test,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Πόσο κλειδώνει το ρούτερ και πόσο κατεβάζουμε από ftp μας δίνουν σωστά αποτελέσματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 αρκεί να μην testάρουμε μόνο από εγχώριους FTP
makfil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Νομίζω ότι και το site της ΕΕΤΤ δίνει αξιόπιστες μετρήσεις.
Gianniz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν νομίζω ότι λύθηκε το θέμα. Το συμπέρασμα μου είναι ότι το speedtest και άλλα παρόμοια sets μου δίνουν λάθος μετρήσεις. Τόσο η ταχύτητα που γράφει η σελίδα του modem μου, όσο και οι μετρήσεις μέσω του NDT στο site της ΕΕΤΤ μου έδωσαν download speed στα 6000kbps. Αν σκεφτείτε και ότι στα περισσότερα torrent που κατεβάζω η ταχύτητα παίζει στα 0.5-0.6 Mbps τότε καταλήγω ότι όντως κάπου εκεί κυμαίνομαι. Και αφού είναι και καλή ταχύτητα για τα στατιστικά μου όπως λέτε, μια χαρούλα Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας!
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 αρκεί να μην testάρουμε μόνο από εγχώριους FTP Κατά την γνώμη μου,αν έχουμε προβλήματα στην σύνδεση,Ελληνικό ftp πρεπει να ελέγξουμε γιατί άλλο brandwith για Ελλάδα,άλλο για εξωτερικό. Αν θέλουμε γενικά να ελέγξουμε την γραμμή ή ο ISP μας,ξένο κατά προτίμηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα