Προς το περιεχόμενο

Windows CE

stergiosL2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα , θελω αν γινετε καποιος να μου εξηγηση με λιγα λογια τι ακριβως ειναι τα windows ce για που προωριζονται , πως μπορει ενας απλος user να τα χρησημοποιηση .

Δημοσ.

Καλησπέρα. Τα Windows CE είναι κυρίως για μικρές συσκευές και για συσκευές που έχουν πολύ μικρό χώρο αποθήκευσης.

Τώρα είναι γνωστά ως Windows Embedded Compact.

Δες αυτό το video αν θέλεις:

http://www.youtube.com/watch?v=yQcuGC0GHuE

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα windows CE ήταν μια πλατφόρμα (λειτουργικό) που είχε βγάλει η M$ για χρήση σε φορητές συσκευές handheld. Συνήθως τέτοιο λειτουργικό φοράγανε τα pda που βλέπεις να έχουν στις καφετέριες λόγω της ευκολίας των προγραμματιστών να φτιάξουν προγραμματάκια για αυτές, που θα επικοινωνούσαν με τις κεντρικές εφαρμογές στον server.

τα windows CE αποτελούσαν πιο πολύ μια έκδοση των 98 εμπλουτισμένη ως τελική εμπειρία χρήσης, και απαιτούσαν απο τον χρήστη την χρήση γραφίδας.

Αντικαταστάθηκαν απο τα win pro 6, 6.5 και κάπου εκεί βγήκε η apple και η χρήση με το δάχτυλο και τα πετσόκοψε.

κινητά με έκδοση 6 ήταν για παράδειγμα το xperia x1 που ανεπίσημα του έβαζες και την 6.5

Πλέον μετά την apple και το android κινητά και PDA με win CE εκλείψαν απο την αγορά μέχρι και την καινούρια φουρνιά των γνωστών 7 και 8 για φορητές συσκευές.

Επεξ/σία από mpampir
  • Like 2
Δημοσ.

σε συσκευές που δέχονται λειτουργικό σύστημα πάνω απο bios (φορητούς, νετμπουκ κτλ) μπορείς να τα κάνεις εύκολα εγκατάσταση όπως εύστοχα σου έδειξε η σοφούλα παραπάνω.

σε συσκευές που τα δέχονται με την μορφή ROM όμως (όπως handheld, κινητά τηλέφωνα, GPS) , η εγκατάσταση δεν είναι δυνατή αν δεν είναι ενσωματωμένη σε ROM για το αντίστοιχο μοντέλο. Κάτι ανάλογο με το ios στο iphone ή τις αναβαθμίσεις android. Δεν μπορείς να πάρεις δηλαδή σε αυτού του είδους συσκευές το λειτουργικό και να το "εγκαταστήσεις". Το κάνεις pre-build για την συγκεκριμένη συσκευή , με το συγκεκριμένο Hardware, το κλείνεις σε συγκεκριμένων προδιαγραφών .zip  ή tar.gz και μετά το φορτώνεις μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας που έχει η συσκευή σου  ώστε να παίξει.

Δημοσ.

κοιτα να δεις τι σκεφτικα . εχω ενα toshiba nb 200 13 j χωρις σκληρο δησκο , και σκεφτικα να τα κουμποσο σε sd καρτα ( σαν σκληρο ) και τελειοσε . δεν θα γινει κατι τετοιο ?

Δημοσ.

κοιτα να δεις τι σκεφτικα . εχω ενα toshiba nb 200 13 j χωρις σκληρο δησκο , και σκεφτικα να τα κουμποσο σε sd καρτα ( σαν σκληρο ) και τελειοσε . δεν θα γινει κατι τετοιο ?

και πες πως έγινε, θα τα κάνεις ΤΙ?

καταλαβαίνεις οτι δεν είναι κανονικά windows να τους φορτώσεις εφαρμογές, και οτι οι εφαρμογές που γράφτηκαν για αυτά είναι 4 χρονάκια πίσω ε? Άσε που πρέπει να σου αναγνωρίσουν το hardware, το οποίο θεωρώ (χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου) είναι αρκετά σύγχρονο ώστε να σου βρου κάρτες (wifi / bt) και συναφή.

αν για οποιοδήποτε λόγο θες να κάνεις κάτι με κάρτα, παίξε με Linux live CD. Υπάρχουν άπειρα.  Βρες ένα How to στο ίντερνετ, και πάρε οποιαδήποτε live διανομή σου αρέσει βάλτην στην καρτούλα σου και είσαι κύριος. έχεις ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα, με όλες τις σύγχρονες δυνατότητες που θα σου προσφέρει τα μέγιστα στο σύστημά σου χωρίς σκληρό δίσκο.

Αν θες την προσωπική μου άποψη πάντως, βρες ένα σκληρό δίσκο με 20 ευρώ και βάλτον πάνω με κανονικό λειτουργικό σύστημα, οι κάρτες ακόμα και class 10 να πάρεις (για να είναι στα ίδια λεφτά το λέω) έχουν μέγιστη διαμεταγωγή 10-11 Μβ/σεκ. Ότι και να τρέξεις απο κει πάνω θα σέρνεται!!! (το live cd linux ΔΕΝ τρέχει πάνω απο την κάρτα αυτή, απλά φορτώνει απο κει. Μετά μένει φορτωμένο στην RAM)

Δημοσ.

Ξερω μεχρι στηγμης με linux live ειμαι . απλα θελω να μ@λ@κιστο λιγω :P . οπως ειπες πριν pre-bilt δεν γινετε να κανεις ???

Δημοσ.

εδώ μιλάμε για την πρώτη απο τις δύο περιπτώσεις που ανέφερα, οπότε δεν παίρνεις ρομ  ,βάζεις λειτουργικό και μετά φορτώνεις τους drivers. (εκτός και αν τους κάνεις embedded στο CD εγκατάστασης και τους προ-φορτώσει).

Οπότε αν πούμε οτι δεν έχει πρόβλημα με τον επεξεργαστή σου το CE και με το MoBo , και σου γίνει εγκατάσταση, επόμενό σου task είναι να βρεις οδηγούς για ότι δεν σου λειτουργεί... Καλή τύχη με αυτό.... :Ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...