Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με μια λέξη σύμφωνο

είναι μετά τα millenium ίσως η μεγαλύτερη μ.@@@... για pc πάντα

άντε και καλή χρονιά με τα win 9 μπας και βάλει μυαλό

α και ας βάλει τα win 7 15ευρω η με προεπιλογή ως αγορά με νέο pc και θα δω μετά ποσά θα πουλήσει χαχαχα

τα 3 fail λειτουργικά για μένα με σειρά

millenium - win8 - vista

ναι χειρότερα και από βιστα

καλή χρονιά

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Έχω ένα laptop 4ετιας με windows 7 και προσφατα αγορασα ενα μικρότερο για τη γυναίκα μου, με windows 8. Είμαι έμπειρος χρήστης (εμαθα dos μονος μου). Η αποψη μου εχει ως εξης:

1) Πρέπει να δουμε ποιος έβγαλε τα 8ρια και γιατί. Αν δουμε ότι το έκανε μια κερδοσκοπική εταιρεία, τότε στην εποχή των apps έκανε την καλυτερη επιλογή. Πλέον πάμε σε εποχες όπου το hardware αποκτά δευτερεύοντα ρόλο, με εμφαση στον τομεα που πονάει, energy saving, ενώ όλα τα άλλα πάνε στο cloud. Laptops, netbooks, tablets, phones είναι πια απλά τα μέσα πρόσβασης στο cloud.

2) Εμπειρικά, επειδή στη ζωή μου έχω δοκιμάσει πολλά, ο χρυσός κανόνας λέει πως αν κάτι σε χαλάσει στην αρχή, δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά 4 στις 5 θα αποτύχει. Δημοφιλέστατη απόδειξη τα Vista. Δημοφιλέστατη εξάιρεση το ribbon του office το οποίο αποδεδειγμένα σε κάνει πιο γρήγορο και παραγωγικό (και εμενα με ξυνισε πολύ η αλλαγή αλλά δεν μπορούσα παρά να παραδεχτώ την υπεροχή του). Τα 8ρια με χάλασαν, αλλά είναι στο σωστό δρόμο και με τα 9ρια θα έχουμε την επιτυχία των  windows 7 (Δε λέω των XP γιατί χλωμό το βλέπω να βγει ξανά λειτουργικό που να έχει τέτοια απήχηση). Αν βάλεις και την απίστευτη συμβατότητα με mobile συσκευές λόγω κοινού πυρήνα, το μέλλον είναι εδώ. Προς το παρόν λοιπόν θα κρατήσω τα 7ρια στο άλλο laptop αλλά είμαι σίγουρος πως αύριο θα δουλεύω με 9ρια και το νέο UI (το οποίο είναι φοβερός luncher, αλλά προς το πρόν δινει την εντύπωση πως πάνω του κάθεται ένα δεύτερο version της ίδιας εφαρμογής). Α και please μη προτείνετε στον κόσμο shorcuts γιατί είναι οπισθοδρομικό. Όλα πρέπει να γίνονται μόνο με το mouse ή το pad.

3) Η νέα γεννιά (σημερινοί 20ριδες) δε γνωρισαν κονσολα εντολών. Δεν έχουν καμία επαφή με το hardware και αυτό είναι κακο. Είναι σα να μαθαίνεις ελληνικά με σαπουνοπερες και όχι με Τριανταφυλλίδη και μολυβι. Πρέπει νομίζω στα σχολεία να μαθαίνουν κωδικά, linux και τη λογική του προγραμματισμού, μνήμη κ.τ.λ. Για να μπορούν να κρίνουν το λογισμικό του "αύριο" πριν αγοράσουν. Εδώ μπορώ να βγάλω το καπέλο στον Steve ο οποίος έφτιαξε ένα λειτουργικό όπως θα έπρεπε να είναι το εμπορικά αποτυχημένο (τονίζω εμπορικά) Linux. Ότι ώρα θες έχεις κονσολα και ταυτόχρονα it just works. Απλά δε θα πάρω γιατί κοστιζει πολλά.

• Like 3
Δημοσ.

με μια λέξη σύμφωνο

α και ας βάλει τα win 7 15ευρω η με προεπιλογή ως αγορά με νέο pc και θα δω μετά ποσά θα πουλήσει χαχαχα

millenium - win8 - vista

καλή χρονιά

17?

• Like 2
Δημοσ.

Αν και δεν είμαι υπέρμαχος της εταιρίας του κ. gates...όντως δέχεται πόλεμο πιστεύω η microsoft τελευταία, σε ένα βαθμό τουλάχιστον.

Τώρα δικαίως or not, θα δείξει. Προσωπικά θεωρώ τα Windows 8 όμορφα, επαναστατική καινοτομία αλλά δεν τρελάθηκα ρε παιδάκι μου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό λειτουργικό και ούτε απαραίτητα super-dooper καινοτομία.

Περι ορέξεως παίδες, οπότε μερικοί ας calmaroun - δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους.

Δημοσ.

90 στους 100 χρήστες που είχαν vista και έβαλαν 7-άρια θα πούνε το ανάποδο (οτι είδαν ΜΕΓΑΛΗ βελτίωση, πχ χρόνους εκκίνησης χρήση μνήμης, δυνατότητα να μπεί σε παλιότερο hardware). 

Υ.Γ. Ναι το 90 στους 100 είναι δικιά μου ισως αυθαίρετη υπόθεση. Ισως να είναι 99 στους 100 μπορεί να είμαι λάθος  :P  :D

έχεις δουλέψει ποτέ σου vista; Προσωπικά με το sp1 και μετά, θα το χαρακτήριζα σαν windows 6.8 (almost 7 δλδ)

• Like 1
Δημοσ.

με μια λέξη σύμφωνο

millenium - win8 - vista

καλή χρονιά

Mπορείς να εξηγήσεις γιατί είναι χειρότερο και από Vista??

• Super Moderators
Δημοσ.

για τον ίδιο λόγο που το πράσινο είναι χειρότερο χρώμα από το κόκκινο...

Δημοσ.

Μην την ψαχνεις απλα το λενε γιατι ειναι καραμελα. Οι περισοτεροι δεν εχουν δουλεψει ποτε Vista ή εστω για πανω απο 30 μερες. Απλα γραφτηκε στα sites οταν ισχυε, αναπαραχτηκε παντου και εχει μεινει κολλημενο στο μυαλο τους.

http://www.winmatrix.com/forums/index.php?/topic/26618-windows-7-vs-vista-sp2-vs-xp-sp3-performance-benchmark-results/

Αυτο για τους φαφλαταδες. Δειτε την διαφορα σε Performance και μετα μιλατε.

Τελος, παρα τις κοντριτσες μας, να ευχηθω καλη χρονια σε ολους, υγεια και ευτυχια. Αυτα ειναι τα σημαντικα, τα αλλα ειναι για να γκρινιαζουμε σαν γνησιοι Ελληνες. :) Παω να παρω το φλουρι! Ελπιζω να ειναι 2ευρω :P

Δημοσ.

σε καθαρό perfomance πάντως οι διαφορές ήταν τρομακτικά μικρές...

σε αυτο θα συμφωνησω.. επειδη ειχα βαλει τα vista σε καλο για την εποχη μηχανημα δεν ειχα θεμα ποτε με αυτα και οταν περασα τα 7 δε θα ελεγα οτι εγινε καποια φοβερη επανασταση

τα 8 ομως συνεχιζουν να μη μου προκαλουν κανενα ενδιαφερον και μαλλον τα 7 θα με συντροφευουν για αρκετο καιρο ακομα

μπορει να μη τα εχω δουλεψει καιρο σε δικο μου μηχανημα, ομως εχω δει αρκετα τι παιζει σε pc φιλου που τα εχει ως κυριο λειτουργικο

και τελικα πιστευω οτι αρκετος κοσμος ακομα και αν τα ειδε λιγοτερο ή περισσοτερο ετσι σκεφτηκε..

δεν υπαρχει καποιο μισος απεναντι στα 8 και "πολεμος" στη ms, απλα υπαρχει αδιαφορια για το φοβερο και επαναστατικο κατα τα αλλα λειτουργικο της , ειδικα απο τη στιγμη που ο περισσοτερος κοσμος ειναι απολυτα καλυμενος με τη προηγουμενη εκδοση

απλα τα αποφευγουμε και περιμενουμε να διορθωσουν αυτα που πρεπει να διορθωθουν

και ετσι θα γινει στο τελος , μην κοροιδευομαστε

ακομα και η πανισχυρη ms θα κανει αυτο που θελει ο κοσμος προκειμενου να πουλησει

και μπορει να υποχωρησει χωρις να φανει χαμενη, διαχωριζοντας ωραια και καλα τις ταμπλετες απο τα desktop δινοντας επιπλεον επιλογες στο χρηστη χωρις apps και πατεντες..

καποιοι θελουμε pc και κλασικο desktop μολις το ανοιγουμε .-

οι εταιρειες πιστευω οτι θα πιεσουν προς τη σωστη κατευθυνση

Δημοσ.

πολυ απλά, τα windows 8 ο μόνος λόγος που δεν έχουν πιάσει ακόμα, είναι ότι δεν είναι αναγκαία. οκ υπαρχει μια άλφα δυσκολία να μαθεις 2-3 πραγματάκια αλλά δεν είναι και πυρηνική φυσική. όταν με το καλό διαδοθούν ευρέως τα tablets-laptops, τα 8αρια θα γινουν αναρπαστα στην κατηγορια των φορητών. στην κατηγορία των desktop τώρα, προσωπικα δεν βλέπω λόγο να μεταβώ ακόμα σε 8. μια χαρά κάνω την δουλεια μου με τα 7, γτ να αλλάξω;

• Like 1
Δημοσ.

ακομα και η πανισχυρη ms θα κανει αυτο που θελει ο κοσμος προκειμενου να πουλησει

και μπορει να υποχωρησει χωρις να φανει χαμενη, διαχωριζοντας ωραια και καλα τις ταμπλετες απο τα desktop δινοντας επιπλεον επιλογες στο χρηστη χωρις apps και πατεντες..

Το μονο που μπορει να κανει,ειναι μια επιλογη,που να απενεργοποιει το metro(δλδ μια επιλογη που υπαρχει,ετσι κι αλλιως και τωρα που μιλαμε,με τη χρηση 3rd party apps)!

Γιατι αν διαγραψει τελειως το μετρο απο την x86,θα παει η INTEL στα διοικητικα γραφεια της MS και θα τους χωσει τους HASWELL (των 10Watt!!!),ξερεις που ...! :P

Δημοσ.

ativ s μακραν καλυτερο για μενα

Μην μου πηγαινεις κοντρα! -.-

:P

Καλο ειναι απλα το Lumia ειναι NOKIA (που ειναι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ η πιο αξιοπιστη και δεν την αλλαζω)

Εχει Nokia Maps και nokia καλουδια γενικα

Και εξωτερικα ειναι χρονια μπροστα απο το Ativ, οχι πως το ativ ειναι ασχημο, αλλα νταξει, Lumia ρε φιλε, πως να το κανουμε τωρα? :P

Δημοσ.

Όντως τα Vista SP1 εφτιαξαν πολύ αλλά αυτό από μόνο του ειναι αποτυχία. Σα να μη τεσταραν καθολου το λειτουργικό πριν το βγάλουν στην αγορά. Απαράδεκτοι. Για αυτό πήραν και τον ....λο.

Τώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εξης:

1) Τα pc έγιναν προσητά και δημοφιλή στο ευρύ κοινό λόγω Microsoft με τις οποιες πολιτικές της. Μη ξεχνατε οι παλιοι ότι το 1992-2000 όποιος χρησιμοποιούσε pc και στο σπίτι θεωρούταν αντικοινωνικός και μπουνταλάς. Όλα αυτά άλλαξαν με τα παράθυρά. Αν περιμέναμε από Linux να γινει user friendly (ξέρω δε θέλανε να γίνουν)  ή από Jobs να ριξει τιμές, τότε ακόμα θα ήμασταν εμείς και εμείς. Αν δεν υπήρχε η Microsoft σήμερα δε θα υπήρχε ίσως σε τέτοια έκταση η βιομηχανία των υπολογιστών, των games και γενικά η εποχή του υπολογιστή. Θα υπήρχε για εμας τους λίγους, οι οποίοι δεχομαι ότι θα γνωρίζαμε και περισσότερα πράγματα γιατί θα ασχολούμασταν με πιο καλα λειτουργικά. Η επιτυχία και η προσφορά της Microsoft όμως δεν ηταν η πατέντα αλλά ή ΠΩΛΗΣΗ και ΑΠΟΔΟΧΗ από το κοινό κάτι νέου.Δέχομαι τις απόψεις όλων, ΟΧΙ όμως για το ποιος έκανε δημοφιλή τον υπολογιστή. Ναι θα μπορούσε και καλύτερα, αλλά ποιος το έκανε? Ο Jobs που χρεωνε δέκα δισ το pc?

2) To Linux είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψης ποιότητας. Ωστόσο το Linux δε δημιουργήθηκε για να προσφέρει το pc στο ευρύ κοινό αλλά για άλλα πράγματα. Ναι, το ιδανικό θα ήταν να σερβιριστεί από νωρίς με ωραίο GUI στον κόσμο και σήμερα να είχαμε αυτό αντί για Windows. Αυτό δεν έγινε γιατί η Microsoft ήταν κακιά, απλά γιατί ο Gates ήταν καλύτερος πωλητής. It doesn't get more simple.

3) Επομένως ας δώσουμε μια ευκιαιρία για να δούμε τελικά ποιος θα πουλήσει καλύτερα. Επιλιγές υπάρχουν πια παντού. Στον κόσμο των phones πχ κυριαρχεί το Linux (iOS, Android και δε ξέρω τι άλλο). Ωστόσο στα μεσαία βαλάντια και κάτω, αν δεν αλλάξουν κάτι στην Google, η Microsoft θα τους φάει λάχανο.

4) Apple didnt reinvent the phone. She Invented the Smartphone. Period.

Δημοσ.

καλή χρονιά

λοιπόν αν το pc είναι με touch οθόνη πάει στο κάλο αν δεν έχει touch δεν έχει κανένα νόημα η λογική του interface. σαν επιδόσεις σαφώς δεν υστερεί άλλα είπα τη γνώμη μου που δεν είναι αντικειμενική όπως και κανενός άλλου όλα είναι υποκειμενικά .

τώρα ας βάλουμε μόνο τα τελευταία windows και μην πάμε σε dos

windows 95 επανάσταση στη χρίση άλλα προβληματικό

windows 98 αρκετά καλύτερα άλλα

windows me πατάτα (ας διαφωνήσει κάνεις χαχα)

windows xp άπλα άψογο με μικροπροβλήματα μόνο στην αρχή

windows vista (τα είχα από alpha version μέχρι που έβαλα τα 7) ωραία αλλαγή στο desktop με σοβαρά προβλήματα που στρώσανε με το sp1 άλλα βγήκαν τα 7 άρα άκυρο λογισμικό

windows 7(τα ειχα απο alpha version) πραγματικά άψογο εξαρχής χωρίς κανένα κώλυμα ούτε σε οδηγούς ούτε πουθενά και φοβερή δουλειά στα 64b

windows 8 αν δεν έχεις touch δεν έχει νόημα όπως είπα (είναι κάτι σαν τα τηλεφωνά που θα σκίσει κάθε εκδοσή και είναι στο πάτο δύστυχος για μένα σαν νοκιακιας )

αυτά τα λίγα και ας ελπίσουμε στα 9αρια

17?

τι ακριβώς εννοείς?
Δημοσ.

windows vista (τα είχα από alpha version μέχρι που έβαλα τα 7) ωραία αλλαγή στο desktop με σοβαρά προβλήματα που στρώσανε με το sp1 άλλα βγήκαν τα 7 άρα άκυρο λογισμικό

windows 7(τα ειχα απο alpha version) πραγματικά άψογο εξαρχής χωρίς κανένα κώλυμα ούτε σε οδηγούς ούτε πουθενά και φοβερή δουλειά στα 64b

windows 8 αν δεν έχεις touch δεν έχει νόημα όπως είπα (είναι κάτι σαν τα τηλεφωνά που θα σκίσει κάθε εκδοσή και είναι στο πάτο δύστυχος για μένα σαν νοκιακιας )

Το καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι η αιτιολόγηση σου στο γιατί είναι χειρότερα και από vista, είναι ότι να' ναι, έτσι;

το ότι βγήκαν τα 7 τα οποια βασίστηκαν στον πυρήνα των vista, έκαναν τα vista κακό λειτουργικό και άκυροοο;

Και επειδη αν δεν έχεις touch, δεν έχει νόημα, κάνουν τα 8αρια χειρότερα και από vista;;;;;; seriously???

εσυ δλδ κρίνεις την χρηστικότητα, την λειτουργικότητα και την σταθερότητα ενός λειτουργικού από το ποιο  input interface χρησιμοποιείς εσυ;

Το μονο που μπορει να κανει,ειναι μια επιλογη,που να απενεργοποιει το metro(δλδ μια επιλογη που υπαρχει,ετσι κι αλλιως και τωρα που μιλαμε,με τη χρηση 3rd party apps)!

Γιατι αν διαγραψει τελειως το μετρο απο την x86,θα παει η INTEL στα διοικητικα γραφεια της MS και θα τους χωσει τους HASWELL (των 10Watt!!!),ξερεις που ...! :P

Πιστεύω ότι ειναι η καλύτερη λύση. η παραμετροποίηση στο user interface ώστε ο καθένας ανάλογα που το χρησιμοποιεί, να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ανάλογο ώστε να μεγιστοποιήσει την απόδοση του. απ την λίγη χρήση που είχα κάνει στα 8 (ενα 3μηνο γτ κάηκε εκείνο το pc που τα είχα) το desktop είναι αποκομμένο από το metro. είτε πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο να τα ενοποιήσουν λίγο είτε να δίνουν επιλογές πως να το παραμετροποιούμε και να το φέρνουμε στα μέτρα μας. πχ να επιλέγουμε αν θα θέλουμε default launcher το desktop ή το metro. και ένα νέο start menu interface που να ξεκινάει με gesture (πχ να εμφανίζεται το νεο start menu σαν μενου επιλογης) στο panel που ανοιγει όταν πήγαινες το ποντικι κάτω δεξια(έτσι δεν πηγαινες για να κλεισεις το pc?).

κατι τέτοιο θα ήταν η ιδανική λύση για μένα.

ο πλήρης και άμεσος παραγκωνισμός του desktop ήταν κάτι που δεν άρεσε σε παααααρα πολλούς. δώσε πρώτα την δυνατότητα να εξοικειωθει με το metro ui ο απλός χρήστης βρε αδερφέ, γέμισε και το appstore σου με εφαρμογές και μετά κάνε το default launcher του λειτουργικού σου.. το metro σαν ένα οικοσύστημα που θα δούλευε παράλληλα και ταυτόχρονα μέσα από το desktop, θα έλυνε πολλά προβλήματα εξοικείωσης και παραμετροποίησης των 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...