Προς το περιεχόμενο

Fujitsu: Τα Windows 8 είναι η αιτία για τις χαμηλές πωλήσεις των προϊόντων μας


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενώ πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανάμεσα σε αυτούς και η Dell, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 8, η άποψη αυτή φαίνεται να μην εκφράζει το σύνολο των ''παικτών'' της αγοράς.Συγκεκριμένα με σχετικές δηλώσεις πριν από λίγες μέρες, η γνωστή Ιαπωνική Fujitsu, θεωρεί τα Windows 8 ως αιτία των χαμηλών πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών που σημειώνει η εταιρεία. Το Bloomberg αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ζήτηση των Windows 8 βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Masami Yamamoto. Προηγουμένως ο συγκεκριμένος κατασκευαστής αναμενόταν ότι θα πουλήσει περίπου 7 εκ. PCs για το οικονομικό έτος που τελειώνει στις 31 Μαρτίου του 2013. Τώρα όμως δηλώνει ότι αυτές δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 εκ.

 

Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος της εταιρείας προβάλλει και την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, ως αιτία των χαμηλών πωλήσεων. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ευρώπη, η οποία επηρεάζεται άμεσα από την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί, βρίσκεται και αυτή σε πτωτικά επίπεδα. Ξεκαθάρισε όμως ότι ακόμη και με αυτήν την κατάσταση, δεν θα προβεί σε μείωση τιμών ως προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων. Η Fujitsu κατέχει περίπου το 20% των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών και φορητών συσκευών.

 

Link.png Site: http://www.bloomberg.com/news/2012-12-27/fujitsu-to-miss-shipment-goal-for-pcs-as-demand-in-europe-slumps.html[/url]']Bloomberg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι να απορεί κανείς με τον πόλεμο που δέχεται η MS τώρα τελευταία... Ενώ έχει φτιάξει ένα καλό και μοντέρνο οικοσύστημα (windows 8 + windows phone 8),φαίνεται να χάνει το παιχνίδι σε επίπεδο στρατηγικών συμμαχιών. Γιατί δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται τυχαία... Apple και google κρύβονται απο πίσω...

Sent from my Windows Phone 8X by HTC

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρέθηκε η αιτία που ο κόσμος δεν αγοράζει Fujitsu με τέτοιο brand name δεν εξηγείται αλλιώς. :-P ( Καλό,τo άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; )

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Συμφωνώ. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θέλει τα 8αρια? 

o Ballmer...

PC+WIN8=FAIL !

γμστ, είναι απίστευτο πως τα χρησιμοποιούν αυτοί που τα έχουν, ούτε BSD...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα 8αρια είναι μια επανάσταση που στοχεύει στην ενοποίηση της εμπειρίας χρήσης σε όλες τις συσκευές (smartphone,tablet,pc). Το αν αρέσουν η δεν αρέσουν σε κάποιον είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό,μήπως το android και τα mac έχουν λυμένα όλα τους τα προβλήματα; το ζήτημα είναι πως για να βγει ένας ceo μιας τεράστιας εταιρείας και να κάνει τέτοιες δηλώσεις που ουσιαστικά υπονομεύουν το ίδιο του το προϊόν,κάτι τρέχει απο πίσω,δεν γίνονται ούτε αυθόρμητα,ούτε τυχαία.

Sent from my Windows Phone 8X by HTC

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο προβλημα των w8 ειναι το metro UI. Απο κατω μπορει να υπαρχει τρομερη βελτιωση, καλυτερος kernel , απειρες γραμμες κωδικα, αλλα αυτο που βλεπει ο τελικος χρηστης, δεν αρεσει. Οπως δεν αρεσει και στα wp8 το metro UI.

Με αγωνια περιμενω το metro UI v.2 στα w9(ή την επιλογη να μην υπαρχει). Αποψη μου, το 2013 θα ειναι γερη σφαλιαρα για την Microsoft σε ολα τα λειτουργικα της.

Τωρα η fujitsu θα μπορουσε απλα να μην εξοπλιζει τις συσκευες της με windows 8. Θα μπορουσε να βαζει πολυ ωραια windows 7 ,με δυνατοτητα upgrade σε 8 σε οσους το επιθυμουν με ενα μικρο αντιτιμο ή ακομη να μην βαζει λειτουργικο και να δινει τη δυνατοτητα να βαλει καποιος οποιο θελει. Ετσι θα παψουν να κατηγορουν μια εταιρεια για το προιον της οταν οι ιδιοι εχουν επιλογη να μην το χρησιμοποιησουν.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Τα 8αρια είναι μια επανάσταση που στοχεύει στην ενοποίηση της εμπειρίας χρήσης σε όλες τις συσκευές (smartphone,tablet,pc)" ?

Φίλε μου αυτό δεν είναι επανάσταση! Είναι βλακεία κόντρα στην κοινή λογική!

Όλη η επιστημονικη κοινότητα κάνει έρευνες έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι περιορισμοί που προκύπτουν από τις ίδιες τις συσκευές και η Microsoft λέει να φτιάξει ένα λειτουργικό που θα ειναι βέλτιστο στις 4", στις 5", .... στις 28", με touch, με mouse, με software keyboard, me touchscreen keyboard, με οθόνη που μενει στατική στο γραφείο σε καλές συνθήκες φωτισμού, με οθόνη που την εχεις στα ποδια σου στην καθημερινότητα σου με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού κτλ κτλ κτλ!!! Τρομερή καινοτομία! Το User Experience στα σκουπίδια! Καμία επαφή με τις πραγματικές συσκευες.

 

Η Apple και η Google εχουν ειδικες ομάδες για τα smartphones, tablets, desktops που ασχολούνται με HCI, UI και το UX. Για κάθε πλατφόρμα χωριστά! Και όσο περνάει ο καιρός προσπαθούν να περάσουν πράγματα από τη μία πλατφόρμα στην αλλη. Η ενοποίηση που αναφέρεις έχει ξεκινήσει απο αυτές εδώ και χρόνια. Αυτό που κάνει η MS είναι χαζό. Απλά. Και κανένας δεν της κάνει πόλεμο. Η Apple και η Google έχουν να ασχοληθούν με τον μεταξύ τους πόλεμο. Η MS δεν υπάρχει πουθενά... (μην μου πεις για το market share που εχει στους οικιακους υπολογιστές γιατί αυτό ειναι αποτέλεσμα της προηγούμενης χιλιετίας και θα αλλάξει). αυτά...

 

Αν θες τη γνώμη μου τα Windows mobile πολυ καλά. Τα W8 άλλο ενα λειτουργικό της MS που θα απογοητεύσει, αργά ή γρήγορα, τους πελάτες της. Και το θέμα τωρα είναι ότι υπαρχουν σοβαρές εναλλακτικές. 

 

Η fujitsu τραγική. Δεν την σχολιάζω καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για άλλη μια φορά σε ένα Windows launch οι OEMs αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Σιγά σιγά το καταλαβαίνουν και στην MS ότι δεν μπορούν να στηρίζονται πάνω τους (βλέπε Surface) .

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αχαχαχΑΧαχαΧαΧ.. Κλαίω...από τα γέλια...
Γιατί είναι τα Mac σοβαρό λειτουργικό για να δουλέψεις?!!

Πραγματικά τα έχω και εγώ εδώ και 2 μήνες, κανένα πρόβλημα, άψογα ταχύτατα τα win8

Τώρα αν κρίνουμε το UI και το UX μόνο από το ModernUI που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια οθόνη έναρξης... τότε οκ...

Όσο για την Fujitsu που έχω σε εκτίμηση τα Laptop της, αφού έχουν αποδείξει ότι είναι σκυλιά, έχω να πω ότι αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού προς Linux μεριά..
Αν τολμούν ας το κάνουν... ή ας κλείσουν συμφωνία με την google για το δικό της OS...

Έχουν ξυπνήσει όλοι στραβά και κράζουν την MS, ειδικά με τα 8.
Πραγματικά από τα win7 και μετά η MS δεν μου έχει δώσει καμία αφορμή για να την σχολιάσω... έναν browser μάπα είχε που και αυτόν με την έκδοση 10 τον έκανε να πετάει!!!!

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν gamer ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με τα 7αρια που τα εχω απο beta και δεν τα αλλαζω για κανεναν λογο...

Δοκιμασα τα 8 σε μια φιλη μου average χρηστης που εχει εδω και λιγο καιρο retail pc απο πλαισιο με 8αρια,τα μισει και θελει 7αρια τωρα..

Για εμενα χοντρη βλακεια το νεο ui εκτος αν εχεις touch..

Οταν παω σε pc θελω πληρη και ευκολη λειτουργικοτητα ενος pc οχι ενα καρο "καινοτομιες" και καλα και οχι ενα ui που ερχεται απο mobile touch optimized os.

Ναι υπαρχει και desktop εκτος απο metro το ξερω αλλα τα'χουν μπλεξει ασχημα εκει στην MS...

Καλυτερα θα ηταν να ειχε autodetect τι ειδος pc εχεις η κατι τςτοιο και να ειχε το αναλογο ui,οχι ολα μαζι.

Τουλαχιστον αυτη ειναι η γνωμη μου εμενα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...