Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου cabdik θα το ήθελα να συμμετάσχω πιο ενεργά σε αυτή την συζήτηση απλώς από ότι είδα προκάλεσα μία έντονη διαμάχη μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων. Πράμα το οποίο δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί.. γι'αυτό περίμενα μέχρι να ηρεμήσει λίγο η συζήτηση.Πάντως σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις απόψεις σας.Πιστέψτε με τις βρήκα όλες,ανεξαιρέτως, πολύ χρήσιμες.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας και για το χρόνο που διαθέσατε και συγγνώμη εάν προκάλεσα οποιουδήποτε είδους έντασης μεταξύ σας.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα έτσι γίνεται σχεδόν πάντα.  Οι έντονες διαμάχες σε forums ας είναι, αφού έτσι κι αλλιώς δε γνωριζόμαστε προσωπικά. ;)

Μέσω των αντιπαραθέσεων τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος που ζητάει βοήθεια, ανακαλύπτει πολλά που δεν ήξερε ή βλέπει κι άλλες προοπτικές.

Όμως, δυστυχώς υπάρχουν κι εμμονές, εγωισμοί και στείρα λογική, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις απλά δε χωράνε.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δε σκεπτόμαστε το ίδιο, δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν εκτιμούμε τα ίδια πράγματα στον ίδιο βαθμό, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν (ηθελημένα και μη) να μας ''καλουπώσουν'' σύμφωνα δήθεν με τις τεχνολογικές επιταγές κτλ κτλ κτλ

Οπότε πάρε θέση και μίλα! Ακόμα κι εν μέσω διαξιφισμών, αφού για τη δική σου σύνθεση πρόκειται. ;)

Πες μας, γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο ακριβό κουτί. Ελεύθερα, χωρίς δισταγμό και παρ' όλα όσα έχεις διαβάσει εδώ έως τώρα. Εγώ μαζί σου είμαι, αν αυτό γουστάρεις μιας και είναι και πληρέστατο από χαρακτηριστικά και εννοείται όμορφο! :D

Επίσης, ξεκαθάρισέ μας, αν όντως ενδιαφέρεσαι, όπως λες στο αρχικό post, για περιστασιακό gaming κι όχι για τρελά πράγματα ή/και την άλλη οποιαδήποτε χρήση που θα προοριστεί η σύνθεσή σου.

* Ελπίζω να καταλαβαίνεις μετά τα όσα ήδη γράφτηκαν, ότι 1000 φορές να μην είχες συμπεριλάβει το κουτί στο screenshot και απλά να έλεγες ότι κουτί έχεις ήδη κι ότι διαθέτεις μέχρι 500€ για σύνθεση... 

Θα είχαμε γλυτώσει πολλά... :P

Δεν αξιζει τον κοπο η διαμαχη, ουτε τον tS βοηθαμε ετσι. Αν ο ts θελει το 410 στα 150 ευρω με γεια του και χαρα του. Ειναι ωραιο κουτι, υπερτιμημενο βεβαια. Εφόσον ρωτα τη γνωμη μας για το πως θα βελτιωθει η συνθεση του, οφειλουμε να του πουμε οτι δίνει υπερβολικα πολλα για το κουτι και πολυ λιγα για το υπολοιπο συστημα. Το οτι δεν θελει να αλλαξει κουτι δεν σημαινει πως εμεις θα εθελοτυφλησουμε, το budget ουσιαστικα αποτελει μια "πιτα" οπου κατανεμεις τα "κομματια" σε καθε ενα part. Επιτυχημενη συνθεση σημαινει και σωστη διανομη, οποτε εφόσον αυτη η διανομη δε γινεται σωστα εμεις πρεπει να το υποδειξουμε. Οι συναισθηματισμοι φυσικα και παιζουν ρολο στην τελικη αγορα, αν εισαι απο την αρχη δυσαρεστημενος με την αγορα σου δεν προκειται να την χαρεις. Ομως δεν σημαινει οτι καθιστουν την αγορα σου και σωστη, καθως οι καλες τεχνολογικες αγορες αποτελουν συνδυασμο κυριως αποδοσης-αξιοπιστιας-τιμης και οχι συναισθηματισμου.

Αυτα. Τελικα θελω να καταληξω οτι φυσικα και θα υποδειξουμε οτι η αγορα του κουτιου αυτου δεν ειναι σωστη, αλλα το να επιμεινουμε ειναι περιττο και σιγουρα δεν ειναι αναγκη να ξεκινησει flaming για αυτο το θεμα.

Όλα τα παραπάνω, αφορούν τα δικά σας ''standards''.  Η διανομή που αναφέρεις, μια χαρά γίνεται με αυτά που έχει επιλέξει, άντε ίσως να θέλουν 2 αλλαγές χωρίς υπέρβαση του budget.

Τόσα μα τόσα είπατε όλοι εσείς του ''συνδυασμού αποδοσης-αξιοπιστιας-τιμης και οχι συναισθηματισμου΄΄, αλλά εδώ μιλάμε μόνο για το κουτί. Είναι πολύ μα πολύ απλό:

ΞΕΧΑΣΤΕ το μαμημένο το κουτί σαν να μην υπάρχει, σαν να μη το έχει καν αναφέρει ο έρμος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Τόση ώρα μας πρήξατε κυριολεκτικά.

Το budget είναι στα 500€ και εκεί πρέπει να προτείνετε κι όχι ν' αρχίζετε τις άλλες φανφάρες σας...

Καταλάβατε ή ακόμα???

• Like 1
Δημοσ.

Οχι giokou δεν παει ετσι. Απο τη στιγμη που ζητα την συνδρομη μας ή θα πουμε ολοκληρωμενες τις αποψεις μας ή δε θα τις αναφερουμε καθόλου. Σιγουρα παντως δεν θα πετσοκόψω την αποψη μου για να ταιριαξει στην περισταση. Εσυ μιλας για "καλουπωμα", αλλα εισαι ο πρωτος και ο μοναδικος που αντιτιθεται τοσο εντονα στην αποψη όλων όσων postaroun τις ιδεες τους. Το budget ΔΕΝ ειναι 500 ευρω, o ts θα δωσει 650. Αν βρισκομαστε προς τετελεσμενου εχει καλως, μεχρι τοτε όμως θα συμβουλευουμε και θα ποσταρουμε όπως κρινουμε εμεις σκοπιμο με γνωμωνα την αποδοτικοτερη επενδυση και την ικανοποιηση των αναγκων και των επιθυμιων του καθε ενδιαφερόμενου.

• Like 1
Δημοσ.

Άνθρωπέ μου λέει ξεκάθαρα: 

χωρίς όμως να ξεφύγουμε από τα 650 ευρώ και χωρίς να αλλάξουμε κουτί.

Είναι δυνατόν να καταλαβαίνεις κάτι άλλο απ' το προφανές???

Γιατί πάντα να προσπαθείτε να αλλάξετε τα δεδομένα???

Μα φυσικά και ν' αναφέρουμε όλοι τις απόψεις μας, η φίμωση είναι απλά ανεπίτρεπτη. ΟΜΩΣ όταν σε ''περιορίζει'' σε κάποια δεδομένα εξ αρχής ο ενδιαφερόμενος κι εσύ (ο οποιοσδήποτε) πας ν' αλλάξεις ντε και καλά αυτό για το οποίο σου λέει ρητά να μην ασχοληθείς, ε τότε πες μου σε παρακαλώ: Πρέπει να μη διαφωνήσω? Λυπάμαι αλλά δε θα το κάνω. Αντίθετα θα το κάνω και όσο έντονα χρειαστεί χωρίς όμως να υπερβάλλω.

θα συμβουλευουμε και θα ποσταρουμε όπως κρινουμε εμεις σκοπιμο με γνωμωνα την αποδοτικοτερη επενδυση και την ικανοποιηση των αναγκων και των επιθυμιων του καθε ενδιαφερόμενου.

Με κάθε ειλικρίνεια, δεν το βλέπω αυτό στο συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ προσωπικά δεν σχολιάζω άλλο εδώ, εκτός αν ο φίλος απευθυνθεί σε μένα για κάτι. 

Έκανα σαφείς τους ισχυρισμούς μου προς βοήθεια του karxantiras  και δεν προτίθεμαι πλέον ν' απαντήσω περαιτέρω, γιατί εμφανώς είστε όλοι (όσοι γράψατε, για όσα γράψατε και για τα οποία αλληλοευχαριστηθήκατε κιόλας!) της ίδιας στείρας λογικής.

karxantiras καλή τύχη!

Δημοσ.

Οχι.. Για τον τιτλο το εβαλα. Βασικα θα βαλω μονο τον τιτλο στο spoiler μην υπαρξουν παρεξηγησεις!

Δημοσ.

Φιλε giokou, αν αυριο ποσταρει καποιος οτι θελει gaming pc των 500 ευρω και ζητα καλη συνθεση, που περιεχει όμως υποχρεωτικα i7 και socket 2011 εσυ θα αρχισεις να τραβας τα μαλλια τις κεφαλης σου για να δεις πως θα χωρεσεις ολο το υπολοιπο συστημα στα  100 ευρω που θα περισσευουν? Και πες πως το πετυχαινεις, εχεις όντως βοηθησει τον ενδιαφερομενο όμως? Προφανως και η περιπτωση αυτη ειναι τραβηγμενη, αλλα η λογικη ειναι ιδια. Αν βλεπω οτι δημιουργειται προβλημα το υποδεικνυω. Δεν το κανω επειδη ειμαι στρυφνος ή γουσταρω να εχω παντα δικιο, το κανω επειδη αυτος ειναι ο τροπος μου να συμβαλλω στο forum. Στην περιπτωση μας ο ts μπορει να αγορασει ειτε αυτο το κουτι ειτε οτιδηποτε αλλο θελει. Ομως θα εχει ακουσει πρωτα απο εμενα και τους αλλους οτι η αγορα τοσο ακριβου κουτιου δεν ειναι ενδεδειγμενη και θα πορευτει με αυτη την πληροφορια. Αντιθετα αν ολοι του χαιδευαμε τα αυτια και δεν του λεγαμε πως εχουν τα πραγματα, μονο χαμενος θα εβγαινε.

Εμεις της στειρας λογικης να συνεδριασουμε και να κατευθυνουμε ολες τις αγορες κουτιων απο εδω και περα. Μουχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου cabdik θα το ήθελα να συμμετάσχω πιο ενεργά σε αυτή την συζήτηση απλώς από ότι είδα προκάλεσα μία έντονη διαμάχη μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων. Πράμα το οποίο δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί.. γι'αυτό περίμενα μέχρι να ηρεμήσει λίγο η συζήτηση.Πάντως σας ευχαριστώ όλους θερμά για τις απόψεις σας.Πιστέψτε με τις βρήκα όλες,ανεξαιρέτως, πολύ χρήσιμες.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας και για το χρόνο που διαθέσατε και συγγνώμη εάν προκάλεσα οποιουδήποτε είδους έντασης μεταξύ σας.

φιλε μου, αν το συγκεκριμενο κουτι, σου αρεσει ΤΟΣΟ πολυ, που θα το βαλεις οπωσδηποτε στη συνθεση, ακομα και εις βαρος των υπολοιπων κομματιων, ειναι δικαιωμα σου.

σε αυτη τη περιπτωση, εχει δικιο ο giokou, που σου λεει, βγαλτο απο το τραπεζι των "διαπραγματευσεων", εφοσον ειναι αποφασισμενο! δεν υπαρχει λογος να ερχομαστε σε αντιπαραθεση για κατι που το εχεις ηδη αποφασισει.

πες, "εχω €500 για τα εντοσθια του πισι. το κουτι το εχω!! τι βαζουμε μεσα?"

τοσο απλα...!!!

ομως αν πραγματικα ζητας ενα καλο gaming πισι, πρεπει να σταθμισεις διαφορετικα τα πραγματα!!

μην ζητας μηχανη Ferrari σε ενδυμασια Bentley, δεν γινεται!!!

Υ.Γ. να ξεκαθαρισω εδω, οτι κι εγω δεν ειμαι υπερ αυτου του κουτιου. τα θεωρω υπερβολικα πολλα για ενα midi tower!!

αλλα εφοσον σου αρεσει εσενα, εμενα μου περισσευει....!!

Δημοσ.

Καπου αναφέρθηκε SSD του αστείου 64GB μεγέθους. Η θα βάλεις ή δε θα βάλεις καθόλου. Μη κάνεις τέτοιο σφάλμα.

Ο 64ρης δε φθάνει ούτε για ζήτω. Βαλε Win7 64 με ολες τις ενημερώσεις, 2-3 βασικά προγράμματα, και εφυγαν τα 25-30 νύχτα. Πες και κανα ψιλό για το pagefile, κάνα ψιλό για το restore και μένει χώρος για ένα παιχνίδι ζόρικο.

Θεωρώ και απο προσωπική εμπειρία, πως ένας 120ρης (111 πραγματικα) είναι η βελτιση λύση. Οπότε σκέψου και αυτό για να μην κλαίες το 50ρικο...

Δημοσ.

Ο 128 ειναι vfm εδω και καιρο.Ta 64 φτανουν για win και μερικα προγραμματα,ετσι κιαλλιως γιαυτο τον θες τον ssd κυριως.Pagefile δεν χρειαζεται να χεις εκει.

Δημοσ.

Οπότε ας το λήξουμε εδώ το θέμα και τις διαμάχες κι ας περάσουμε όλοι μας μία χαρούμενη παραμονή πρωτοχρονίας! :P Καλές γιορτές σε όλους σας με υγεία και χαρά! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και τον χρόνο σας!

Υ.Γ. Το κουτί το αγαπάω πολύ!.. αλλά με βάλατε σε σκέψεις!  :P

• Like 1
Δημοσ.

Άνθρωπέ μου λέει ξεκάθαρα: 

Είναι δυνατόν να καταλαβαίνεις κάτι άλλο απ' το προφανές???

Γιατί πάντα να προσπαθείτε να αλλάξετε τα δεδομένα???

Μα φυσικά και ν' αναφέρουμε όλοι τις απόψεις μας, η φίμωση είναι απλά ανεπίτρεπτη. ΟΜΩΣ όταν σε ''περιορίζει'' σε κάποια δεδομένα εξ αρχής ο ενδιαφερόμενος κι εσύ (ο οποιοσδήποτε) πας ν' αλλάξεις ντε και καλά αυτό για το οποίο σου λέει ρητά να μην ασχοληθείς, ε τότε πες μου σε παρακαλώ: Πρέπει να μη διαφωνήσω? Λυπάμαι αλλά δε θα το κάνω. Αντίθετα θα το κάνω και όσο έντονα χρειαστεί χωρίς όμως να υπερβάλλω.

Με κάθε ειλικρίνεια, δεν το βλέπω αυτό στο συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ προσωπικά δεν σχολιάζω άλλο εδώ, εκτός αν ο φίλος απευθυνθεί σε μένα για κάτι. 

Έκανα σαφείς τους ισχυρισμούς μου προς βοήθεια του karxantiras  και δεν προτίθεμαι πλέον ν' απαντήσω περαιτέρω, γιατί εμφανώς είστε όλοι (όσοι γράψατε, για όσα γράψατε και για τα οποία αλληλοευχαριστηθήκατε κιόλας!) της ίδιας στείρας λογικής.

karxantiras καλή τύχη!

Προσπερνάω τους χαρακτήρισμούς, καθώς έχω εδώ και καιρό διαγνώσει το πρόβλημα και ερωτώ:

α) Είναι φίμωση να λες "κάνεις λάθος"?

β) Αν είναι, πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η φίμωση? Θα τη στήσουμε έξω από το μαγαζί για να μην το πάρει?

γ) Αφού όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες δεν εντάσσεις μέσα σε αυτές την απλούστατη άποψη "είσαι εξαρχής λάθος"?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...