Suleiman-Magnificent Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 To bclk μην το ξαναπειράξεις. Κινδυνεύει όλο το μηχάνημα, όχι μόνο ο επεξεργαστής.
rfc Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Λοιπον... Κατεβασα το bclk στο 1000. Επισης κατεβασα και το multiplier στο 42 (απο 45 που ημουν). Επιτελους καταφερα μα ολοκληρωσω μια πτηση Μακαρι να ηταν αυτο το θεμα μου. Μενω στα 4.2 τωρα και αν επιβαιβεωθει οτι αυτο ηταν το προβλημα μου τοτε ξαναδοκιμαζω για 4.5. Αυτο πιστευω οτι ηταν το θεμα σου, Εχε υποψη οτι το bclck ανεβαζει pci-e, usb και sata. Παιζει να γινει ζημια και εχω δει τετοια ζημια.
Zapee995 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Συμφωνω και εγω. Προσπαθησε να μεινεις στα βασικα ωστε να μη παθεις καμια ζημιά. Το turbo boost ειναι απενεργοποιημενο; επισης με το pll overvoltage τι γινεται; μπορεις να το απενεργοποιησεις;
spaka279 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Παιδια καταρχην ευχαριστω ολους μεχρι τωρα για τη βοηθεια. Απο οτι καταλαβα πρεπει να γλυτωσα και απο ζημια στο hardware? Η αληθεια;ειναι οτι ακολουθησα τυφλα τον οδηγο που βρηκα στο Internet που μαλιστα προτεινε να βαλω το bclk απο 1005 ως 1010. Τωρα αυτες ειναι οι ρυθμισεις μου (οχι αυτες με τις οποιες ειχα προβλημα) Frequency Settings Cpu multiplier x42 BCLK/DMI/PEG Clock Ratio Enable BCLK/DMI/PEG Frequency [1000] 100.0Mhz Extreme Memory Profile Disable System Memory Multiplier [16,00] Internal CPU PLL Overvoltage Enabled Real Time Ratio in OS Disabled Intel Turbo Boost Disabled Voltage Settings Load-Line Calibration Auto Dynamic Vcore Normal (το αφησα Normal και νομιζω ειμαι γυρω στο 1.344v. Να δοκιμασω να αφαιρεσω ταση ή να το αφησω ετσι?) DRam Voltage 1,600v CPU PLL Auto Τωρα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η συχνοτητα πεφτει στα 1600 σε idle και ανεβαινει κανονικα στα 4200 οταν χρειαζεται. Με τις παλιες ρυθμισεις ηταν παντα καρφωμενη στα 4500. Ειναι κακο ή καλο αυτο? Μενω οπως ειμαι?
rfc Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Κοιτα για να μη τρομαζεις κιολας, δε θα πηγαινες απαραιτητα σε ζημια διοτι το ειχες ανεβασει και πολυ λιγο. Παντως καλο ειναι να αποφευγεται. Τωρα οσων αφορα τη συχνοτητα ειναι επειδη εχεις ενεργοποιησει το speedstep, αν δεν εχεις προβλημα με το γενικοτερο stability, αστο ετσι για να πεφτει οταν δεν εισαι full load. Αν ομως θελησεις να το πας παλι 4.5 ισως να πρεπει να το απενεργοποιησεις παλι.
Zapee995 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Εχε στα υποψη σου οτι καθε cpu με Mobo clockαρεται διαφορετικα. Μπορει και οι δυο να εχουμε 2500k αλλα εσενα στα 1,3v να παιζει σταθερα 4.5 ενω εμενα στα 1,4v να βγαζει BSOD. Οποτε να κοιτας τους οδηγους κατα προσεγγιση. Βεβαια οπως σου ειπαν, η διαφορα ηταν μικρη οποτε εισαι κομπλε. Το οτι ο επεξεργαστης idle δουλευει χαμηλα, ειναι καλο. Δεν υπαρχει λογως να τρεχει ολη την ωρα τερμα. 1
bade Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 το τουρμπο μποστ πως το απενεργωποιω? μπορει να ειπατε και ποιο πριν
Zapee995 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Μεσα απο το Bios. Συνηθως το bios το ονομαζει "intel turbo boost" ή "intel turbo boost technology".
bade Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 εγω δεν το ειχα δει πουθενα αλλα θα το ψαξω εγω εχω τον 2500κ μιπος αυτος δεν εχει?
bade Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 μου χαλασε η μητρικη και θα παρω αλλη απο πλαισιο αν αποφασισω θα σου πω
rfc Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Παρε καμια rampage τοτε, για να εισαι κομπλε, ή ιδιας κατηγοριας
TEOKOS Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Τωρα αυτες ειναι οι ρυθμισεις μου (οχι αυτες με τις οποιες ειχα προβλημα) Frequency Settings Cpu multiplier x42 BCLK/DMI/PEG Clock Ratio Enable BCLK/DMI/PEG Frequency [1000] 100.0Mhz Extreme Memory Profile Disable System Memory Multiplier [16,00] Internal CPU PLL Overvoltage Enabled Real Time Ratio in OS Disabled Intel Turbo Boost Disabled Voltage Settings Load-Line Calibration Auto Dynamic Vcore Normal (το αφησα Normal και νομιζω ειμαι γυρω στο 1.344v. Να δοκιμασω να αφαιρεσω ταση ή να το αφησω ετσι?) DRam Voltage 1,600v CPU PLL Auto Τις μνήμες γιατί τις τρέχεις στα 1.6v ;;;
bade Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 τι μνημες κατεβασετες λιγο ή ανεβασε την συχνοτιτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα