Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον...

Κατεβασα το bclk στο 1000. Επισης κατεβασα και το multiplier στο 42 (απο 45 που ημουν).

Επιτελους καταφερα μα ολοκληρωσω μια πτηση :-D  :-D  :-D

Μακαρι να ηταν αυτο το θεμα μου. Μενω στα 4.2 τωρα και αν επιβαιβεωθει οτι αυτο ηταν το προβλημα μου τοτε ξαναδοκιμαζω για 4.5. 

Αυτο πιστευω οτι ηταν το θεμα σου, Εχε υποψη οτι το bclck ανεβαζει pci-e, usb και sata. Παιζει να γινει ζημια και εχω δει τετοια ζημια.

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω. Προσπαθησε να μεινεις στα βασικα ωστε να μη παθεις καμια ζημιά. Το turbo boost ειναι απενεργοποιημενο; επισης με το pll overvoltage τι γινεται; μπορεις να το απενεργοποιησεις;

Δημοσ.

Παιδια καταρχην ευχαριστω ολους μεχρι τωρα για τη βοηθεια. Απο οτι καταλαβα πρεπει να γλυτωσα και απο ζημια στο hardware?

Η αληθεια;ειναι οτι ακολουθησα τυφλα τον οδηγο που βρηκα στο Internet που μαλιστα προτεινε να βαλω το bclk απο 1005 ως 1010.

Τωρα αυτες ειναι οι ρυθμισεις μου (οχι αυτες με τις οποιες ειχα προβλημα)

Frequency Settings

Cpu multiplier                                x42

BCLK/DMI/PEG Clock Ratio          Enable

BCLK/DMI/PEG  Frequency       [1000]  100.0Mhz

Extreme Memory Profile                Disable

System Memory Multiplier           [16,00]

Internal CPU PLL Overvoltage    Enabled

Real Time Ratio in OS                Disabled

Intel Turbo Boost                        Disabled

Voltage Settings   

Load-Line Calibration                Auto

Dynamic  Vcore                         Normal (το  αφησα Normal και νομιζω ειμαι γυρω στο 1.344v. Να δοκιμασω να αφαιρεσω ταση ή να το                                     αφησω ετσι?)    

DRam Voltage                             1,600v

CPU PLL                                     Auto

Τωρα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η συχνοτητα πεφτει στα 1600 σε idle και ανεβαινει κανονικα στα 4200 οταν χρειαζεται. Με τις παλιες ρυθμισεις ηταν παντα καρφωμενη στα 4500.  Ειναι κακο ή καλο αυτο? Μενω οπως ειμαι?                                             

Δημοσ.

Κοιτα για να μη τρομαζεις κιολας, δε θα πηγαινες απαραιτητα σε ζημια διοτι το ειχες ανεβασει και πολυ λιγο. Παντως καλο ειναι να αποφευγεται.

Τωρα οσων αφορα τη συχνοτητα ειναι επειδη εχεις ενεργοποιησει το speedstep, αν δεν εχεις προβλημα με το γενικοτερο stability, αστο ετσι για να πεφτει οταν δεν εισαι full load. Αν ομως θελησεις να το πας παλι 4.5 ισως να πρεπει να το απενεργοποιησεις παλι.

Δημοσ.

Εχε στα υποψη σου οτι καθε cpu με Mobo clockαρεται διαφορετικα. Μπορει και οι δυο να εχουμε 2500k αλλα εσενα στα 1,3v να παιζει σταθερα 4.5 ενω εμενα στα 1,4v να βγαζει BSOD. Οποτε να κοιτας τους οδηγους κατα προσεγγιση. Βεβαια οπως σου ειπαν, η διαφορα ηταν μικρη οποτε εισαι κομπλε. Το οτι ο επεξεργαστης idle δουλευει χαμηλα, ειναι καλο. Δεν υπαρχει λογως να τρεχει ολη την ωρα τερμα.

• Like 1
Δημοσ.

το τουρμπο μποστ πως το απενεργωποιω? μπορει να ειπατε και ποιο πριν

Δημοσ.

εγω δεν το ειχα δει πουθενα αλλα θα το ψαξω εγω εχω τον 2500κ μιπος αυτος δεν εχει?

Δημοσ.

μου χαλασε η μητρικη και θα παρω αλλη απο πλαισιο αν αποφασισω θα σου πω

Δημοσ.

Τωρα αυτες ειναι οι ρυθμισεις μου (οχι αυτες με τις οποιες ειχα προβλημα)

Frequency Settings

Cpu multiplier                                x42

BCLK/DMI/PEG Clock Ratio          Enable

BCLK/DMI/PEG  Frequency       [1000]  100.0Mhz

Extreme Memory Profile                Disable

System Memory Multiplier           [16,00]

Internal CPU PLL Overvoltage    Enabled

Real Time Ratio in OS                Disabled

Intel Turbo Boost                        Disabled

Voltage Settings   

Load-Line Calibration                Auto

Dynamic  Vcore                         Normal (το  αφησα Normal και νομιζω ειμαι γυρω στο 1.344v. Να δοκιμασω να αφαιρεσω ταση ή να το                                     αφησω ετσι?)    

DRam Voltage                             1,600v

CPU PLL                                     Auto

Τις μνήμες γιατί τις τρέχεις στα 1.6v ;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...