Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγε στα 3.8 απο το turboboost της intel το intelburntest δεν το εχω δει ποτε να παιρνει ολο το βραδυ ... Εσυ το ρυθμιζεις να τρεχει οσο θες αναλογα ποσες φορες το εχεις ρυθμισει να τρεχει... Επισης οταν κανεις το o.c απενεργοποιησε το turoboost γιατι θα σε περιοριζει...

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον μιας και νομιζω τελειωσα με το θεμα Oveclocking να παραθεσω τα αποτελεσματα μου μηπως υπερχει καποια ενσταση. Ο επεξεργαστης ανεβηκε στα 4.5ghz με Vcore 1.248V

Ευχαριστω οσους βοηθησαν

x45vcore1248.png

Δημοσ.

Αν αυτά είναι αποτελέσματα μετά από τα 10 runs που τρέχει το Intel-Burn-Test είσαι άριστος. Μην σου πω πως μου φαίνονται και περίεργα χαμηλές...

Και να συνυπολογίσεις πως δίπλα έχεις και τις 295 που ακόμα και idle είναι λίγο θερμάστρες... Απλά λόγω καρτών σε Gaming μπορεί να πας λίγο παραπάνω αλλά και πάλι μια χαρά είσαι

Δημοσ.

Παντως οσο αφορα το FSX...

Πριν κανω το overclock...

Στο Ελευθεριος Βενιζελος(flytampa) με activesky σε ασχημο καιρο και το bae146 της qualitywings ειχα στο taxing 15 με 19 fps.

εχθες μετα το overclock... ιδιες συνθηκες... 27 με 30 fps. (στο 30 το εχω limited).

Πιστευω εχω αρκετα οφελη απο το ανεβασμα οποτε θα το κρατησω εκει. Τωρα ενα τεστ ξανα το καλοκαιρι πρεπει να κανω για να τσεκαρω θερμοκρασιες ετσι? Παντως κατα την διαρκεια του τεστ με το FSX η θερμοκρασια δε ξεπερασε τους 50 βαθμους.

Δημοσ.

Στο bios εχεις πειραξει τιποτα ή μονο τον πολλαπλασιαστη??

Αλλαξα αρκετα πραγματα... Απο οτι καταλαβα μονο με πολλαπλασιαστη δεν κανεις σωστη δουλεια.

Ακολουθησα αυτο το λινκ http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/1

Εκανα οτι αλλαγες λεει για την gigabyte μου p67 και μετα επαιξα με το ρευμα. Το κατεβασα μεχρι να μην bootαρει και το αφησα 2κλικ παραπανω.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα .ξαναεπαναφερω το θεμα μιας εχω προβλημα. Βασει ονοματος του topic ειμαι offtopic αλλα συνεχιζω εδω μιας και υπαρχουν πιο πανω post που μπορει να βοηθησουν .

Εχω το εξης προβλημα:

Μαυριζουν οι οθονες μου σα να ειναι σβηστες ( no signal), δε πεταει μπλε οθονη, τα ηχεια βουηζουν , οι ανεμηστηρες του cpu γυρνανε κανονικα , το reset button δεν αποκρινεται, για να σβησει τελειως παταω παρατεταμενα το on switch

Αυτο το pc ειναι 95% στο fsx αρα δε ξερω αν το κανει και αλλου. Επισης να πω οτι τις φασεις που τρωει αυτα τα crashαρισματα δεν ειναι τις περιοτερες φορες σε απαιτητικο σημειο ωστε να ζοριζεται (αλλες φορες πεφτουν τα frame περισσοτερ και δε μου το κανει). Ακομα και στις πιο απαιτητικες συνθηκες το cpu temp δε ξεπερναει τους 50-54 βαθμους.

Πρωτος υποπτος το Overclock. Ανεβασα το vcore 2 σκαλια και πλεον πηγε 1.280περιπου αλλα μετα απο δοκιμες μου το ξαναεκανε παλι. δε ξερω αν πρεπει να "παιξω" με κατι αλλο, και ποιο.

Ενας αλλος υποπτος για μενα ειναι η gtx295 (λογω οτι σβηνουν οι οθονες) . Της ετρεξα funmark για κανα 20λεπτο η θερμοκρασια δε ξεπερασε τους 72 βαθμους.

Καμια ιδεα κανεις? Σορρυ για το μακροσκελες ποστ

Δημοσ.

Δοκιμασα και prime95 και δεν βγαζω καποιο πρόβλημα.

Το θεμα ειναι οτι οταν εκανα το overclock πριν κανα τριμηνο δεν ειχα τετοια θεματα. Τωρα αρχιζουν να πυκνωνουν.

Καμια ιδεα κανεις;

Θα βοηθησει λετε κανα system restore ή να παω κατευθειαν για reset to defaults στο bios

Δημοσ.

Σα καρτα ναναι αυτο... το bclck το χεις ανεβασει απο το bios? Εχεις ανεβασει και καθολου το pci-e freq? to reset στα defaults θα σε βοηθησει να καταλαβεις αν ειναι απο το o/c το προβλημα σου παντως

Δημοσ.

Το  blck το πηγα 1010 δηλαδη μαλλον 101.0. Το pci-e frequency που λες δε ξερω τι ειναι και μαλλον δε το πειραξα.

Βασικα εκανα οτι διαβασα απο εδω . Βλεπεις καποιο λαθος?

Κατα 90% το θεμα μου ειναι το overclock . Επεστρεψα σε stock ρολογια και κανα 2 δοκιμες που εκανα δεν ειχα θεμα.

Με παραξενευει ομως το οτι το προβλημα ενω δεν υπηρχε στην αρχη αυξηθηκε με γεωμετρικη προοδο μεχρι το σημειο που δεν μπορουσα να ολοκληρωσω ουτε μια πτηση. Τι διαολο μπορει να αλλαξε δε ξερω

Δημοσ.

Εγω το bclck μαζι με multiplier δε θα το πειραζα. Αν και ειναι πολυ λιγο αλλα οσες φορες το ειχα πειραξει ειχα και εγω μαυρη οθονη. Αστο 100

Δημοσ.

Λοιπον...

Κατεβασα το bclk στο 1000. Επισης κατεβασα και το multiplier στο 42 (απο 45 που ημουν).

Επιτελους καταφερα μα ολοκληρωσω μια πτηση :-D  :-D  :-D 

Μακαρι να ηταν αυτο το θεμα μου. Μενω στα 4.2 τωρα και αν επιβαιβεωθει οτι αυτο ηταν το προβλημα μου τοτε ξαναδοκιμαζω για 4.5. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...