katsikoula Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!!!! ένας φίλος μου έφερε το PS3 Slim που έχει εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. κατά τη διάρκεια fw update από φλασάκι μέσω recovery menu του μάυρισε η οθόνη και έτσι το έβγαλε από το ρεύμα. από τότε δεν μπορεί να ξεκινήσει η κονσόλα με επιτυχία. κάνει ακριβώς ότι βλέπετε στο παρακάτω βιντεάκι. υπόψιν ότι μπορεί να μπει κανονικά σε recovery mode απλά όποια επιλογή και να πατήσω δεν γίνεται με επιτυχία (είτε μαύρη οθόνη κατά την διάρκεια, είτε δείχνει πως ολοκληρώνεται κανονικά η δουλειά αλλά στο τέλος,...). επίσης και X να πατήσω στο BSOD βγάζει μαύρη οθόνη... τι ακριβώς παίζει? μήπως έχει γίνει brick? αν ναι πως φτιάχνεται αυτό? πρέπει να προμηθευτώ e3 flasher / prgskeet??? υπόψιν ότι ο φίλος μου δοκίμασε να του κάνει αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση (4.31) και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με cfw. επίσης αν επιλέξω να κάνω fw upgrade από το ps3 μου ζητάει 4.31 και πάνω. http://www.youtube.com/watch?v=rn5DipYe7PI
mtzs Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Απ τη στιγμη που ξεκιναει η κονσολα και σε βγαζει εστω σε recovery menu αποκλειεται να ειναι brickαπο ποιο firmware πηγε σε 4.31Ακριβες CECHΧΧΧΧ κωδικος και date code?Δοκιμασε για αρχη να περασεις ξανα το ofw4.31 απο στικακι αλλα κατεβασε το απο καπου αλλου(official sony site) το πιο πιθανο ειναι το αρχειο να ηταν corrupted.Η να δοκιμασεις installation με αλλο στικακι γιατι αυτο ισως ειναι προβληματικο στο συγκεκριμενο σημειο που διαβαζει τα δεδομεναΑν δεν επανελθει με τιποτα απο ολα αυτα τοτε βγαλε εντελως την τροφοδοσια (το καλωδιο ρευματος απο πισω) Αστο ετσι χωρις καθολου ρευμα για πανω απο 12 ωρες τουλαχιστον και ξαναδοκιμασε με νεο 4.31 PUP και αλλο στικακι.Brick = πρασινο λαμπακι + μαυρη οθονη (αφου δοκιμασουμε σκαρτ + HDMI)
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Απ τη στιγμη που ξεκιναει η κονσολα και σε βγαζει εστω σε recovery menu αποκλειεται να ειναι brick απο ποιο firmware πηγε σε 4.31 Ακριβες CECHΧΧΧΧ κωδικος και date code? Δοκιμασε για αρχη να περασεις ξανα το ofw4.31 απο στικακι αλλα κατεβασε το απο καπου αλλου (official sony site) το πιο πιθανο ειναι το αρχειο να ηταν corrupted. Η να δοκιμασεις installation με αλλο στικακι γιατι αυτο ισως ειναι προβληματικο στο συγκεκριμενο σημειο που διαβαζει τα δεδομενα Αν δεν επανελθει με τιποτα απο ολα αυτα τοτε βγαλε εντελως την τροφοδοσια (το καλωδιο ρευματος απο πισω) Αστο ετσι χωρις καθολου ρευμα για πανω απο 12 ωρες τουλαχιστον και ξαναδοκιμασε με νεο 4.31 PUP και αλλο στικακι. Brick = πρασινο λαμπακι + μαυρη οθονη (αφου δοκιμασουμε σκαρτ + HDMI) σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! είναι το μοντέλο CECH-2004A με Date Code 9Β. το δοκίμασα από το official site της sony και με άλλα φλασάκια αλλά και πάλι τα ίδια.. το έχω αφήσει εδώ και 3 μέρες χωρίς ρεύμα. θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω. αν θες δες το βίντεο για να καταλάβεις ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα του...
mtzs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 το ξερω το προβλημα ειναι το blue screen of death. Ειναι καθαρα θεμα software-corrupted files Αν δε δουλεψει με αυτο που σου ειπα δοκιμασε να κανεις format τον δισκο του χαλασμενου ΠΣ3 μεσα στο δικο σου ΠΣ3 και μετα να τον βαλεις παλι πισω στο χαλασμενο
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 το ξερω το προβλημα ειναι το blue screen of death. Ειναι καθαρα θεμα software-corrupted files Αν δε δουλεψει με αυτο που σου ειπα δοκιμασε να κανεις format τον δισκο του χαλασμενου ΠΣ3 μεσα στο δικο σου ΠΣ3 και μετα να τον βαλεις παλι πισω στο χαλασμενο αν το κάνω αυτό θα χάσω τα δικά μου δεδομένα??? λογικά όχι...
mtzs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 γιατι να τα χασεις αφου θα εχεις βγαλει τον σκληρο; δε νομιζω αν και δεν το εχω κανει ποτε
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 γιατι να τα χασεις αφου θα εχεις βγαλει τον σκληρο; δε νομιζω αν και δεν το εχω κανει ποτε λέω μήπως κάνει κανένα "πάντρεμα" το ps3 με τον σκληρό και μετά αφού βάλω πίσω τον δικό μου δεν τον αναγνωρίζει... τεσπα θα το αφήσω σαν τελευταία λύση αυτό.
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν, κατέβασα από το site της sony την έκδοση 4.31, την έβαλα σε άλλο φλασάκι και με το που άνοιξα την κονσόλα με 3 κλικ (ήχου), μου έβγαλε για update και αφού ξεκίνησε κανονικά μόλις έφτασε στο 43% πήδηξε κατευθείαν στο 100% και μετά μαύρη οθόνη.... το δοκίμασα 3 φορές με άλλους σκληρούς και φλασάκια. τι γίνεται τώρα?
mtzs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 κανε reset video settings και δοκιμασε με σκαρτ
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 κανε reset video settings και δοκιμασε με σκαρτ με scart είμαι. στην αρχή ήμουν με HDMI αλλά μετά το γύρισα σε scart και με reset στα video settings... δεν νομίζω να φταίει αυτό. δεν είναι έστω και λίγο ύποπτο που κατά την διάρκεια του update από το 0%-43% θέλει 5 ώρες να φτάσει ενώ από το 43% πηδάει κατευθείαν στο 100%??? κάπου βρίσκει εμπόδιο πιστεύω και δεν ολοκληρώνεται το fw install. και για αυτό έχω corrupted fw και δεν ξεκινάει επιτυχώς η κονσόλα.
mtzs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 εγω οταν περασα το rogero cfw με πηγε στο 100 απο το 33% αν μπαινεις recovery menu δοκιμασε rebuild database
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 εγω οταν περασα το rogero cfw με πηγε στο 100 απο το 33% αν μπαινεις recovery menu δοκιμασε rebuild database μπαίνω σε recovery mode, επιλέγω rebuild database μου βγάζει μήνυμα γα το αν είμαι σίγουρος και αφού πατήσω Yes μου εμφανίζεται η γνώριμη μαύρη οθόνη.... :S
mtzs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 αναγκαστικα τοτε βγαλε το σκληρο και φορμαρε τον στο ΠΣ3 σου Για δοκιμασε αυτο εδω πριν προχωρησεις. Κατεβασε αυτο http://depositfiles.com/files/nwx98rspg 1.μετονομασε το σε lv2diag.self 2. βαλτο στο root ενος καθαρου usb stick 3. Βγαλε το ΠΣ3 απο το ρευμα. Συνδεσε το στικ στην πιο δεξια θυρα του ΠΣ3 4. Ανοιξε το ΠΣ3 αφου το ξανασυνδεσεις στην τροφοδοσια 5. Αν το ΠΣ3 διαβασει και τρεξει το self αρχειο τοτε θα κλεισει μονο του ξανα 6. Βγαζεις το στικ και επανεκκινεις. Βλεπεις αν επανηλθε.
katsikoula Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) αναγκαστικα τοτε βγαλε το σκληρο και φορμαρε τον στο ΠΣ3 σου Για δοκιμασε αυτο εδω πριν προχωρησεις. Κατεβασε αυτο http://depositfiles.com/files/nwx98rspg 1.μετονομασε το σε lv2diag.self 2. βαλτο στο root ενος καθαρου usb stick 3. Βγαλε το ΠΣ3 απο το ρευμα. Συνδεσε το στικ στην πιο δεξια θυρα του ΠΣ3 4. Ανοιξε το ΠΣ3 αφου το ξανασυνδεσεις στην τροφοδοσια 5. Αν το ΠΣ3 διαβασει και τρεξει το self αρχειο τοτε θα κλεισει μονο του ξανα 6. Βγαζεις το στικ και επανεκκινεις. Βλεπεις αν επανηλθε. αυτό με το lv2diag.self δεν δούλεψε. το περίμενα πάντως καθώς στο original filename έγραφε 4.21 άρα φαντάζομαι ότι πρέπει το fw του PS3 να είναι το 4.21 + ότι από ότι έχω διαβάσει για να τρέξεις τέτοια αρχεία κατά την εκκίνηση της κονσόλας χρειάζεσαι μια συσκευή όπως το PS3Break... τεσπα με το που ξεκίνησα την κονσόλα μου έκανε ένα rebuild database το οποίο ολοκληρώθηκε στιγμιαία και μετά πάλι η γνωστή μαύρη οθόνη... αργότερα θα κάνω format τον σκληρό στο δικό μου PS3 και θα δούμε..... edit: κανένα αποτέλεσμα δυστυχώς... αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση είμαι όλος αυτιά Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2012 από katsikoula
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα