Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βλέπω οτι τον αγχώσατε για τα καλα για αναβάθμιση !!!!  :-D  :-D  :-D

φιλε snakes, παιζει παιχνιδακια ???? και αν ναι ποια ειναι αυτα ????

γιατι βλεπω οτι εχεις και μικρη καρτουλα γραφικων αλλα και μικρη οθονη, και αν κανεις αναβαθιση οπως σου λενε τα παιδια ( η οποια ειναι παρα πολυ καλη ) την κανεις για τα παιχνιδακαι μονο !!! γιατι ο υπολογιστης σου ειναι μια χαρα για την οθονη που εχεις.

η προτινομενη αναβαθμιση ειναι καλη μονο αν εχεις οθονη σε 1900*1200, που σιμενει οτι θες και καλη καρτα γραφικων μετα !!!!

με λιγα λογια θα πρεπει να τα αλλαξεις ολα!!!!

αν θες να παρεις αλλον επεξεργαστη ( τον Q9550) θα πρεπει να δωσεις τον δικο σου για να καλυψεις και τα εξοδα του. 

διαφορες θα δεις με την αλλαγη q6600 to q9550 αλλα μονο σε ορισμενες εργασιες.

αν θες να χαρεις τον υπολογιστη που εχεις τωρα χωρις πολλα εξοδα και αγχος για το τι θα χρειαστεις μετα και ποσα χρηματα θα σου παει παρε εναν ssd δισκο βαλε τα win εκει και θα δεις τεραστιες διάφορες σε καθημερινή χρήση. 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον έχω προτείνει σε άλλε συνθέσεις αν δεις εδώ :

http://www.insomnia.gr/topic/467816-workstation-για-rendering/?p=5154009

Απλά πολλές φορές μου διαφεύγει. 

και  πολλές φορές προτείνω SAMSUNG επειδή ο SAMSUNG controller είναι πολύ καλύτερος από αυτόν που φορά ο intel (sandforce)

Δημοσ.

To set όντως βλέπω και ειναι αρκετά καλό όμως ο SSD δεν νομίζω οτι συμφέρει επομένως όλα ειναι καλά εκτός τον SSD.

Δημοσ.

Κοίταξε ο 330 180gb της intel σου δίνει μεγάλη χωρητικότητα σε καλή τιμή και είναι μια συμφέρουσα επιλογή στα 120€  !

wK5T9.png?1

Ο Samsung από την άλλη σου δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα και ποιο μεγάλη αξιοπιστία στον controller που φοράει  αλλά είναι μικρότερος 120gb με 97€  !

53574d1354391713-samsung-840-ssd-untitle

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ταχύτητα στο read !!!  Διαλέγεις και παίρνεις ! 

Δημοσ.

Εγώ πάλι εξακολουθώ να πιστεύω πως πιο συμφέρουσα επιλογή θα ήταν να βρω ένα q9550 ή q9650 σε συμφέρουσα τιμή, να του βάλω άλλα 4gb να του κοτσάρω ένα ssd και είτε μια 6870 είτε μια 7850 εσείς τι λέτε? 

Δημοσ.

Ο 9550 είναι καλός επεξεργαστής ακόμα και σήμερα, να φανταστείς ο φίλος μου που έχει 2 6970 τον άλλαξε με τον 8150 και έχουν ίδιες επιδόσεις στα παιχνίδια και τονίζω τις 2 κάρτες εκεί φαίνεται η δύναμη του επεξεργαστή. Βέβαια με τον i5 2500κ ο 8150 χάνει ευκολα στα παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Ο 9550 είναι καλός επεξεργαστής ακόμα και σήμερα, να φανταστείς ο φίλος μου που έχει 2 6970 τον άλλαξε με τον 8150 και έχουν ίδιες επιδόσεις στα παιχνίδια και τονίζω τις 2 κάρτες εκεί φαίνεται η δύναμη του επεξεργαστή. Βέβαια με τον i5 2500κ ο 8150 χάνει ευκολα στα παιχνίδια.

Αφού να φανταστείς έχει cache 12m  που λίγοι καινούργιοι επεξεργαστές διαθέτουν άσε που ήταν από τους τελευταίους στην κατηγορία του και όταν είχε βγει έκανε όσο ένα i7 τώρα.. 

Πιστεύω πως εάν του βάλω αυτόν με μια καλύτερη καρτούλα και ένα ssd το σύστημα θα πετάει!! 

Δημοσ.

Nα σου πω κι εγώ την αποψη μου ως παθών!

Αν βρείς καποιον 9550 σε καλη τιμή, τσίμπα τον και κάνε καμμια περιφερειακή αναβάθμιση. Οπως πχ SSD. Μη σου πώ πως ειναι το 1ο πράγμα που πρέπει να γίνει.

Εγώ ελέω του σαρακίου της αναβάθμισης, πήγα σε Ι5 σετάκι (αν πάρεις, θα παρεις ειναι η αποψη μου, οχι να ψανχεις το φθηνοτερο CPU, το "περσυνο" τσιπακι μητρικής κτλ) και το μετάνιωσα να σου πώ την αλήθεια, διότι και με  τον 9550 έκανα ανετη τη δουλειά μου. Και στα παιχνίδια που νόμιζα οτι "δεν".

Τωρα για το πόσο κοστίζει ενας 9550 και αν αξίζει τα χρήματα που ζητούν οι περισσότεροι, είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Nα σου πω κι εγώ την αποψη μου ως παθών!

Αν βρείς καποιον 9550 σε καλη τιμή, τσίμπα τον και κάνε καμμια περιφερειακή αναβάθμιση. Οπως πχ SSD. Μη σου πώ πως ειναι το 1ο πράγμα που πρέπει να γίνει.

Εγώ ελέω του σαρακίου της αναβάθμισης, πήγα σε Ι5 σετάκι (αν πάρεις, θα παρεις ειναι η αποψη μου, οχι να ψανχεις το φθηνοτερο CPU, το "περσυνο" τσιπακι μητρικής κτλ) και το μετάνιωσα να σου πώ την αλήθεια, διότι και με  τον 9550 έκανα ανετη τη δουλειά μου. Και στα παιχνίδια που νόμιζα οτι "δεν".

Τωρα για το πόσο κοστίζει ενας 9550 και αν αξίζει τα χρήματα που ζητούν οι περισσότεροι, είναι άλλο θέμα.

Το ίδιο πράγμα σκέφτομαι και εγώ ότι δηλαδή εάν προχωρήσω σε ολική αναβάθμιση θα πρέπει να το βάλω καλά και συνεπώς ακριβά πράγματα ενώ μπορώ απλά αλλάζοντας cpu και προσθέτοντας έναν ssd να κάνω ένα εξίσου καλό pcακι.. Αν και με τον q6600 που έχω τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος όμως νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι δυνατότερο για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.. :-D  

Edit: το σετάκι σου το πουλάς?

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις έναν SSD πρώτα. Πιστεύω ότι η διαφορά θα σε εκπλήξει. Ούτως ή άλλως τον "δίσκο" τον κρατάς. Τώρα ποίον δίσκο να επιλέξεις δεν μπορώ να σου πω, εμένα ένας ταπεινός OCZ agility 3 με άφησε μ...α φαντάζομαι ότι είτε intel είτε samsung θα δεις μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα σκέφτομαι και εγώ ότι δηλαδή εάν προχωρήσω σε ολική αναβάθμιση θα πρέπει να το βάλω καλά και συνεπώς ακριβά πράγματα ενώ μπορώ απλά αλλάζοντας cpu και προσθέτοντας έναν ssd να κάνω ένα εξίσου καλό pcακι.. Αν και με τον q6600 που έχω τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος όμως νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι δυνατότερο για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.. :-D  

Edit: το σετάκι σου το πουλάς?

Ναι το εχω βάλει προς πώληση.

Απλώς όπως σου είπα, πάρε εναν SSD να γουστάρεις και μετά βλέπεις να χρειάζεσαι άλλο σύστημα. Κατα 99% θα σαι τόσο ευχαριστημένος που δε σε νοιάξει κατι περαιτέρω. Ετσι θαρρώ.

Ετσι οπως και ο άνωθεν, εχω εναν ταπεινό Corsair 2ης γενιάς και είμαι υπερευχαριστημένος. Σε ενα φιλο δε που βαλαμε ενα samsung επαθα σοκ με τη ταχύτητα του!

Δημοσ.

Ναι το εχω βάλει προς πώληση.

Απλώς όπως σου είπα, πάρε εναν SSD να γουστάρεις και μετά βλέπεις να χρειάζεσαι άλλο σύστημα. Κατα 99% θα σαι τόσο ευχαριστημένος που δε σε νοιάξει κατι περαιτέρω. Ετσι θαρρώ.

Ετσι οπως και ο άνωθεν, εχω εναν ταπεινό Corsair 2ης γενιάς και είμαι υπερευχαριστημένος. Σε ενα φιλο δε που βαλαμε ενα samsung επαθα σοκ με τη ταχύτητα του!

Δηλαδή σε ένα ssd πρέπει να κοιτάζω μόνο την ταχύτητα ανάγνωσης ή και την ταχύτητα εγγραφής?

Επίσης, η δική μου mobo που υποστηρίζει sata 2 θα έχει τεράστιες αποκλίσεις στις ταχύτητες από μια sata 3?

Δημοσ.

Δηλαδή σε ένα ssd πρέπει να κοιτάζω μόνο την ταχύτητα ανάγνωσης ή και την ταχύτητα εγγραφής?

Επίσης, η δική μου mobo που υποστηρίζει sata 2 θα έχει τεράστιες αποκλίσεις στις ταχύτητες από μια sata 3?

Θεωριτικά διπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων (sata II 3GB/s, sata III 6GB/s) το καλό με τους ssd ωστόσο είναι ότι έχουν μηδενικό seek time και είναι πολύ "αποκρίσιμοι". Τώρα εσύ που έχεις desktop καλό είναι να κοιτάξεις λίγο πίο μπροστά και να πάρεις έναν sata III σχετικά καλό( Samsung/ Intel). Άμα είχες laptop Sata II (όπως συναίβει με μένα) θα σου έλεγα πάρε έναν μετριο sata III και είσαι καλυμένος. Καλή περίπτωση μου φαίνετε ο intel 330 που σου προτειναν πιο πάνω με την λογική ότι με 20 ευρώ διαφορά παίρνεις σχεδόν 60 γβ παραπάνω. Όσον αφορά τις επιδόσεις τσέκαρε κανένα benchmark στο http://www.anandtech.com/ να βρείς κάτι στα γούστα και τις δυνατότητες σου.

Δημοσ.

Aν σκέφτεσαι πάντως ακόμα τον 9550(fsb 1333) με έχε υπόψη σου η υπάρχουσα μητρική που έχεις στην υπογραφή σου δεν τον κλοκάρει τον φτάνει μεχρι μέχρι 80mhz!!!!!!μόνο με επεξεργαστές 1066 fsb κλοκάρει.

πληροφορίες από εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/265037-11-g41m-combo-overclock-problem και ότι είχα την ίδια μητρική με Ε8400.Για ssd επίσης δεν έχει ahci.

Δημοσ.

Aν σκέφτεσαι πάντως ακόμα τον 9550(fsb 1333) με έχε υπόψη σου η υπάρχουσα μητρική που έχεις στην υπογραφή σου δεν τον κλοκάρει τον φτάνει μεχρι μέχρι 80mhz!!!!!!μόνο με επεξεργαστές 1066 fsb κλοκάρει.

πληροφορίες από εδω http://www.tomshardware.co.uk/forum/265037-11-g41m-combo-overclock-problem και ότι είχα την ίδια μητρική με Ε8400.Για ssd επίσης δεν έχει ahci.

Εάν τελικά καταφέρω και πάρω έναν 9550 δεν θα τον κλοκάρω ή έστω το πολύ να τον πάω στα 3.. Αυτό όμως το τελευταίο με το ahci μπορείς να το εξηγήσεις περαιτέρω διότι ενδιαφέρομαι να πάρω ssd..

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...