Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα! Μόλις Αγόρασα ένα Asus Zenbook κι επειδή είναι η πρώτη φορά που αγοράζω laptop θα ήθελα κάποιες οδηγίες για το ποια είναι η ιδανική χρήση της μπαταρίας. Όταν το έβγαλα από το κουτί ήταν τελείως άδεια καθώς δεν άνοιγε καν. Το έβαλα να φορτίσει τώρα. Πόσες ώρες πρέπει να το αφήσω; Μέχρι να γίνει το λαμπάκι πράσινο ή χρειάζεται περισσότερο την πρώτη φορά; Μετά τι πρέπει να προσέξω;

Δημοσ.

Καλησπερα!Γνωμη μου ειναι να το αφησεις την πρωτη,δευτερη φορα πανω απο 10 με 12 ωρες.Μετα γενικα να το αφηνεις μέχρι να γίνει το λαμπάκι πράσινο και λιγο παραπανω (κανα μισαωρο).Μην αφηνεις να ξεφορτιζει η μπαταρια τελειως!!Δεν ειναι καλο να ξερφοτιζουν οι μπαταριες λιθιου τερμα!

Δημοσ.

Τι εννοείς κι άλλες 8 ώρες; Μετα από μια πλήρη αποφόρτιση πρέπει να το αφήσω 16 ώρες δηλαδή; Γενικά (πέρα απ' τις πρώτες φορές) υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν μενει στο ρεύμα μερικές ώρες παραπάνω απ' όσο χρειάζεται το λαμπάκι για να γίνει πράσινο;

Για χρήση στο σπίτι τι είναι προτιμότερο; Μόνιμα στο ρεύμα ή χρήση μόνο.της μπαταρίας;

Αποστολή από το Blade με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Η πρώτη 8 ώρες μετά αποφόρτιση όποτε συμβεί,και μετά άλλη μια 8 ώρες..

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μείνει παραπάνω στον φορτιστή.

Αν τον έχεις καμιά εβδομάδα στο σπίτι μόνο,καλύτερα να βγάζεις την μπαταρία κ να την φυλάς σε δροσερό σκιερό μέρος.

Τα σύγχρονα bios έχουν και προστασίες για την μπαταρία,π.χ να μη την φορτίζει αν δεν πέσει στο 70% πρώτα η να μην της κάνει πλήρη φόρτιση,αφού τελειώσεις με την παραπάνω διαδικασία δες αν έχει κ το δικό σου τέτοιες προστασίες και ενεργοποίησε τις..

Δημοσ.

Η πρώτη 8 ώρες μετά αποφόρτιση όποτε συμβεί,και μετά άλλη μια 8 ώρες..

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μείνει παραπάνω στον φορτιστή.

Αν τον έχεις καμιά εβδομάδα στο σπίτι μόνο,καλύτερα να βγάζεις την μπαταρία κ να την φυλάς σε δροσερό σκιερό μέρος.

Τα σύγχρονα bios έχουν και προστασίες για την μπαταρία,π.χ να μη την φορτίζει αν δεν πέσει στο 70% πρώτα η να μην της κάνει πλήρη φόρτιση,αφού τελειώσεις με την παραπάνω διαδικασία δες αν έχει κ το δικό σου τέτοιες προστασίες και ενεργοποίησε τις..

Δυστυχώς η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που θέλω να την προστατέψω όσο γίνεται περισσότερο! Δυστυχώς την πρώτη φορά το φόρτισα μέχρι να γίνει πράσινο και μετά όταν έφτασε στο 10% το έβαλα να φορτίσει για 10 ώρες περίπου. Τώρα θα το αφήσω να αποφορτιστεί και θα το ξαναφορτίσω για κανένα 8ωρο. Ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν δουλεύω στο σπίτι μπορώ να το εχω στο ρεύμα ή βλάπτει τη μπαταρία;

Δημοσ.

Όλα οκ  μην ανησυχείς, ναι να το έχεις στο ρεύμα απλά προσπάθησε να μην το φορτίζεις κάθε τόσο για 30 η 20% άφηνε το να τελειώνει πρώτα.

Δημοσ.

Μια τελευταία ερώτηση:

Είμαι σπίτι και το δουλεύω ενώ φορτίζει. Ολοκληρώνεται η φόρτιση κι εγώ συνεχίζω να δουλεύω. Όταν το κλείσω καλό θα ήταν να το βγάλω από το ρεύμα ε (πλήρως φορτισμένο); Κι αν μετά θέλω να συνεχίσω στο σπίτι το ξαναβάζω στο ρεύμα (ενώ είναι πλήρως φορτισμένο) ή το λειτουργώ με τη μπαταρία μέχρι να αποφορτιστεί και πάλι απ' την αρχή;

Δημοσ.

Όσο η μπαταρία είναι μέχρι 70 % δεν θα το φορτίζεις,σταδιακά θα δουλεύεις με αυτή μέχρι να αποφορτίσει.. στο full το βάζεις - το βγάζεις το ίδιο είναι έχει σταματήσει την φόρτιση αυτόματα..

Δεν υπάρχει ευαγγέλιο καλό είναι να είσαι χαλαρός, καλά κάνεις και ρωτάς,αλλά μην νομίζεις ότι αν αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε θα γίνει και καταστροφή.. είδες το bios αν έχει τίποτα ρυθμίσεις για την συντήρηση της μπαταρίας ? αυτό είναι καλό αν υπάρχει.

Δημοσ.

Όσο η μπαταρία είναι μέχρι 70 % δεν θα το φορτίζεις,σταδιακά θα δουλεύεις με αυτή μέχρι να αποφορτίσει.. στο full το βάζεις - το βγάζεις το ίδιο είναι έχει σταματήσει την φόρτιση αυτόματα..

Δεν υπάρχει ευαγγέλιο καλό είναι να είσαι χαλαρός, καλά κάνεις και ρωτάς,αλλά μην νομίζεις ότι αν αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε θα γίνει και καταστροφή.. είδες το bios αν έχει τίποτα ρυθμίσεις για την συντήρηση της μπαταρίας ? αυτό είναι καλό αν υπάρχει.

Ναι κοίταξα αλλά δε βρήκα κάτι! Θα ψάξω μήπως υπάρχει και κανένα ΒΙΟS update διαθέσιμο από την Asus. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...