teopont Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Αγαπητοί συμφορήτες Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί πραγματικά είμαι αρκετά μπερδεμένος και θέλω την άποψη σας.Έχω μια τηλεόραση samsung 6100D 55" και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η βασική της χρήση εκτός απο τα συμβατικά κανάλια είναι και η παρακολούθηση ταινιών απευθείας απο την τηλεόραση με χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου και τον player της τηλεορασης (τα σπάει απόλυτα ευχαριστημένος).Αποφάσισα λοιπόν ότι ήρθε η ώρα μιας και Χριστούγεννα να αναβαθμίσω την ακουστική μου εμπειρία και να αγοράσω ένα ηχοσύστημα με 5.1 δυνατότητες (τόσο καιρό βολευόμουν με τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης).Απλά εδώ έχω μπερδευτεί τελείως και δεν ξέρω τι πρέπει να αγοράσω (home cinema, ξεχωριστά ενισχυτή με ηχεία ή ηχεία υπολογιστή τύπου logitec Z906).Ο λόγος που έχω μπερδευτεί είναι ότι δεν θέλω να προσθέσω άλλη μιά εξωτερική συσκευή για να παρακολουθώ της ταινίες (με την αγορά home cinema) καθώς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τον player της τηλεόρασης (επίσης δεν θέλω να προσθέσω άλλο ένα τηλεκοντρόλ στα είδη υπάρχων).Η τηλεόραση έχει έξοδο Digital audio out (optical).Επίσης διαθέτω και ps3 και Ηifi ηχοσύστημα της Pionier αλλα χωρίς οπτική ίνα (παλιό).Μπορείτε να με διαφωτίσετε ποιά θα είναι η ιδανική επιλογή και αλλα και να κάνετε κάποιες προτάσεις. Το budget κυμαίνεται στα 350 με 400 ευρώ.Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και συγνώμη για το μακροσκελες post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PARASwrite Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 μεινε οπως εχει. ή αγορασε ασυρματα ακουστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Σου εχω απαντησει και αλλου, Στo κανω copy paste.. Στα λεφτα που δινεις μονο all in one home cinema μπορεις να παρεις. Απο επιλογες καλα ειναι:Sony BDV-E280SAMSUNG HT-E5500Και τα δυο πολυ καλα. Θες οπωσδήποτε να εχουν και HDMI IN για να εκμεταλλευτείς και τον ήχο του PS3 σωστά. Αυτα τα δυο έχουν.Το samsung θα μπορει να λειτουργήσει και με το remote της τηλεόρασης σου λόγω κοινού πρωτοκόλλου infrared και Anynet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teopont Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα και ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Νομίζω ότι θα προτιμήσω την πρόταση σου graphist83 και θα προχωρήσω στην αγορά του Samsung 5500. Απλά σκέφτομαι να αγοράσω το 5530. Η διαφορά τους είναι μόνο ο τύπος των ηχείων ή χάνω και κάτι άλλο (εκτος την οικονομική διαφορά)? Επίσης με την αγορά του 5500 σε σύγκριση με τα logitech z906 τι παραπάνω θα έχω σε ποιότητα ήχου? Γιατί αν ή διαφορά είναι ότι τα 5500 έχουν και το blue ray player και σε ήχο είναι ταυτόσημα θα προτιμούσα τα logitech για να μην γεμίζω συγκευές το σπίτι. Ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teopont Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Λοιπόν πήγα σήμερα πλαίσιο να αγοράσω το Samsung 5500 και ο πωλητής μου είπε ότι ήχο κηνιματογραφικό δεν θα πετύχω με το συγκεκριμένο μοντέλο. Μου αντιπρότεινε το http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Sony-BDV-N890W-3D-Set-Home-Cinema-5-1-BDV9903DTOTHI-EU.htm το οποίο μου είπε ότι για τα λεφτά του είναι κλάσης ανώτερο απο τα συμβατικά home cinema (εδω να τονίσω ότι δεν το είχε διαθέσιμο και θα το είχε σε τουλάχιστον 2 εβδομάδες, συνεπώς δεν το έκανε για να μου πουλήσει κάτι πιο ακριβό. Το θέμα είναι ότι με αυτό ξεφευγω οικονομικά και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά παραπάνω. Σαν δεύτερη πρόταση σκέφτομαι το ακόλουθώ : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/Sony-Blu-ray-Player-Sony-Bdp-s590b-spiderman.htm Το οποίο νομίζω η διαφορά τους είναι στις κολώνες ηχεία. Παρακαλώ τις γνώμες σας μου είναι παραπάνω απο απαραίτητες.... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά μέχρι ποσά λεφτά διαθέτεις; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teopont Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Ιδανικά μέχρι 450 ... Αλλα θα προτιμούσα τα μπροστά ηχεία να είναι τύπου tall boy για αυτό σκέφτομαι τα 890... Αλλα άν είναι να κάνω την υπέρβαση θέλω να είμαι σίγουρος ότι αξίζουν τα παραπάνω λεφτα. Για το sony 590 τι γνώμη έχεις? και αξίζω να δώσω τα παραπάνω λεφτά για το 890? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Βασικά το θεμα του κινηματογραφικού ηχου που σου είπαν στο πλαίσιο δεν ισχύει.. Τα home cinema ορίζονται απο το μέγεθος και την χωροδιαταξη του χώρου οπου και θα τοποθετηθούν. Εαν ο χώρος ειναι μικρός, πχ 3 χ 4 μετρα, τοτε το 5500 μια χαρά θα τον ταρακουνήσει. Αυτο που σου είπαν ηταν λογικό απο την πλευρά του καταστήματος, upsaling ήθελαν να κάνουν. Σε πήγαν απο τα 400 στα 650 ευρώ. Ασε που τα έχουν ψιλο σπάσει με την samsung... Υποστηρίζω τις Ελληνικές εταιρίες, αλλα αυτοί το έχουν παρά κάνει... Τα sony παίζουν αρκετά καλά. Απλα τα θεωρώ ακριβά για αυτο που ειναι. Πχ εφόσον θες tallboy ηχεία και χαμηλό budget παρε το Samsung HT-E5550. Εχει 4 οχτάστηλες, οι οποίες είναι και διαιρούμενες εαν το θέλεις, δεχεται προαιρετικά και wirelles kit για να κάνεις τα πισω ασύρματα, ειναι και smart 2012 αρα θα σου αναβαθμίσει την τηλεόραση σου με ιδιο λογισμικο που έχουν οι samsung ES series., Τελος θα εχεις και κοινο τηλεχειριστήριο. Απο τιμη ειναι στα λεφτά σου ακριβώς. Εχω βάλει δυο μέχρι τωρα και μπορώ να πω οτι δεν το περίμενα για τα λεφτά του.. Ειδικά το ενα κάλυψε 48Τμ ανετα.. Τωρα εαν ειναι να δωσεις 650 με 700 ευρω, μην τα πετάξεις για all in one home cinema.... Πες μου να σου στήσω ενα με ενισχυτή και seperate ηχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teopont Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Graphist83 ακολούθησα την πρόταση σου και τελικά αγόρα το Samsung 5550 και ομολογώ να πώ ότι δεν περίμενα να είναι τόσο καλό. Ανικατέστησε επάξια ένα στερεοφωνικό που είχα απο φοιτητής και η εμπειρία στην παρακολούθηση ταινίας είναι απολαυστική. Για τα λεφτά του νομίζω ότι αξίζει να το αγοράσει ενας μέσος χρήστης. Αγαπητοί έχω μια απορία. Σύνδεσα το home cinema με την samsung 6100 D με καλώδιο HDMI και έχω εικόνα και ήχο... Όλα καλά . Όμως παράλληλα αγόρασα και ένα καλωδιο digital optical για να ακούω τον ήχο μεσω oπτικής και όχι μέσω του Hdmi. ¨Ομως για κάποιο λόγο δεν το αναγνωρίζει??? όταν πηγαίνω στις ρυθμίσεις μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι πρέπει να συνδέσω ένα καλώδιο οπτικής???? Η συνδεσμολογία έχει γίνει απο το Optical out της τηλεόρασης προς το optical in του Ηοme cinema! Ti δεν κανω καλά??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Πρέπει απο το source του home cinema να επιλέξεις το D. IN (digital in). Εαν το έχεις κάνει τοτε δες μήπως η οπτική ιωα δεν εχει κουμπώσει μέχρι μέσα. Μερικές φθηνές το κάνουν αυτο. Αν πάλι είναι οκ το καλώδιο προσπάθησε μέσα απο τα μενού του home cinema να απενεργοποιήσεις την επιλογη anynet+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 μπορει να ακουστει χαζο αλλα τα καλωδια της οπτικης εχουν ενα μικρο διαφανο προστατευτικο μπροστα. μηπως δεν το εχεις βγαλει? εγω πρωτη φορα νομιζα οτι ηταν μερος του καλωδιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Μπράβο και αυτό είναι ένα σενάριο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιαννηςστ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 φιλε μου βαλε την οπτικη ινα στο συρταρι σου και μην ασχολισαι καθολου ! εχεις την απολυτη ψηφιακη συνδεση ηχου hdmi και δε χρειαζεσαι τιποτα αλλο .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregorypap Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 αυτό είναι και το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2013 φιλε μου βαλε την οπτικη ινα στο συρταρι σου και μην ασχολισαι καθολου ! εχεις την απολυτη ψηφιακη συνδεση ηχου hdmi και δε χρειαζεσαι τιποτα αλλο .. Ρε παιδια μην προτρεχετε... Αλλο πράμα κανει με την οπτική ινα, καμιά σχέση με αυτο που κατάλαβες. Θελει να στείλει τον ηχο της TV προς το home cinema. Ναι μεν υποστηρίζει HDMI arc αλλα με το παρόν home cinema δεν γίνεται με τροπο που να συμφέρει. Αυτο καθως θα χρειαστεί να δεσμεύσει 2 HDMI στην TV εφοσον το home cinema εχει ξεχωριστό HDMI in. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα