nike1600 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Γεια σας μηπως μπορειτε να μου πειτε που ειναι το dram frequency στα bios της Gigabyte H55M-S2? Το μονο που μπορεσα να βρω ηταν το multiplier... Που στο καλο μπορει να ειναι?
qsis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 multiplier x fsb = dram frequency παρε το κομπουτερακι εγω πχ εχω 10x190 =1900 mhz δεν εβαλα ποτε το 1900 καπου ειναι οπως με τη συχνοτητα του επεξεργαστη, μονο που στον επεξεργαστη ειναι x20 συνηθως οι gigabyte παντως σου λενε τη συχνοτητα των μνημων κατα την εκινηση , ειναι το πρωτο πραγμα που μου βγαζει το bios (εχω βαλει τη ρυθμιση quick boot και δε μου δειχνει καθολου το logo ) εναλλακτικα οσο εισαι στα windows μπορεις να δεις πού βρισκονται οι μνημες σου με το cpuz
nike1600 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Ok thanks αλλα εγω θελω να κλειδωσω τις μνημης σε αυτη τη συχνοτητα γιατι οταν αλλαζω το BCD για να ανεβει η συχνοτητα της cpu ανεβενουν και οι συχνοτητες των μνημων... Πως τι κλειδωνω?
gamer hd Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 τι μνημες εχεις και στα ποσα mhz τα θες?
nike1600 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Eχω 2 dimms 2x2gb ddr3 1333 mhz...Το ενα dimm ειναι kingston το αλλο δεν ξερω γιατι δεν ειναι και δικο μου το pc....
qsis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Ok thanks αλλα εγω θελω να κλειδωσω τις μνημης σε αυτη τη συχνοτητα γιατι οταν αλλαζω το BCD για να ανεβει η συχνοτητα της cpu ανεβενουν και οι συχνοτητες των μνημων... Πως τι κλειδωνω?αν εννοεις το bclk (λαθος το ειπα fsb πριν) εννοειται οτι οι μνημες σου θα εξαρτωνται απο αυτο στην οικογενεια επεξεργαστων μας παιζει ρολο και τι επεξεργαστη εχεις οι i5 εχουν τις εξης επιλογες για πολλαπλασιαστη μνημης: 6,8,10 και οι i7 εχουν επιπλεον και x12 αν λοιπον ανεβαζεις το bclk για overclocking ή δε ξερω κι εγω τι και οι μνημες σου πανε παραπανω απο 1333, τοτε ριχνεις το πολλαπλασιαστη τους σε 8 ή 6 για να μεινουν κατω απο ή εως και 1333 , πιθανως να πανε και πιο κατω απο 1333 , αλλα αυτο ειναι προτιμοτερο προκειμενου να εχεις σταθεροτητα (το στοκ ειναι 133 x 10 ) αμα θες πες ακριβως τι εχεις αλλαξει στις ρυθμισεις και ποιος ειναι ο επεξεργαστης σου , μπας και καταλαβουμε καλυτερα ενα "καλο" setting χωρις να ξερω παραπανω λεπτομερειες ειναι να πας το bclk σε 167 (αυτο δε ξερω πού θα παει τον επεξεργαστη σου , γιατι εξαρταται και τι πολλαπλασιαστη θα εχεις στον επεξεργαστη σου, ποιον επεξεργαστη εχεις και σε τι ταση παιζεις) και τον πολλαπλασιαστη των μνημων σε 8 ετσι θα εχεις 167x8= 1336 , οποτε οι μνημες σου θα δουλευουν εκει ακριβως που πρεπει αν εχεις καποιον i5 σαν το δικο μου θα εισαι με πολλαπλασιαστη cpu x20 στα 3.34 GHz, οποτε μπορει να μη χρειαστει καν να πειραξεις ταση cpu βεβαια δεν εχουμε ακριβως ιδιο chipset και οπως ειπα δεν εχω ιδεα τι επεξεργαστη εχεις και ποσο σηκωνει o/c η μητρικη σου , οποτε θα πρεπει να κανεις κι εσυ τις δοκιμες σου αυτο που ισχυει παντως ειναι οτι οι μνημες εξαρτωνται αμεσα απο το bclk και για αυτο εχεις τη δυνατοτητα του να αλλαζεις το πολλαπλασιαστη των μνημων , ωστε να παιζεις τελικα σε σταθερες ρυθμισεις αν υπηρχε μονο το x10 δε θα μπορουσαμε να κανουμε καθολου overclocking με μνημες στα 1333 , θα θελαμε σιγουρα 1600αρες+ ρυθμιση για ακριβη συχνοτητα μνημων δεν υπαρχει, υπαρχει το bclk , οι πολλαπλασιαστες και το κομπουτερακι επισης η συχνοτητα των μνημων (σε αντιθεση με τη cpu) δε μεταβαλλεται για να κλειδωσει ο πολλαπλασιαστης τους παραμενει σταθερος , οπως και το bclk και η ταση τους αυτο που θα βαλεις στα bios παραμενει σταθερο καθολη τη λειτουργια
gamer hd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Ρε μηπως θελει το xmp και δεν εχουμε καταλαβει, περα το οτι δεν κανουν διαφορετικες ραμ
qsis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 το xmp το βαζεις οταν εχεις 1600αρες μνημες , αν το εχει ανοιξει σε 1333αρες , τοτε πολυ κακως αν και γενικα εγω ειμαι κατα του xmp γιατι δινει ο,τι να ναι ταση ανεβαζοντας το bclk και μπορει να το κανει ψησταρια, ειδικα αν εχει στοκ ψυξη. καλυτερα χειροκινητες ρυθμισουλες το τι dimm εχει μπορει να το δει απο το cpuz και μπορει να ρυθμισει να δουλευουν και τα 2 στη συχνοτητα/timings/voltage της πιο αργης και δε θα χει κανενα απολυτως προβλημα
gamer hd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δεν καιγονται οι καλες μνημες φιλες και το χμπ. Υπαρχει μονο σε αυτες εχουν συγκεκριμενα προφιλ , εμενα οι corsair vengeance se xmp με την nh d14 λες να καουν σε xmp . A εκανα memtest. Sta 1333 να ξανακανω στα 1600 τι λες.
nike1600 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Το XMP δεν το εχω ενεργοποιησει... Τον πολλαπλασιαστη το ηξερα απλα στα 8 επεφτε πολυ η συχνοτητα και εψαχνα μηπως κλειδωναν... Ευχαριστω παντως... Εχω εναν i3 530 και εναν i5 2500k.... Στον i3 δεν θελω να ανεβασω ρευματα οποτε νομιζω παει μεχρι 160 το bclk (ναι το εγραψα λαθος πριν ) οποτε θα ειναι 160χ8= 1280... Λετε να εχει σημασια η διαφορα? Τωρα εχω το bclk στο 141 και οι μνημες τρεχουν σε 1410 mhz καμια συμβουλη?
gamer hd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 ρε φιλε δεστο λογικα αν σε ενα αυτοκινητο βαλεισ δυο διαφορετικα λαστιχα θα πηγαίνει ? οχι . μην κανεις τετοιες αλλαγες σε διαφορετικες ραμ
qsis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 @nike θα ηθελες 166 ή 167 για να ειναι οι μνημες ακριβως στο 1333, αλλα και παλι στο 160 δεν εισαι πολυ μακρια ειναι πολυ μικρη η διαφορα, οποτε αν εισαι εκει σταθερος αυτο να βαλειςμε 140 δε μπορεις να πετυχεις κατι ιδανικο, δυστυχως@gamer hdδεν ειπα οτι καιγονται οι μνημες, ειπα οτι μπορει να ανεβει αρκετα η ταση στον επεξεργαστη λογω του οτι ανεβαινει το bclk οποτε να εχει καποιος αρκετη ζεστη ειδικα με στοκ ψυξητο "xmp" μπορει καποιος να το κανει χειροκινητα με πολυ καλυτερα αποτελεσματαεπισης αν καποιος εχει i7 τοτε παει 133x12 (γιατι οι i7 εχουν και το 12αρι) , οποτε δε χρειαζεται καν να του ανεβει το bclk και η τασητο προβλημα υπηρχε απο i5 και κατω που επρεπε να ανεβει το bclk στο 160 για να εχεις 160x10ομως οπως ειναι συνηθες σε ολες τις αυτοματες ρυθμισεις και προφιλ η μητρικη μπορει να δωσει περισσοτερο ρευμα απο οτι χρειαζεται για σιγουρη σταθεροτητα με αποτελεσμα ομως την υπερβολικη ζεστηστους i5 της εποχης μου ηταν κλασικο προβλημα που εσκαγε το καλοκαιρι..εδινε η μητρικη κατι 1.25+V σε στοκ ψυξεις και βαραγαν κατι 80αρια αλλο πραγμανομιζω ειχα διαβασει περιπτωση που εσβηνε απο τη ζεστη
nike1600 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 ok thanks οποτε παω κατευθυαν το bclk 166 και το multiplier της ram 8... Το μονο που δεν ξερω ειναι αν αντεχει ο i3 να ανεβει τοσο πολυ χωρις να αλλαξω ρευματα...
qsis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 δεν εχεις παρα να δοκιμασεις ενδεχομενως και να μη θελει αν εχεις καλα κομματια αλλα και το 160 αν οντως το εχεις δοκιμασει και ειναι σταθερο εμενα μου φαινεται μια χαρα YΓ εγω παντως για αναλογο λογο εχω τις μνημες μου στα 1900 , ενω κανονικα φτανουν 2000 θα επρεπε να παω το bclk απο 190 που το εχω τωρα στα 200, ομως ηθελα πανω απο 1.30V το οποιο ειναι δυσαναλογα πολυ περισσοτερο απο το 1.23 που το εχω τωρα οποτε για χαρη των καλων θερμοκρασιων και μακροζωιας εγκατελειψα την ιδεα για 4GHz και 2000mhz ram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα