Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, προσπαθώ εδώ και καιρό να βγάλω άκρη με το παρακάτω, αλλά δεν τα έχω καταφέρει.

Έχω την παρακάτω δικτύωση:

Untitled-1.gif

Ανάμεσα στο TP-Link και στο DLink υπάρχει ασύρματη ζεύξη. Το TP-Link, βλέπει το LAN πισω του σαν LAN και το DLINK σαν WAN, και έχει WAN IP 192.168.1.145. Το έχω σε WISP Client mode, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο κατάφερα να έχω επικοινωνία με την ip camera. Το DLink τρέχει DD-Wrt, WAN disabled. Το θέμα μου είναι ότι η ip camera δεν έχει επικοινωνία με το LAN πίσω από το TP-Link. Ενώ δηλαδή εγώ από το LAN μπαίνω στο web interface της, η κάμερα δεν μπορεί να στείλει π.χ. e-mail (αυτό που με καίει). Έχω κάνει routing ανάμεσα στα 2 δίκτυα, με τα αντίστοιχα gateways τους. Καμία ιδέα για το πώς αλλιώς μπορώ να ρυθμίσω τα δίκτυα; Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα είναι πως η κάμερα, για το TP-Link είναι μέρος του WAN, και γι'αυτο την μπλοκάρει, αλλά και με port forward σε port 25, 53 κλπ δεν είδα αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Η κάμερα συνδέεται ασύρματα η ενσύρματα; Μήπως αν αντί για το d link να χρησιμοποιούσες ένα ΑΡ;

Τώρα είδα πως είναι Ενσύρματη η σύνδεση

Δημοσ.

το πρόβλημά σου είναι στο  routing

έχεις διαφορετικά δίκτυα να παίζεις και δεν βλέπει το ένα στο άλλο. αν δεν έχεις θέματα ασφαλείας και ανεπάρκειας εξοπλισμού, βάλε το subnet mask σου 16άρι (255.255.0.0) στον DHCP σου και την κάμερα και θα παίξει χωρίς ρούτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς ήταν ο μόνος τρόπος να δουλέψει. Χθες έκανα update το dd-wrt σε εκδοση 20119, και δούλεψε αμέσως με ένα δίκτυο. Προφανώς ήταν bug στο extender bridge της προηγούμενης έκδοσης. Πλέον δουλεύουν όλα στο 192.168.1.Χ 

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...