Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Θέλω να συνδεσω σε ένα Hotspot(Mikrotik) το οποίο μου έρχεται σε ethernet Utp καλώδιο με user/pass με ένα ασύρματο router για να μπορώ να μπαίνω χωρίς να χρειάζεται user/pass.

Είναι κάτι τέτοιο εφικτό? Δηλαδή να υπάρχει κάποιο router που να μπορεί να κάνει bridge, υπάρχει τέτοιο router?

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τα hotspot είναι ασύρματα σημεία σύνδεσης.

Όταν συνδέεσαι με καλώδιο λέγονται switches ή routers.

Αν κατάλαβα καλά έχεις ένα καλώδιο utp που παίρνεις internet από το mikrotik αλλά πρέπει να δώσεις κωδικό για να συνδεθείς. Θέλεις σε αυτό να συνδέσεις ένα ασύρματο router για να μπαίνεις ασύρματα αλλά να παρακάμψεις το κωδικό που ζητάει το mikrotik.

Αν είναι το παραπανω σωστό τότε νομίζω ότι δεν γίνεται. Θα πρέπει να δίνεις κωδικό, αν και δεν κατάλαβα ακριβώς πως σου ζητάει κωδικό το mikrotik αφού συνδέεσαι με καλώδιο.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά έχεις ένα καλώδιο utp που παίρνεις internet από το mikrotik αλλά πρέπει να δώσεις κωδικό για να συνδεθείς. Θέλεις σε αυτό να συνδέσεις ένα ασύρματο router για να μπαίνεις ασύρματα αλλά να παρακάμψεις το κωδικό που ζητάει το mikrotik.

Αν είναι το παραπανω σωστό τότε νομίζω ότι δεν γίνεται. Θα πρέπει να δίνεις κωδικό, αν και δεν κατάλαβα ακριβώς πως σου ζητάει κωδικό το mikrotik αφού συνδέεσαι με καλώδιο.

ακριβώς όπως το λες είναι, μου κατεβάζει utp to mikrotik, συνδέομαι αλλά ζητά user-pass για να συνεχίσει ( το γιατί και πως δεν το ξέρω είναι αυτου που μου το δίνει),

διάβσα για κάτι DD WRT firm που μπαινει σε ένα linskys που κάνει bridge Και ίσως το κάνει (βάζει μόνο του user pass) ομοίως κ για ενα tomato firm.

έχει κανείς υπόψιν του?

Δημοσ.

Μπορείς να το συνδέσεις το ρουτερ αλλά θα παίζει όπως παίζει ένα απλό ΑΡ. Και αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν έχει βάλει ο net admin να παίρνει μια ip/δωμάτιο-μηχάνημα. 

Για πες μας τι θες να πετύχεις να σου πούμε τι να κάνεις.

Αν ισχύει το τελευταίο ξεχνάς ρουτερ - ΑΡ και ρωτάς τον net admin πως μπορεί να σε βοηθήσει.

Μπορείς να φτιάξεις hotspot με το microtic είτε ενσύρματο είτε ασύρματο (ή ακόμα και τα 2) και η συμπεριφορά του προς τους clients να είναι ακριβώς η ίδια με όποιο τρόπο και να συνδέονται. 

Δημοσ.

Μπορείς να το συνδέσεις το ρουτερ αλλά θα παίζει όπως παίζει ένα απλό ΑΡ. Και αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν έχει βάλει ο net admin να παίρνει μια ip/δωμάτιο-μηχάνημα. 

Για πες μας τι θες να πετύχεις να σου πούμε τι να κάνεις.

Αν ισχύει το τελευταίο ξεχνάς ρουτερ - ΑΡ και ρωτάς τον net admin πως μπορεί να σε βοηθήσει.

Μπορείς να φτιάξεις hotspot με το microtic είτε ενσύρματο είτε ασύρματο (ή ακόμα και τα 2) και η συμπεριφορά του προς τους clients να είναι ακριβώς η ίδια με όποιο τρόπο και να συνδέονται. 

ευχαριστώ για την απάντηση αρχικά,

Λοιπόν επειδή στο χωριό μου δεν έχω adsl μου στέλνει ένας απο το απέναντι χωριο (25 km) και μου έρχεται ένα καλώδιο ethernet απο την mikrotik με Hotspot το οποίο αφου συνδεθεί ζητάει user/pass για να πάρω πρόσβαση,

Θέλω να μπορώ να συνδέω οποιοδήποτε p.c κινητό και με wifi/ kai ethernet και να μην χρειάζομαι να βάζω κωδικό καθε λιγο και λιγάκι, όπως ενα κλασσικό router. Ο λόγος είναι ότι μερικές συσκευές (T.V / DVD-player κ.α) δεν μπορείς να εισάγεις user/pass.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για αυτό?

Δημοσ.

Ωραία. Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις πόσες συνολικά συσκευές θέλεις να συνδέσεις να επικοινωνήσεις με τον administrator να του το πεις και να σου πει αυτός τι να αγοράσεις. 

Το πιο πιθανό είναι να σου πει να πάρεις ένα ασύρματο router και από εκεί να συνδέσεις όσες συσκευές δεν μπορούν ασύρματα με καλώδιο. Αλλά το να σου πω εγώ πήγαινε πάρε το ρουτερ και να το έχει φτιάξει να παίρνεις μόνο μια ip (δλδ μια συσκευή κάθε φορά στο internet) και να μην στο ξεκλειδώνει κι από πάνω, θα είναι πεταμένα τα λεφτά σου και μαλακία η συμβουλή μου. :)

Οπότε μίλα μαζί του, το πιο απλό είναι να βγάλει το user/pass (έτσι κι αλλιώς πάλι περιορισμό στην ταχύτητα θα έχεις), και μετά σε βοηθάμε με τα υπόλοιπα. 

Δημοσ.

Ωραία. Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις πόσες συνολικά συσκευές θέλεις να συνδέσεις να επικοινωνήσεις με τον administrator να του το πεις και να σου πει αυτός τι να αγοράσεις. 

Το πιο πιθανό είναι να σου πει να πάρεις ένα ασύρματο router και από εκεί να συνδέσεις όσες συσκευές δεν μπορούν ασύρματα με καλώδιο. Αλλά το να σου πω εγώ πήγαινε πάρε το ρουτερ και να το έχει φτιάξει να παίρνεις μόνο μια ip (δλδ μια συσκευή κάθε φορά στο internet) και να μην στο ξεκλειδώνει κι από πάνω, θα είναι πεταμένα τα λεφτά σου και μαλακία η συμβουλή μου. :)

Οπότε μίλα μαζί του, το πιο απλό είναι να βγάλει το user/pass (έτσι κι αλλιώς πάλι περιορισμό στην ταχύτητα θα έχεις), και μετά σε βοηθάμε με τα υπόλοιπα. 

Να σε ρωτήσω στο θέμα περιορισμού ταχύτητας το mikrotik έχει ενα OS που το ρυθμίζεις...αν π.χ μου στείλει 2mbps απο την γραμμή του, αν αυτός κατεβάζει full 100% την γραμμή του λογικά τα 2 που έχει δηλώσει για μένα θα μηδενιστούν? ή το router του ελέγχεται απο το mikrotik transmitter του?

Αύριο θα το συζητήσουμε να δω τι λύση μπορεί να βρεθεί.

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Αν έχει προσθέσει τον εαυτό του στους χρήστες τότε δεν πειράζει τη ταχύτητα κανενός άλλου. Αν παίρνει απευθείας από τη γραμμή του τότε ναι. 

Δημοσ.

μμμ, μια διευκρίνηση:

αν μιλάμε για hot spot τότε 99% μιλάμε και για captive portal απο πίσω που διαβάζει εγγραφές κωδικών για να δώσει προσβάσεις. σε αυτή την περίπτωση 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1) 1 κωδικός ανά συσκευή χρήστη, που σημαίνει οτι αν βάλει ταυτόχρονα τον κωδικό σε άλλη συσκευή ΔΕΝ παίζει

2) 1 κωδικός ανα χρήστη, που επιτρέπει να συνδεθείς με τον κωδικό με πάνω απο 1 συσκευές

το microtik όπως καταλαβαίνω κάνει τον μικροκυματικό repeater απλά κατεβάζοντας ζουμί (ιντερνετ δλδ) στην έξοδο του bridge του. Η σύνδεση λοιπόν όταν πας εσύ να την κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή πίσω απο το microtik ζητάει ίντερνετ απο το hot spot, αυτό ελέγχει μακ και κωδικό, και αν δεν είσαι εγγεγραμένος σου ζητάει τον username/pass. Ο μόνος τρόπος να μην στο ζητήσει είναι να κρατάς την συνεδρεία (session) ανοιχτή για να μην περάσει το χρονικό περιθώριο του hot spot που σε αποσυνδέει.

τι μπορείς να κάνεις. ουσιαστικά η λύση είναι ψιλομονόδρομος. Κρύβεσαι πίσω απο έναν router, ο οποίος αναλαμβάνει να κρύψει απο πίσω του όλες τις συσκευές σου με ΝΑΤ, και να φαίνεται αυτός ως μοναδικός client.

έτσι θα μπορείς να βάζεις μια φορά κωδικό, ας πούμε στον υπολογιστή σου, και αν δεν λήξει η συνδεδρεία όλες οι συσκευές σου μπαίνουν απροβλημάτηστα, χωρίς κωδικό. Αν πάλι θες , μπορείς να ανοίξεις μια σελίδα στον browser του υπολογιστή σου και να τον βάλεις να στην κάνει refresh κάθε 3 λεπτά στο Backround ώστε να μην σε πετάξει ποτέ το hotspot.

την παραπάνω τσατσιά την έχω κάνει σε διάφορες περιστάσεις και έχει δουλέψει άψογα. απλά να ξέρεις οτι το bandwidth limit που έχει ορίσει ο admin του hot spot  δεν θα ισχυει ανα συσκευή σου πλέον, αλλά σε ολόκληρο το δίκτυό σου.

Δημοσ.

τι μπορείς να κάνεις. ουσιαστικά η λύση είναι ψιλομονόδρομος. Κρύβεσαι πίσω απο έναν router, ο οποίος αναλαμβάνει να κρύψει απο πίσω του όλες τις συσκευές σου με ΝΑΤ, και να φαίνεται αυτός ως μοναδικός client.

Η καλύτερη λύση, το είχα κάνει και εγώ στο παρελθόν B)

Δημοσ.

Πάντα εξαρτάται, όπως είπα και παραπάνω, πως το έχει στημένο ο net admin. Μπορεί να έχει αφήσει ελεύθερο τον κάθε user του να βάλει ότι συσκευές θέλει πάνω, μπορεί να έχει ρυθμίσει να παίρνει μια ip ο κάθε user ή ακόμα και να έχει δέσει την 1η MAC που έχει συνδεθεί ο εκάστοτε user με τον λογαριασμό του. 

Δημοσ.

Τελικά θα το συνδεσω απευθείας στα 5Ghz εκτός hotspot με απλo WPA/psk, γιατι δεν βγάζω άκρη! To mikrotik l4 κάνει παπάδες, μπορεις να περάσεις απο τις ίδιες καιρέες και hotspot,WPa (μέχρι 16 διαφορετικά νομίζω).

Για 8 km απόσταση receiver τι να προτιμήσω? πιατάκι με feeder , ή  compact σαν αυτό

Πάντως στο θέμα που θίξατε πριν στο να ειμαι πισο απο ένα router, αυτό είχα και εγω κατά νου, αλλά πως θα εισάγει κάθε φορά το router user name password?

Cofeex,mpampir

τι εξοπλισμό χρειάζεται για αυτό που λέτε, να είναι οι συσκευες πισω απο ΝΑΤ, τι router είναι αυτο που βάζει μονο του user/pass?

Δημοσ.

Πάντως στο θέμα που θίξατε πριν στο να ειμαι πισο απο ένα router, αυτό είχα και εγω κατά νου, αλλά πως θα εισάγει κάθε φορά το router user name password?

Cofeex,mpampir

τι εξοπλισμό χρειάζεται για αυτό που λέτε, να είναι οι συσκευες πισω απο ΝΑΤ, τι router είναι αυτο που βάζει μονο του user/pass?

διάβασε καλύτερα τι σου γράφουμε :

Κρύβεσαι πίσω απο έναν router, ο οποίος αναλαμβάνει να κρύψει απο πίσω του όλες τις συσκευές σου με ΝΑΤ, και να φαίνεται αυτός ως μοναδικός client.

έτσι θα μπορείς να βάζεις μια φορά κωδικό, ας πούμε στον υπολογιστή σου, και αν δεν λήξει η συνδεδρεία όλες οι συσκευές σου μπαίνουν απροβλημάτηστα, χωρίς κωδικό. Αν πάλι θες , μπορείς να ανοίξεις μια σελίδα στον browser του υπολογιστή σου και να τον βάλεις να στην κάνει refresh κάθε 3 λεπτά στο Backround ώστε να μην σε πετάξει ποτέ το hotspot.

τέτοια ρουτεράκια μπορεί να είναι απο το cisco 2831 των 5.000 ευρώ μέχρι και αυτό στα 19 ευρώ ---> http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=47351

πάντως εύκολες και σχετικά αξιόπιστες για λύσεις σπίτι είναι ο RV042 και ο RV082 οι οποίοι είναι και load balancer 2 wan που σημαίνει 2 εισόδους γραμμών (αν το φτιάξεις σωστά μπορείς να έχεις 2 συνδέσεις με το Hotspot και διπλάσιο bandwidth. πχ ένα για σένα και το πισί σου , και ένα για το υπόλοιπο σπίτι)

τα συγκεκριμένα τα έχω κάπου στο σπίτι εδώ και 1-2 χρόνια χωρίς να χρησιμοποιούνται.

Δημοσ.

Σωστός ο mpampir B)

αν έχεις το Desktop ανοιχτό βάζεις ένα wifi usb και έχεις έτοιμο router αν βέβαια θες να παιδευτείς λίγο με ρυθμίσεις. 

H ποιο εύκολη λύση όπως έγραψε και ο mpampir είναι η αγορά ενός φτηνού router.

Δημοσ.

Ωραία, Αν δηλαδή εγώ είμαι στο router και ανοίξω μια φορά το hotspot και μπω, το router θα μοιράζει αυτη τη γραμμή κανονικά, ομοίως και με διπλό wan?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...