tomk5 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 ο λογος για μια 8800gt. εδω και λιγες μερες η καρτα δεν δινει σημα στην οθονη σε καμια απο τις 2 υποδοχες για καλωδιο που εχει. Πρεπει να κανεισ πολλες επανεκινησεις για να καταφερεις καποια στιγμη να δουλεψει σωστα. Αλλαξα καλωδιο, εβαλα καινουριους drivers αλλα το προβλημα παραμενει. Εντυπωση ομως μου κανει πως η καρτα θερμενεται κανονικα οταν δουλευει ο υπολογιστης. Εχετε καμια ιδεα πριν περασω στην αντικατασταση της; Να επισυμανω πως η μητρικη στην οθονουλα που εχει στο πισω μερος της δεν μου εμφανιζει καποιο σφαλμα
Millennium Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/464783-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-88009800gtx-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5/
babylonx Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Αυτές οι κάρτες (σειρά 8 κυρίως αλλά και σειρά 9 ειδικά οι "τούμπανο" της κάθε σειράς όπως οι 8800 και η 9800) ανεβάζουν πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες = οξειδώσεις στις κολλήσεις ειδικά στις αμόλυβδες (είναι ΟΛΕΣ αμόλυβδες). Η λύση είναι reballing δηλαδή αφαίρεση του τσιπ, αλλαγή όλων των κολλήσεων με νέες κατά προτίμηση μολυβδομένες κολλήσεις και επανατοποθέτηση. Δε ξέρω αν αξίζει για τόσο παλιά κάρτα να την κάνεις reballing εκτός αν ξέρεις και έχεις το εξοπλισμό να το κάνεις μόνος σου. Ένα αξιοπρεπές reballing στοιχίζει γύρω στο 50άρι τουλάχιστον σε κατάστημα που κάνει τέτοιες δουλειές. Ένα reflow (απλό ζέσταμα του τσιπ για να λιώσουν και να ξαναπιάσουν οι κολλήσεις) ίσως είναι λίγο φτηνότερο αλλά δεν είναι πολύ αξιόπιστο υπό την έννοια ότι οι πιθανότητες να στο ξαναβγάλει είναι πολύ μεγαλύτερες από το reballing που πρακτικά στην κάνει σαν καινούργια. Όσοι έχετε τέτοιες κάρτες, κάντες συχνά πυκνά συντήρηση αυτών: Καλό καθαρισμό, αφαίρεση της ψύκτρας, αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας. Επίσης χρησιμοποιήστε utility ελέγχου των στροφών του ανεμιστήρα και βάλτε τον στο full όταν παίζετε παιχνίδια. Όσο χαμηλότερες οι θερμοκρασίες που βαράει τόσο καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα