Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να μου προτείνετε έναν αξιόπιστο σταθεροποιητή τάσης για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με την ΔΕΗ σε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή.Και να μου πείτε στο περίπου πόση ώρα θα κρατάει το pc ανοιχτό με το UPS.

Το σύστημα μου είναι αυτό της υπογραφής μου και κατά την γνώμη μου δεν καταναλώνει υπερβολικά Watt.

Επίσης μια ερώτηση...

Άσχετα αν το τροφοδοτικό που έχεις είναι 1000Watt ενώ το σύστημα σου τραβάει το πολύ 500Watt αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταναλώνεις 1000Watt,σωστά?Όσα Watt απαιτεί το σύστημα δεν θα τραβήξει από το τροφοδοτικό?Απλά όσο περισσότερα Watt είναι το τροφοδοτικό,σηκώνει περισσότερα πράγματα(π.χ. δεύτερη κάρτα γραφικών).

Π.χ. το δικό μου PC.

Τροφοδοτικό 1000Watt 

Το σύστημα απαιτεί 500Watt σε Full Load(υπολογίζω)

Το ρεύμα που θα καίω θα είναι 500Watt και όχι 1000Watt,σωστά?

Δημοσ.

Ακριβώς όπως το είπες. Καταναλώνεις (λίγο περισσότερα από) όσα τραβάει το σύστημα. Ακόμη κι αυτά τα 500 είναι το max που θα τραβήξει το pc σού όταν θα δουλεύουν όλα στο full. Τα 1000 είναι το max που μπορεί να παρέχει το τροφοδοτικό. Έγραψα "λίγο περισσότερα" γιατί τα τροφοδοτικά δεν έχουν απόδοση 100%. Πχ ένα καλό που έχει απόδοση κοντά στο 90%, θα καταναλώνει από τη ΔΕΗ γύρω στα 550 για να δώσει στο σύστημά σου τα απαιτούμενα 500.

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο προλαλήσαντας για την απορία σου.

Τώρα για την αγορά που θέλεις να κάνεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όπως το λες, δεν χρειάζεσαι UPS αλλά είτε έναν σταθεροποιητή τάσης, είτε ένα καλό πολύμπριζο-ασφαλείας.

UPS βάζουμε όταν δεν θέλουμε να χάσουμε την δουλειά μας που επεξεργαζόμαστε εκείνη την στιγμή (πχ κανας γραφίστας που έχει χαθεί στην σκοτοδίνη της δημιουργίας ή ένας αρχιτέκτονας χωμένος στα σχέδιά του και έχουν ξεχάσει να κάνουν τακτικά save). Έτσι το UPS έχει την λογική να μας κρατήσει το PC μας για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να κάνουμε save και shutdown (2-3 λεπτά).  Οπότε ένα ~600-650VA θα σου κάνει την δουλειά σου.

Αν αποφασίσεις να πάρεις τον τελευταίο δρόμο, θα σου έλεγα να προτιμήσεις ένα APC αλλά θα τα χώσεις δυστυχώς. Και για πολύμπριζο πάλι APC σου προτείνω. Για στεθεροποιητή, κάποιον ~30-40 ευρώ

Δημοσ.

δεν θα πω για μοντελο αλλα αμα θες να παρεις κατι σοβαρο και καλο και δεν υπαρχει θεμα οικονομικο τοτε σε καποιο apc smart.το 1000αρι θα σε καλυψει.απο εκει και περα αν δεν θες να πας σε apc smart που ειναι η ακριβη σειρα μπορεις να πας στην σειρα apc smart sc πουειναι λιγο πιο φτηνη και μετα πας στις πιοο απλες σειρες πχ rs κτλ.

Δημοσ.

Φιλε μου εγω εχω παρει αυτο το APC

http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR900GI&total_watts=200

Ειναι ακριβο, αλλα οχι μονο μου χει κανει αποσβεση,αλλα θα το χω  για χρονια ακομα!!!! Ειναι παρα πολυ καλο κ στο λεω γιατι εγω μενω σε μια περιοχη στα Χανια που εχουμε μεγαλο προβλημα με το ρευμα (ειδικα το καλοκαιρι, να καιγονται συνεχεια σε σπιτια κ μαγαζια ηλεκτρικα ειδη) και ξερω οτι εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Για μενα σε θεμα UPS αξιζει καποιος να δωσει λιγα παραπανω χρηματα, αν εχει pc καινουργιο και καλο.

Δημοσ.

απλα ο φιλος θα χρειαστει 1000va και πανω αφου τα 1000va ειναι κοντα στα 600watt καθαρα.τρωει οσα τρωει το Pc σε full load θα βαλει και καμια οθονη κτλ πανω.και οι τιμες τους σχετικα με τα smart ειναι αρκετα πιο φτηνες αλλα ταυτοχρονα αρκετα πιο ακριβες απο τα υπολοιπα Ups που ειναι λιγο οτι να νε.

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο προλαλήσαντας για την απορία σου.

Τώρα για την αγορά που θέλεις να κάνεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όπως το λες, δεν χρειάζεσαι UPS αλλά είτε έναν σταθεροποιητή τάσης, είτε ένα καλό πολύμπριζο-ασφαλείας.

UPS βάζουμε όταν δεν θέλουμε να χάσουμε την δουλειά μας που επεξεργαζόμαστε εκείνη την στιγμή (πχ κανας γραφίστας που έχει χαθεί στην σκοτοδίνη της δημιουργίας ή ένας αρχιτέκτονας χωμένος στα σχέδιά του και έχουν ξεχάσει να κάνουν τακτικά save). Έτσι το UPS έχει την λογική να μας κρατήσει το PC μας για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να κάνουμε save και shutdown (2-3 λεπτά).  Οπότε ένα ~600-650VA θα σου κάνει την δουλειά σου.

Αν αποφασίσεις να πάρεις τον τελευταίο δρόμο, θα σου έλεγα να προτιμήσεις ένα APC αλλά θα τα χώσεις δυστυχώς. Και για πολύμπριζο πάλι APC σου προτείνω. Για στεθεροποιητή, κάποιον ~30-40 ευρώ

Eκτος απο το να σωσουμε την δουλεια μας,ups βαζουμε ΚΑΙ για να μην χτυπησουν οι σκληροι δισκοι  ή τα λειτουργικα απο το ξερο shutdown ,τουλαχιστον οι μηχανικοι

Δημοσ.

Ούτε 400 watt δεν καίει το pc σε full load. Μην πω 300. Πέρα από αυτό, συμφωνώ ότι δεν υπάρχει η αναγκη του ups.

ολοι αυτο λενε μεχρι να χτυπησει κανας δισκος.τα πολυπριζα ασφαλειας κοβουν τα picks δεν κανουν κατι αλλο.επισης οι σταθεροποιητες κοβουν τα picks αλλα δεν μπορουν να boostaroun το ρευμα οταν πεσει απο καποια ορια και κατω.

επισης ποτε δεν παιρνεις ενα ups οσα watt βγαινει ακριβως το pc για ενα λογο.α.μπορει να θελεις να βαλεις πανω οθονη και οτιδηποτε αλλο μπορει να εχεις πχ μια τηλεοραση που ειναι διπλα εκτος αν το Ups που θα παρεις δινει surge εξοδους .επισης το Ups επειδη ειναι κατι που θα το κρατησεις πολλα χρονια αμα ειναι μια σωστη μαρκα παντα σκεφτεσαι και μελλοντικα τι μπορει να γινει.καλυτερα να εχεις 100-200 watt καβατζα παρα να παιζεις οριακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...