Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O 2911 δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το bandwidth της vdsl είναι πολύ μικρό για να ανεβάσει το cpu utilization. Εγώ έναν 2911 τον έχω φορτώσει με 3 fa, 1gi και 2 serial που έχουν traffic 24/7, με ospf να τρέχει και σηκώνει και CME με 12 voip τηλέφωνα. To utilization δεν ανεβαίνει πάνω από 12% σε ώρες αιχμής.

Δημοσ.

O 2911 δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το bandwidth της vdsl είναι πολύ μικρό για να ανεβάσει το cpu utilization. Εγώ έναν 2911 τον έχω φορτώσει με 3 fa, 1gi και 2 serial που έχουν traffic 24/7, με ospf να τρέχει και σηκώνει και CME με 12 voip τηλέφωνα. To utilization δεν ανεβαίνει πάνω από 12% σε ώρες αιχμής.

λογικα και για τον 2811 το ιδιο θα ειναι.παραπλησια μοντελα οσο ξερω ειναι

Δημοσ.

ειναι πιο καινουργια σειρα ο 2900, σαφως καλυτερη. το εχω δει και απο τους 1800-1900. μεγαλη διαφορα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να μαι και πάλι. *είχα ξεχάσει το θέμα μέχρι και που το είδα πάλι στο google (σε κάτι που έψαχνα) και είδα οτι με μελετάγατε.

τι load να σηκώσει ωρε? κοιμάται όλη την ώρα. Να πω την αλήθεια , τι που τρέχει μόνος του, τι με client τα ίδια και το αυτό. Ώρες αίχμής στο σπίτι δεν έχω να πω την αλήθεια, αλλά γενικότερα ακόμα και με 10 clients ταυτόχρονα πάλι "έλα ύπνε και πάρε με" είναι.

τώρα δοκιμάσω έναν 1700 που έχω και έχω βγάλει τον 2811 απο πάνω, (μέχρι να τελειώσω δοκιμές και να τον παραδώσω σε πελάτη) ο οποίος πάλι δεν φαίνεται να τρώει φορτίο. Πάνω απο 25% δεν θυμάμαι να έχω δει με όλους μέσα.

Μόλις μπει και πάλι ο 2811 πάνω, θα τον σκίσω στα connections και θα σας πω :)

Επεξ/σία από mpampir
Δημοσ.

να μαι και πάλι. *είχα ξεχάσει το θέμα μέχρι και που το είδα πάλι στο google (σε κάτι που έψαχνα) και είδα οτι με μελετάγατε.

τι load να σηκώσει ωρε? κοιμάται όλη την ώρα. Να πω την αλήθεια , τι που τρέχει μόνος του, τι με client τα ίδια και το αυτό. Ώρες αίχμής στο σπίτι δεν έχω να πω την αλήθεια, αλλά γενικότερα ακόμα και με 10 clients ταυτόχρονα πάλι "έλα ύπνε και πάρε με" είναι.

τώρα δοκιμάσω έναν 1700 που έχω και έχω βγάλει τον 2811 απο πάνω, (μέχρι να τελειώσω δοκιμές και να τον παραδώσω σε πελάτη) ο οποίος πάλι δεν φαίνεται να τρώει φορτίο. Πάνω απο 25% δεν θυμάμαι να έχω δει με όλους μέσα.

Μόλις μπει και πάλι ο 2811 πάνω, θα τον σκίσω στα connections και θα σας πω :)

δεν νομιζω ουτε ο 1700 να τερματισει σε load:P.αν ηταν κανα 837 877 μπορει.

Δημοσ.

δεν νομιζω ουτε ο 1700 να τερματισει σε load:P.αν ηταν κανα 837 877 μπορει.

Ενδεικτικά, ο 1841 που έχω στο σπίτι (με 384MB Ram), με ενεργοποιημένο το ΝΑΤ/ΡΑΤ και το Firewall, με ftp download από το NTUA που τερμάτιζε την γραμμή μου (περίπου 14.5 Mbps) το CPU load έφτανε στο 46%.

Δημοσ.

Ενδεικτικά, ο 1841 που έχω στο σπίτι (με 384MB Ram), με ενεργοποιημένο το ΝΑΤ/ΡΑΤ και το Firewall, με ftp download από το NTUA που τερμάτιζε την γραμμή μου (περίπου 14.5 Mbps) το CPU load έφτανε στο 46%.

εχεις αλλο τοσο δηλαδη.δεν ξερω αν το firewall σου ανεβαζει το cpu usage και ποσο.αν δοκιμασεις χωρις αυτο να δουμε απο περιεργεια.εχω δει 876 και μεγαλυτερα ρουτερ cisco να εχουν τρελο cpu usage αλλα καποιο pc ειχε κολλησει καποιο ιο και ανοιγε απειρα connections και εβλεπες τρελλα sessions στο nat.se σημειο που κολλαγαν σχεδον.

Δημοσ.

σιγουρα δενειναι 28αρης ουτε 1900 series αλλα λογικα θα πρεπει να εχεις λιγοτερο Usage.επισης δεν ξερω αν εχεις δει καθολου διαφορα με διαφορετικα ios.

Δημοσ.

Έκανα μερικές με τον cisco 1841. Με IOS 15.1(4)M1, και μόνο τα βασικά services (nat/pat και dhcp) είχε:

1. Χωρις Firewall: Σε idle το cpu utilization ήταν 1%. Με ftp download sto 100% της adsl μου το cpu utilization ήταν 15%.

2. Με απλό Firewall: Σε idle το cpu utilization ήταν 1%. Με ftp download sto 100% της adsl μου το cpu utilization ήταν 30-40%.

3. Με Zone Firewall: Σε idle το cpu utilization ήταν 2%. Με ftp download sto 100% της adsl μου το cpu utilization ήταν 45-55%.

Δεν έκανα περισσότερες δοκιμές γιατί αρχισαν να διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι του σπιτιού που δεν είχαν προσβαση στο ινετ κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...