Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβασα αυτο στο blog σου απλα

α.οπως εγραψες κανεις bind την μια lan για να παιξει το zte με το cisco και οι αλλες 3 πανε χαμενες.αμα κανεις επιστροφη το ιντερνετ απο την fa0/1 του cisco στο zte μπορεις να εκμεταλευτεις τις αλλες 3 ethernet χωρις να μπερδευει.

επισης αυτο που γραφεις οτι δεν υπαρχει πχ λογος καποιος να σβησει το παλιο connection αφου φτιαχνει το καινουριο εδω προσωπικα εγω θα διαφωνουσα οτι εχω μια μανια οτι δεν χρησιμοποιειτε να μην υπαρχει σεταρισμενο.ισως ακουγεται λιγο υπερβολη απλα το βλεπω σαν ενα cisco το οποιο εχει παραπανω εντολες μεσα ξεχασμενες απο αυτες που θελω εστω και αν δεν χρησιμοποιουνται.προσωπικα παντα μαρεσει simplicity. να υπαρχουν σεταρισμενα μεσα μονο αυτα που πρεπει.

Δημοσ.

ένας απο τους λόγους που τουλάχιστον εγώ ήθελα να κάνω όλη την διαδικασία ήταν για να πετάξω έξω το ZTE και να μην χρησιμοποιείται για τίποτα άλλο εκτός απο μόντεμ. Άσε που έχω 48port G/bit switch cisco (2960G) για διασύνδεση όλου του σπιτιού (καμια 30αρία μπριζάκια) οπότε και σαφώς οι 2 πόρτες που περισσεύουν στο ΖΤΕ αν κάνεις ανατροφοδότηση μου είναι άχρηστες.

αν έχεις connex tv και τα σβήσεις δεν θα έχεις πρόσβαση (εκτός αν φτιάξεις άλλο PPPoE αλλά σε διαφορετικό Vlan του μόντεμ)

επίσης κάτι που δεν έγραψα γιατί δεν γνωρίζω την συμπεριφορά του ΟΤΕ είναι οτι μπορείς να έχεις τον cisco στην LAN1 να παίζει με δική του ΙΡ public ενώ ταυτόχρονα στα υπόλοιπα LAN τον ΖΤΕ να κάνει σύνδεση με τον πατροπαράδοτο τρόπο και μάλιστα με διαφορετική public ip απο τον Cisco. έτσι μπορείς να παίξεις με όλες τις LAN του ZTE και να έχεις διαφορετικά δίκτυα.

σε δοκιμή που έκανα η ταχύτητα κατεβάσματος με 1 pppoe κλήση απο cisco , και pppoe σε άλλο LAN απο άλλο PC κατευθείαν , η ταχύτητα της DSL μοιράστηκε αλλά όχι στρωτά αλλά με βυθίσματα. Επειδή δεν ξέρω όπως προείπα την συμπεριφορά του ΟΤΕ σε πολλαπλές συνδέσεις pppoe με το ίδιο username , πέταξα τα άλλα εκτός , και πλέον μόνο το ciscaκι παίζει

;)

Δημοσ.

ok δεν το ηξερα για το 48 αρι  cisco.ενταξει ναι τοτε οι 2 θυρες ειναι useless.Ναι αν εχεις connex tv θα το χασεις αμα φυγει της tv το connection.8/36 αν θυμαμαι σωστα βαζει ο οτε το connex tv αντιθετα με αλλους που βαζουν το voip 8/36 και την tv 8/37.
αυτο για την Public εννοεις στην Lan ενα του zte να εχεις ενα πραγματικο δικτυακι σεταρισμενο ενω στην 2-3-4 Lan να παιζεις κανονικα με Nat και εναν fake dhcp?δεν ξερω αν το κανει.το εχω δει με cisco αλλα με απλα ρουτερακια δεν το εχω δει.
ηξερα οτι οι παροχοι υποστηριζουν πολλαπλες κλησεις Pppoe αλλα νομιζα οτι δεν θα σε αφηνε να κανεις Login ξανα με τα ιδια στοιχεια που εχεις και οτι θα σου πεταγε authentication failed.εκτος αν εχεις static οποτε μπορει να εχει αφησει παραπανω concurrent sessions αλλα παλι δεν θα πρεπε να δωσει ιντερνετ σε ενα απο τα 2.πιστευα οτι ο οτε δεν θα υποστηριζε καν πολλαπλα sessions με το ιδιο Username.

πρεπει να εχεις σκασει πολλα λεφτα για τα switch Κτλ.λιγο υπερβολη για Home use:P

Δημοσ.

εννοώ οτι έχω περάσει bridge mode σε 2 LAN του ΖΤΕ. LAN1 και LAN2.και στο LAN3 το ote_internet_connection

Στο LAN1 κάνω κλήση μέσω του cisco , παίρνει μια Public ip 1.2.3.4

Στο LAN2 Kάνω κλήση μέσω του Υπολογιστή, παίρνει μια Public ip 5.6.7.8

Στο LAN3 έχω κανονικά την OTE_connection του ΖΤΕ και αυτό παίρνει μια public ip 9.0.1.2

και τα 3 ταυτόχρονα συνδεδεμένα με τα ίδια u/p. Χωρίς να έχω static ip (είμαι κατά των static ip σε σπίτι) στον ΟΤΕ. Δοκίμασα να δοκιμάσω αρχεία ταυτόχρονα απο τον ftp της ΟΤΕΝΕΤ το οποίο έγινε επιτυχώς, απλά η ταχύτητα (με speed test ταυτόχρονα απο τα 3 LAN) δεν ήταν σταθερή και έκανε συνεχώς διακυμάνσεις, βγάζοντας μια πριονωτή μορφή στο τέλος.

καινούριο το switch έκανε 3Κ περίπου, και άλλα τόσα ο 2811 :) Αλλά δεν τα χω πάρει τόσο ;)

Δημοσ.

Νομιζα οτι δεν το υποστηριζουν οι isp αυτο.οτι ναι μεν μπορουν αλλα οτι δεν το κανουν.δεν μου ειχε χρησιμεψει καν για να το δοκιμασω αλλωστε αφου pppoe κληση κανει το ιδιο .δεν ειχα νοημα για bridge.ναι τα cisco ειναι πανακριβα απλα η cisco εχει trade in και επισης αμα εχεις εταιρεια εχεις τρελες εκπτωσεις οπως εχω ακουσει οποτε τα 3000 ευρω μπορει να γινουν και κατω απο το μισο.και οταν ακουω 3000 ευρω για cisco μου φαινεται λιγο σε αντιθεση οταν βλεπεις κατι core routers με 5-6 νουμερα τιμη.θα μου πεις οτι πληρωνεις παιρνεις αλλα για Home use ειναι παρα πολλα λεφτα.για αυτο και συνηθως οταν τα πληρωνει ο πελατης βλεπεις συνηθως να πηγαινει αν θελει κατι πιο φτηνο σε draytek.το καλο ειναι οτι σε μισθωμενα κυκλωματα κτλ στα παρεχει ο Provider σαν χρησιδανειο αν και ο οτε συγκεκριμενα μου ειπαν οτι σε οπτικες ινες κτλ μετα απο 2 χρονια αν παραμεινεις στα χαριζει μετα.βεβαια τα εχεις ηδη πληρωσει στονπρωτο μηνα με τα λεφτα που δινεις για την οπτικη

Δημοσ.

μεγάλη κουβέντα αυτή περι cisco...

προφανώς αν είσαι με τον κουμπαρά στο χέρι και τον σπας δεν τον σπας, τότε πας για κάτι άλλο. Δεν είναι όλα τα συστήματα για όλους. όπως δεν είναι όλα τα αμάξια για όλους, ή όλα τα σπίτια για όλους κτλ. Χωρίς φυσικά κάποιος που δεν έχει  φερράρι να θεωρείται ψωρορούχλας ή όποιος έχει cisco σπίτι του να είναι και γαμώ τα μαστόρια κτλ.

είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων. Αν ρωτήσεις κάποιον πελάτη με γραφειάκι αν θέλει να δώσει 3Κ για έναν ρούτερ που δεν θα μπορεί να στήσει μόνος του, που θα πρέπει να σπαταλήσει χρόνο ίσως και χρήμα για να τον κάνει να παίξει, και θα πρέπει να διαβάσει τα κέρατά του ή να μην δώσει τίποτα και να μπορεί να κάνει αυτά που χρειάζεται πανέυκολα, τι νομίζεις οτι θα πάρεις σαν απάντηση?

είναι όπως το Ηigh End στον ήχο. Το ηχείο των 1.500 ευρώ το ζευγάρι παίζει το 99,5% ενώ αυτό των 25.000 ευρώ το ζευγάρι ίσως φτάνει και το 99.9%. το θέμα είναι πόσο η μούρλα το καθενός δικαιολογεί αυτό το 0.4% παραπάνω σε χρήμα ;)

Αλλά όπως λένε και οι ψαγμένοι (που εγώ δεν είμαι) : καμιά φορά είναι το ταξίδι και αυτά που θα μάθεις, και όχι το αποτέλεσμα ;)

Δημοσ.

σε μεγαλες εταιριες οπως πχ τραπεζες που εχουν πολλα υποκαταστηματα, νομιζω η cisco ειναι σχεδον μονοδρομος. εγω προσωπικα που εχω δει data center σε αρκετες ελληνικες τραπεζες και λογω δουλειας εχω επαφη και με δικτυα αρκετων μεγαλων εταιριων, δεν εχω δει πελατη χωρις cisco.

ειναι πολλα τα πραγματα που προσφερει ενω και με τις πιστοποιησεις που μπορεις να κανεις και το knowledge base που παρεχει μπορεις να βρεις λυση σε οτιδηποτε.

τωρα καποιοι ISP σε core κομματια ξερω οτι παιζουν με αλλα brands (Juniper κλπ). και σε αυτα τα λημερια παντως εχει χωθει η cisco πλεον με τα Nexus που κανουν απιστευτα πραγματα.

βεβαια οπως ειπατε, οτι πληρωνεις παιρνεις. για παραδειγμα σε πελατη εχουμε υλοποιησει mpls vpn για το δικτυο καταστηματων με HSRP και backup routers με DMVPN και IPsec encryption μεσα απο το internet. αυτα ειναι πραγματα που δεν ξερω αν μπορεις να τα κανεις με αλλα brands. ενδεχομενως να μπορεις, αλλα δυσκολα θα βρεις support αντιστοιχο με τα cisco (και απο αποψη partner και απο KB)

Δημοσ.

εννοώ οτι έχω περάσει bridge mode σε 2 LAN του ΖΤΕ. LAN1 και LAN2.και στο LAN3 το ote_internet_connection

Στο LAN1 κάνω κλήση μέσω του cisco , παίρνει μια Public ip 1.2.3.4

Στο LAN2 Kάνω κλήση μέσω του Υπολογιστή, παίρνει μια Public ip 5.6.7.8

Στο LAN3 έχω κανονικά την OTE_connection του ΖΤΕ και αυτό παίρνει μια public ip 9.0.1.2

και τα 3 ταυτόχρονα συνδεδεμένα με τα ίδια u/p. Χωρίς να έχω static ip (είμαι κατά των static ip σε σπίτι) στον ΟΤΕ. Δοκίμασα να δοκιμάσω αρχεία ταυτόχρονα απο τον ftp της ΟΤΕΝΕΤ το οποίο έγινε επιτυχώς, απλά η ταχύτητα (με speed test ταυτόχρονα απο τα 3 LAN) δεν ήταν σταθερή και έκανε συνεχώς διακυμάνσεις, βγάζοντας μια πριονωτή μορφή στο τέλος.

καινούριο το switch έκανε 3Κ περίπου, και άλλα τόσα ο 2811 :) Αλλά δεν τα χω πάρει τόσο ;)

Σαν καινούργια υπηρεσία περνάει λίγος καιρός μέχρι να προσαρμοστούν όλοι γενικά στο HOW TO.

Αυτό που καταλαβαίνω, πιθανόν, να μην περιορίζουν τις ΙΡ για ένα username στο προφίλ που έχουν για τους vdsl χρήστες στους radius.

Επίσης επιτρέπουν για κάποιο λόγο πολλαπλά ίδια vc σε μια πόρτα πάνω στο dslam.

Λογικά όταν το πάρουν χαμπάρι θα το κόψουν αυτό.

Δημοσ.

μεγάλη κουβέντα αυτή περι cisco...

προφανώς αν είσαι με τον κουμπαρά στο χέρι και τον σπας δεν τον σπας, τότε πας για κάτι άλλο. Δεν είναι όλα τα συστήματα για όλους. όπως δεν είναι όλα τα αμάξια για όλους, ή όλα τα σπίτια για όλους κτλ. Χωρίς φυσικά κάποιος που δεν έχει  φερράρι να θεωρείται ψωρορούχλας ή όποιος έχει cisco σπίτι του να είναι και γαμώ τα μαστόρια κτλ.

είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων. Αν ρωτήσεις κάποιον πελάτη με γραφειάκι αν θέλει να δώσει 3Κ για έναν ρούτερ που δεν θα μπορεί να στήσει μόνος του, που θα πρέπει να σπαταλήσει χρόνο ίσως και χρήμα για να τον κάνει να παίξει, και θα πρέπει να διαβάσει τα κέρατά του ή να μην δώσει τίποτα και να μπορεί να κάνει αυτά που χρειάζεται πανέυκολα, τι νομίζεις οτι θα πάρεις σαν απάντηση?

είναι όπως το Ηigh End στον ήχο. Το ηχείο των 1.500 ευρώ το ζευγάρι παίζει το 99,5% ενώ αυτό των 25.000 ευρώ το ζευγάρι ίσως φτάνει και το 99.9%. το θέμα είναι πόσο η μούρλα το καθενός δικαιολογεί αυτό το 0.4% παραπάνω σε χρήμα ;)

Αλλά όπως λένε και οι ψαγμένοι (που εγώ δεν είμαι) : καμιά φορά είναι το ταξίδι και αυτά που θα μάθεις, και όχι το αποτέλεσμα ;)

καλα ναι αυτο με το High end ηχο ισχυει.καπως ετσι παει.απλα ναι πολλοι δεν θελουν να δωσουν λεφτα αλλοι δεν ξερουν να τα σεταρουν οποτε ο τεχνικος λεει οκ πχ vigor και τερμα.ειναι τι αναγκες εχει ο καθενας κτλ.αλλα αυτο με το ταξιδι ισχυει.λογω της δουλειας μου περνανε αρκετα cisco απο τα χερια αλλα περα απο την εγκατασταση δεν κανω κατι αλλο.η παραμετροποιηση ειναι ηδη ετοιμη και απλα μπορει να χρειαστει να αλλαχτει κατι που συνηθως θα μου το πουν αφου εγω δεν το κατεχω.παρολα αυτα αυτο που λες οτι το ταξιδι και αυτα που θες να μαθεις.μολις βρω χρονο παρολο που μπορει να μην μου χρειαστει θελω να πω για την παρτυ μου και μονο για το ccna πχ για να δω μερικα πραγματα.μεγαλωνει ο τροπος σκεψης σου πχ.

σε μεγαλες εταιριες οπως πχ τραπεζες που εχουν πολλα υποκαταστηματα, νομιζω η cisco ειναι σχεδον μονοδρομος. εγω προσωπικα που εχω δει data center σε αρκετες ελληνικες τραπεζες και λογω δουλειας εχω επαφη και με δικτυα αρκετων μεγαλων εταιριων, δεν εχω δει πελατη χωρις cisco.

ειναι πολλα τα πραγματα που προσφερει ενω και με τις πιστοποιησεις που μπορεις να κανεις και το knowledge base που παρεχει μπορεις να βρεις λυση σε οτιδηποτε.

τωρα καποιοι ISP σε core κομματια ξερω οτι παιζουν με αλλα brands (Juniper κλπ). και σε αυτα τα λημερια παντως εχει χωθει η cisco πλεον με τα Nexus που κανουν απιστευτα πραγματα.

βεβαια οπως ειπατε, οτι πληρωνεις παιρνεις. για παραδειγμα σε πελατη εχουμε υλοποιησει mpls vpn για το δικτυο καταστηματων με HSRP και backup routers με DMVPN και IPsec encryption μεσα απο το internet. αυτα ειναι πραγματα που δεν ξερω αν μπορεις να τα κανεις με αλλα brands. ενδεχομενως να μπορεις, αλλα δυσκολα θα βρεις support αντιστοιχο με τα cisco (και απο αποψη partner και απο KB)

καλα ναι και στις μεγαλες εταιρειες πολλες φορες καποια απο αυτα τα cisco τα δινει και ο Isp οποτε ολα μια χαρα.ναι σε providers παιζουν και juniper αρκετα.ισως σε μικροτερα κομματια απο εκει που βαζουν cisco αλλα ναι εχω δει σε καποια σημεια να υπαρχουν.η cisco πλεον εχει γινει κολοσος προσφερει ολα αυτα που προσφερει απλα με το αναλογο τιμημα σε τιμες.

Σαν καινούργια υπηρεσία περνάει λίγος καιρός μέχρι να προσαρμοστούν όλοι γενικά στο HOW TO.

Αυτό που καταλαβαίνω, πιθανόν, να μην περιορίζουν τις ΙΡ για ένα username στο προφίλ που έχουν για τους vdsl χρήστες στους radius.

Επίσης επιτρέπουν για κάποιο λόγο πολλαπλά ίδια vc σε μια πόρτα πάνω στο dslam.

Λογικά όταν το πάρουν χαμπάρι θα το κόψουν αυτό.

εχω δει σε static ip για θεματα backup να μπορει να γινει concurrent=2 φορες αλλα και παλι εκανε προβλημα με το routing επειδη ηταν τα ιδια δικτυα.αλλα ενω ηξερα οτι αφηνουν πολλα vc's να γινουν ηξερα οτι δεν αφηνουν το Username να κανει παραπανω απο ενα Login οποτε θεωρητικα ο radius θα πρεπε να κοβει το username σαν οτι ειναι ηδη connected.τωρα αν αλλαξε κατι και σε ποιους παροχους εχει αλλαξει και κατα ποσο παιζει .....απο την μια δεν υπαρχει λογος ο παροχος να μην το αφηνει αφου μια adsl ειναι παλι.εχεις πχ 24 megabit τα οποια τα μοιραζεις εσυ.δεν χανει σε κατι ο Provider οσο αναφορα το θεμα bandwidth

Δημοσ.

επειδη εχουμε contract με ISP, συνηθως σε ευθειες γραμμες για MPLS η ακομη και για Internet feed, cisco μας δινουν να σεταρουμε. βασικα οχι συνηθως, παντα. δε θυμαμαι να εχουμε πελατη του ISP με mpls η leased-line η internet που να παιζει με κατι αλλο εκτος απο cisco....

Δημοσ.

καποιοι σε καποιες περιπτωσεις εχω δει σε διαφορες υπηρεσιες να χρησιμοποιουν και αλλες μαρκες αλλα πιο αραια.πχ huawei,one access.για απλα πραγματα βεβαια.κανα switch οπτικο κτλ

Δημοσ.

αυτα ναι, εχεις δικιο... τετοιες μαρκες παιζουν. αν και τελευταια σε metro ethernet εχω δει αρκετες φορες cisco switch...

Δημοσ.

εχω δει σε static ip για θεματα backup να μπορει να γινει concurrent=2 φορες αλλα και παλι εκανε προβλημα με το routing επειδη ηταν τα ιδια δικτυα.αλλα ενω ηξερα οτι αφηνουν πολλα vc's να γινουν ηξερα οτι δεν αφηνουν το Username να κανει παραπανω απο ενα Login οποτε θεωρητικα ο radius θα πρεπε να κοβει το username σαν οτι ειναι ηδη connected.τωρα αν αλλαξε κατι και σε ποιους παροχους εχει αλλαξει και κατα ποσο παιζει .....απο την μια δεν υπαρχει λογος ο παροχος να μην το αφηνει αφου μια adsl ειναι παλι.εχεις πχ 24 megabit τα οποια τα μοιραζεις εσυ.δεν χανει σε κατι ο Provider οσο αναφορα το θεμα bandwidth

Κοίτα για backup στο username δίνουν access συνήθως μόνο για dialup.

Με μια γρήγορη ματιά είδα πως default επιλογή σε ένα dslam(siemens συγκεκριμένα) επιτρέπεται 8 ΙΡ και 16 mac σε μια πόρτα.

Θέμα bandwidth δεν θα υπάρξει, αν υπάρξει αυτό θα είναι με τις ΙΡv4 καθώς υπάρχει έλλειμα.

Επίσης, τη Huawei να την περιμένετε πως θα αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Έχει μπεί ήδη πολύ δυνατά.

Δημοσ.

Κοίτα για backup στο username δίνουν access συνήθως μόνο για dialup.

Με μια γρήγορη ματιά είδα πως default επιλογή σε ένα dslam(siemens συγκεκριμένα) επιτρέπεται 8 ΙΡ και 16 mac σε μια πόρτα.

Θέμα bandwidth δεν θα υπάρξει, αν υπάρξει αυτό θα είναι με τις ΙΡv4 καθώς υπάρχει έλλειμα.

Επίσης, τη Huawei να την περιμένετε πως θα αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Έχει μπεί ήδη πολύ δυνατά.

ναι για το backup ισχυει τι εχει και τι θες.πχ στο adsl βαζουν backup isdn.στο μισθωμενο βλεπω backup αλλο μισθωμενο η βλεπω backup adsl .οποτε δεν εχει καν θεμα username απλα μπορει να εχουν βαλει στο backup τα ιδια δικτυα.η huawei δυστυχως αυτο που λες ειναι αληθεια.η πολυ χαμηλη τιμη την βαζει δυναμικα.οπως και η tp link μπηκε πολυ καλα οταν ξεκινησε με τις τιμες να ειναι πολυ χαμηλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...