Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

με την διάθεση των vdsl απο τον ΟΤΕ, προχώρησα και γω σε αναβάθμιση της γραμμής του σπιτιού μου. Δυστυχώς όμως η cisco αποφάσησε να μου μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά, και ο Cisco 2811 που είχα σπίτι με hwic aDSL για modem/router δεν παίρνει το vDSL EHWic.

καταρχάς να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν μπορώ να βάλω το EHWic πάνω στο Hwic slot και να παίξει. η Ίδια η cisco το αρνείται αλλά τα ίδια λέει και για τα Wic και τον 2811 , τα οποία όμως παντρέυονται άψογα.

τώρα, πάμε στο βασικό. Αφού δεν σκοπεύω να αλλάξω ρούτερ των 2.000 ευρώ, πρέπει να κοιτάξω τι λύση μπορώ να έχω για την Vdsl μου. Θεωρείτε οτι μπορεί να γίνει ... αόρατο το ΖΤΕ ZXDSL 931VII και να δίνει άμεσα την πρόσβαση στον 2811?  Έχει δοκιμάσει κάποιος να το κάνει ? με νοιάζει να έχω το bridge mode σε τέτοιο βαθμό που το public ip να το πάρει το cisco ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα VPN connections κτλ.

Επειδή έχω συστηματάκια που δεν μπορώ να τα κατεβάσω εύκολα και για πολύ ώρα απο σύνδεση, είπα να το ψάξω πρώτα πριν αρχίσω να το προχωράω στα τυφλά. Οπότε αν έχει κανείς δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο θα ήθελα να το μάθω.

την αγάπη μου

Μπάμπης

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο μεταφερω το θεμα στα δικτυα διοτι οποιος εχει ανοιξει θεμα για cisco στο adsl routers δεν πηρε ποτε απαντηση.ενω στα δικτυα ειναι αρκετα ατομα που ξερουν απο cisco.το μονο που μπορω να πω εγω που εχω δει να κανουν καποιοι ειναι να μην παιζουν με bridge και να κανουν απλα στο adsl router One to one nat για να παρει την Ip κατα καποιο τροπο το cisco.δεν ξερω κατι παραπανω να σου πω.και επισης εχω δει δορυφορικο ιντερνετ της tooway που ειναι modem να παιζει με public ip και να δινει το ιντερνετ σε ενα cisco 2800 series και μετα το cisco να κανει τα υπολοιπα.αλλα ηταν με πραγματικο δικτυο οχι απλα μια static.

Δημοσ.

φίλτατε γκούφι ευχαριστώ για την μεταφορά.

ασχέτως απαντήσεων, όταν βρω την λύση (δουλειά μου είναι, θα την βρω, απλά θα πέσει για παραπάνω ώρα το δίκτυο) θα δημοσιοποιήσω τα βήματα ώστε να το έχουμε σαν knowledge base για μετέπειτα βήματα.

• Like 1
Δημοσ.

ελπιζω να σου απαντησει καποιος.κατι παραπανω δεν ξερω.προσπαθησε να βρεις τις λυσεις και να τις δοκιμασεις εν ωρα που δεν δουλευει κανεις.κατα τα αλλα η cisco ξερω οτι κανει κατι trades δωσε μας το παλιο να παρεις καινουριο αλλα ποσα θα πληρωσεις αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Δημοσ.

Θεωρείτε οτι μπορεί να γίνει ... αόρατο το ΖΤΕ ZXDSL 931VII και να δίνει άμεσα την πρόσβαση στον 2811?  Έχει δοκιμάσει κάποιος να το κάνει ? με νοιάζει να έχω το bridge mode σε τέτοιο βαθμό που το public ip να το πάρει το cisco ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα VPN connections κτλ.

Να κάνεις bridge το ZTE με το Cisco.

Δημοσ.

σήμερα είναι η μεγάλη νύχτα....

λοιπόν, μετά απο διάβασμα του μισού ίντερνετ κατάλαβα οτι αν κάποιος πάρει τα φόρουμ και τους ειδικούς στα σοβαρά, πάει ψυχιατρείο.... με το μπαρδόν κιόλας. Μόλις κατάλαβα πως λειτουργεί το Bridge στo ΖΤΕ και ΔΕΝ έχει Bug. Ακολουθεί εκτενέστατο how to μάλλον αύριο (με εικόνες).

επίσης αυτή την στιγμή είμαι με κλήση pppoE μέσω windows και η ταχύτητα ήδη έχει βελτιωθεί αναλογικά με την γραμμή πάνω στο ΖΤΕ. κατεβάζω (μόνο πισί πάνω στην σύνδεση αυτό που κάλεσε) σταθερότατα με 3,4 ΜΒ/sec. 2 αρχεία απο το ίδιο FTP της οτενέτ με 1,7 καρφωμένο το καθένα (2 DVD centos 1,5 kai 4 GB)

Η κλήση με cisco δεν μου λειτούργησε, αλλά δεν ξέρω σε ποιο κομμάτι της απο τα 4 ... αυτό θα δουλέψω τώρα.

Δημοσ.

Θέλω βοήθεια απο cisca :

μετά την έκδοση 12.4 δεν υποστηρίζεται η pppoe κλήση μέσα απο vpdn group.

είναι το τελευταίο πρόβλημά μου:

πως θα μοιράσω την σύνδεση όταν δεν μπορώ να έχω :

vpdn enable (αυτό γίνεται, κομπλεδούρα)

vpdn-group PPPOE (pppoe είναι το όνομα του γκρουπ,το παίρνει σαν εντολή)

request-dialin (το παίρνει)

protocol pppoe (το παίρνει σαν εντολή, αλλά αν γράψεις protocol ? δεν σου φέρνει το pppoe ως επιλογή!!!)

exit/exit/wr

δεν δουλέυει το ίντερνετ (τα άλλα σίγουρα είναι οκ)

πας και κάνεις sh conf και σου φέρνει

!

vpdn enable

!

τις υπόλοιπες εντολές του vpdn δεν τις έχει....

καμιά ιδέα ? πως το παρακάμπτω αυτό , αφού θέλω το dialer-group pppoe να παίξει μέσα στο Fastethernet interface?

μόνο αυτό το πρόβλημα μου έχει μείνει, και έγινε το project :)

Δημοσ.

καλησπέρα!

αν τελικα το υλοποιησεις επιτυχως θελω config γιατι σε λιγο καιρο θα μετακομισω και θα ηθελα με καποιο τροπο να εκμεταλλευτω εναν 1841 για να κανω κατι αναλογο...

Δημοσ.

σήμερα είναι η μεγάλη νύχτα....

λοιπόν, μετά απο διάβασμα του μισού ίντερνετ κατάλαβα οτι αν κάποιος πάρει τα φόρουμ και τους ειδικούς στα σοβαρά, πάει ψυχιατρείο.... με το μπαρδόν κιόλας. Μόλις κατάλαβα πως λειτουργεί το Bridge στo ΖΤΕ και ΔΕΝ έχει Bug. Ακολουθεί εκτενέστατο how to μάλλον αύριο (με εικόνες).

επίσης αυτή την στιγμή είμαι με κλήση pppoE μέσω windows και η ταχύτητα ήδη έχει βελτιωθεί αναλογικά με την γραμμή πάνω στο ΖΤΕ. κατεβάζω (μόνο πισί πάνω στην σύνδεση αυτό που κάλεσε) σταθερότατα με 3,4 ΜΒ/sec. 2 αρχεία απο το ίδιο FTP της οτενέτ με 1,7 καρφωμένο το καθένα (2 DVD centos 1,5 kai 4 GB)

Η κλήση με cisco δεν μου λειτούργησε, αλλά δεν ξέρω σε ποιο κομμάτι της απο τα 4 ... αυτό θα δουλέψω τώρα.

γιατι ποιος ειπε οτι το zte εχει bug με το bridge ethernet?δενειναι κανα τρομερο feauture για να εχει bug:P

Δημοσ.

και ναι, σήμερα ξημερώματα το project πέτυχε!

ατόφιος οδηγός δεν δούλεψε κανένας ειδικά με την 15.1 Μ5 που είχα πάνω. κόψε ράψε και έπαιξε. έκανα και ένα ξεσκαρτάρισμα οπότε έφτιαξα το πλέον λιτό conf το οποίο παίζει άψογα, αλλά σίγουρα θέλει finetunning.

θα το ανεβάσω και θα το ποστάρω και εδώ.

η κλήση γίνεται κανονικά απο το FA0/0 με χρήση dialer (σεταρισμένος nat outside) και FA0/1 (με nat inside) και απλή ρούτα και ΝΑΤ

η εξωτερική ΙΡ πέφτει κανονικά στο FA0/0 χωρίς προβλήματα ως πρέπει. Φαίνεται σταθερό αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω εκτενή τέστ.

Δημοσ.

περιμενω config! εχει πολυ ενδιαφερον προκειμενου να μην παει στραφι ο 1841. ειναι κριμα να πρεπει να παρω 1900 για να σηκωσω vdsl wic, το οποιο ειναι και πανακριβο. ο μονος ενδοιασμος που εχω ειναι οτι θα το δοκιμασω με 12.4 γιατι δεν εχω Licence για advanced security services (θελω vpn, zbf κλπ).

Δημοσ.

ναι, θα το ανεβάσω όλο. απλά γράφω το κείμενο τώρα για το ΖΤΕ, και μετά για το Cisco

το κείμενο για το ΖΤΕ μπορείς να το βρεις εδώ ---> http://www.mpampir.com/?p=119

μόλις έχω και του Cisco θα το ανεβάσω πάλι στο blogaki μου , αλλά θα σου κάνω και paste τον κώδικα και εδώ (στο μπλογκ θα έχει πιο πολύ επεξηγηματικό χαρακτήρα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...