Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μια χαρα καταλαβαινω. Ρωταω και περιμενω απαντηση απο κατοικους βυρωνα που εχουν βαλει vdsl.

Δημοσ.

Εγω μια χαρα καταλαβαινω. Ρωταω και περιμενω απαντηση απο κατοικους βυρωνα που εχουν βαλει vdsl.

σύμφωνα με το internet ο δήμος του βύρωνα ειναι 9.000 στρέματα και έχει περίπου 130.000 κατοίκους.

δηλαδή αν σου απαντήσει κάποιος που μένει δίπλα στο Α/Κ

"εγώ έχω βάλει HOL και πάει σφαίρα, κατεβάζω με 5 mbyte το δευτερόλεπτο" θα πας να βάλεις HOL? αν το κάνεις και μένεις εσύ 2500 μέτρα απτο Α/Κ, μετά θα μπείς εδώ και θα βρίζεις την HOL, η οποία φυσικά και δεν θα φταίει σε τίποτα..

οπότε η δεν καταλαβαίνεις η κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις. σε περίπτωση παντως που θέλεις να σου πεί κάποιος κάτι απο εδω μέσα, θα πρέπει τουλάχιστον να του δείξεις τι στοιχεία σου δίνει το router σου τώρα, πράγμα που ειναι η τρίτη φορά που στο γράφω....

Δημοσ.

παντως μετα απο ελεγχο διαθεσιμοτητας σε 3 διαφορετικες περιοχες του βυρωνα μεσα απο το site του οτε, προς το παρον δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα για vdsl. ισως να δινει μονο σε περιοχες πολυ κοντα στο ΑΚ.

edit.

εβαλα και το δρομο που ειναι το ΑΚ, και παλι λεει οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. οποτε 2 πραγματα συμβαινουν. ή ο ελεγχος δεν δουλευει ή οντως δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα γενικως. (απο οτε παντα)

Δημοσ.

παντως μετα απο ελεγχο διαθεσιμοτητας σε 3 διαφορετικες περιοχες του βυρωνα μεσα απο το site του οτε, προς το παρον δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα για vdsl. ισως να δινει μονο σε περιοχες πολυ κοντα στο ΑΚ.

edit.

εβαλα και το δρομο που ειναι το ΑΚ, και παλι λεει οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα. οποτε 2 πραγματα συμβαινουν. ή ο ελεγχος δεν δουλευει ή οντως δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα γενικως. (απο οτε παντα)

Αυτό σημαίνει σίγουρα ότι δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ στο συγκεκριμένο δήμο, ή εάν έχει γίνει το έργο (εύκολα το διαπιστώνει κανείς από τις γκρι νέες καμπίνες και από τις τομές στην άσφαλτο για να περάσει η οπτική) δεν έχει περιλάβει ακόμη το δήμο ο ΟΤΕ στις περιοχές για τις οποίες πήρε έγκριση από την ΕΕΤΤ, όπως συμβαίνει πχ με τη Γλυφάδα.

Δημοσ.

ανεφερες σε προηγουμενα ποστ οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ του vdsl που δινει ο οτε, και των αλλων παροχων ("μουφα"). δηλαδη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανεφερες σε προηγουμενα ποστ οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ του vdsl που δινει ο οτε, και των αλλων παροχων ("μουφα"). δηλαδη?

Αυτό, που ανέφερα σε άλλα posts και υποστηρίζω, δεν είναι "μούφα" αλλά η πραγματικότητα αλλά, προφανώς, δεν έχεις καταλαβει την ουσία του θέματος vdsl που έχουμε τώρα στην Ελλάδα.

Ο ΟΤΕ έχει κατασκευάσει νέο δίκτυο, σε ορισμένες περιοχές, με νέες καμπίνες που έχουν και minidslam, οι οποίες συνδέονται με το ΑΚ με οπτική ίνα. Παράλληλα, στις ίδιες καμπίνες έχει συνδεθεί και το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, για την εξυπηρέτηση των συνδρομητών που θέλουν μόνο τηλεφωνία ή/και ιντερνετ (adsl). Όπως γίνεται κατανοητό, όταν ενεργοποιείται το νέο δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, ο μεν ΟΤΕ μπορεί να διαθέτει vdsl στους συνδρομητές που το επιθυμούν, μέσω του νέου δικτύου ενώ οι εναλλακτικοί πάροχοι, που δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη με το πακέτο-τιμολόγιο του ΟΤΕ, δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και πουλάνε vdsl σε συνδρομητές που απέχουν μια συγκεκριμένη απόσταση από το ΑΚ, μέσω, φυσικά, του χάλκινου δικτύου.

Με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, αντιμετωπίζει και ο ΟΤΕ τους συνδρομητές του, που ζητάνε vdsl, σε περιοχές που δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο.

Από την παραπάνω ανάλυση, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα για την ποιότητα του vdsl που δίνει ο ΟΤΕ στις περιοχές που έχει αναπτύξει το νέο δίκτυο.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

οντως δεν ηξερα και γι΄αυτο ρωτησα. λεγοντας "μουφα" δεν εννοουσα οτι αυτα που λες δεν ισχυουν απλα εννοουσα οτι χαρακτηρισες το vdsl των παροχων ετσι. ετσι οπως το εγραψα ισως να μην διατυπωθηκε σωστα. οποτε καταληγουμε οτι ο οτε δινει vdsl μεσω οπτικης (οπου αυτο υποστηριζεται) ενω οι παροχοι μεσω χαλκου. (χοντρικα)

Δημοσ.

Πριν σχολιάσεις, και μάλιστα ειρωνικά, καλό θα ήταν να διάβαζες τα άλλα θέματα παραπάνω, για να μάθεις μερικά γύρω από το θέμα, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις την ουσιαστική διαφορά μεταξύ του vdsl που δίνει ο ΟΤΕ και του vdsl των άλλων παρόχων.

Εν πάση περιπτώσει, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις ...

Φίλε μου χρόνια πολλά και με το καλό ο νέος χρόνος. Το σχόλιο μου είχε ειρωνικό τόνο αλλά καμία διάθεση προσβολής. Αναγνωρίζω και το δικό σου σχόλιο ως τέτοιο και πάω παρακάτω γιατί δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε!

Όπως έγραψα κι αλλού δεν έχω κάνει διατριβή στο vdsl αλλά σκέφτομαι το εξής: Είπε κανείς ποτε ότι ΟΤΕ δεν είναι αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες υποδομές στην Ελλάδα? Προφανώς κι έτσι είναι αφού οι εναλλακτικοί ενεφανίσθησαν πολύ αργότερα. Κι όταν τα μεγέθη είναι τόσο τραγικά ανόμοια, δεδομένου ότι οι εναλλακτικοί μπήκαν σε μια κυριαρχούμενη αγορά, προφανώς και δεν θα γίνονται οι υποδομές με την ίδια ταχύτητα και στο ίδιο μέγεθος και πάντα θα υπάρχει μια εξάρτηση από τον ΟΤΕ (εκτός αν προχωρήσει το FTTH που έχει ξεκιήσει η Forthnet στη Νέα Σμύρνη, οπότε και δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σχέση). Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Δημοσ.

Από την παραπάνω ανάλυση, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα για την ποιότητα του vdsl που δίνει ο ΟΤΕ στις περιοχές που έχει αναπτύξει το νέο δίκτυο.

δεν βλέπω και διαφορά μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών.

άντε μερικές ημέρες μέχρι και οι εναλλακτικοι να μπορούν να διαθέσουν και αυτοί vdsl στις νέες περιοχές που έχτισε ο ΟΤΕ

τέλος, αρχίζω και βλέπω πολλές συνδέσεις vdsl από εναλλακτικούς που πάνε μπουνια και είναι μόνο 10€ παραπάνω

Δημοσ.

άντε μερικές ημέρες μέχρι και οι εναλλακτικοι να μπορούν να διαθέσουν και αυτοί vdsl στις νέες περιοχές που έχτισε ο ΟΤΕ

τέλος, αρχίζω και βλέπω πολλές συνδέσεις vdsl από εναλλακτικούς που πάνε μπουνια και είναι μόνο 10€ παραπάνω

Εάν έχεις τις προϋποθέσεις για να βάλεις vdsl τότε και με τους εναλλακτικούς θα είσαι θεωρητικά καλά.

Δημοσ.

Φίλε μου χρόνια πολλά και με το καλό ο νέος χρόνος. Το σχόλιο μου είχε ειρωνικό τόνο αλλά καμία διάθεση προσβολής. Αναγνωρίζω και το δικό σου σχόλιο ως τέτοιο και πάω παρακάτω γιατί δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε!

Όπως έγραψα κι αλλού δεν έχω κάνει διατριβή στο vdsl αλλά σκέφτομαι το εξής: Είπε κανείς ποτε ότι ΟΤΕ δεν είναι αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες υποδομές στην Ελλάδα? Προφανώς κι έτσι είναι αφού οι εναλλακτικοί ενεφανίσθησαν πολύ αργότερα. Κι όταν τα μεγέθη είναι τόσο τραγικά ανόμοια, δεδομένου ότι οι εναλλακτικοί μπήκαν σε μια κυριαρχούμενη αγορά, προφανώς και δεν θα γίνονται οι υποδομές με την ίδια ταχύτητα και στο ίδιο μέγεθος και πάντα θα υπάρχει μια εξάρτηση από τον ΟΤΕ (εκτός αν προχωρήσει το FTTH που έχει ξεκιήσει η Forthnet στη Νέα Σμύρνη, οπότε και δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σχέση). Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Εύχομαι Καλή Χρονιά με Καλή Υγεία και σ' εσένα.

Το ξέρεις και το ξέρω ότι το FTTH είναι η καλλίτερη λύση, όπως άλλωστε, εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαικές χώρες και στη Βόρεια Αμερική. Όμως, η Ελλαδίτσα μας δεν έχει τη δυνατότητα για τέτοιου είδους (αβέβαιες) επενδύσεις και μάλιστα σε περιόδους όπως αυτή που περνάμε. Το έργο στη Ν. Σμύρνη ήταν πιλοτικό και δεν έχω διαβάσει στοιχεία για την απόδοσή του. Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό είναι λογικό γιατί αυτοί που κυνηγάνε το ιντερνετ και τις υψηλές ταχύτητες δεν αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Επομένως, με ποια κριτήρια θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει σ' αυτόν τον τομέα.

Εν πάση περιπτώσει, ας απολαμβάνει ο καθένας αυτό που του δίνει ο πάροχος που επιλέγει (στην ελεύθερη οικονομία ζούμε) και ας ευχόμαστε για το καλλίτερο.

Καλή Χρονιά και πάλι.

Έχεις δει τη διαφορά, ώστε ναβγάλεις συμπέρασμα;

Είναι το ίδιο να έχεις vdsl με το minidslam το πολύ στα 150μ από το χώρο σου, που σημαίνει ότι αυτό συνδέεται με οπτική ίνα στο ΑΚ, με το να απέχεις  800-1000μ από το ΑΚ και να σου δίνουν vdsl οι εναλλακτικοί "υπό προϋποθέσεις", μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ;

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτό ξαναπέστο όταν θα μαζευτούν αρκετοί χρήστες vdsl με αποτέλεσμα να πιτάρουν τα κυκλώματα με εξωτερικό των εναλλακτικών που δεν πρόκειται να τα αναβαθμίζουν έγκαιρα για να προλαβαίνουν αυτές τις καταστάσεις...

θα βλέπουμε posts τύπου "μα συγχρονίζω στα 50mbps αλλά κατεβάζω με 3-4ΜΒ/sec, γιατί!?"

Το έργο στη Ν. Σμύρνη ήταν πιλοτικό και δεν έχω διαβάσει στοιχεία για την απόδοσή του. Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό είναι λογικό γιατί αυτοί που κυνηγάνε το ιντερνετ και τις υψηλές ταχύτητες δεν αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Επομένως, με ποια κριτήρια θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει σ' αυτόν τον τομέα.

έχει ξεκινήσει η διάθεση? δεν νομίζω να έχουν τελειώσει καν τα έργα, δεν είναι εύκολο να βάλεις οπτική μέσα σε πολυκατοικίες...

Δημοσ.

έχει ξεκινήσει η διάθεση? δεν νομίζω να έχουν τελειώσει καν τα έργα, δεν είναι εύκολο να βάλεις οπτική μέσα σε πολυκατοικίες...

Έχεις δίκιο. Δεν είχα ενημερωθεί, σχετικά με την εξέλιξη, και νόμιζα ότι είχε τελειώσει το περιβόητο έργο της Ν. Σμύρνης, αλλά από τα τελευταία νέα προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί το εξωτερικό δίκτυο που εξυπηρετεί μια περιοχή 2000 κτιρίων (έχει δοθεί στη δημοσιότητα σχετικός χάρτης) και μένει η σύνδεση των κτιρίων.

Ας ευχηθούμε να λειτουργήσει σύντομα αυτό το έργο, να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του και, κυρίως, τις δυνατότητες επέκτασης αυτής της τεχνολογίας, την οποία, προσωπικά, δεν βλέπω στις σημερινές συγκυρίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...