Stel Andre Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Χαιρεται στο φορουμ. Εχω μια απορια σχετικα με την εγγραφη ενος dvd που θελω να κανω. Ας αναφερω λιγο το ιστορικο. Προσφατα τραβηξα ενα βιντεο το οποιο θελω να το γραψω σε ενα dvd για να μπορω να το δω στην τηλεοραση με την χρηση ενος dvd player. Αρχικα τροποποιησα λιγο το βιντεο με το movie maker και το αποθηκευσα σαν αρχειο mpeg4. Δοκιμασα να το γραψω στο nero στην επιλογη dvd-movie και μου ελεγε οτι δεν γινεται. Ψαχτηκα λιγο στο ιντερνετ κ ειδα οτι το βιντεο επρεπε να ειναι σε μορφη .vob για να παιξει σε ενα συνηθισμενο dvd player για tv. Κατεβασα ενα προγραμμα κ εκανα το αρχειo μου απο mpeg4 σε .vob. Ενα σκετο μονοκομματο αρχειο .vob Δοκιμασα μετα ξανα να κανω εγγραφη στην επιλογη "dvd-video" του Nero και λεει οτι δε γινεται γιατι.. "το αρχειο ειναι μεγαλυτερο απο 2gb και δε μπορει να αποθηκευτει με το συστημα αρχειων ISO. Xρησιμοποιηστε το συστημα αρχειων UDF." Δοκιμασα να το γραψω στην επιλογη dvd-udf και δεν μου επαιξε ποτε στην τιβι. Το dvd player εγραφε "αγνωστη μορφη αρχειου". Ξερω οτι τα vob βιντεο εχουν φακελους video_ts και audio_ts. Πως μπορω λοιπον να μετατρεψω αυτο το σκετο μονοκομματο βιντεο αρχειο που εχω ( .vob) σε ενα συνολο αρχειων που θα μπορουν να εγγραφουν στο dvd disc και να παιξουν στο dvd player?
deesnider Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Το αρχικό video - αυτό που τράβηξες με την κάμερα - υποθέτω ότι το έχεις. Εφόσον ναι: 1) Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το DVD Flick ή το Freemake Video Converter (και τα δύο δωρεάν). 2) Ρίχνεις το αρχικό σου video σε όποιο από τα δύο (το πρώτο δημιουργεί αποκλειστικά δομή DVD, το δεύτερο φτιάχνει μέχρι και ...καφέδες!) και το μετατρέπεις σε DVD (θα δημιουργηθούν στο σκληρό σου, φάκελοι video_ts και audio_ts). 3) Γράφεις όλα τα περιεχόμενα του φακέλου video_ts (ο audio_ts είναι ούτως ή άλλως άδειος) σ' ένα DVD με το nero (όχι σαν data DVD, αλλά με την επιλογή «DVD-Video Files»). Το δισκάκι που θα προκύψει, θα παίζει κανονικότατα σε οποιοδήποτε DVD player.
Stel Andre Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Nα πω οτι η καμερα που τραβουσα για καποιο λογο δεν εγραψε ενα σερι βιντεο μιαμισης ωρας, αλλα για καποιο λογο μου χωρισε σε πολλα ξεχωριστα βιντεακια το συνολο του υλικου που τραβουσα. Οπως και να χει στο movie maker οπου και τα ανοιξα τα εκανα να παιζουν το ενα μετα το αλλο σαν ενα. Προσθεσα και κατι titles στην αρχη. Αυτο ειναι το βιντεο ουσιαστικα που εχω στο πισι μου. Το οποιο πλεον το εχω και σε mpeg4 και σε .vob. Αρα να παρω αυτο το βιντεο και να το ανοιξω με το flick ? Δοκιμαζω για πλακα στο φλικ να κανω open καποια βιντεο που εχω χυμα στο πισι μου. Συγκεκριμενα κατι mp4 αρχεια και δε μου τα ανοιγει. Βγαινει μνμ που λεει οτι το βιντεο που παω να κανω open "..is not a valid dvd Flick project file".
deesnider Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Το οποιο πλεον το εχω και σε mpeg4 και σε .vob. Αρα να παρω αυτο το βιντεο και να το ανοιξω με το flick ? Δοκιμαζω για πλακα στο φλικ να κανω open καποια βιντεο που εχω χυμα στο πισι μου. Συγκεκριμενα κατι mp4 αρχεια και δε μου τα ανοιγει. Βγαινει μνμ που λεει οτι το βιντεο που παω να κανω open "..is not a valid dvd Flick project file". Τι εννοείς λέγοντας «να το ανοίξω με το flick»; Στο πρόγραμμα, το video που θέλεις να μετατρέψεις (το mpeg, όχι το vob) σε DVD, θα το κάνεις «add», όχι «open». Το μήνυμα σφάλματος που σου εμφανίζει ( «is not a valid dvd Flick project file» ) είναι αναμενόμενο: Ως «δικό του» project (άρα «valid» ), το κάθε πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτό που έχει «φτιάξει» το ίδιο. Τα mp4 εν προκειμένω, δεν είναι projects τού DVD Flick. Δες εδώ το ποια ακριβώς βήματα πρέπει ν' ακολουθήσεις. Να έχεις δε υπόψιν σου, ότι - ανάλογα με τη διάρκεια και την κωδικοποίηση του αρχικού video, αλλά και με το hardware που διαθέτεις - η διαδικασία μετατροπής σε DVD είναι από λίγο, έως πολύ χρονοβόρος...
Stel Andre Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Και η δουλεια εγινε ακριβως οπως ειπες! Σ ευαχριστω παρα πολυ! Καλες γιορτες!
deesnider Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Να είσαι καλά φίλε μου! Χαίρομαι που βοήθησα. Καλές γιορτές και σ' εσένα.
markos_verso Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Το αρχικό video - αυτό που τράβηξες με την κάμερα - υποθέτω ότι το έχεις. Εφόσον ναι: 1) Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το DVD Flick ή το Freemake Video Converter (και τα δύο δωρεάν). 2) Ρίχνεις το αρχικό σου video σε όποιο από τα δύο (το πρώτο δημιουργεί αποκλειστικά δομή DVD, το δεύτερο φτιάχνει μέχρι και ...καφέδες!) και το μετατρέπεις σε DVD (θα δημιουργηθούν στο σκληρό σου, φάκελοι video_ts και audio_ts). 3) Γράφεις όλα τα περιεχόμενα του φακέλου video_ts (ο audio_ts είναι ούτως ή άλλως άδειος) σ' ένα DVD με το nero (όχι σαν data DVD, αλλά με την επιλογή «DVD-Video Files»). Το δισκάκι που θα προκύψει, θα παίζει κανονικότατα σε οποιοδήποτε DVD player. φιλε μου καλημέρα να σε ρωτήσω αν από κασσέτες video κάνω μετατροπή με ένα usb.μου έχει επιλογή dvd αρχείο svcd και αλλά.αν το εγγράφω από το Usb σε αρχείο dvd δεν χωράει για να το γράψω σε dvd γιατί ειναι παραπάνω mb τι κάνω υπάρχει κάποια λύση?επίσης θέλω να το εγγράφω σε dvd ποιότητα γιατί πιστεύω εγώ έχει καλύτερη ανάλυση.κάποια λύση?
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ένα dvd video "χωράει" χωρίς μεγάλες απώλειες μέχρι 2 ώρες *θεωρητικά". Το ασφαλές είναι μέχρι 1:40 το πολύ και το βέλτιστο είναι λίγο πάνω από την 1 ώρα βίντεο. Αν οι κασέτες σου είναι τρίωρες είναι λογικό να μη στα χωράει. Τι μορφής είναι τα αρχεία που παίρνεις από το usb στη μορφή dvd; (το svcd καλά κάνεις και το απορρίπτεις, είναι στη μισή οριζόντια ανάλυση, δλδ 367Χ576). Επίσης, έχει κάποια ρύθμιση για bitrate ήχου και βίντεο; Αν τα αρχεία σου είναι μέχρι 2 ώρες και βάλεις ένα τέτοιο στο dvd flick θα στο συμπιέσει εκ νέου έτσι ώστε να χωρέσει σε ένα dvd. Δοκίμασε ένα για να δεις αν σε ικανοποιεί. Δε χρειάζεται να το γράψεις σε δισκάκι, απλά άστο στον δίσκο και δες τα vob αρχεία με το vlc. mpc κτλ στα οποία το video stream είναι mpeg2. Για μεγαλύτερα αρχεία σε χρόνο καλά είναι να διακόπτεις την εγγραφή κάπου στα μισά και να ετοιμάζεις δυο αρχεία.
markos_verso Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 recording format : vcd,svcd,dvd,long dvd. στο recording video type έχει ntsc και pal. στο oem device έχει composite Και svideo μόνο το composite δείχνει εικόνα. τα θέλω σε dvd. σε ευχαριστώ. συσκευή technaxx tx-20
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό το Recording and burning που έχει, δε δουλεύει; Το quality αν το κατεβάσεις στην επόμενη βαθμίδα από το best πιστεύω θα βγάλει μικρότερα αρχεία. Τι μέγεθος έχουν αυτά που έβγαλες και πόση ώρα περίπου είναι το καθένα; Τι μορφή (κατάληξη) έχουν τα αρχεία; Αν θέλεις κατέβασε το mediainfo, στήστο και τρέξτο. Στην πρώτη εκτέλεση θα σου ζητήσει κάποιες ρυθμίσεις, βάλε την προβολή σε κείμενο. Κάνε μετά δεξί κλικ σε ένα αρχείο και επέλεξε mediainfo. Κάνε επιλογή όλες τις πληροφορίες και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα να δούμε τα settings του codec. Επίσης, πως προσπαθείς να γράψεις τα αρχεία σε dvd; Έτσι όπως είναι; Με ποιο πρόγραμμα και τι μήνυμα σου βγάζει; Σε κανονικό dvd iso δεν μπορείς να βάλεις αρχείο μεγαλύτερο από 2gb, θα πρέπει να το κάνεις σε udf dvd και μέχρι 4.3gb αρχεία. Αν θέλεις να είναι συμβατά τα dvd με τα dvd players θα πρέπει να μετατρέψεις τα αρχεία με κάποιο πρόγραμμα π.χ. το δωρεάν dvd flick. Σε αυτό θα βάλεις τα mpg αρχεία (μέχρι περίπου 2 ώρες τη φορά) και θα τα μετατρέψεις σε dvd-video format (το πρόγραμμα μπορεί να στα κάψει στο τέλος σε dvd αυτόματα).
markos_verso Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά Πλήρες όνομα \VHS to DVD\DVD_122158_0.mpg Μορφοποίηση : MPEG-PS Μέγεθος αρχείου : 3,80 GiB Duration/String : 1 h 4 min Συνολικό BitRate : 8 419 kb/s Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : honestech Video ID : 224 (0xE0) Μορφοποίηση : MPEG Video Format_Version : Version 2 Format_Profile : Main@Main Format_Settings_BVOP/String : Ναι Format_Settings_GOP : M=3, N=15 Duration/String : 1 h 4 min Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 8 000 kb/s Πλάτος : 720 εικονοστοιχεία Ύψος : 480 εικονοστοιχεία Λόγος εικόνας : 4:3 Ρυθμός ανανέωσης πλαισίου : 29,970 (30000/1001) FPS Στάνταρ : NTSC ColorSpace : YUV ChromaSubsampling/String : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bits ScanType/String : Συνεχής σάρωση Bits/(Εικονοστοιχείο*Πλαίσιο) : 0.772 TimeCode_FirstFrame : 00:00:00:00 TimeCode_Source : Group of pictures header StreamSize/String : 3,63 GiB (95%) Βιβλιοθήκη κωδικοποιητή : honestech colour_primaries : BT.470 System M transfer_characteristics : BT.470 System M matrix_coefficients : BT.601 Ήχος ID : 192 (0xC0) Μορφοποίηση : MPEG Audio Format_Version : Version 1 Format_Profile : Layer 2 Duration/String : 1 h 4 min Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων : 224 kb/s Κανάλι(α) : 2 κανάλια Συχνότητα δειγματοληψίας : 48,0 kHz Καθηστέριση video : -33 ms StreamSize/String : 104 MiB (3%) Μενού το πρώτο αρχείο. η ταίνεια είναι περίπου 2 ώρες χρειάζεσαι και το δεύτερο αρχείο? η ποιότητα είναι σε best είναι καλά?επίσης το έγραψα σε ntsc.νομίζω είχε καλύτερη εικόνα.
micos000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 1. Γιατί έβαλες ntsc; Οι Κασέτες σου pal δεν είναι; Βάλτο στο pal για την καταγραφή για να στο βγάλει 720x576@25fps που είναι και το σωστό για την αναπαραγωγή στην Ελλάδα. Στα 30fps που το έγραψες μάλλον έχει σφάλματα στην αναπαραγωγή, ιδίως στις γρήγορες σκηνές όταν κινείται η κάμερα, καθώς προσθέτει περίπου 4 frames κάθε δευτερόλεπτο για να πάει από τα 25 στα 30. 2. Το bitrate είναι καλό για περίπου μιάμιση ώρα βίντεο. Για 2 ώρες ρίξτο στα 6000-6500 περίπου και αν θέλεις να δώσεις λίγο παραπάνω br στο βίντεο μπορείς να ρίξεις τον ήχο στα 160 ή 192 kbps (αν ο ήχος δεν είναι και τόσο μείζονος σημασίας). 3. Το τελικό αρχείο είναι mpg βλέπω, οπότε είναι dvd-video compatible. Αν θέλεις να το γράψεις όπως είναι σε dvd πρέπει να ορίσεις το dvd σε UDF file system (λόγω μεγέθους) και αυτό ορίζεται από το πρόγραμμα εγγραφής σου που δεν αναφέρεις ποιο είναι. Άλλος τρόπος είναι αυτός που λέει ο deesigner παραπάνω (Post #4), να χρησιμοποιήσεις δηλαδή το δωρεάν dvd flick για να μετατρέψεις το mpg σε dvd-video. Αυτό θα κανονίσει τον τρόπο για να χωρέσει το βίντεο σε ένα dvd.
markos_verso Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 1. Γιατί έβαλες ntsc; Οι Κασέτες σου pal δεν είναι; Βάλτο στο pal για την καταγραφή για να στο βγάλει 720x576@25fps που είναι και το σωστό για την αναπαραγωγή στην Ελλάδα. Στα 30fps που το έγραψες μάλλον έχει σφάλματα στην αναπαραγωγή, ιδίως στις γρήγορες σκηνές όταν κινείται η κάμερα, καθώς προσθέτει περίπου 4 frames κάθε δευτερόλεπτο για να πάει από τα 25 στα 30. 2. Το bitrate είναι καλό για περίπου μιάμιση ώρα βίντεο. Για 2 ώρες ρίξτο στα 6000-6500 περίπου και αν θέλεις να δώσεις λίγο παραπάνω br στο βίντεο μπορείς να ρίξεις τον ήχο στα 160 ή 192 kbps (αν ο ήχος δεν είναι και τόσο μείζονος σημασίας). 3. Το τελικό αρχείο είναι mpg βλέπω, οπότε είναι dvd-video compatible. Αν θέλεις να το γράψεις όπως είναι σε dvd πρέπει να ορίσεις το dvd σε UDF file system (λόγω μεγέθους) και αυτό ορίζεται από το πρόγραμμα εγγραφής σου που δεν αναφέρεις ποιο είναι. Άλλος τρόπος είναι αυτός που λέει ο deesigner παραπάνω (Post #4), να χρησιμοποιήσεις δηλαδή το δωρεάν dvd flick για να μετατρέψεις το mpg σε dvd-video. Αυτό θα κανονίσει τον τρόπο για να χωρέσει το βίντεο σε ένα dvd. έλεγα με το nero δεν το έχω κάνει εγκατάσταση.το dvd flick δεν το έχω χρησιμοποιήσει εσύ τι λές?ποιο είναι καλύτερο?επίσης τι dvd χρησιμοποιώ dvd-r ή dvd+r? το ξαναγράφω σε pal.
micos000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Το nero είναι πρόγραμμα εγγραφής αν και προσωπικά τις εκδόσεις μετά την 8 τις θεωρώ way too much για ένα πρόγραμμα εγγραφής. 1GB εγκατάσταση για να γράφεις dvd;;; Έλεος δηλαδή! Τα dvdflick δεν είναι πρόγραμμα εγγραφής αλλά μετατρέπει αρχεία βίντεο σε μορφή συμβατή με τα dvd players, προσθέτει ένα απλό μενού (ιδιαίτερα βολικό αν βάλεις πάνω από ένα βίντεο), συμπιέζει ανάλογα τα βίντεο ώστε να χωρέσουν στα 4.7gb του dvd και τα γράφει (αν του το ζητήσεις) σε δισκάκι έτοιμο για αναπαραγωγή. Είναι δωρεάν και εναλλακτικά υπάρχει το convertxtodvd που όμως ΔΕΝ είναι δωρεάν. Όσο για τα +R και τα -R, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ότι έχεις εύκαιρο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα