Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολη τη παρεα και Χρονια Πολλα!

Προσφατα μου παρουσιαστηκε ενα προβλημα, το οποιο μπορω να πω οτι με φοβιζει ελαφρως μια και δεν το "κοβω" για... software-ικο αλλα για hardware-ικο... :mad:

Αναβοντας το μηχανημα, το εβλεπα να "ζοριζεται"  να διαβασει τα sata των δισκων μου (3 στο συνολο). Μαλιστα αρκετες φορες δεν τα καταφερνε, με αποτελεσμα να μου βγαζει μηνυμα "insert boot disc..." κλπ.κλπ.

Το εσβηνα απο το κουμπι του τροφοδοτικου, το αναβα ξανα και τοτε ολα φαινοντουσαν να πηγαινουν καλα... Την επομενη ημερα που το αναβα, τα ιδια...

Σημερα μαλιστα, διαπιστωσα οτι ανοιγοντας το My Computer αργουσε τραγικα να μου δειξει τα εικονιδια των δισκων, ενω οταν ανοιγα το D:\ μου εμφανιζε μονο τα ομοματα των folders χωρις να μου δειχνει τα icons!!! :cry: :cry: :cry:

Μετα απο πολλα πειραματα, αναματα-σβησιματα-βρισιδια κλπ.κλπ. αποφασισα να βγαλω την μπαταρια της m/b ωστε να "χασει" τα παντα και οταν την ξαναεβαλα και εφτιαξα τις ρυθμισεις του bios, μπορω να πω οτι ΜΑΛΛΟΝ εστρωσε...

Λεω ΜΑΛΛΟΝ, γιατι ενω ολα μου φαινοντουσαν καλα, εφαγα μια μπλε οθονη ενω σερφαρα... :mad:  (τουλαχιστον δεν παρατηρησα ξανα κολληματα στους δισκους, δυστυχως ομως δεν ειχα πολυ χρονο για ελεγχο μια και επρεπε να φυγω για την δουλεια)

Τι γνωμη εχετε για ολα αυτα? Εγω δεν θελω να τολμησω προβλεψη!!!!! :-(

Το μηχανημα ειναι αυτο της υπογραφης μου.

Εξαιρειται η καρτα γραφικων, μια και αυτη που αναφερεται στην υπογραφη, μετα απο ενα μηνα επεστραφει στο μαγαζι που την αγορασα, διοτι ενα ωραιο πρωι (πριν απο ολα αυτα που αναφερω πιο πανω) στο Device Manager εμφανιζοταν ως Standard VGA και οχι σαν Asus Radeon HD 7770...

Καπου εκει ξεκινησε και ο "Γολγοθας" μου, οταν πηγα το pc στο μαγαζι για να επιβεβαιωσουν οτι εχει η καρτα προβλημα ωστε να μου την αλλαξουν (ειναι μεσα στην εγγυηση) και οταν το πηρα πισω με μια δικη τους καρτουλα μεχρι να ερθει η καινουργια η δικη μου ανακαλυψα ολα αυτα που αναφερω...

Οπως καταλαβαινετε μου προεκυψαν αρκετα θεματακια, αλλα σε πρωτη φαση η απορια μου εχει να κανει με το προβλημα στα sata της m/b... για την καρτα γραφικων βλεπουμε οταν παραλαβω την καινουργια...!

Ευχαριστω εκ των προτερων

Σταυρος

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος από τους σκληρούς που έχεις επάνω να έχει πρόβλημα και να καθυστερεί όλο το σύστημα, ενώ προσπαθεί να ψάξει να τον βριε !!!

Βάλε βγάλε τα καλώδια sata ! Βάλε και βγάλε τα καλώδια τροφοδοσίας των σκληρών !

Τρέξε ένα HD MONITOR να δεις την κατάσταση των σκληρών σου !

Βγάλε έναν έναν τους σκληρούς από το σύστημα και δοκίμασε μόνο με αυτόν που έχει το λειτουργικό !

Σε τι mode το τρέχεις το σύστημα ??? IDE ή AHCI ???

Αν το τρέχεις σε AHCI εγκατέστησε τον ανάλογο driver από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή !

Εμένα ποιο πολύ μου κάνει σαν πρόβλημα των σκληρών ή πρόβλημα της σύνδεσης με τους σκληρούς !!

Τέλος δοκίμασε να βάλεις τον σκληρός/ σκληρούς σέ διαφορετικές SATA θύρες από αυτές που τους έχεις τώρα !

Και επειδή έχεις ASUS, δοκόμασε τους σκληρούς από την 1-4 SATA και όχι στα 5 και 6 !!

Αν έχεις DVD-RW SATA τότε αφαίρεσε το από το σύστημα να δεις μήπως φταίει αυτό !

Καλή συνέχεια !

Δημοσ.

Σημερα που ασχοληθηκα ολη την ημερα, δεν μου κολλησε ουτε μια φορα... Οταν λεω ασχοληθηκα, εννοω απλη καθημερινη χρηση, κατεβασμα μεγαλων αρχειων, αποσυμπιεση, μετατροπη mkv σε dvd, αναβοσβησιματα κλπ.κλπ.

Σε πρωτη φαση, ολα φαινονται καλα... Ισως να βοηθησε ο "μηδενισμος" του bios που εκανα χθες απογευμα...

Θα δω και αυριο πως θα παει και αν μου κανει παλι "νουμερα" θα προχωρησω στα... υπολοιπα!!!

Thanks!

(τους δισκους τους εχω σε IDE, ομολογω οτι με το AHCI με πιανεις ελαφρως αδιαβαστο, δεν γνωριζω τις διαφορες AHCI - IDE...)

Δημοσ.

Γύρισε πρώτα τα INDOWS 7 σε AHCI MODE !!!

Για να το κάνεις αυτό πληκτρολογείς στην αναζήτηση των W IN 7 " REGEDIT"  και εμφανίζεται από πάνω !

Με δεξί κλικ το τρέχεις σαν Administrator !

Και πας  HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM --> CURRENT CONTROL SET --> SERVICES --> και βρίσκεις τον φάκελο msahci !!!

Mόλις πατήσεις επάνω του στο δεξί παράθυρο βλέπεις την επιλογή "START "  δεξί κλικ επάνω της και πατάς "MODIFY" και την τιμή "3" την κάνεις "0" !  σωζεις και επανεκκινείς τα WIN !!!

Μπαίνεις στο BIOS και πηγαίνεις εκεί που λέει SATA CONFIGURATION  και βαζεις AHCI !

Μόλις μπεις στα Win ξανά θα σου βρεί πάλι οτυς σκληρούς ! και σου ζητάει να κάνεις επανεκκίνηση την οποία κάνεις !!!

Πάς στην ιστοσελίδα της AMD και κατεβάζεις τους driver :

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2

Τον εγκαθιστάς και σου ξαναζητά επανεκκίνηση ! Μόλις μπεις μέσα έχει τελειώσει η διαδικασία !

Το AHCI MODE είναι λίγο ποιο γρήγορο !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...