deesnider Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 ...το προηγμένο, ειλικρινές και αποφασιστικό κράτος, το κράτος που βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω από συμφέροντα (δικά του, ή τρίτων), είπα πριν τι θα έκανε: Θα απαγόρευε άμεσα την πώληση αλκοόλ, κόκκινου κρέατος, ζάχαρης κτλ. Δε διαφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά νομίζω ότι η σύγκριση δεν έχει και τόσο ισχυρές βάσεις. Η - με μέτρο - κατανάλωση κόκκινου κρέατος, προσφέρει και κάποια ωφέλιμα συστατικά στον οργανισμό (π.χ. πρωτεΐνες). Όχι ότι δε μπορεί να τις πάρει και από άλλες τροφές, αλλά αν φας και μια φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας - έστω και με μόνο λόγο, ότι οι εναλλακτικές τροφές δε σου αρέσουν γευστικά - δεν παθαίνεις και τίποτα. Ούτε και αν πιεις μία-δύο φορές στις τόσες, λογική ποσότητα αλκοόλ. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετοί γιατροί, που υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι την ημέρα κάνει καλό. Για τη ζάχαρη δεν ξέρω, αλλά μόνο το ξεπάτωμα που κάνει στα δόντια, μου είναι αρκετό για να μη την πλησιάζω... Το κάπνισμα όμως - έστω και με μέτρο - μόνο κακό κάνει, χωρίς να προσφέρει τίποτα θετικό. Απλώς, αν καπνίζεις πολύ, επιβαρύνεις περισσότερο και ταχύτερα την υγεία σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Σε προηγμένα κράτη που θέλουν να αντιμετωπίσουν το κάπνισμα στα αλήθεια (όπως για παράδειγμα Αυστραλία) απλά πήγανε το πακέτο στα 10 δολάρια. Έχεις δει την οικονομία αυτών των κρατών και αν έχουν ανάγκη τη φορολόγηση των καπνοβιομηχανιών? Ξερεις πόσα παίρνει το κράτος μας από τον Παπαστράτο (Phillip Morris)? Ξέρεις πόσο τεράστια επένδυση έχει κάνει?? Το πολύ πολύ να σηκωθούν να φύγουν. Όχι 10 ευρω, αλλά τεμενάδες έπρεπε να κάνουν στις καπνοβιομηχανίες τέτοιου επιπέδου, οι ανίδεοι. Αυτη τη στιγμή και η υγεία του κόσμου επιβαρύνεται και οι φόροι που εισπράττει το κράτος είναι λιγότεροι αφου οι πώληση του τσιγάρου αλλά και του καπνού έχει πέσει. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι οτι η P.M. χρησιμοποιεί "ειδική συνταγή" για τον καπνό της (υγρασίες κτλ κτλ), βάση των Ευρωπαϊκών Σντάνταρ, πράγμα που κάνει τον καπνό της λιγότερο γευστικό, αλλά και λιγότερο βλαβερο σε σχέση με άλλους. Αντι να επικροτεί το κράτος μας τέτοιες κινήσεις, κάνουμε και τους μπόσικους. Όσο για το "έχει 10 βαθμούς, γιατί να ανάψουν τις σόμπες" και τι θα γίνει αν ρίξει χιόνι. Για το πρώτο, αν έχεις μωρό στο σπίτι ή γέρο άνθρωπο, ξέρεις ότι και με 15 ανάβεις τα πάντα. Για το δεύτερο παρακαλάμε να μη γίνει. Ευτυχώς για την ώρα καλά μας έχει κάτσει. Και ουτε κουβέντα για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο οι αλήτες. Μόνο γκρίνια για την αιθαλομίχλη. Κυβέρνηση που ψάχνει για λύσεις σου λέει μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 deesnider παντως εγω δεν θελω κρατος-μπαμπα-μπαμπουλα να μου επιβαλλει κατι 'για το καλο μου' και για να με προστατεψει Ούτε εγώ το θέλω. Άλλωστε ...καπνιστής είμαι. Αλλά - επαναλαμβάνω - ο σχολιασμός μου έχει να κάνει με την υποκρισία και τη σκοπιμότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalogeros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Και να δείτε ότι όταν σταματήσει η διανομή του πετρελαίου και το κράτος κάνει τη σούμα του ΕΦΚ και δει ότι έπεσαν έξω στα έσοδα, αντί να παραδεχτούν το μεγαλείο της μαλακίας τους, θα πουν ότι φταίει που φέτος δεν έκανε πολύ κρυό και ο κόσμος δεν χρειάστηκε πολύ πετρέλαιο. Γιατί, ως γνωστον, στην πολιτική δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kleidokratwr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μην μείνετε μόνο στο τσιγάρο, να περάσουμε και στο κλάσιμο, άντε πια με τον κάθε απαράδεκτο να κλάνει όπου βρει. Προς κάθε μορφής attention whores και wanabe τσολιάς σε ξένα @@: Σήμερα έχει 10 βαθμούς, σας θερμο-παρακαλώ, σχεδόν σας ικετεύω, κρυώνω, έχουν ζαρώσει τα αυτιά μου και έχει σηκωθεί η τρίχα μου κάγκελο, μπορώ να ανάψω τη θέρμανση; Έχω την άδεια σας; Τώρα σοβαρά: Το να προσπαθείς να μεταφέρεις τις ευθύνες του προβλήματος στο θύμα σε κάνει το λιγότερο άθλιο και κατωχυρώνει το συνταγματικό σου δικαίωμα στη εξαργύρωση του ποσοστού υπαιτιότητας σου σε σφαλιάρες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toxoman_UK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 στο θύμα . Για νεοελληνικές μπουρτζοβλαχιές στυλ μπούγιο μιλάμε όμως.Εκτός των άλλων θυματάρες εκ φύσεως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eazyman Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδια στην Θεσσαλονίκη πώς είναι τα πράγματα, θα ερθω και φοιτητης σε λιγο καιρο, τοσο χαλια ειναι τα πράματα? Εδώ Καβάλα πάντως δεν γίνεται χαμος, επισης τα πέλλετ κανουν το ιδιο κακο με τα ξύλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Πιο παλιά λέγαμε ανοίξτε κανένα παράθυρο να μπει καθαρός αέρας τώρα μετά τις 21:00, ειδικά εάν μένεις πάνω από τρίτο όροφο, αν ανοίξεις μπαλκονόπορτα θα μυρίζει όλο το σπίτι καμένο ξύλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kleidokratwr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Για νεοελληνικές μπουρτζοβλαχιές στυλ μπούγιο μιλάμε όμως.Εκτός των άλλων θυματάρες εκ φύσεως. Για νεοευρωπαίο μπασκλασαρία ανθυποτρόλ μιλάμε όμως. Δεν φταις εσύ όμως, το τρολ φταίει που είχε αέρια. Πιο παλιά λέγαμε ανοίξτε κανένα παράθυρο να μπει καθαρός αέρας τώρα μετά τις 21:00, ειδικά εάν μένεις πάνω από τρίτο όροφο, αν ανοίξεις μπαλκονόπορτα θα μυρίζει όλο το σπίτι καμένο ξύλο. Βασικά το πρόβλημα είναι και στα ρούχα, δεν μπορείς να απλώσεις έξω με την καμία. Ούτε φυσικά να τα στεγνώσεις μέσα στο σπίτι διότι θα σε σκίσει η υγρασία, ειδικά τώρα που δεν παίζει πουθενά φουλ θέρμανση και αερισμός του σπιτιού σε νορμάλ πλαίσια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 πριν λιγο βγηκα στο μετρο στην πλακεντιας και ο σταθμος ειχε εντονο καπνο. στην αρχη νομιζα οτι καπου ειχε παρει φωτια γιατι ερχοταν μεσα απο τη συραγγα.. τελικα μολις βγηκα εξω καταλαβα τι ηταν. παντου καπνα απο τα τζακια.. δεν το πιστευα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ρε παιδια στην Θεσσαλονίκη πώς είναι τα πράγματα, θα ερθω και φοιτητης σε λιγο καιρο, τοσο χαλια ειναι τα πράματα? Εδώ Καβάλα πάντως δεν γίνεται χαμος, επισης τα πέλλετ κανουν το ιδιο κακο με τα ξύλα? Δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα όσο στην Αθηνα... μάλλον λόγω του ανέμου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 πριν λιγο βγηκα στο μετρο στην πλακεντιας και ο σταθμος ειχε εντονο καπνο. στην αρχη νομιζα οτι καπου ειχε παρει φωτια γιατι ερχοταν μεσα απο τη συραγγα.. τελικα μολις βγηκα εξω καταλαβα τι ηταν. παντου καπνα απο τα τζακια.. δεν το πιστευα.. Γάμα τα. Μένω κοντά και επειδή είναι όλα μονοκατοικίες ή καινούριες μαιζονέτες/συγκροτήματα με τζάκια, γίνεται της πουτάνας, τσούζουν λαιμοί, δακρύζουν μάτια. Ειδικά χθες που το έστρωσε για καμιά ώρα, πρέπει να πέφταν αεροπλάνα από τον καπνό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Κέντρο Αθήνα έχει στρώσει η κατάσταση κάπως (μάλλον εδώ ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για ξύλα σε αντίθεση με τα ΒΠ ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Και να δείτε ότι όταν σταματήσει η διανομή του πετρελαίου και το κράτος κάνει τη σούμα του ΕΦΚ και δει ότι έπεσαν έξω στα έσοδα, αντί να παραδεχτούν το μεγαλείο της μαλακίας τους, θα πουν ότι φταίει που φέτος δεν έκανε πολύ κρυό και ο κόσμος δεν χρειάστηκε πολύ πετρέλαιο. Γιατί, ως γνωστον, στην πολιτική δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου. Σε καμια χωρα της ευρωπης απο οσο ξερω δεν υπαρχει πετρελαιο θερμανσης, παλι ο ελληνας θα βρει την μαγικη λυση μονος του και θα μας σωσει απο την αιθαλομιχλη? Παλι χαζοι οι κουτοφρανγκοι που ανακαλυψαν πως ο μονος τροπος να καταπολεμησεις το λαθρεμποριο ειναι να κοψεις την διαφορετικη τιμολογηση του πετρελαιου. Ολη αυτη η μολυνση δεν προερχεται απο σωστα τζακια και σομπες με προδιαγραφες αλλα απο τις διαφορες πατεντες-σομπες-τζακια που εχουμε και μολυνουν σα πουστηδες. Ειναι σαν τα ΙΧ, σαν να τα ανακαλυψαμε τωρα και εχουμε τα ποιο βρωμικα που καινε super και μολυνουν, οταν το κρατος σοβαρευτει θα δει οτι η λυση ειναι να τα κανουμε καταλυτικα. Και σε αλλες χωρες καινε ξυλα αλλα σε αναγκαζουν να τα καψεις με προδιαγραφες, αντε πες στον ελληνα κατι τετοιο....Φιλος μου εφερε ξυλοσομπα απο Αυστραλια!! εδω και 10 χρονια και εγραφε επανω μεγιστες εκπομπες αεριων κτλ, αλλοιως απαγορευεται η πωληση της εκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Και αντι να κάνουν το αυτονοητο, μείωση δηλαδή της του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, κάνουν συζήτηση για να δώσουν επιδοτήσεις ωστε να κάνει ο κόσμος ενεργειακό το τζάκι του. Τι να σχολιάσεις κανείς πλέον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα