makfil Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 απλά πρέπει ο κόσμος να ξεκαθαρίσει μέσα στο μυαλό του οτι όταν λέμε vdsl και πάνω απο 700-800 μέτρα απόσταση, είναι χειρότερο απο adsl. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για το vdsl των εναλλακτικών. Από εκεί και πέρα, καθένας κάνει το κουμάντο του ανάλογα με τις ανάγκες, τα γούστα και τα χρήματα που διαθέτει. @vforvendetta85 Για να μένεις στου Ζωγράφου και να μην βάζεις vdsl του ΟΤΕ, σημαίνει ότι είσαι σε εναλλακτικό, όπως και εγώ, και περιμένες να δεις αν θα αποδεχτεί το πακέτο και το τιμολόγιο του ΟΤΕ. Πάντως, με τις νέες καμπίνες, που καλύπτουν πλέον όλους τους εν δυνάμει συνδρομητές που βρίσκονται το πολύ σε απόσταση 150μ., είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ονομαστική τιμή, τουλάχιστον στην αρχή και μέχρις ότου γεμίσει το bandwidth που θα έχει ορίσει ο ΟΤΕ
jliakosgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 εγώ πάντως με 8.0 attenuation είμαι στα 20-21mbit, με fast path βέβαια και 6 SNR. 18 δεν ειναι και λίγο, αλλα ούτε και πολύ. μπορεί να παίζουν και άλλα πράγματα όμως στην γραμμή αν και μάλλον αυτό θα φαινόταν στο attenuation. π.χ να έχεις παλιά πρίζα του ΟΤΕ με πυκνωτές και να σου κάνει βραχυκύκλωμα η γενικά να ειναι λάθος η σύνδεση των καλωδίων του τηλεφώνου, ειδικά αν είναι σχετικά παλιό το σπίτι. καλό θα ήταν να τσεκάρεις και τι έρχεται στον κατανεμητή της πολυκατοικίας αν έχεις, μήπως εκεί έχεις καλύτερη ταχύτητα. τότε κάτι σίγουρα πάει στραβά μέσα στο σπίτι Το σπίτι ειναι καινούριο και η συνδεσμολογία είναι μια χαρά. Πριν 2 χρόνια ο συγχρονισμός μου ήταν >17Mbps και μαλιστα ειχε ερθει και τεχνικος για μια βλαβη που ειχα και ειχε συνδεθει στον κατανεμητη της πολυκατοικιας και ειχα πολυ πολυ μικρη διαφορα στον συγχρονισμο. Απο ότι εχω δει το αστικο κεντρο του ΟΤΕ ειναι συμφωνα με Google maps 700m περιπου απο μένα. Τωρα πως διαολο εχω attenuation 18 που σημαινει οτι ειμαι σε αποσταση >1 Km δεν ξερω! Οσον αφορα γενικοτερα το αν πρεπει να βαλω η οχι VDSL, πιστευω μονο εκ του αποτελεσματος θα μπορεσω να κρινω τελικα αν αξιζε. Βλεπω διαφορους με attenuation χαμηλο να εχουν πιασει 30Mbps και αλλους με μεγαλυτερο να πιανουν 40Mbps.
makfil Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Το σπίτι ειναι καινούριο και η συνδεσμολογία είναι μια χαρά. Πριν 2 χρόνια ο συγχρονισμός μου ήταν >17Mbps και μαλιστα ειχε ερθει και τεχνικος για μια βλαβη που ειχα και ειχε συνδεθει στον κατανεμητη της πολυκατοικιας και ειχα πολυ πολυ μικρη διαφορα στον συγχρονισμο. Απο ότι εχω δει το αστικο κεντρο του ΟΤΕ ειναι συμφωνα με Google maps 700m περιπου απο μένα. Τωρα πως διαολο εχω attenuation 18 που σημαινει οτι ειμαι σε αποσταση >1 Km δεν ξερω! Οσον αφορα γενικοτερα το αν πρεπει να βαλω η οχι VDSL, πιστευω μονο εκ του αποτελεσματος θα μπορεσω να κρινω τελικα αν αξιζε. Βλεπω διαφορους με attenuation χαμηλο να εχουν πιασει 30Mbps και αλλους με μεγαλυτερο να πιανουν 40Mbps. Μα, η διαδρομή του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, από το ΑΚ στο ΚΑΦΑΟΥ της γειτονιάς σου, και από εκεί στο χώρο σου, δεν ακολουθεί την ευθεία που μέτρησες αλλά μια όδευση μεγαλύτερου μήκους.
jliakosgr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μα, η διαδρομή του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, από το ΑΚ στο ΚΑΦΑΟΥ της γειτονιάς σου, και από εκεί στο χώρο σου, δεν ακολουθεί την ευθεία που μέτρησες αλλά μια όδευση μεγαλύτερου μήκους. Ναι το ξερω δεν το μετρησα στην ευθεια. Συμφωνα επισης με τον ελεγχο διαθεσιμοτητας στη Cyta παιρνω το εξης αποτελεσμα: Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου. Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 758,8 (m).
agligoros Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 πριν λιγο με πηρε τηλεφωνο μια ευγενικη κοπελια απο τον ΟΤΕ και μου πε οτι ειμαι στους λιγους που μπορουν να κανουν συνδεση vdsl με οπτικη και οτι αν βαλω το 30Mbp/s θα πιανω ολη την ταχυτητα! παπαδες ή οντος οι περιοχεςε ειναι λιγες; τωρα με 9,5 Attenuation ειμαι στα 13500-14000 μπηκα στο σατ του ΟΤΕ και ειναι μεχρι 30 διαθεσιμο στην περιοχη μου...λογικα δεν θα εχω καφαοπωςλεγετε αρκετα κοντα στο σπιτι. Αρα ψιλοπαπαδες μας ελεγε η αγαπητη υπαλληλος του ΟΤΕ
Luciddream Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 το περίεργο είναι αυτό που έγραψες και έσβησες... με 9.5 attenuation πρέπει να είσαι κοντά στα 19-20mbit ... για το download λέμε έτσι? οχι το upload. με 9.5 attenuation πάντως πας χαλαρά και πάνω απο 30 σε vdsl...
agligoros Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 ΧΑΧΑ για μενα δεν ειναι περιεργο γιατι και με τη cyta κλειδωνα 11-12mbit,στον ΟΤΕ καλυτερεψε ελαχιστα η γραμμη μου αλλα παλι ειμαι πολυ κατω απο αυτο που επρεπε να κλειδωνει .ισως δε κερδιζω στη λοταρια του καλου χαλκου βαζω σε σποιλερ τα στοιχεια του ρουτερ ειναι ενα netgear γιατι με το ΖΤΕ του ΟΤΕ κλειδωνω στα 12-13mbit Connection Speed 15031 kbps 1023 kbps Line Attenuation 9.6 db 8.3 db Noise Margin 6.9 db 23.2 db παντως στο σατ του ΟΤΕ λεει μεχρι τα 30 διαθεσιμο..λογικο γιατι δεν ειμαι σε πυκνοκατοικημενη περιοχη. θα κανω υπομονη για καλυτερες τιμες,γιατι το συμβολαιο των 12 μηνων ειναι ζορικο παντρεμα (το καταλαβα με την προσφορα της forthnet )
danaz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 ρε παιδιά εμάς λέτε ότι κράζουμε αλλά εσείς μας κράζετε στην πραγματικότητα. είπα κάτι και το διαστρεβλώσατε εντελώς. Δηλαδή ισχύει ότι ο ΟΤΕ δίνει vdsl σε όλους no matter what? Εκεί δεν παίζει η προυπόθεση να έχει γίνει η υποδομή? Αρα σε τι διαφέρει από την προυπόθεση στους εναλλακτικούς με το να είναι το σπίτι 700-800 μέτρα από το ΑΚ? μπορεί να μήν έχω διαβάσει Papers για το vdsl αλλά δεν είμαι και χαζός!
makfil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδή ισχύει ότι ο ΟΤΕ δίνει vdsl σε όλους no matter what? Εκεί δεν παίζει η προυπόθεση να έχει γίνει η υποδομή? Αρα σε τι διαφέρει από την προυπόθεση στους εναλλακτικούς με το να είναι το σπίτι 700-800 μέτρα από το ΑΚ? μπορεί να μήν έχω διαβάσει Papers για το vdsl αλλά δεν είμαι και χαζός! Μπορείς να ενημερωθείς υπεύθυνα από τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 για να λυθουν καποιες αποριες. α.και να γεμισουν τα κv απο vdsl οταν εχεις το kv στα 100 και 200 μετρα δεν θα πεσει η ταχυτητα του συγχρονισμου.να πεσει η ταχυτητα download επειδη πιταρε το dslam ναι αλλα να πεσει η ταχυτητα sync θα ειναι πολυ λιγο οταν μπορει η γραμμη να εχει attainable 90. επισης μην καθεστε και βλεπετε τι γραφει το καθε site για την αποσταση απο το σπιτι σας μεχρι το αστικο κεντρο.ολα αυτα τα προγραμμα ειτε λεγεται cyta ειτε κατι αλλο δεν ξερουν πως παει το καλωδιο απλα υπολογιζουν σαν ενα gps.ποτε μα ποτε δεν ξερεις ποσο ακριβως ειναι το καλωδιο αποενα google maps.συνηθως απο αυτο που βγαζει καποιος βαζεις αρκετα παραπανω.οι λογοι ειναι πολλοι.λογος α.ολοι ξεκινανε να μετρανε την γραμμη απο το αστικο κεντρο του οτε.ο οτε εχει τον κατανεμητη στο υπογειο αλλα υπαρχει τουλαχιστον μια 40-50 μετρα καλωδιο το οποιο παει ειτε στην αιθουσα παροχων ειτε στα dslam του οτε τα οποια μπορει να ειναι και 3 οροφους πιο πανω.β.η γραμμη παει πρωτα στο καφαο και μετα στο σπιτι παρολο που το καφαο μπορει να ειναι στην μακρινη πλευρα και το σπιτι στην πλευρα πιο κοντα στο α/κ,οποτε ανετα εχεις αλλα 100 μετρα.επισης στο σπιτι εχεις διακλαδωσεις εχεις καλωδιο απο κατω μεχρι πανω οποτε εχεις και εκει αλλα 20-30 μετρα. και υπαρχουν και περιπτωσεις που το καλωδιο δεν μπορει να παει απο τον συντομο δρομο.κλασσικο παραδειγμα για οσους ξερουν ειναι η ανδρεα παπανδρεου που περναει εξω απο το mall στο μαρουσι..οσοι ειναι εκει με εξαιρεση το the mallπαιρνουν απο το διοικητικο μεγαρο το οποιο ειναι ουτε στα 500 μετρα.το καλωδιο ομως επειδη δεν περναει πανω απο την γεφυρα η συνολικη αποσταση αντι να ειναι πχ 500 μετρα μπορει να βγει και 1500 μεχρι και 2000μετρα μεχριεκεινο τον δρομο.τοσο απλα.
makfil Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Πολύ σωστά αυτά αυτά που λες, για τις περιπτώσεις των συνδρομητών που θέλουν σήμερα vdsl από τους εναλλακτικούς και βρίσκονται σε μια απόσταση μέχρι 800μ. από το ΑΚ, οπότε έχουν μεγάλη σημασία και τα επιπλέον μέτρα χάλκινου καλωδίου που περιγράφεις. Στις περιπτώσεις, όμως, του νέου δικτύου του ΟΤΕ, που το KV συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ, η απόσταση του χώρου του συνδρομητή από τη νέα καμπίνα είναι πολύ μικρή και μπορεί ο καθένας να προσδιορίσει την όδευσή της και επομένως το μήκος του χάλκινου καλωδίου, το οποίο, βέβαια, μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι 150-200μ., οπότε οι απώλειες είναι μηδαμινές.
Luciddream Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 το 800μ που λέμε αν και ειναι τελείως μπακαλίστικο, ανταποκρίνεται κάπως στην πραγματικότητα... ίσως ειναι και παραπάνω βέβαια.
makfil Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Τα 800μ. προκύπτουν από το attenuation, και σ' αυτό επιχειρηματολογεί, σωστά, ο poulinos, δηλαδή να μην το ταυτίζουν με την ευθεία απόσταση του χώρου τους μέχρι το ΑΚ, όσοι ενδιαφέρονται.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Πολύ σωστά αυτά αυτά που λες, για τις περιπτώσεις των συνδρομητών που θέλουν σήμερα vdsl από τους εναλλακτικούς και βρίσκονται σε μια απόσταση μέχρι 800μ. από το ΑΚ, οπότε έχουν μεγάλη σημασία και τα επιπλέον μέτρα χάλκινου καλωδίου που περιγράφεις. Στις περιπτώσεις, όμως, του νέου δικτύου του ΟΤΕ, που το KV συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ, η απόσταση του χώρου του συνδρομητή από τη νέα καμπίνα είναι πολύ μικρή και μπορεί ο καθένας να προσδιορίσει την όδευσή της και επομένως το μήκος του χάλκινου καλωδίου, το οποίο, βέβαια, μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι 150-200μ., οπότε οι απώλειες είναι μηδαμινές. απλα μια διορθωση.ναι πραγματι εκει μπορεις να δεις το μηκος του καλωδιου αμα ξερεις σε ποιο καφαο πεφτεις και πραγματι στις περισσοτερες περιοχες ειναι το νεο Kv στα 150-200μετρα αλλα υπαρχουν και περιοχες που μεχρι τωρα τα καφαο τα ειχαν στα 500-600 μετρα.ειναι περιοχες που δεν ειναι πυκνοκατοικημενες οποτε δεν χρειαζονται καφαο τοσο κοντα.εχω πετυχει και καφαο στο κορωπι στην βιομηχανικη ζωνη που ηταν κοντα στο 1,5 km που μου ειπε ο οτε και μια δυο φορες εχω πετυχει καφαο στα 500-600 μετρα μακρια απο τον πελατη. το 800μ που λέμε αν και ειναι τελείως μπακαλίστικο, ανταποκρίνεται κάπως στην πραγματικότητα... ίσως ειναι και παραπάνω βέβαια. ειναι μπακαλιστικο για ενα λογο που αυτος ο λογος ισχυει και στο adsl.Μπορει να δεις ατομο να παιζει στα 800 μετρα και να εισαι στα 23 Mbit και να δεις και ατομο να παιζει στα 800 μετρα και να ειναι στα 15 η και λιγοτερο επειδη ο χαλκος ειναι χαλια.πχ θυμαμαι περιπτωση που ο πελατης επαιζε με σταθερο καλωδιο δηλαδη απο το α/κ κατευθειαν στον οτε χωρις ενδιαμεσο καφαο(δεν ξερω τι θα γινει με αυτους με το vdsl) ο οποιος παρολο που ηταν μια αποσταση 500 μετρα πχ με βαση το attenuation επαιζε τεζα σχεδον 24 παρα κατι ψηλα.καλη ποιοτητα χαλκου.λιγες ενωσεις λογω σταθερου καλωδιου κτλ.οποτε και στο vdsl ο αλλος μπορει να ειναι κοντα αλλα ο χαλκος να ειναι χαλια και να μην μπορει να πετυχει 50 ενω καποιος αλλος να ειναι πιο μακρια και να τα πετυχαινει.ολα ειναι λιγο θεωρητικα γιατι τα σχεδιαγραμματα και ολα αυτα ειναι με βαση τις ιδανικες συνθηκες που στην ελλαδα μονο ιδανικες δεν το λες.
makfil Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Πολύ σωστές παρατηρήσεις και οδηγίες που αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία αφού προέρχονται από τον αποδεδειγμένα έμπειρο poulinos, ο οποίος προσφέρει συνεχώς και αφιλοκερδώς τις γνώσεις και την εμπειρία του σε όλους τους συμφορουμίτες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε σοφότεροι σ' αυτό τον πολύπλοκο και μυστήριο, μέχρι πρότινος, κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2013 από makfil 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα