Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι να βάλω VDSL στη Forthnet, αλλά με απασχολούν 2 πράγματα:

1. Σε έλεγχο διαθεσιμότητας που έκανα στο site του ΟΤΕ και HOL δεν υπήρχε! Σε Cyta (με απόσταση 750m) και σε Forthnet υπήρχε! Πώς γίνεται να μην υπάρχει στον ΟΤΕ και να υπάρχει στη Forthnet?

2. Με προβληματίζει η ταχύτητα συγχρονισμού που έχω τώρα:

Παραθέτω στατιστικά απο τον router Fritz 7140

Receive Direction Send Direction
Max. DSLAM data rate kBit/s 24576 1024
Min. DSLAM data rate kBit/s 32 32
Attainable data rate kBit/s 14036 1064
Current data rate kBit/s 13678 902

Latency 4 ms 8 ms
Bit swap on on
Seamless Rate Adaption off off
Impulse Noise Protection 0.2 1.9
L2 Power mode enabled - -

Signal-to-noise ratio dB 9 10
Line attenuation dB 18 7
Power cutback dB 0 0

Πώς γίνεται με 18 attenuation να συγχρονίζω στα 13678???

Πώς θα είμαι σίγουρος οτι θα έχω καλό συγχρονισμό με VDSL?

Δημοσ.

Δεν λες, κατ' αρχάς, την περιοχή σου.

1. Αφού δεν δίνει διαθεσιμότητα ο ΟΤΕ, σημαίνει ότι δεν έχει περιληφθεί η συγκεκριμένη περιοχή σ' αυτές που εφαρμόζει το vdsl, δηλαδή δεν έχουν τοποθετηθεί νέα ΚΑΦΑΟΥ και δεν έχουν συνδεθεί με οπτική με το ΑΚ. Οι υπόλποιποι εναλλακτικοί δίνουν vdsl μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, σε συνδρομητές που απέχουν 800-1000 από το ΑΚ, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι ίδιο με το άλλο.

2. Κάνε υπομονή, όπως όλοι μας.

• Like 1
Δημοσ.

Μένω Πετρούπολη.

1. Σύμφωνα με αυτά που λές ή πάμε με ΟΤΕ ή δεν παμε καθόλου?

2. Αφού σύμφωνα με Forthnet και CYTA είμαι σε απόσταση <1000μ πώς διάολο συγχρονίζω τόσο χαμηλά?

Δημοσ.

1. Σωστό, αυτό περιμένω και εγώ και πάρα πολλοί άλλοι.

2. Γιατί σου έχουν snr 9 ενώ μπορούν να στο κατεβάσουν στο 6, οπότε η ταχύτητα θα ανέβει. Μπορείς να τους το ζητήσεις.

Δημοσ.

Το  SNR εγώ του είπα να το κατεβάσουν ήταν πριν 11. Με 18 attenuation επρεπε να ήμουν κοντά στα 20 και όχι 13 με το ζόρι. Επίσης σύμφωνα με το χάρτη ευρυζωνικότητας της ΕΕΕΤ, έπρεπε να έχω >16 Mbps. Έχουν κάνει σίγουρα πατάτα και βαριέμαι να τους κυνηγάω κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Μου λένε οτι εκεί γύρω συγχρονίζουν μέχρι 15 Mbps, τι να τους πεις ?

Δημοσ.

εγώ πάντως με 8.0 attenuation είμαι στα 20-21mbit, με fast path βέβαια και 6 SNR.

18 δεν ειναι και λίγο, αλλα ούτε και πολύ. μπορεί να παίζουν και άλλα πράγματα όμως στην γραμμή αν και μάλλον αυτό θα φαινόταν στο attenuation. π.χ να έχεις παλιά πρίζα του ΟΤΕ με πυκνωτές και να σου κάνει βραχυκύκλωμα η γενικά να ειναι λάθος η σύνδεση των καλωδίων του τηλεφώνου, ειδικά αν είναι σχετικά παλιό το σπίτι.

καλό θα ήταν να τσεκάρεις και τι έρχεται στον κατανεμητή της πολυκατοικίας αν έχεις, μήπως εκεί έχεις καλύτερη ταχύτητα. τότε κάτι σίγουρα πάει στραβά μέσα στο σπίτι ;)

Δημοσ.

Αφού δεν δίνει διαθεσιμότητα ο ΟΤΕ, σημαίνει ότι δεν έχει περιληφθεί η συγκεκριμένη περιοχή σ' αυτές που εφαρμόζει το vdsl, δηλαδή δεν έχουν τοποθετηθεί νέα ΚΑΦΑΟΥ και δεν έχουν συνδεθεί με οπτική με το ΑΚ. Οι υπόλποιποι εναλλακτικοί δίνουν vdsl μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, σε συνδρομητές που απέχουν 800-1000 από το ΑΚ, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι ίδιο με το άλλο.

Δεν ισχύει αυτό... το έχεις ξαναγράψει και είναι μεγάλη ανακρίβεια. Μια χαρά δίνει η Forthnet και η wind και χωρίς τον ΟΤΕ

Δημοσ.

αυτό που λέει ο makfill στανταρ δεν ισχύει. Αν κάπου δεν δίνει διαθεσιμότητα vdsl ο ΟΤΕ δε σημαίνει ότι δεν δίνει και η forthnet ή η wind. Μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση στο νέο τάχιστο internet και μέσω των εναλλακτικών. Για να μην πούμε για την διαφορά στην τιμή και κλέμε πάλι τον ΟΤΕ!

Δημοσ.

αυτό που λέει ο makfill στανταρ δεν ισχύει. Αν κάπου δεν δίνει διαθεσιμότητα vdsl ο ΟΤΕ δε σημαίνει ότι δεν δίνει και η forthnet ή η wind. Μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση στο νέο τάχιστο internet και μέσω των εναλλακτικών. Για να μην πούμε για την διαφορά στην τιμή και κλέμε πάλι τον ΟΤΕ!

Στο post #2 περιγράφω αναλυτικά την κατάσταση στο θέμα vdsl.

Είναι άλλο το vdsl του ΟΤΕ μέσω της οπτικής ίνας που έρχεται στη νέα καμπίνα της γειτονιάς του συνδρομητή και είναι άλλο το vdsl των εναλλακτικών που έρχεται, μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ και σε ορισμένους ΜΟΝΟ συνδρομητές των εναλλακτικών που βρίσκονται σε απόσταση 800-1000μ. από το ΑΚ.

Δημοσ.

Είναι άλλο το vdsl του ΟΤΕ μέσω της οπτικής ίνας που έρχεται στη νέα καμπίνα της γειτονιάς του συνδρομητή και είναι άλλο το vdsl των εναλλακτικών που έρχεται, μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ και σε ορισμένους ΜΟΝΟ συνδρομητές των εναλλακτικών που βρίσκονται σε απόσταση 800-1000μ. από το ΑΚ.

Αυτό που δεν λες είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις εφόσον πληροίς τις προϋποθέσεις τότε ο κάθε παροχος μπορεί να σου δώσει τις ταχύτητες που υπόσχεται. Επίσης στο σύντομο μέλλον και οι εναλλακτικοί θα μπορούν να δίνουν vdsl από καμπίνες της γειτονιάς. Όσο για τον φίλο εφόσον του δείχνει ότι μπορεί να βάλει vdsl από forthnet ας το ψάξει να βάλει.

Δημοσ.

1. Όχι, ο ΟΤΕ στο εξασφαλίζει αφού έχει την υποδομή ενώ οι εναλλακτικοί σου λένε "με προϋποθέσεις", αλλά εάν σκεφτείς την ποιότητα που σου δίνει καθένας, καταλαβαίνεις την ουσιαστική διαφορά. Γι' αυτό, άλλωστε, και οι εναλλακτικοί πουλάνε το "προϊόν" τους με 10 ευρώ επιβάρυνση στο πακέτο που έχεις.

2. Μακάρι να αποδεχτούν οι εναλλακτικοί το πρόγραμμα και το τιμολόγιο του ΟΤΕ (και εγώ περιμένω τη 4νετ να κάνει την κίνηση, δεδομένου ότι είμαι σε περιοχή που έχει ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ), αλλά κανένας δεν γνωρίζει πότε και εάν αυτό θα γίνει.

3. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει αλλά καλό είναι να ενημερώνεται πριν αποφασίσει, για να μην χτυπάει το κεφάλι του μετά και ... να διαμαρτύρεται για τον κακό εναλλακτικό πάροχο, εκ των υστέρων.

Δημοσ.

κάτσε ρε συ makfil, οκ καλά τα λές και ας σε κράζουν οι άλλοι απο πάνω (που καλό θα ήταν να ενημερώνονται σχετικά πριν κράζουν), αλλα προς το παρόν ελάχιστες περιοχές απο όσο ξέρω έχουν vdsl απο καφαο και δευτερον εχεις δει τις τιμές του ΟΤΕ? ειναι σχεδόν διπλάσια της forthnet.

απλά πρέπει ο κόσμος να ξεκαθαρίσει μέσα στο μυαλό του οτι όταν λέμε vdsl και πάνω απο 700-800 μέτρα απόσταση, είναι χειρότερο απο adsl.

απο εκεί και πέρα οι υπηρεσίες δεν διαφέρουν και πολύ, υπάρχουν άτομα με Wind που παίζουν τώρα με 45-50 download 10mbit upload με πολύ μικρό ping, όλα αυτά με 40 ευρώ, την ώρα που ο ΟΤΕ δίνει μόνο το μισό upload και η τιμή του ειναι γύρω στα 60 τον μήνα.. !!

Δημοσ.

o makfil μια χαρα τα λεει. Οι υπολοιποι καλο θα ειναι να ενημερωθουν, εχουν γραφτει απειρες φορες εδω μεσα και για το vdsl και για την απελευθερωση των τηλεπικοινωνιων και για την τιμολογηση του ΟΤΕ

• Like 1
Δημοσ.

Με 18 line att δε νομίζω να μπορείς να έχεις.Ή να το πω καλύτερα δε νομίζω πως θα πιάσεις τα έως 50 Mbps που σου δίνει η forthnet.Το ότι θα ανέβεις,θα ανέβεις.μέχρι που δεν ξέρω και αν αξίζουν τα +10 ευρώ.Εδώ εγώ με 15.9 line att και δεν μου δίνει κανένας,πόσο μάλλον εσένα με 18.Φαντάσου πως μένω Ζωγράφου και παρότι υπάρχουν οι καινούργιες καμπίνες εδώ και 2,5 χρόνια,ακόμα δεν δικαιούμαι vdsl από καμπίνα,πόσω μάλλον,όπως είπα πριν,από Α/Κ.

Γενικά τώρα για vdsl...μάλλον δεν θα έπρεπε να μιλάμε.Κι όταν μιλάω για vdsl δεν εννοώ "έως .....50",αλλά για ΚΑΡΦΩΤΑ 50!

0 επενδύσεις από εναλλακτικούς,2(με άριστα το 10) από τον Οτε,0 εις το πηλίκον από πλευράς ΕΕΤΤ.Τόσοι λίγοι δικαιούνται που δεν πιστεύω πως δικαιολογείται τόσος πολύς ντόρος και κωλοπιλάλα για να βάλουμε vdsl.Ας περιμένουμε να αναπτυχθεί και ύστερα να μιλήσουμε.

Δημοσ.

έχω δεί κάποιον πάντως με 13db attenuation που φτάνει 44mbit download/5.0 upload... τα καρφωτά 50 δεν ενδιαφέρουν όλους... π.χ εγώ το βάζω μόνο και μόνο για το upload. το κακό απο ότι είδα είναι οτι παίζει ρόλο και το router για το attenuation...

εγώ με το TG585 έχω 6.0/8.0 attenuation

ενώ με το TG788vn έχω 7.1/11 attenuation.. αλλα δυστυχώς ακόμα περιμένω να με ενεργοποιήσουν :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...