Προς το περιεχόμενο

20MP φωτογραφική μηχανή από την Toshiba για smartphones και tablets


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Toshiba ετοιμάζει ένα νέο αισθητήρα εικόνας για smartphones και tablets στα 20MP, ανάλυση η οποία είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φωτογραφική μηχανή που έχει κατασκευαστεί για τις φορητές αυτές συσκευές.Πρόκειται για το μοντέλο TCM5115CL, με τα 20MP που διαθέτει να είναι αρκετά περισσότερα από τα 16MP που βλέπουμε ως μέγιστο αυτή τη στιγμή στα smartphones της αγοράς. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ευαισθησίας και θορύβου συνήθως χρησιμοποιείται πυκνότερος σχεδιασμός, όμως η εταιρεία έχει κατασκευάσει το συγκεκριμένο αισθητήρα με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφά 15% περισσότερο από ένα φορτίο, με συνέπεια να απορροφά περισσότερο φως.

 

Η Toshiba προωθεί το νέο μοντέλο για λήψη φωτογραφιών σε υψηλές ταχύτητες και εγγραφή 1080p video στα 60FPS, με υποστήριξη 30 FPS σε πλήρη ανάλυση. Τα πρώτα smartphones που θα ενσωματώνουν το μοντέλο TCM5115CL αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2012/12/26/toshiba-preps-20mp-backside-lit-sensor-for-point-and-shoots'>engadget.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν είχε 41 μετά από επεξεργασία ήταν σαν να έχει. Έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει ο αριθμός των πιξελ έναντι άλλων ιδιοτήτων

Μια χαρά έχει 38 effective MPx σε 4:3 mode.

Συμφωνώ ότι δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των MPx, γι αυτό συμπληρώνω ότι το pureview 808 έχει και μεγάλο αισθητήρα σχεδόν 1" τη στιγμή που πολλές compact φωτογραφικές έχουν 1/2.3". Να μην ξεχάσουμε και τον Carl Zeiss φακό..

 

nokia-808-pureview-41-megapixel-image-se

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Λίγο" υπερβολή δεν είναι όλο αυτό με τα δεκάδες MP;

Πόσες φωτο υπερ-υψηλής αναλύσεως θα τραβήξει κάποιος, άσε που θα τρώει και πολύ χώρο στην μνήμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παραμύθι με τα megapixel έχει κουράσει. Σημασία έχει η ποιότητα του φακού. Π.χ. στο iPhone 4 η φωτογραφίες ήταν πραγματικά αξιοπρεπείς λόγο μεγαλύτερου και καλύτερης ποιότητας φακού σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά  που χρησιμοποιούσε και όχι λόγο πολλών megapixel.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξεχνάτε ότι η Toshiba βρίσκεται πίσω από τον αισθητήρα του pureview 808... To κινητό αυτό πήρε Gold award από το φωτογραφικό site dpreview.

Δεν είπαμε ότι θα αντικαταστήσει τις dslr, αλλά εγώ δεν θα έλεγα όχι σε ένα κινητό που θα με έκανε να πετάξω την compact μου..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε αφού τα Mpixel δεν παίζουν τόσο ρόλο προς τι όλη αυτή η εμμονή? Είναι θέμα marketing?

Δεν νομίζω (χωρίς να είμαι και σίγουρος βέβαια!) ότι είναι μόνο θέμα μάρκετινγκ. Απλώς για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούσε να χωρέσει μεγάλος φακός, ο οποίος θα εξασφάλιζε και καλύτερες φωτογραφίες, πάνω σε ένα κινητό. Όλοι παλεύουν για το ποιος θα κάνει το πιο λεπτό κινητό, οπότε αν έβαζαν κανένα μεγάλο φακό για καλύτερες φωτογραφίες, θα αποτύγχαναν στον τομέα της κομψότητας/φορητότητας. Θα έμοιαζε με κάτι τέτοιο ενδεχομένως:http://www.ivillage.ca/sites/default/files/imagecache/node_photo_gallery_single_view/cell-phone-lenses_0.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...