georgekom Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Γειά σας! Είμαι από Κομοτηνή και έχω ADSL έως 24 Mpb/s αλλά κλειδώνω περίπου στα 12. Σκέφτομαι να βάλω VDSL στα 30 Mbp/s. Ξέρετε αν θα πιάνω μεγαλύτερη ταχύτητα και αν αξίζει τον κόπο να το κάνω??
makfil Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, Δεν μας λες 1) σε ποιον πάροχο είσαι και 2) εάν έχεις ελέγξει στο site του ΟΤΕ τη δυνατότητα vdsl στον αριθμό σου. Εάν σου δίνει ο ΟΤΕ vdsl, τότε είναι η πιο σίγουρη λύση γι' αυτή την τεχνολογία γιατί συνδέεσαι με χάλκινο δίλτυο μέχρι το ΚΑΦΑΟΥ και από εκεί με οπτική μέχρι το ΑΚ.. Εάν ΟΧΙ, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι εναλλακτικοί προσφέρουν vdsl σε συνδρομητές που βρίσκονται σε απόσταση 800μ. περίπου από το ΑΚ και, βέβαια, μέσω του χάλκινου δικτύου, που δεν εξασφαλίζει την ονομαστική τιμή της παροχής.
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα Και στην vdsl μετράει ποσο μακριά εισαι απο το αστικό κέντρο, η αν εισαι κοντά στο dslam. Δώσε μερικά στοιχεία της σύνδεσης σου απο το router να δουμε downstream, upstream snr margin κτλπ.
georgekom Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Είμαι στην Forthnet και είμαι απο Κομοτηνή και ξέρω σίγουρα ότι η πόλη μου έχει VDSL εδώ και λίγο καιρό. Τα στοιχεία είναι τα παρακάτω mware Version : 7.00.01.00 - 7.00.01.00 -7.00.04.00 Annex A - 01.07.2c - 0.54 Line State : Connected Modulation : ADSL_2plus Annex Mode : Annex A Max Tx Power : -38 dBm/Hz Item Downstream Upstream Unit SNR Margin 11 9 dB Line Attenuation 20 11 dB Data Rate 11893 1021 kbps
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Καλά ειναι τα στοιχεία της σύνδεσης σου αλλα και στο snr margin η forthnet παίζει με 6αρι προφίλ οχι 11 οποτε θα συγχονιζες και πιο ψηλά Κάνε ενα restart το router και δες παλι σε τι προφίλ σε εχει βάλει, αν ειναι πανω απο 10 παρε ενα τηλέφωνο και πες τους να σε βάλουν σε 6αρι που ειναι το standar, επίσης ρώτα τους για την vdsl και ποσο μακριά εισαι απο το αστικό κέντρο ( αν και θα σου πουν απο μόνοι τους)
georgekom Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Οπότε άμα βάλω VDSL στα 30 Mbp/s αλλά στο ΟΤΕ, πόσο περίπου ταχύτητα θα πιάσει?
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Οπότε άμα βάλω VDSL στα 30 Mbp/s αλλά στο ΟΤΕ, πόσο περίπου ταχύτητα θα πιάσει? Δεν ειναι standar και παλι εχει να κάνει ποσο μακριά εισαι απο το καφάο κτλπ. Εγώ να φανταστείς (για την adsl πάντα) με forthnet ειμαι στα 21 περίπου και κατι και ειχα κανει την πατάτα να παω οτε γιατι λεω θα πιάνω καλύτερα, και κλείδωνα στα 15 (λογο και του υψηλού προφίλ που χρησιμοποιεί ο οτε) οποτε και ξανα πήγα forthnet
georgekom Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μόλις πήρα και στον ΟΤΕ τηλέφωνο για να τους ρωτήσω, αλλά δεν μπορούν να μου πουν πόσο ταχύτητα θα πιάσω περίπου, αλλά μου είπαν πως μπορώ να έχω ταχύτητα έως 50 Mbps και πως η απόσταση απο το κέντρο είναι κάτω από 1 χιλιόμετρο. Επίσης το καφάο είναι περίπου 100-150 μέτρα από το σπίι μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 από την στιγμή που θα σου παρέχουν vdsl από το KV θα παίζεις και στα 50mbit εφόσον είναι στα 100-150μ...
makfil Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μόλις πήρα και στον ΟΤΕ τηλέφωνο για να τους ρωτήσω, αλλά δεν μπορούν να μου πουν πόσο ταχύτητα θα πιάσω περίπου, αλλά μου είπαν πως μπορώ να έχω ταχύτητα έως 50 Mbps και πως η απόσταση απο το κέντρο είναι κάτω από 1 χιλιόμετρο. Επίσης το καφάο είναι περίπου 100-150 μέτρα από το σπίι μου. Όπως σου είπα στην αρχή, αφού ο ΟΤΕ έχει νέο δίκτυο στην πόλη, δοκίμασε με ένα αριθμό τηλεφώνου γείτονα στο site του ΟΤΕ για να επιβεβαιώσεις αυτά που σου είπαν τηλεφωνικά. Αφού γίνει αυτό, ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος σήμερα για vdsl. και εγώ είμαι στη 4νετ και περιμένω να ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο που έχει ολοκληρωθεί από μήνες για να γυρίσω στον ΟΤΕ εάν δεν ακολουθήσει και η 4νετ το πρόγραμμα αυτό.
georgekom Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά έκανα σύνδεση VDSL και θα περιμένω απο βδομάδα να δω τα αποτελέσματα όταν θα μου το συνδέσουν...
makfil Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Καλοταξίδευτο το νέο εργαλείο και καλές περιηγήσεις. Περιμένουμε εντυπώσεις και περισσότερα στοιχεία.
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Ωραία πες μας αποτελέσματα οταν έχεις (οχι speedtest), κατέβασε κανα αρχείο απο ntua να δούμε πραγματικές ταχύτητες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 αρχικά ταχύτητα συγχρονισμού, actual και attainable
georgekom Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 ΟΚ μόλις γίνει η σύνδεση θα ενημερώσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα