Προς το περιεχόμενο

Εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων

ERMIS83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη του ινσονια!

Θέλω να ρωτήσω πώς (υπάρχουν περισσότεροι τρόποι, αν έχω υποψιασθεί καλά) μπορεί να γίνει εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε τηλεόραση με ενσωματωμένο mpeg4. Δεν με ενδιαφέρει μόνο να γράψω κάτι για να το δω αργότερα και να το σβήσω αλλά και να το κρατήσω (όπως παλιά με τις κασσετες και τα dvd).

Λάβετε υπ`όψιν ότι είμαι πολύ άσχετος με τα ηλεκτρονικά οπότε απαντ΄΄ηστε μου παρακαλώ αναλόγως. Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γράψεις τηλεοπτικό σήμα χρειάζεσαι μια συσκευή pvr (Personal Video Recorder).

Τέτοια συσκευή έχουν μερικές τηλεοράσεις, μερικοί αποκωδικοποιητές και μερικοί δέκτες.

Χρειάζεσαι, προφανώς, και ένα αποθηκευτικό μέσο (εξωτερικός δίσκος, usb stick κλπ) στο οποίο θα αποθηκεύσεις αυτό που θα γράψεις.

Τί εννοείτε "μερικοί δέκτες"; Όταν υπάρχει ενσωματωμενος mpeg 4 sthn τηλεόραση, μπορώ να συνδέσω αποκωδ μόνο για το pvr? ΠΟιά η καλύτερη λύση (αναλογία τιμής-ποιότητος) τόσο για το pvr όσο και για το αποθηκευτικό μέσο κατά την γνώμη σας; Ευχαριστώ, καλή χρονιά σε όλους!

Τί εννοείτε "μερικοί δέκτες"; Όταν υπάρχει ενσωματωμενος mpeg 4 sthn τηλεόραση, μπορώ να συνδέσω αποκωδ μόνο για το pvr?

Όχι,μπορείς να βάλεις αποκωδικοποιητή και να φερθείς σαν να μην έχει δικό της η Tv δηλαδή κεραία στον εξωτερικό και θα βλέπεις από εκεί,αυτό είναι το ποιο οικονομικό με 30-40€ παίρνεις πολύ καλό,για αποθηκευτικό εξαρτάτε,αν έχεις Η/Υ βολεύει ένα usb stick ~8gb και τα μεταφέρεις από και προς τον Η/Υ,αλλιώς εξωτερικός σκληρός δίσκος κατά προτίμηση με δική του τροφοδοσία για να μην υπάρχουν προβλήματα.

• 3 μήνες μετά...

Πολλες TV εχουν. Μεσα σε αυτες και οι Bravia. Οχι ολες ομως, πρεπει να ξέρουμε μοντελο.

Βεβαια οι TV γραφουν σε ειδικο format και δεν διαβάζεται απο windows η απο αλλη συσκευή λογω νομου περι πνευματικων δικαιωμάτων.

Οι αποκωδικοποιήτες ειναι πιο free και δεν θα εχεις τετοια θεματα. Αρα η καλυτερη επιλογη ειναι καποιο δεκτακι οπως crystal audio κτλ.

Έχεις να μου προτείνεις δεκτάκι για να μπορώ να γράφω προγράμματα;; To crystal audiο ειναι καλό;;

Πες μου και που κειμένονται οι τιμές.

Ευχαριστώ! :D 

Τα crystal audio ειναι αξιοπρεπή. Εχω κανει PVR με αυτα με σκληρό USB 3 στα 500 GB και το αποτέλεσμα πολυ καλο. Τα αρχεια τα διάβαζε το pc με το klite codec pack κανονικά.

Απο τιμές 25 με 35 ευρω τα SD και HD αντίστοιχα.

http://www.skroutz.gr/c/968/psifiakoi-dektes/m/447/Crystal%20Audio.html

Και σε ολες τις μεγαλες αλυσιδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών. Για πιο άμεση αγορά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα,σε ολους,γνωριζει κανενας πως μπορω να δω καποιο προγραμμα που εχω γραψει απο την TV στον υπολογϊστη  Η'  στην τηλεόραση;;Εχω μια SAMSUNG ES 8000 και δεν αναγωριζει ο  υπολογιστης το USB.Το μετατρεπει σε καποιο format αλλο.Μηπως υπαρχει καποια λυση σε αυτο προβλημα;;;

Ευχαριστω εκ των προταιρων

..ΓΙΩΡΓΟΣ

Ναι ακριβώς αυτο. Μετατρέπουν το format του δίσκου σε άλλη μορφή μη υποστηριζόμενη απο τα windows. Αυτό γίνεται καθώς υπάρχει σχετικός νομος προστασίας πνευματικόν δικαιωμάτων. Έτσι με αυτο τον τρόπο κλειδώνουν τα δεδομένα για χρήση μονο στην tv.

• 3 μήνες μετά...

Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο!

Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα μιας και δεν μπόρεσα να ασχοληθώ τον χειμώνα.

Έχω την τηλεόραση LG 32LD320 με ενσωματωμένο mpeg 4 χωρίς, αν δεν κάνω λάθος, pvr.

Έχω το dvd εγγραφής TOSHIBA RD-XS27KE με σκληρό δίσκο χωρίς ενσωματωμένο mpeg 4.

Με ενδιαφέρει η εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων και τόσο η αποθήκευσή τους προσωρινώς (να δω δηλ. κάτι και να το σβήσω αμέσως) όσο και η μόνιμη αποθήκευσή τους σε dvd (δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος μιας και δεν με ενδιαφέρει να είναι σε σκληρό δίσκο μάζι με άλλα 100 προγράμματα). Ποιές δυνατότητες υπάρχουν; Την πρώτη φορά είχα παραλείψει να αναφέρω την ύπαρξη του dvd εγγραφής οπότε δεν ξέρω μήπως αλλάζει κάτι ως προς τις επιλογές που υπάρχουν.

Επίσης, μιας και εγώ θέλω να περνάω μέρος των εγγραφών σε dvd, μήπως υπάρχει καλύτερη λύση από εξωτερικό δίσκο και usb stick; Υπάρχουν π.χ. πλέον  dvd εγγραφής με ενσωματωμένο mpeg 4 ή, ακόμα καλύτερα, να μπορέσω να γράφω ψηφιακά από το υπάρχον dvd εγγραφής;

Συγγνώμη για το κουραστικό κείμενο και για τυχόν άστοχες αναφορές αλλά δεν το κατέχω το θέμα. Θα ήθελα πολύ την βοήθειά σας. Ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...