ana_mas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά, πριν χρόνια που μου είχαν δώσει από τον ΟΤΕ το baudtec, πάνω από έξι χρόνια.... Δόξα τω Θεώ παραπονο δεν έχω από το router μια χαρά δουλεψε αλλά πλέον φτάνει στα τελευταία του και ψάχνομαι για να προμηθευτώ ένα καινούργιο. Διάβασα διάφορα θέματα που έχουν αναρτηθεί για επιλογή router και στο μόνο που κατέληξα είναι ένας αχταρμάς στο μυαλό μου σχετικά σε ποιο να καταλήξω... Το άσχημο είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά και εδώ είναι το πρόβλημα...πως θα διαλέξω κάτι από την στιγμή που δεν ξέρω;;; Προσπαθώ να μάθω και σίγουρα θα μάθω αλλά απαιτεί χρόνο...λογικό βέβαια.... Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε ποιο router θα μπορούσα να επιλέξω; Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 παμε ρουτερ α. vigor 2700vg.κοντα στα 25 ευρω.πολυ καλο απλα θελει ενα firmware update να το κανεις για να γινει Unlock.ειναι 802.11g στο wifi. λιγο πιο ακριβο.Netgear 1000.ειναι 802.11n στα 150mbps λιγο πιο ακριβο .netgear dgn 2200.ειναι 802.11n sta 300mbps vigor 2710ne πιο ακριβο ακομα vigor 2710n ακομα πιο ακριβο. υπαρχουν και d link που ειναι καλα αλλα ας πει καποιος αλλος
ana_mas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 poulinos Χρόνια Πολλά, σε ευχαριστώ γαι την άμεση ανταποκριση Μια ερώτηση βλέπω ότι γράφεις πχ. Netgear 1000.ειναι 802.11n στα 150mbps & netgear dgn 2200.ειναι 802.11n sta 300mbps Τι εννοείς ότι λες στα 150mbps/ στα 300mbps η μάξιμουμ ταχύτητα που μπορούν να πιάσουν ως router?
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 xronia πολλα κιολας.οχι το max που μπορουν να πετυχουν στο wireless κομματι με το pc σου.το maximum ως ρουτερ μακαρι να ηταν τα 150mbps η τα 300.το max σαν adsl ειναι μεχρι 24 Mbps που δινουν οι Isp.απλα το 300n ειναι πιο γρηγορο απο το 150n αν καποιος θελει να μεταφερει ασυρματα αρχεια απο pc σε Pc η να κανει streaming σε καποιο Ps3 κτλ.
ana_mas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 xronia πολλα κιολας.οχι το max που μπορουν να πετυχουν στο wireless κομματι με το pc σου.το maximum ως ρουτερ μακαρι να ηταν τα 150mbps η τα 300.το max σαν adsl ειναι μεχρι 24 Mbps που δινουν οι Isp.απλα το 300n ειναι πιο γρηγορο απο το 150n αν καποιος θελει να μεταφερει ασυρματα αρχεια απο pc σε Pc η να κανει streaming σε καποιο Ps3 κτλ. Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά είπα και εγώ είναι δυνατόν 150 ή 300;;; Μετά σκέφτηκα ότι μήπως παίζει ρόλο για το vdsl γι'αυτό το ρώτησα... καλύτερα χαζές ερωτήσεις παρά καθόλου ερωτήσεις... Μακάρι να έπιανα έστω και 5 ή 7Mbps... 1,2Μbps με το ζόρι πιάνω.... poulinos σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά είπα και εγώ είναι δυνατόν 150 ή 300;;; Μετά σκέφτηκα ότι μήπως παίζει ρόλο για το vdsl γι'αυτό το ρώτησα... καλύτερα χαζές ερωτήσεις παρά καθόλου ερωτήσεις... Μακάρι να έπιανα έστω και 5 ή 7Mbps... 1,2Μbps με το ζόρι πιάνω.... poulinos σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις.για αυτο ειμαστε εδω.1,2 αστα ναπανε.το vdsl το max θεωρητικο ειναι 100/100 οποτε ακομα και τοτε και το 150 θα ηταν μια χαρα.
ana_mas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις.για αυτο ειμαστε εδω.1,2 αστα ναπανε.το vdsl το max θεωρητικο ειναι 100/100 οποτε ακομα και τοτε και το 150 θα ηταν μια χαρα. Μακάρι να πιάνουμε τέτοιες ταχύτητες στην Ελλάδα μας και τι στον κόσμο!!!! Εδώ με 24mbps και πιάνω 1mbps και πρέπει να λέω και ευχαριστώ...
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 δυστυχως αν εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο αυτα γινονται. μονο με το vdsl θα σωθεις οταν θα αλλαξουν τα καφαο.
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Σε οτι ειπε ο poulinos δεν εχω να προσθέσω κατι παρα μονο αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα (για το router) πάρε καποιο απο τα 2710 της draytek (προσφάτως βγήκε και firmware για ipv6 support) αλλιως το 2700vg. Ειναι δοκιμασμένα ολα τα routerakia απο πολύ κόσμο εδω μέσα και απο εμένα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου διάφορα μοντέλα, αξίζουν τα χρήματα αν φυσικά μπορείς να τα διαθέσεις
boombastik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/468814-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-routernetgear-vs-d-link/ 2ρο post διαβασε
ana_mas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 δυστυχως αν εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο αυτα γινονται. μονο με το vdsl θα σωθεις οταν θα αλλαξουν τα καφαο. Δυστυχώς είμαι... Είχα διαβάσει ότι θα κάνουν αλλαγές με τα καφάο... αλλά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια... Σε οτι ειπε ο poulinos δεν εχω να προσθέσω κατι παρα μονο αν μπορείς να δώσεις τα χρήματα (για το router) πάρε καποιο απο τα 2710 της draytek (προσφάτως βγήκε και firmware για ipv6 support) αλλιως το 2700vg. Ειναι δοκιμασμένα ολα τα routerakia απο πολύ κόσμο εδω μέσα και απο εμένα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου διάφορα μοντέλα, αξίζουν τα χρήματα αν φυσικά μπορείς να τα διαθέσεις Ειμαι της άποψης αν είναι να πάρεις κάτι να παίρνεις κάτι καλό... "γιατί το φτηνό το κρέας το τρώνε και οι σκύλοι..." όπως έλεγαν οι παλιοί. http://www.insomnia.gr/topic/468814-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%85-routernetgear-vs-d-link/ 2ρο post διαβασε Σε ευχαριστώ πολύ! _______________________________________________________________________ Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους σας!!!!!!!!!!!!!! Ελπίζω να μπορέσω να σας βοηθήσω και εγώ σε κάτι όταν έρθει η ώρα Καλη Πρωτοχρονιά !!!!!!!!!!! Υ.Γ. Ερώτηση που προέκυψε τώρα... εφόσον έχω pstn τότε το router πρέπει να είναι annex a, σωστά;
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δυστυχώς είμαι... Είχα διαβάσει ότι θα κάνουν αλλαγές με τα καφάο... αλλά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια... Ειμαι της άποψης αν είναι να πάρεις κάτι να παίρνεις κάτι καλό... "γιατί το φτηνό το κρέας το τρώνε και οι σκύλοι..." όπως έλεγαν οι παλιοί. Σε ευχαριστώ πολύ! _______________________________________________________________________ Παιδιά σας ευχαριστώ παρα πολύ όλους σας!!!!!!!!!!!!!! Ελπίζω να μπορέσω να σας βοηθήσω και εγώ σε κάτι όταν έρθει η ώρα Καλη Πρωτοχρονιά !!!!!!!!!!! Υ.Γ. Ερώτηση που προέκυψε τώρα... εφόσον έχω pstn τότε το router πρέπει να είναι annex a, σωστά; Σωστά ναι το Annex A ειναι για pstn και το Annex b για isdn Όταν τελικά πάρεις το router οποιο και να ειναι αυτο (παρε το 2710 ειναι διαμάντι :-D ) πες μας πως πάει κιολας ποσο συγχρονίζει κτλπ
ana_mas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Σωστά ναι το Annex A ειναι για pstn και το Annex b για isdn Όταν τελικά πάρεις το router οποιο και να ειναι αυτο (παρε το 2710 ειναι διαμάντι :-D ) πες μας πως πάει κιολας ποσο συγχρονίζει κτλπ Οκ σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!! Εννοείται πως θα σας πω...!!!!! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2012 από ana_mas
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δυστυχώς είμαι... Είχα διαβάσει ότι θα κάνουν αλλαγές με τα καφάο... αλλά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια... Ειμαι της άποψης αν είναι να πάρεις κάτι να παίρνεις κάτι καλό... "γιατί το φτηνό το κρέας το τρώνε και οι σκύλοι..." όπως έλεγαν οι παλιοί. Υ.Γ. Ερώτηση που προέκυψε τώρα... εφόσον έχω pstn τότε το router πρέπει να είναι annex a, σωστά; μερικα ρουτερ πχ το 2700το κανεις του αλλαζεις firmware και το κανεις οτι θες.και annex a και annex b.αλλα γενικα το να εχει καποιος annex b ειναι κακη επιλογη.χανει σε ταχυτητα απο οτι σε annex a.κατα τα αλλα ναι αξιζει να παρεις ενα καλο ρουτερ απο την αρχη γιατι ειναι κατι που θα το κρατησεις χρονια εκτος αν ειναι να πας σε vdsl συντομα οποτε κανε υπομονη.τωρα για τα καφαο καποια στιγμη ναι θα τα αλλαξουν για να βαλουν τα νεα Kv για vdsl>τωρα ποτε θα γινει εκει που εισαι δυσκολο να σου πει καποιος.ειδικα αν εισαι επαρχια και σε κανα μικρο χωριο κτλ αστα βραστα.ελλαδα ειμαστε.ολα slow.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα