Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια χαρα σε κοβω.(παρενθεση μεταξυ αστειου και σοβαρου).το Utp κοβεται πιο ευκολα με κοφτακι αντι για ψαλιδι.χεχε.ναι ειναι λιγο παραξενο πραγματι αυτο με το attenuation κτλ.αν μπορεις τσεκαρε με αλλο γιανα βγαλουμε συμπερασμα εκτος αν ζητησεις στον οτε να σε παει στα 24 για δοκιμη για να δεις ποσο θα παει.αν ειναι 50 πραγματι το attenuation παιζει να εχεις ασταθεια οποτε μετα leave it.

Δημοσ.

Μια χαρά με βολεύει το ψαλίδι (!), αυτό που δεν παλεύω είναι όταν προσπαθώ να βάλω με την σωστή σειρά τα καλωδιάκια στο βύσμα. Πάει το βρισίδι σύννεφο!

Θα πάω να κοιτάξω με 2ο ρουτερ να δω τι παίζει. Γίνεται να με πάνε στα 24 δοκιμαστικά? Είναι εύκολη η διαδικασία ή θα περιμένω καιρό άραγε? Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

εκει για να βολεψει αφηνεις τα καλωδιακια λιγο πιο μεγαλα και αφου τα φτιαξεις τα κοβεις μετα.επισης βοηθαει το καλο Utp>αν παρεις πολυκλωνο η πολυ μαλακο Utp πραγματι ειναι σπασιμο νευρων.υπαρχει ποιοτητα και ποιοτητα.εγω φτιαχνω πιο ευκολα τα πιο σκληρα utp που λυγιζουν πιο δυσκολα.τα πιο μαλακα η κατι λεπτα αστα να πανε.να πας να τα βαλεις και να μπαινουν 2 μεσα σε μια τρυπα.αυτο γινεται συνηθως με ετοιμα καλωδια που τα κοβεις για καποιο λογο και μετα θες να τα ξαναφτιαξεις.η που εχουν τα 4 απο τα 8 καλωδιακια μεσα.δοκιμασε με δευτερο ρουτερ πριν μιλησεις με τον οτε.δεν ειναι ακριβως δοκιμαστικα.στην ουσια τους λες οτι θες να πας στα 24 και αμα δεν τα πιανεις η εχεις προβληματα εκει σε ξαναβαζουν στα 2.ακριβως δοκιμαστικο δεν υπαρχει.για αυτο και σου ειπα δοκιμασε με δικο σου ρουτερ πρωτα.λογικα μια δυο μερες περιμενεις για να σε γυρισουν σε 24αρι.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς! Τις πρώτες φορές έκοβα τα καλωδιάκια πολύ κόντα. Μου ήταν αδύνατο να τα ξεμπερδέψω και να τα βάλω στην σωστή σειρά, χωρίς να κοπεί κάποιο. Μετά κατάλαβα ότι πρέπει να τα αφήνω λίγο μεγαλύτερα πριν τα κόψω.

Δημοσ.

Μπράβο φίλε. Ήσουν πολύ κατανοητός. Κάτι που δεν γνώριζα ήταν πως γίνεται να υπάρχει Margin και κάτω από 9db. Ήξερα ότι κάτω από 9 τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μένω στην Αγία Παρασκευή του 2013 και δεν είμαι στο Rollout για vDSL. Έχω φρικάρει. Σαν να μην έφτανε αυτό το καφάο που ανήκω (ΧΟΛΑΡΓΟΣ 1 - αν θυμάμαι καλά), είναι σε άθλια κατάσταση (δεν έφταιγε η Forthnet τελικά, αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να μου δώσουν μία εικόνα του τι συμβαίνει). Επειδή η κοπέλα μου έχει το Rollout του vDSL στην Ελλάδα είπε στον προϊστάμενος της αν μπορεί να γίνει κάτι και αυτός με τη σειρά του έστειλε σε κάποιον διευθυντή και του είπε τουλάχιστον να γίνει εξυγίανση.

Το γύρισα αναγκαστικά στα 2Mbit γιατί στα 4 που έπιανα, είχα αποσυνδέσεις κάθε 4 με 5 ώρες.

Είμαι στα 2Mbit με μία αποσύνδεση κάθε δύο μέρες περίπου. Της είπα τουλάχιστον να με βάλει σε Fastpath.

Παρόλα αυτά το Margin είναι από 9 έως 12db. Δεν είχα δει ποτέ τόσο μικρό Margin σε 2Mbit. Αν θυμάμαι καλά για τα 2Mbit είναι κάπου στα 20db.

Παρακάτω η γραμμή μου:

ScreenShot2013-01-16at34707pimu_zps5001e

ScreenShot2013-01-16at34552pimu_zps15777

ScreenShot2013-01-16at34626pimu_zpsbcb20

Ερωτήσεις:
1) Πως γίνεται να έχω τόσο χαμηλό margin;

2) Ποια errors πρέπει να κοιτάω; Του WLAN ή του ADSL; Φαντάζομαι του δεύτερου, σωστά;

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς! Τις πρώτες φορές έκοβα τα καλωδιάκια πολύ κόντα. Μου ήταν αδύνατο να τα ξεμπερδέψω και να τα βάλω στην σωστή σειρά, χωρίς να κοπεί κάποιο. Μετά κατάλαβα ότι πρέπει να τα αφήνω λίγο μεγαλύτερα πριν τα κόψω.

αμα ειναι κοντα δεν γινετε να τα φτιαξεις.θα κανεις 100 ωρες και αμα δεν σου βγει λαθος.

Μπράβο φίλε. Ήσουν πολύ κατανοητός. Κάτι που δεν γνώριζα ήταν πως γίνεται να υπάρχει Margin και κάτω από 9db. Ήξερα ότι κάτω από 9 τα πράγματα είναι δύσκολα.

Μένω στην Αγία Παρασκευή του 2013 και δεν είμαι στο Rollout για vDSL. Έχω φρικάρει. Σαν να μην έφτανε αυτό το καφάο που ανήκω (ΧΟΛΑΡΓΟΣ 1 - αν θυμάμαι καλά), είναι σε άθλια κατάσταση (δεν έφταιγε η Forthnet τελικά, αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να μου δώσουν μία εικόνα του τι συμβαίνει). Επειδή η κοπέλα μου έχει το Rollout του vDSL στην Ελλάδα είπε στον προϊστάμενος της αν μπορεί να γίνει κάτι και αυτός με τη σειρά του έστειλε σε κάποιον διευθυντή και του είπε τουλάχιστον να γίνει εξυγίανση.

Το γύρισα αναγκαστικά στα 2Mbit γιατί στα 4 που έπιανα, είχα αποσυνδέσεις κάθε 4 με 5 ώρες.

Είμαι στα 2Mbit με μία αποσύνδεση κάθε δύο μέρες περίπου. Της είπα τουλάχιστον να με βάλει σε Fastpath.

Παρόλα αυτά το Margin είναι από 9 έως 12db. Δεν είχα δει ποτέ τόσο μικρό Margin σε 2Mbit. Αν θυμάμαι καλά για τα 2Mbit είναι κάπου στα 20db.

Παρακάτω η γραμμή μου:

Ερωτήσεις:

2) Ποια errors πρέπει να κοιτάω; Του WLAN ή του ADSL; Φαντάζομαι του δεύτερου, σωστά;

α.κανεις και καμια forthnet δεν μπορει να σου πει οτι το καφαο που πεφτεις ειναι χαλια.αυτα τα ξερει ο οτε.

β.κανεις παροχο επισης δεν μπορει να σου πει σε τι χαλκο θα πεσεις η στην πραξη ποσο μακρια εισαι.απλα περιμενεις το vdsl απο το Kv για να ηρεμησεις.με 40 attenuation οκ και 20 margin να μην ειχες θα επρεπε να ειχες παραπανω απο 10.8 γιατι με 40 attenuation καννα 6-8 Mbit Θα πρεπε να μπορουσες να εχεις.παντως εχεις καλο Margin στο up.εισαι και κοντα στα 3 Km μακρια αφου εχεις 40 attenuation>λαθη κοιτας του adsl αλλα οτι γραμμη και να εχεις θα εχεις παντα λαθη.το margin παιζει σωστα και στο 6 και στο 5 αν εχεις καλη γραμμη.με 6profile εχω κλεισει και 25 μερες online.το fast path κανει χειροτερη την κατασταση και ριχνει το Margin .επισης αν θα κανουν εξυγιανση η θα ψαξουν για καλυτερο χαλκο για να σου δωσουν αλλο ζευγαρι το θεωρω λιγο δυσκολο.σε 2 mbit μπορει να δεις και 30 αρια Margin

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω και εγώ κάποια
απορια  σχετικα με το θεμα   

Εχω vdsl  γραμμη απο οτε  σε τηλεφωνημα
 μου σημερα στο τμημα εξυπηρέτησης  από περιέργεια ρώτησα,  ποσό είναι το Line Attenuation και ποιο συγκεκριμένα,
το Down γιατι το ρουτερ που εχω  δεν
εμφανηζει καμια πληροφορια σχετικα με το  Line Attenuation   μου ειπαν ότι είναι στα 20,5 dB  

Εχω λοιπόν την
εξής απορια  πως γίνεται με 20,5 dB    Attenuation
να μπορώ να έχω, vdsl  γραμμή αν δεν κάνω λάθος
το vdsl   παιζει μεχρι περιπου τα 300 μετρα και το vdsl2 μεχρι τα 1000 μετρα περιπου το 20,5
dB που έχω εγώ  στη γραμμή μου, αντίστοιχη
σε πάνω από 1400 μετρά

Μήπως λοιπόν
το Line Attenuation  υπολογιζετε,
διαφορετικα σε vdsl  γραμμη και
διαφορετικα σε adsl γραμμη και αυτά που υσχυουν για το adsl δεν υσχυουν για το vdsl όταν ειχα adsl το Line Attenuation ηταν  στα 13-14 dB

Παντός ούτε
η πολυκατοικία που μένω μετακινήθηκε ούτε το κέντρο    

Δημοσ.

απλα ειναι καποια πραγματα που πρεπει να τα καταλαβει ο κοσμος γιατι οι μισοι λενε εχω 24 δεν παιζω 24 οι αλλοι μισοι λενε .ειναι μεχρι 24 ε δεν θα παιξω 15??και κατι τετοια κουφα.

Συμφωνώ .. Ξέχασες αυτούς που συγχρονιζουν στα 16 και δηλώνουν βλάβη ...

Επίσης η βασικότερη παράμετρος μην το ξεχάσω.. Το άθλιο δίκτυο του ΟΤΕ που σε μερικά σημεία περιοχές και ο ίδιος ο ΟΤΕ παραδέχεται οτι πρέπει να γίνει αλλαγή καλωδιωσης αλλα δεν την κάνουν.. Βλέπε Πεντέλη..Οπότε και 300 μέτρα να σαι απο καμπίνα ενδέχεται να χέις προβλήματα στην τελική διαδρομή...

Δημοσ.

Έχω και εγώ κάποια

απορια  σχετικα με το θεμα   

Εχω vdsl  γραμμη απο οτε  σε τηλεφωνημα

μου σημερα στο τμημα εξυπηρέτησης  από περιέργεια ρώτησα,  ποσό είναι το Line Attenuation και ποιο συγκεκριμένα,

το Down γιατι το ρουτερ που εχω  δεν

εμφανηζει καμια πληροφορια σχετικα με το  Line Attenuation   μου ειπαν ότι είναι στα 20,5 dB  

Εχω λοιπόν την

εξής απορια  πως γίνεται με 20,5 dB    Attenuation

να μπορώ να έχω, vdsl  γραμμή αν δεν κάνω λάθος

το vdsl   παιζει μεχρι περιπου τα 300 μετρα και το vdsl2 μεχρι τα 1000 μετρα περιπου το 20,5

dB που έχω εγώ  στη γραμμή μου, αντίστοιχη

σε πάνω από 1400 μετρά

Μήπως λοιπόν το Line Attenuation  υπολογιζετε,

διαφορετικα σε vdsl  γραμμη και

διαφορετικα σε adsl γραμμη και αυτά που υσχυουν για το adsl δεν υσχυουν για το vdsl όταν ειχα adsl το Line Attenuation ηταν  στα 13-14 dB

Παντός ούτε

η πολυκατοικία που μένω μετακινήθηκε ούτε το κέντρο    

απο ρουτερ σε ρουτερ και απο dslam σε dslam θα δεις διαφορες στο attenuation.se shdsl  εχω δει να υπολογιζεται διαφορετικα οπου εκει τα νουμερα ειναι πιο μικρα.οποτε το ακριβες attenuation δεν μπορεις να το ξερεις.επισης αν εχεις καλο χαλκο μπορει να παιξει και σε πιο μεγαλη αποσταση οπως και το αναποδο.

Συμφωνώ .. Ξέχασες αυτούς που συγχρονιζουν στα 16 και δηλώνουν βλάβη ...

Επίσης η βασικότερη παράμετρος μην το ξεχάσω.. Το άθλιο δίκτυο του ΟΤΕ που σε μερικά σημεία περιοχές και ο ίδιος ο ΟΤΕ παραδέχεται οτι πρέπει να γίνει αλλαγή καλωδιωσης αλλα δεν την κάνουν.. Βλέπε Πεντέλη..Οπότε και 300 μέτρα να σαι απο καμπίνα ενδέχεται να χέις προβλήματα στην τελική διαδρομή...

Ναι μερικοι νομιζουν οτι επειδη τομεγιστο θεωρητικο ειναι 20 οτι θα παιξουν 20.ο οτε δεν προκειται να επενδυσει σε αλλαγες καλωδιων αφου σιγα σιγα θελει να ταγυρισει ολα σε vdsl οποτε τα κεντρικα καλωδια θα ειναι εντος εισαγωγικων λιγο αχρηστα.η πεντελη ειναι νορμαλ περιοχη.εχει μεγαλες αποστασεις αλλα απο καλωδια παει καλα.πηγαινε κανα καλαμακι να δεις εκει μαυρο χαλι η περιστερι.τωρα αν εισαι τοσο ατυχος 300 μετρα απο Kv να εχεις θεμα ε οκ μετα παιξε λοττο.συνηθως παιζει αρκετο προβλημα οταν υπαρχουν εταιρειες και υπαρχουν 50-60 απερχομενα.εκει λογω πολλων Isdn και επειδη και τα πιο πολλα ζευγαρια ειναι In use παιζει πολυ crosstalk.εχειι τυχει να ψαχνουμε με τεχνικο του οτε καλο ζευγαρι και το ενα να ειναι πιο χαλι απο το αλλο.ενω στο καφαο επαιζες τελεια στον κατανεμητη μαυρα χαλια.

Δημοσ.

απο ρουτερ σε ρουτερ και απο dslam σε dslam θα δεις διαφορες στο attenuation.se shdsl  εχω δει να υπολογιζεται διαφορετικα οπου εκει τα νουμερα ειναι πιο μικρα.οποτε το ακριβες attenuation δεν μπορεις να το ξερεις.επισης αν εχεις καλο χαλκο μπορει να παιξει και σε πιο μεγαλη αποσταση οπως και το αναποδο.

Ναι μερικοι νομιζουν οτι επειδη τομεγιστο θεωρητικο ειναι 20 οτι θα παιξουν 20.ο οτε δεν προκειται να επενδυσει σε αλλαγες καλωδιων αφου σιγα σιγα θελει να ταγυρισει ολα σε vdsl οποτε τα κεντρικα καλωδια θα ειναι εντος εισαγωγικων λιγο αχρηστα.η πεντελη ειναι νορμαλ περιοχη.εχει μεγαλες αποστασεις αλλα απο καλωδια παει καλα.πηγαινε κανα καλαμακι να δεις εκει μαυρο χαλι η περιστερι.τωρα αν εισαι τοσο ατυχος 300 μετρα απο Kv να εχεις θεμα ε οκ μετα παιξε λοττο.συνηθως παιζει αρκετο προβλημα οταν υπαρχουν εταιρειες και υπαρχουν 50-60 απερχομενα.εκει λογω πολλων Isdn και επειδη και τα πιο πολλα ζευγαρια ειναι In use παιζει πολυ crosstalk.εχειι τυχει να ψαχνουμε με τεχνικο του οτε καλο ζευγαρι και το ενα να ειναι πιο χαλι απο το αλλο.ενω στο καφαο επαιζες τελεια στον κατανεμητη μαυρα χαλια.

Με το vdsl όμως αν υποθέσουμε οτι μια καμπίνα απέχει 300 μέτρα απο το σπίτι σου .. Στα 300 αυτα μέτρα δεν θα παίξεις με χαλκό;

Δημοσ.

Με το vdsl όμως αν υποθέσουμε οτι μια καμπίνα απέχει 300 μέτρα απο το σπίτι σου .. Στα 300 αυτα μέτρα δεν θα παίξεις με χαλκό;

Εάν πρόκειται για vdsl μέσω του νέου δικτύου του ΟΤΕ, οι νέες καμπίνες είναι τοποθετημένες ώστε καλύπτουν συνδέσεις, με το χάλκινο δίκτυο, σε απόσταση το πολύ μέχρι 150μ, περίπου, οπότε δεν παρουσιάζεται ουσιαστική μείωση του σήματος, ενώ για vdsl από το ΑΚ οι αποστάσεις που καλύπτουν οι πάροχοι είναι και μεγαλύτερες, οπότε φυσιολογικά θα υπάρχει μείωση όσο η σύνδεση είναι πιο απομακρυσμένη από το ΑΚ.

Δημοσ.

Παρακάτω η γραμμή μου:

ScreenShot2013-01-16at34552pimu_zps15777

ScreenShot2013-01-16at34626pimu_zpsbcb20

Ερωτήσεις:

Υπαρχει το SNR και το margin που βαζουν οι παροχοι στο SNR.

Στη δικια σου περιπτωση μιλαμε για SNR και οχι Margin οπως αναφερεις που σημαινει οτι εχεις πολυ χαμηλο σημα εναντι του θορυβου.  Αυτο μπορει να γινεται λογω πολλαπλων θεματων με τη γραμμη σου και κυριως κακης ποιοτητος καλωδιου σε συνδυασμο με την αποσταση, που δυστυχως εσυ τα εχεις και τα 2.

Ενα καλο σημα SNR ειναι πανω απο 20db με οριο κακου τα 12db που αρχιζουν οι αποσυνδεσεις στη συνδεση. Εσυ να ξερεις δε θα μπορεσεις να πας παραπανω απο οσο εισαι τωρα. Δυστυχως βεβαια.

Δημοσ.

ναι με χαλκο παιζεις απλα εισαι πολυ κοντα στο Kv Οποτε θεωρητικα τα 50 τα εχεις ευκολα.συνηθως το καφαο ειναι 150-200-250 μετρα.εξαιρουνται καποια σημεια πχ κατι κοροπι κτλ σε βιομηχανικες ζωνεις που και εκει δυστυχως το καφαο μπορει να ειναι στα 600-700 μετρα και ακομα παραπανω.παλι βεβαια θα παιξουν η εστω και adsl να μεινουν θα παιξουν καλυτερα απο πριν.

rfc μπορει το margin του να ειναι χαμηλο λογω καμιας καλωδιωσης.γιατι με 40 attenuation θα μπορουσε να εχει 5-6-7 Mbit σε πιο καλες συνθηκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...