Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά!

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με τις τιμές αυτών των 2;

τι γίνεται ανάλογα με την απόσταση;

πχ ακούω να λένε: αν είσαι τόσο μακριά από το καφάο η φυσιολογική τιμή είναι τόσο και τόσο, ή αααααα έχεις υψηλό attenuation άρα έχει πρόβλημα η γραμμή, ή ότι ο θόρυβος είναι μικρός για την απόσταση

κάποιος να μου εξηγήσει πόσο πρέπει να είναι χοντρικά; πχ στα 0.5, 1, 2χλμ;

ευχαριστώ

Δημοσ.

με παρα πολυ απλα λογια το attenuation δειχνει ποσο μακρια εισαι απο το κτιριο του οτε.σαν να λεμε 10 attenuation 1 χιλιομετρο 20 attenuation 2 χιλιομετρα και παει λεγοντας.δεν ειναι ακριβος ετσι η αντιστοιχεια απλα το λεω απλα.

οσο πιο μακρια τοσο πιο μεγαλο attenuation εχεις αρα τοσο πιο λιγο μπορει να παιξει η γραμμη σου γιατι εξασθενει το σημα.

ο θορυβος πεστο margin ειναι κατι που το οριζει ο παροχος.σε μια νορμαλ γραμμη θεωρητικα το margin πρεπει να ειναι +-1 απο αυτο που το οριζει ο παροχος.αν κανει μεγαλες διακυμανσεις τοτε εχουμε καποιο θεμα στην γραμμη.και να στο πω και διαφορετικα

αν εχεις μια γραμμη με 20 attenuation και παιζει στα 18 Mbit με margin 6.αν ο παροχος δει οτι εχεις αποσυνδεσεις τοτε σου ανεβαζει το margin απο το 6 πχ στο 10.τοτε η γραμμη σου θα παραμεινει με 20 attenuation αλλα αντι για 18mbit θα παιζει με 15 mbit επειδη ανεβασε ο παροχος το margin για να παιξεις πιο σταθερα.

μπορεις να δεις καιεδω περα μερικα πραγματα.

http://www.insomnia.gr/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

απλα ειναι καποια πραγματα που πρεπει να τα καταλαβει ο κοσμος γιατι οι μισοι λενε εχω 24 δεν παιζω 24 οι αλλοι μισοι λενε .ειναι μεχρι 24 ε δεν θα παιξω 15??και κατι τετοια κουφα.

Δημοσ.

επειδή δεν βρίσκω κάτι και προσπαθώ να "φτιάξω" την σύνδεση ενός φίλου... με 26db attenuation την ώρα που το εργαλείο του ΕΕΤΤ τον βγάζει 1.3km δεν ειναι πολλά... ?? για ADSL2+ λέω... να αρχίσω να κοιτάω καλωδιώσεις κτλπ η τσάμπα θα το κάνω? του δίνει περίπου 11mbps download..

Δημοσ.

επειδή δεν βρίσκω κάτι και προσπαθώ να "φτιάξω" την σύνδεση ενός φίλου... με 26db attenuation την ώρα που το εργαλείο του ΕΕΤΤ τον βγάζει 1.3km δεν ειναι πολλά... ?? για ADSL2+ λέω... να αρχίσω να κοιτάω καλωδιώσεις κτλπ η τσάμπα θα το κάνω? του δίνει περίπου 11mbps download..

δεν κοιτας τι γραφει το site της εεττ αφου η εεττ το πηγαινει βαση αποστασης και οχι βαση απο που πηγαινει το καλωδιο.εχω δει

να βγαινει πχ με gps 500 μετρα αλλα το καλωδιο εκανε 2 Km.αν θες δες και κατανεμητη ποσο κλειδωνεις.11 Mbit με 26db attenuation δεν ειναι ουτε λιγο αλλα σιγουρα θα μπορουσες να ειχες και 15.εξαρτατε σε τι Provider εισαι και με τι Margin σε κλειδωνει.

Δημοσ.

wind ειναι με 9 margin. αλλα με κάτι φιλτρα ακυρα που ειχε πάνω το margin έφτανε 13.... γιαυτό λέω οτι δεν μπορείς να ξέρεις έυκολα :/

Δημοσ.

η σιγουρη δοκιμη ειναι κατανεμητη.εχω δει ατομα να βαζουν αναποδα τα φιλτρα.και να ανεβαινει το attenuation απο αυτα.η να μην βαζουν φιλτρα καθολου σε συναγερμο κτλ.αλλα γενικοτερα πρεπει να κανεις χοντρη πατατα για να ανεβει το attenuation.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Έχω βάλει adsl σε απομακρυσμένο χωριό, τα στατιστικά που μου δίνει το router είναι:                                   

Down      Up                    
SNR Margin:         28.3       29.5    db
Line Attenuation:  51.4       24.8    db
Data Rate:            2048      511      kbps
Max Rate:             10320    2455    kbps
CRC:                     354       1    

Οι διάφοροι adsl calulators που υπολογίζουν την μέγιστη θεωρητικη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή βάζοντας το attenuation της, μου βγάζουν γύρω στα 4-4.5 Μbps. Παραπάνω το max rate λέει ότι μπορεί να φτάσει στα 10.  Τι από τα δύο ισχύει? H ένδειξη του max rate αναφέρεται σε κάτι άλλο? Γενικά αξίζει τα πάω στο εως 24. Πιστεύετε ότι θα ανέβει η ταχύτητα τουλάχιστον ως τα 4-5mbps?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Έχω βάλει adsl σε απομακρυσμένο χωριό, τα στατιστικά που μου δίνει το router είναι:                                   

Down      Up                    

SNR Margin:         28.3       29.5    db

Line Attenuation:  51.4       24.8    db

Data Rate:            2048      511      kbps

Max Rate:             10320    2455    kbps

CRC:                     354       1    

Οι διάφοροι adsl calulators που υπολογίζουν την μέγιστη θεωρητικη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή βάζοντας το attenuation της, μου βγάζουν γύρω στα 4-4.5 Μbps. Παραπάνω το max rate λέει ότι μπορεί να φτάσει στα 10.  Τι από τα δύο ισχύει? H ένδειξη του max rate αναφέρεται σε κάτι άλλο? Γενικά αξίζει τα πάω στο εως 24. Πιστεύετε ότι θα ανέβει η ταχύτητα τουλάχιστον ως τα 4-5mbps?

κατι αναφερεται λαθος.η αναφερεται λαθος το attenuation η αναφερεται λαθος το max rate.πιστευω οτι αναφερεται λαθος το attenuation διοτι το Max rate συμβαδιζει με το Margin που εχεις αλλα δεν συμβαδιζει με το attenuation.αν εχεις 51 attenuation οχι 4 αλλα ουτε 2 δεν θα φτασεις ποιυ λεει ο λογος.ειναι παρα πολυ και μαλλον το μονο που ισως σε σωζει αν ειναι πραγματικο το 51 ειναι οτι μαλλον δεν εχουν πολλα ατομα adsl και δεν εχεις παρεμβολες η τα καλωδια ειναι καινουρια.αν εχεις αλλο ρουτερ να δουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης θα ηταν μια δοκιμη

Δημοσ.

Adsl στο χωριό δεν έχει κανένας και τα καλώδια είναι σχετικά καινούρια. Στα στατιστικά η τιμή του max rate μεταβάλεται λίγο κάθε μερικά δευτερολεπτα (αν αυτο σημαίνει κάτι). Στα adsl calculators μου βγάζει την θεωρητική απόσταση από το κέντρο κάτω από τα 4 χλμ., η οποία περίπου αυτή είναι και στην πραγματικότητα. Οπότε θεωρητικά μπορεί να περάσω τα 3.5-4 mbps άραγε? Πάντως τώρα με το 2mbps cap στο netspeed μου δίνει 1.78mbps. Να δοκιμάσω άλλο ρούτερ είναι ελαφρώς δύσκολο αφού η θέση είναι απομακρυσμένη. Θα δοκιμάσω τις επόμενες μέρες. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

αλλιως αν επαιζαν και αλλα adsl μπορει να υπηρχε κανα θεμα αν το attenuation ειναι πραγματι 51.ναι το max(attainable rate)λογικο ειναι να μεταβαλετε λιγακι πανω κατω.το 51 attenuation ναι πανω κατω κοντα στα 4 km ειναι.τωρα με 51 attenuation μπορει να μην καταφερεις να περασειςκαν τα 2,5mbit.εδω αθηνα πχ δεν παιζουν αυτα με την καμια.εχω δει με 51 attenuation και μετα βιας sync 2 mbit.

απλα δεν στεκει το attainable και δεν στεκει και το margin.αυτο ειναι που με παραξευνευει.για αυτο ειπα αλλο ρουτερ και τα κλασσικα.στο κεντρικο πριζακι για δοκιμη με μικρο καλωδιο χωρις τηλεφωνα συναγερμους πανω μηπως δουμε τι γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...