Προς το περιεχόμενο

Cisco vdsl Routers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Λόγω της vdsl ειναι γεγονός πως με έχει πιάσει μια φαγούρα και ψάχνομαι γενικότερα για καλές/κορύφαιες επιλογές σε router. Πρώτη επιλογή αυτην την στιγμή που μιλάμε και με τα υπάρχον μοντέλα για εμενα προσωπικά ειναι της Draytek (i love this company, και ειμαι fanboy το ομολογώ)  :wub:  και το 2850n.

Μου μπήκε το σαράκι και η περιέργεια ομως και κοιτάω για πρώτη φορά και απο cisco μερικα, (το ξέρω ειναι ακριβά και ειναι σε αλλη κατηγορία αλλα ποιο πολύ για εκπαιδευτικούς σκοπούς παρα για αγορά), δεν μπορώ να βγάλω άκρη ομως για vdsl router ποιο ειναι πιο πολύ για home user (αν υπάρχει τετοιο πράγμα στην cisco :P) και υπάρχουν παρα πολλά μοντέλα και εχω μπερδευτεί ελαφρώς για να ξεχωρίσω μερικά.

Δώστε τα φώτα σας για οποιος εχει σχοληθεί με cisco :-D

Edit : Παρεπιπτόντος δεν υπάρχει κατηγορία για vdsl routers οποτε το άνοιξα στο adsl B)

Δημοσ.

a.συντομα θα μετονομαστει η κατηγορια.

β.για μενα μην πας σε cisco.

κατι σαν αυτο

http://www.cisco.com/en/US/products/ps11650/index.html

αν θες να δωσεις 500-600 ευρω για ρουτερ στο οποιο ολα τα καλα πραγματα γινονται απο cli interface τοτε οκ πηγαινε.αλλα για καποιον που θελει να κανει standard configuration δεν θα παρεις κατι παραπανω απο αυτο το ρουτερ.θα δωσεις παρα πολλα λεφτα χωρις νοημα.

κοινως

http://www.skroutz.gr/s/447674/Cisco-C887VA-W-E-K9.html

αν εχεις 700 ευρω να φυγουν ετσι παω πασο.

Δημοσ.

Όχι φυσικα και δεν υπάρχουν τετοια χρήματα απλα πιο πολύ επειδή ήρθε/έρχεται η vdsl και ψάχνω γενικότερα, κοιτάζω και στα cisco πως έχουν τα πράγματα, γιατι και παλιότερα που κοίταζα δεν ειχα βγάλει άκρη.

Γενικά απο οτι κατάλαβα ποιο πολύ συμφέρει αν βρείς καποιο μεταχειρισμένο στα μισα χρήματα να κοιτάξεις σε cisco και παλι όμως

Έχεις δουλέψει με cisco καθόλου ?

Δημοσ.

Δικο μου cisco οχι.λογω της δουλειας ναι εχω δει cisco κτλ.οκ ενα ρουτερακι το οποιο οκ κατασκευαστικα ειναι τελειο πολυ σταθερο κανεις τα παντα αρκει να ξερεις το πως.απο την αλλη βεβαια οσο και να σου φανει παραξενο εχω δει σε γραμμες που ηταν χαλια το cisco να τραβαει disconnects και να βαζεις πανω πχ thomson και να παιζει τελεια.η τραγικη ειρωνεια.οποιος δουλευει cisco δεν το δουλευει καν απο Interface.καποια δεν εχουν καν interface και τρεχεις εξωτερικο προγραμμα.αλλα συνηθως ολοι τα κανουν απο κονσολα τα παντα.εγω cisco δεν θα επαιρνα εκτος αν μου το χαριζαν.και μιση τιμη να τοβρισκα δεν θα το αγοραζα για home use

Δημοσ.

Κατάλαβα τι λες ναι, οταν εκανα μαθήματα παλια για το ccna που δουλεύαμε σε cisco θυμάμαι μονο απο κονσόλα γινοταν το configuration (δεν ξέρω αν ειχε και κανονικά interface δηλαδή). Πάντως απο κονσόλα να το δουλεύεις δεν ειναι και απαραιτήτως κακο, μπορει να ειναι λίγο μπελαλίδικο κτλπ αλλα για καποιον που τον ενδιαφέρει θα μάθει κιολας, για home user ομως δεν.

Ναι και εγω ειχα/εχω την εντύπωση οτι τα cisco γενικά πάνε καλα παντού (με ολες τις γραμμές ενοω) αλλα μαλλον δεν ειναι ετσι με το παράδειγμα που μου ειπες.

Δημοσ.

υπαρχουν και κατι Interface.πρωτα ηταν το crws καπως ετσι μετα το sdm meta to cisco configuration professional.αλλα ναι γενικα σε κονσολα δουλευθει.δεν ειναι κακο αλλα αν δεν θες να χρησιμοποιησεις τα πραγματα που εχει μεσα τοτε ναι δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα..οταν εχεις attenuation πχ 40 ε δεν φταιει το cisco που κανει αποσυνδεσεις:P αλλα οι χαλια ελληνικες γραμμες.

Δημοσ.

offtopic :

Για να μην άνοιγω καινούργιο thread θα βγώ λίγο offtopic και θέλω να πω οτι στο μονο που απογοητεύτικα με την draytek και δεν γνωρίζω και το γιατι δνε υπάρχει υποστήριξη για καινούργια μοντέλα οπως το 2820 για ipv6 και δίνει μονο στο 2710 :(   hardware incompatibility or what ? :unsure:

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ειναι θεμα hardware>καπου που ειχα διαβασει ειχαν πει οτι για μερικα μοντελα θα βγαλουν ipv6 με την μορφη firmware update.τωρα γιατι δεν το κανουν ειναι απλο.α.πως θα πουλανε πραγματα:P.

οποτε για μενα περιμενε μπας και παρεις κατι καλο μια και καλη να τελειωνεις και μην σκας λεφτα συνεχεια.και googlare να δεις ποια μοντελα εχει πει η vigor οτι ισως παρουν ipv6 εστω και μελλοντικα αμα δενεχουν εκ κατασκευης.γιατι οκ καποια μπορει να εχουν εκ κατασκευης και αλλα με firmware update να αποκτησουν.

Δημοσ.

Σε επικοινωνία με την ελληνική αντιπροσωπεία της draytek την LEXIS S.A για το συγκεκριμένο μοντέλο (2820n) μου ειπαν οτι ουτε υποστηρίζεται ουτε είναι στα μελλοντικά σχέδια της DRAYTEK να υποστηριχθεί το ipv6

Δημοσ.

αν και θα σου ελεγα να μιλαγες με εξωτερικο παρα με ελλαδα .εχει φοβηθει το ματι μου με τον καθενα.κατα τα αλλα εχουμε καμποσο μελλον μεχρι το ipv6 να γινει must.αλλιως δεν εχεις κατι να κερδισεις. η ταχυτητα μας καιει αμμεσα οχι τα υπολοιπα που ειναι εμμεσα.αλλιως προσεχε τι θα παρεις οταν θα πας για vdsl ρουτερ αφου ετσι και αλλιως το 2820 θα το καταργησεις soon or late.

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι οτι πολλές φορές οι ελληνικές αντιπροσωπείες ειναι αλλου για αλλου,ναι εντάξει δεν κερδίζεις κατι απλα ξέρεις καινούργιο μηχάνημα παίρνεις ε ας εχει και το support για ipv6 και δεν έχουν και φτηνά τα draytek :P

Τώρα πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω οτι δεν υποστηρίζουν και αλλα router για να πουλήσουν, δηλαδη ελεος με το marketing

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι οτι πολλές φορές οι ελληνικές αντιπροσωπείες ειναι αλλου για αλλου,ναι εντάξει δεν κερδίζεις κατι απλα ξέρεις καινούργιο μηχάνημα παίρνεις ε ας εχει και το support για ipv6 και δεν έχουν και φτηνά τα draytek :P

Τώρα πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω οτι δεν υποστηρίζουν και αλλα router για να πουλήσουν, δηλαδη ελεος με το marketing

και εγω για αυτο το ειπα οτι μπορει να ειναι αλλου για αλλου μπορει τωρα να λενε δεν θα βγαλουν και αργοτερα να βγει ποιος ξερει.κατα τα αλλα ναι σε καταλαβαινω.ειναι βλακεια να παρεις κατι με 300 ευρω και να ειναι νεο μοντελο πχ και να μην εχει Ipv6.για το γαμοτο δηλαδη και ας μην το χρειαζεσαι.ειδικα οταν μιλαμε για vdsl.λογικα πιστευω οτι για πολλαμοντελα θα μπορουσε να βγει με καποιο firmware Οποτε για να μην γινεται τοτε απλα α.δεν θελουν να ασχοληθουν η δεν αξιζει ο κοπος να ασχοληθουν.β.δεν θελουν να δωσουν λεφτα για αυτην την αλλαγη η πολυ απλα σου λενε παλιο μοντελο πχ το ταδε γιατι να βγαλουμε,οι προγραμματιστες μας με αυτο θα ασχολουνται.ας δουμε απο εδω και μπρος.αυτο για τα παλια μοντελα γιατι για τα καινουρια που δεν εχουν δεν ξερω τι να πω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Spank άσε το 2850n, imho δεν αξίζει για σπίτι, το 2750n θα είναι μια χαρά...

a.συντομα θα μετονομαστει η κατηγορια.

β.για μενα μην πας σε cisco.

κατι σαν αυτο

http://www.cisco.com/en/US/products/ps11650/index.html

αν θες να δωσεις 500-600 ευρω για ρουτερ στο οποιο ολα τα καλα πραγματα γινονται απο cli interface τοτε οκ πηγαινε.αλλα για καποιον που θελει να κανει standard configuration δεν θα παρεις κατι παραπανω απο αυτο το ρουτερ.θα δωσεις παρα πολλα λεφτα χωρις νοημα.

κοινως

http://www.skroutz.gr/s/447674/Cisco-C887VA-W-E-K9.html

αν εχεις 700 ευρω να φυγουν ετσι παω πασο.

κι ούτε 1 gigabit port, nice...

offtopic :

Για να μην άνοιγω καινούργιο thread θα βγώ λίγο offtopic και θέλω να πω οτι στο μονο που απογοητεύτικα με την draytek και δεν γνωρίζω και το γιατι δνε υπάρχει υποστήριξη για καινούργια μοντέλα οπως το 2820 για ipv6 και δίνει μονο στο 2710 :(   hardware incompatibility or what ? :unsure:

Σε επικοινωνία με την ελληνική αντιπροσωπεία της draytek την LEXIS S.A για το συγκεκριμένο μοντέλο (2820n) μου ειπαν οτι ουτε υποστηρίζεται ουτε είναι στα μελλοντικά σχέδια της DRAYTEK να υποστηριχθεί το ipv6

στο 2710n με το τελευταίο firmware (Δεκεμβρίου) δώθηκε ipv6 support, μου φαίνεται τραγικό να μην δωθεί στο 2820n...

λες να φταίει το ότι αντικαταστάθηκε από το 2830Ν?

Δημοσ.

Spank άσε το 2850n, imho δεν αξίζει για σπίτι, το 2750n θα είναι μια χαρά...

κι ούτε 1 gigabit port, nice...

στο 2710n με το τελευταίο firmware (Δεκεμβρίου) δώθηκε ipv6 support, μου φαίνεται τραγικό να μην δωθεί στο 2820n...

λες να φταίει το ότι αντικαταστάθηκε από το 2830Ν?

για το δευτερο ολα θεμα marketing.για το πρωτο θα το πω χυμα :P

εισαι τρελος .θες με 700 ευρω να παρεις και gigabit ethernet απο cisco?αν ειχε gigabit πανω δεν θα ειχε 700 αλλα θα εφτανε τα 1000 για την πλακα.cisco ειναι αυτη.εδω το καρτακι με 4 ethernet εχει κοντα στις 140 λιρες.αν πας να το παρεις απο ελλαδα θα βαλεις πολυ παραπανω το χερι στην τσεπη.δεν ειναι Netgear ουτε καν vigor. με 20 ευρω παιρνεις και gigabit δωρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...