Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Χρόνια πολλά σε όλους και καλές γιορτές να εχουμε ! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα .. Αναζήτηση μνημών .. Πίστευω μέχρι 8 gb ειναι καλά .. και μέχρι 60 επίσης καλά .. Κάποια πρόταση ? Μητρικη : http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-ma785gt-ud3h_10.html Eπεξεργασής : AMD Phneomx2 965 -Επίσης μια απορία .. Η μητρική μου λέει για ρευματα της μνήμης 1.50 ν .. κάποιες μνημες που χρησιμοποιούν παραπάνω π.χ 1.65 δεν κάνουν ?
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 KINGSTON 8GB BEATS (2X 4GB) DDR3 1866Mhz http://www.skroutz.gr/s/2604419/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-1866MHz-Dual-Kit-XMP.html?from=drop Εγώ μπορεί να έβαζα και 2 τέτοια σετ σύνολο 16GB τώρα που η μνήμη είναι φτηνή !!!!! Όλες οι μνήμες κάνουν !! Απλά πας στο bios μόλις εκκινήσει το σύστημα πατώντας F10 και εκεί που λέει DRAM VOLTAGE βάζεις την επιλογή 1,65Volt ! Αν τις μνήμες ΔΕΝ τις τρέξεις στις MAX τυποποιημένες τιμές τους ίσως να ΜΗΝ χρειαστεί να ανεβάσεις τάση ! Αυτό το βλέπεις από την καρτέλα SPD του CPU-Z !!! Κοίτα οι δικές μου τι τάση και τι timings αναφέρουν ανά συχνότητα λειτουργίας ! παρακάτω ! Αυτές οι μνήμες είναι και υψηλότερης συχνότητας !!! Θα τις τρέξεις με τον PHENOM 965 (χωρίς overclock) στα 1600Mhz βάζοντας την επιλογή στο bios εκεί που λέει RAM FREQ. = 1600Mhz ! Όλες οι μητρικές για να μπορούν να ξεκινήσουν και με τις χειρότερες μνήμες, την πρώτη φορά που τοποθετείς τις μνήμες τις τρέχουνς στις χαμηλότερες ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορεί το σύστημα να εκκινήσει ακόμα και με την χειρότερη μνήμη !! Μετά πας και βάζεις εσύ την σωστή συχνότητα , τα σωστά timings και την σωστή τάση ! Ανάλογα σε ποια συχνότητα θες να τρέξεις τις μνήμες σου μπορείς να δεις από την καρτέλα του CPU-Z τα σωστά timings και την τάση που πρέπει να τους δώσεις ! Κοίταξε στον δικό μου phenom II X6 960T (Ξεκλειδωμένος σε X6) πως δουλεύουν οι μνήμες ανά συχνότητα (Καρτέλα SPD) και πως τις δουλεύω εγώ (καρτέλα MEMORY)!!!! Ότι βλέπεις στα SPD για συχνότητα το πολλαπλασιάζεις X2 !! Πχ. 800Mhz = 1600Μhz ! Όπως βλέπεις οι παραπάνω μνήμες μου είναι στα 2133Mhz ! και εγώ τις δουλεύω με λίγο overclock του base clock (από 200 σε 234) του επεξεργαστή στα 1866Mhz με τον διεραίτη των μνημών να παραμένει στα 1600Mhz! -Αυτό που θα σου προσφέρουν αυτές οι μνήμες όπως και αυτές που σου προτείνω είναι δυνατότητα OVERCLOCK ! -Επίσης είναι κατασκυασμένες και συμβατές με την επόμενη γενιά AMD FX επεξεργαστών που χρησιμοποιούν μνήμες στα 1866Mhz άρα θα τις έχεις και σε μελλοντική αναβάθμιση αν ποτέ χρειαστεί !
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Όμορφα.. Ειναι μεγάλες αυτές ? Μην πέφτουν πάνω στην ψυκτρα του επεξεργαστη ανησυχω ..
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 αυτην ! Παρεπιπτόντως γιατί οι ίδιες μνήμε σε χαμηλώτερη συχνότητα ειναι πιο ακριβές? http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/rams/kingston-hyperx-beast-8gb-2x4gb-1600mhz-ddr3-khx16c9t3k2-8x.html
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Γιατί οι παραπάνω 1866Mhz μάλλον είναι προσφορά εβδομάδας ! Μην σε νοιάζει αυτό ! Τέτοια τρελά γίνονται στην αγορά ! Τουλάχιστον αυτή τη φορά είναι προς το συμφέρον μας ! Οχι δεν θα βρίσκουν !
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Ωραία ! οπότε οι συγκεκριμένες που πρότεινες στα 1600 σε τι timings παίζουν ? Α,τα win τι βαθμολογία τους δίνουν ??
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Ποια WINDOWS 7 ή 8 64bit μιλάς? Και για πόση μνήμη μιλάς 8gb ή θα πας σε 16gb ? Στα 1600Mhz με 1,5v νομίζω δουλεύουν με 9-9-9-24 /1Τ ! Μπορείς να δοκιμάσεις και με 8-8-8-23/1Τ με 1,65v !
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Στα 8gb ειναι υπεραρκετα νομιζω .. Για win 7 !
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 7,8 θα πάρεις για τα 8GB ! Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να πας σε 16GB ! γιατί είναι εποχή που δίνουν την μνήμη τσάμπα ! Μην τρέχεις αργότερα να βρεις μνήμη και σκάς 90-100€ για άλλα 8gb ...οπως τρέχουν όσοι έχουν DDR2 τώρα ! Τα WINDOWS 7 την χρησιμοποιούν όση μνήμη και αν τους βάλεις για γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών ! Αν αφήσεις το pc μια ημερα ανοικτό έχοντας δουλέψει αρκετά ποιο πριν και κλείσεις όλες τις εφαρμογές έχοντας πολύ μνήμη στο σύστημά σου μπορείς να δεις και 4-5GB σε χρήση !!! Υπάρχει ενδεχόμενο αναβάθμισης στο άμεσο μέλλον σε άλλη πλατφόρμα cpu/mobo ?
Aena0n Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Προς το παρον θα μεινω οπως ειμαι .. Βλεπουμε στο μελλον αλλα ειμαι υπερκαλυμμενος με αυτα που εχω αυτη τη στιγμη μιας και στα παιχνιδια δε νιωθει !
adtakhs Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Κλοκάρεις καθόλου ή τον έχεις μαμά ? Πληροφοριακά μιλάω. **** Και κάτι άλλο ! Να ξέρεις πως αν έχεις SSD η πολύ μνήμη βοηθά στο να μην κάνεις χρήση του SSD σου το σύστημα σαν υποβοηθούμενη προσωρινή μνήμη, οπότε γλητώνεις τα γράψε σβήσε στον ssd! (θέλει ρύθμιση από τα win αυτό! **** Aν δεν έχεις SSD βάλε 8GB ραμ και ξεκίνα για SSD μεριά ! Η ημέρα με την νύχτα είναι σε ένα σύστημα !
OROKUSAKI Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Σκεφτομαι να αλλαξω και εγω μνημη γιατι προσφατα παρουσιαστκητε το εξης προβλημα. Εχω το pc που βλεπετε στην υπογραφη μου. Εδω και κατι εβδομαδες με το που το ανοιγω εχω παρατηρησει οτι αργει να ξεκινησει. Δηλαδη με το που βγαζει το ''καλως ως ορησατε'' κανει ακομα και 5 λεπτα για να βγει το desktop ενω μεχρι τωρα ξεκινουσε αμεσως. Ρωτησα στο μαγαζι απο το οποιο το αγορασα γιατι συμβαινει αυτο και μου ειπαν οτι εχει γεμισει η μνημη και πρεπει να του βαλω κι αλλη για να ξεκιναει αμεσως οπως πριν. Το pc αυτο το εχω απο τον Ιουνιο του 20011. Λεω να του βαλω αλλα 8gb ddr3 1600 mhz οποτε ετσι το συνολικο μεγεθος της μνημης θα φτασει τα 12 gb. Τι λετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα