lexmark Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Τι δεν κατάλαβες από το παρακάτω; νομίζω ότι είναι το ίδιο πρόβλημα με αυτό: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1980884 και πρέπει να φτιάχνεται με αυτό: http://www.rodsbooks.com/fixparts/ Και για βγάλε μου μια screenshot από τη διαχείριση δίσκων των 7 (δεξί κλικ στο "υπολογιστής" -> διαχείριση -> διαχείριση δίσκων - ή κάπως έτσι, δεν είμαι σε 7 τώρα) Εδίτ: Το check file είναι περιττό... μην κάνεις άσχετα πράγματα από αυτά που σου λένε για να μην έχεις και καμιά ανεπιθύμητη ζημιά καμιά ώρα (ζημιά=απώλεια δεδομένων -> αλήθεια backup πήρες; μην φωνάζεις μετά αν τα χάσεις όλα!!)
Giorgos3924 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δεν με απασχολεί πολύ το backup τώρα. Αν χάσω κάτι, προγράμματα θα ναι. Τα αρχεία τα έχω και σε desktop Το 2ο CDrom με τα mint είναι εικονικό από daemon tools
lexmark Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Να σου πω να κάνεις manual το install και να αφήσεις τα windows υπεύθυνα για το boot menu, αλλά σε τέτοια φάση... δεν ξέρω τι θα βγει και μπορεί να τα χαλάσουμε όλα. Μήπως να διορθώσεις τον mbr πρώτα και βλέπουμε μετά; @ υπόλοιπους Τι λέτε;
semaphor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 bootare από cd windows 7 και επέλεξε repair και σε cmd prompt γράψε:BootRec.exe /fixmbr
Giorgos3924 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Να τον διορθώσω... Τί είναι ο mbr τί κάνει και πως τον διορθώνω;
martinoff Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Να σου πω να κάνεις manual το install και να αφήσεις τα windows υπεύθυνα για το boot menu, αλλά σε τέτοια φάση... δεν ξέρω τι θα βγει και μπορεί να τα χαλάσουμε όλα. Μήπως να διορθώσεις τον mbr πρώτα και βλέπουμε μετά; @ υπόλοιπους Τι λέτε; μάλλον έχει gpt και ο ubuntu installer είναι ΓΤΠ επειδή όταν είσαι με gpt θες ένα μικρο partition (1Mb) για να πάρει boot flag (ef02) και αυτό θέλει χεράκι στην περίπτωση σου δεν μπορώ να σου προτείνω εντολές γιατί μπορεί να χάσεις και το windows, να μην κάνει καν install to ubuntu γιατί δεν ξέρω τον installer τους άλλα και δεν βοηθάς κιόλας bootare από cd windows 7 και επέλεξε repair και σε cmd prompt γράψε: BootRec.exe /fixmbr μα δεν έχει πρόβλημα ο bootloader του windows
twiner Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 όχι. καλύτερα να μείνει με windows η χαζή λύση είναι: ολικό φορμάτ (να σβηστούν τα πάντα) και ξαναεγκατάσταση win 7. 1
mphxths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Η χαζη λυση ειναι αυτη. Η νορμαλ λυση ειναι να μπει στα λινκς που παρεθεσες twiner και να κανει 2-3 απλα πραγματα να γυρισει το gpt . Το mbr δεν εχει προβλημα μιας και μπουταρει , απλα ο installer δεν μπορει να διαχειριστει gpt . Αδελφε κατεβασε το fixparts απο δω http://sourceforge.net/projects/gptfdisk/files/gptfdisk/0.8.4/fixparts-binaries/ δουλευει και σε windows , οποτε κατεβασε την εκδοση για windows. To τρεχεις και σε ρωταει το ονομα του δισκου.Μιας και ειναι ενας δισκος αρα θεωρουμε οτι ειναι ο πρωτος δισκος και αρα το ονομα του θα ειναι \\.\physicaldrive0 Αν ειναι το σωστο και το δεχτει θα βγαλει ενα κειμενακι του στυλ NOTICE: GPT signatures detected on the disk, but no 0xEE protective partition!The GPT signatures are probably left over from a previous partition table.Do you want to delete them (if you answer 'Y', this will happenimmediately)? (Y/N): πατας y και enter και το αφηνεις να κανει τα δικα του.Αν ολα πανε καλα θα εχει βγαλει τις "αναφορες" του gpt απο τον δισκο και το ubuntu θα το αναγνωριζει σωστα. 1
lexmark Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2012 μάλλον έχει gpt και ο ubuntu installer είναι ΓΤΠ επειδή όταν είσαι με gpt θες ένα μικρο partition (1Mb) για να πάρει boot flag (ef02) και αυτό θέλει χεράκι στην περίπτωση σου δεν μπορώ να σου προτείνω εντολές γιατί μπορεί να χάσεις και το windows, να μην κάνει καν install to ubuntu γιατί δεν ξέρω τον installer τους άλλα και δεν βοηθάς κιόλας μα δεν έχει πρόβλημα ο bootloader του windows Και το έλεγα μέσα μου ότι όλο και κάποια μλκ είπα! όχι. καλύτερα να μείνει με windows η χαζή λύση είναι: ολικό φορμάτ (να σβηστούν τα πάντα) και ξαναεγκατάσταση win 7. Αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ αλλά μάλλον που ο mphxths μας την empeikse!
mphxths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Ειμαι αθωος μεχρι να δουμε "ntldr missing"
lexmark Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Είπα "μάλλον". Μην νομίζεις ότι θα σε αφήσω έτσι αν δεν δουλέψει
mphxths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Giorgos3924 βαλε τα δυνατα σου ..με εχουν βαλει στα 11 μετρα 1
mphxths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 πατα w και enter εκει για να γραψει τις αλλαγες που εκανε και να τελειωσει. Και τραβα μια βολτα απο ubuntu μερια να δουμε τι θα δουμε.Αν στην εγκατασταση δειξει κανονικα τα partitions ειμαστε αρχηγοι. Καλα δοκιμασε να δουμε αν boot-αρουν και τα 7αρια μετα απο αυτο...ποτε δεν ξερεις
lexmark Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Διάβαζα για το Πηγή: http://www.rodsbooks.com/gdisk/index.html">GPT fdisk. Γαμάτο τελικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα