Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες! Χθες βραδυ προσπαθησα να ανοιξω τον υπολογιστη και απο τοτε μολις φτανει να ανοιξουν τα windows επανεκκινει ξανα και ξανα..Εχω win 7 32 bita..δεν γνωριζω εαν εχει σημασια αλλα τελευταια εκανε υπερβολικο θορυβο το ανεμιστηρακι στο πισω μερος του υπολογιστη..γνωριζετε τι μπορει να φταιει;μπορουμε να κανουμε τιποτα για να αποφυγουμε το φορματ;

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

καταρχάς άνοιξε μία το καπάκι του υπολογιστή και ρίξε μια ματιά στην ψύκτρα του επεξεργαστή!

Μόλις χθές άνοιξα pc που στο άνοιγμα έκανε τρελό θόρυβο και BSOD  και τελικά η ψύκτρα είχε αποκτήσει κουκούλι γύρω-γύρω και μέσα!

με ένα φύσημα έστρωσαν τα πάντα!

Δημοσ.

Καθαρισα και τα 4 ανεμιστηρακια πριν μια βδομαδα διεξοδικα..παρολα αυτα το ανεμιστηρακι στο πισω μερος του υπολογιστη συνεχισε να κανει θορυβο..το πιο σημαντικο μου προβλημα ομως για την ωρα ειναι οτι ο υπολογιστης δεν ανοιγει..!

Δημοσ.

Την ώρα που θα ξεκινάει ο υπολογιστής και προτού βγάλει το Starting Windows πατάς επανειλημμένα το F8. Θα σου βγάλει ένα μενού. Επιλέγεις το:

"Last Know Good Configuration" (στα ελληνικά κάνε εσύ την μετάφραση).

Αν φορτώσουν κανονικά τα Windows, σημαίνει πως κάποιο update που έκανες σε Windows/Drivers ή κάποιο πρόγραμμα που εγκαστάστησες πρόσφατα σου δημιουργεί conflict

Αν δεν μπει σε Last Known... δες αν μπαίνει σε Safe Mode (είναι στο ίδιο μενού)

Επίσης μπες στο BIOS (συνήθως Del όταν ξεκινάει ο υπολογιστής) και πάνε εκεί που λέει τις θερμοκρασίες και πόσταρε.

Τώρα για τους ανεμιστήρες. Όπως όλα και αυτοί έχουν ημερομηνία λήξης. Τα πρώρα συμπτώματα είναι ότι χάνουν στροφές και αρχίζουν και κάνουν θόρυβο. Μερικές φορές είναι εφικτό με λίγο λιπαντικό σπρέι/λάδι να τους επαναφέρεις. Εξαρτάται όμως και από τον τύπο/κατασκευή του ανεμιστήρα (κάποιοι είναι sealed και πρέπει να κάνεις τρύπα με ένα τρυπάνι για να ρίξεις μέσα). Τουτέστιν, απλά τον αλλάζεις...

Και αν θες για λίγο παραπάνω διάβασμα:

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=193

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον..δοκιμασα και με last known και με safe mode,φτανει μεχρι να ανοιξουν τα win και επανεκκινει..οι θερμοκρασιες ειναι για cpu:25c και mb ξεκινα με 27 και σε 10 λεπτα ειναι 32..

Δημοσ.

οι θερμοκρασιες ειναι για cpu:25c και mb ξεκινα με 27 και σε 10 λεπτα ειναι 32..

Από που τα είδες αυτά;;;

Τέλος πάντων,εγώ ψηφίζω κάρτα γραφικών,ιδίως αν φτάνει μέχρι το σημείο όπου αλλάζει ανάλυση για να μπει στην επιφάνεια εργασίας και κολλάει εκεί, είναι σχεδόν σίγουρο...

Δημοσ.

Από που τα είδες αυτά;;;

Τέλος πάντων,εγώ ψηφίζω κάρτα γραφικών,ιδίως αν φτάνει μέχρι το σημείο όπου αλλάζει ανάλυση για να μπει στην επιφάνεια εργασίας και κολλάει εκεί, είναι σχεδόν σίγουρο...

Σε safe mode ποια καρτα γραφικων χρησιμοποιει το συστημα?Την ενσωματωμενη η την κανονικη?

Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο πολλά μπορείς να κάνεις αλλά πρέπει να έχεις και HW να δοκιμάσεις.

πχ αν έχεις έναν 2ο δίσκο στήσε εκεί Windows/drivers και αν όλα πάνε καλά δεν είναι HW το πρόβλημά σου, εκτός αν φταίει ο δίσκος που έχεις τώρα το λειτουργικό. Αυτό βέβαια μπορείς να το ελέγξεις με τον άλλο δίσκο πάνω

Μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό σου. Ή η VGA σου όπως λέει και ο TheELF. Ή ή μητρική (ή κυριολεκτικά τα πάντα)

Αν δεν έχεις άλλο HW, αναγκαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα format και να εύχεσαι να έχει χτυπήσει η εγκατάσταση των Windows.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα Linux-Live-CD να δεις πως πάει και εκεί το PC σου από HW. πχ Ubuntu

Δημοσ.

Σε safe mode ποια καρτα γραφικων χρησιμοποιει το συστημα?Την ενσωματωμενη η την κανονικη?

Η κανονική κάρτα δουλεύει,απλά σε μικρή ανάλυση.
Δημοσ.

Επειδη δεν εχω και πολυ καλη γνωση οσον αφορα το κομματι του hardware θα ηθελα πολυ, εφοσον ειναι εφικτο, να μου δωσετε μερικες οδηγιες για το τι πρεπει να τσεκαρω και με ποιον τροπο πριν φτασω στην εσχατη λυση του φορματ..σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

Επειδη δεν εχω και πολυ καλη γνωση οσον αφορα το κομματι του hardware θα ηθελα πολυ, εφοσον ειναι εφικτο, να μου δωσετε μερικες οδηγιες για το τι πρεπει να τσεκαρω και με ποιον τροπο πριν φτασω στην εσχατη λυση του φορματ..σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Σε αυτό το σημείο πολλά μπορείς να κάνεις αλλά πρέπει να έχεις και HW να δοκιμάσεις.

πχ αν έχεις έναν 2ο δίσκο στήσε εκεί Windows/drivers και αν όλα πάνε καλά δεν είναι HW το πρόβλημά σου, εκτός αν φταίει ο δίσκος που έχεις τώρα το λειτουργικό. Αυτό βέβαια μπορείς να το ελέγξεις με τον άλλο δίσκο πάνω

Μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό σου. Ή η VGA σου όπως λέει και ο TheELF. Ή ή μητρική (ή κυριολεκτικά τα πάντα)

Αν δεν έχεις άλλο HW, αναγκαστικά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα format και να εύχεσαι να έχει χτυπήσει η εγκατάσταση των Windows.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα Linux-Live-CD να δεις πως πάει και εκεί το PC σου από HW. πχ Ubuntu

Αυτά...

Δημοσ.

Είχα και εγώ πρόσφατα παρόμοιο πρόβλημα. Εμένα αποδείχθηκε ότι έφταιγε το ένα dimm από τα δύο που είχα..Πόσα dimm έχεις κουμπωμένα επάνω στη μητρική σου;

φιλε κανε ενα format και 1000% μετα θα δουλευει μια χαρα..ειδη εχεις φαει τοση ωρα να ψαχνεις τι φταει!

Δεν είναι όλα τόσο απλά φίλε μου.. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...