Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά

Έχω θέμα με ένα σκληρό δίσκο 80gb fat32 ο οποίος έχει windows xp pro και θέλω να τον κάνω format.

Όταν το εκτελώ από το run, βγαίνει μήνυμα :Format cannot run because the volume is in use by another process. Format may run if this volume is dismounted first.All open handles to this volume would then be invalid. Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N),

πατάω Y και συνεχίζει...unable to lock drive C as it's in use by some other process...Και φυσικά δεν γίνεται τπτ

Επίσης χρησιμοποιώ ένα boot cd(όχι των windows xp) κατά την εκκίνηση, έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις του bios για χρήση του dvd rom as fisrt bootable device, αλλά ενώ το διαβάζει, το προσπερνά και κανονικά κάνει έναρξη και μπαίνει στα windows...Επίσης προσπάθησα το ίδιο και με το cd των windows, πάλι η ίδια διαδικασία. Έκανα chkdsk, όλα είναι οκ....

Ο δίσκος είχε partition (c & d) και τον επανέφερα (c ) δίχως να κάνω format.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις τη διαμόρφωση μέσα από τη διαχείριση δίσκων. (Ο υπολογιστής μου-Διαχείριση-Διαχείριση δίσκων)

Δημοσ.

Ειναι φυσιολογικο οταν εκει τρεχεις windows, το φυσιολογικο δεν ειναι απο το cd των windows. Επιλεγεις δηλαδη εγκατασταση σου λεει που βρισκει λειτουργικο μετα επιλεγεις το διαμερισμα της φρεσκιας εγκαταστασης και δεν συνεχιζει; ή δεν μπουταρει. Σου γραφει να πατησεις καποιο κουμπι για να μπουταρει απο cd. Αν ναι και πατας το πληκτρολογιο σου ειναι usb;

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι φυσιολογικο οταν εκει τρεχεις windows, το φυσιολογικο δεν ειναι απο το cd των windows. Επιλεγεις δηλαδη εγκατασταση σου λεει που βρισκει λειτουργικο μετα επιλεγεις το διαμερισμα της φρεσκιας εγκαταστασης και δεν συνεχιζει; ή δεν μπουταρει. Σου γραφει να πατησεις καποιο κουμπι για να μπουταρει απο cd. Αν ναι και πατας το πληκτρολογιο σου ειναι usb;

ναι ειναι usb, προτεινεις να το βγαλω εντελως κατα το boot φανταζομαι....θα το δοκιμασω...

Μαλλον νεκρωνει το πληκτρολογιο και δεν μπορει να πατησει πληκτρο να μπουταρει απο cd, αυτο νομιζω γινεται

το προβλημα ειναι οτι βγαινει μήνυμα που γράφει να βάλω cd στο drive και να πατησω κουμπί για συνέχεια....το κάνω αλλά....

Δοκίμασε με ένα live cd η με widows 7 να κάνεις το format σου..

live cd??διευκρίνησε μου σε παρακαλώ....

Τον δίσκο, που τον έχεις όταν προσπαθείς να του κάνεις το format και πες πως γράφεις τα cd;

Τι εννοείς φίλε μου με το που έχω τον δίσκο? τα cd γράφονται από dvd rw μέσω nero...

Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον...

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά ακόμη δεν κατάφερα να κάνω κάτι...Δεν ξέρω και το boot cd που έχω μήπως δεν είναι καλό...Μήπως ξέρει κάποιος που θα βρω bootable cd για να κάνω format?

Δημοσ.

Oχι δεν προτεινω αυτο, προτεινω να του βαλεις ενα πληκτρολογιο με το παλιο βυσμα γιατι νεκρωνει εκεινη την ωρα το usb μαλλον και δεν μπορεις να πατησεις κανενα κουμπι για να μπουταρει απο το cd

ναι ειναι usb, προτεινεις να το βγαλω εντελως κατα το boot φανταζομαι....θα το δοκιμασω...

Δημοσ.

Oχι δεν προτεινω αυτο, προτεινω να του βαλεις ενα πληκτρολογιο με το παλιο βυσμα γιατι νεκρωνει εκεινη την ωρα το usb μαλλον και δεν μπορεις να πατησεις κανενα κουμπι για να μπουταρει απο το cd

Δεν έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο το χρησιμοποιώ κανονικά(μπαίνω BIOS αλλάζω ρυθμίσεις, μπαίνω cmdprompt...) Τώρα αν εννοείς ότι αναγνωρίζει usb controller και παθαίνει conflig ώστε να μη μπουτάρει σωστά(ξεκινάει στην αρχή να διαβάζει αλλά το προσπερνά και μπουτάρει από σκληρό) , αυτό είναι που θέλω να δοκιμάσω μήπως και βρω άκρη...

Δημοσ.

Λοιπον, αυτο ειναι το boot sector απο το cd των XP.
http://www38.zippyshare.com/v/16831072/file.html

Κατεβαζεις το αρχειο, κατεβαζεις και το UltraISO, ανοιγεις το αρχειο με το UltraISO, προσθετεις τα αρχεια απο το αρχικο δισκακι των XP (βλεπε βελακι σε εικονα), σωζεις το νεο .iso (οχι χυμα στο c:\, δεν θα σε αφησουν τα windows) και το καις (σαν image, οχι σαν data) με το αγαπημενο σου Burning Software.

xp_boot.png

Το παραπανω ειναι για την περιπτωση που εχεις προβληματικο δισκακι...

Δημοσ.

Δεν έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο το χρησιμοποιώ κανονικά(μπαίνω BIOS αλλάζω ρυθμίσεις, μπαίνω cmdprompt...) Τώρα αν εννοείς ότι αναγνωρίζει usb controller και παθαίνει conflig ώστε να μη μπουτάρει σωστά(ξεκινάει στην αρχή να διαβάζει αλλά το προσπερνά και μπουτάρει από σκληρό) , αυτό είναι που θέλω να δοκιμάσω μήπως και βρω άκρη...

δεν λεω οτι εχει προβλημα, το λεω γιατι οταν ειχα ενα ασυρματο usb πληκτρολογιο και εγω μπορουσα να μπω στα Bios κλπ, αλλα οταν ερχοταν η ωρα να πατησω το πληκτρο για να κανει boot απο cd το πληκτρολογιο τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη επαβε να αποκρινεται. Σκεφτομαι μηπως συμβαινει το ιδιο και σε εσενα αφου δεν μπορεις να κανεις Boot με δυο διαφορετικα cd

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...