Προς το περιεχόμενο

laser εκτυπωτής για εκτύπωση ebook φθηνότερη από βιβλιοπωλείο


liaguris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρετε να μου πείτε που μπορώ να αγοράσω ( ακόμα και από το διαδίκτυο ) εκτυπωτή τύπου laser o οποίος τυπώνει μόνο ασπρόμαυρες σελίδες και το κυριότερο από όλα είναι συμβατός με γνήσια toner τα οποία στοιχίζουν 0.002 ευρώ ( ή λιγότερο ) ανά εκτύπωση της μιας πλευράς σελίδας A4 . Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα εκτύπωσης του εκτυπωτή , δεν με ενδιαφέρει ο εκτυπωτής να συνδέεται ασύρματα με άλλους υπολογιστές . Τον εκτυπωτή δεν τον θέλω για να εκτυπώνω φωτογραφίες , αλλά για να εκτυπώνω ebook ( τα οποία περιέχουν στην πλειοψηφία τους μόνο κείμενο ) σε κόλλες Α4 η σε κόλλες με διάσταση 17cmx24cm ( δεν ξέρω πως τις λένε αυτές )  . Θέλω η εκτυπωμένη σελίδα να έχει την στοιχειώδης ποιότητα ( και πιο πάνω ) που απαιτητέ για να διαβάσω το εκτυπωμένο κείμενο . Ο εκτυπωτής που θέλω είναι μόνο για προσωπική χρήση και θα ήθελα να μου κρατήσει 5 με 10 χρόνια χωρίς να πάθει κάποια βλάβη . Επίσης θα ήθελα ο εκτυπωτής να έχει τουλάχιστον 5 χρονιά εγγύηση . Κατά μέσο όρο θα εκτυπώνω 2000 σελίδες τον μήνα . Αναφέρετε εκτυπωτές που να κάνουν μέχρι και 500 ευρώ ( ή και πιο πάνω ) και ανταποκρίνεται στο όσο το δυνατόν περισσότερο στις προηγούμενες απαιτήσεις   .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0.002 ευρώ/ σελίδα με γνήσιο τόνερ και 5 χρόνια εγγύηση τουλάχιστον;

Θέλεις να κάνει και εσπρέσο μήπως;   :-D

 

 

Η πλειοψηφία των εκτυπωτών δίνει πια 1 χρόνο εγγύηση.

Το κόστος ανά σελίδα είναι συνήθως 0.02/ σελίδα και πάνω.

 

Μπορείς βέβαια να κοιτάξεις και στα ανακατασκευασμένα τονερ.

 

Αν σε ενδιαφέρει η ανθεκτικότητα, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις στα χαρακτηριστικά του εκτυπωτή είναι το duty cycle του εκτυπωτή. Δηλαδή το πόσες χιλιάδες σελίδες μπορεί να εκτυπώσει το μήνα.

Εφόσον εκτυπώνεις βιβλία σε ενδιαφέρει να έχει αυτόματο (και όχι χειροκίνητο) duplex printing, δηλαδή εκτύπωση και στις 2 πλευρές του χαρτιού.

 

 

Αυτοί μάλλον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (επίσης είναι παλιό άρθρο):

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2367866,00.asp

 

 

Από την Ελληνική αγορά αυτό μάλλον:

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=7187AFE2DC7E1A4CAA8F7C0D5DDE33F5&pa=927E6A9F956AE34C8CBCE066B72DFCC4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0.002 ευρώ/ σελίδα με γνήσιο τόνερ και 5 χρόνια εγγύηση τουλάχιστον;

Θέλεις να κάνει και εσπρέσο μήπως;   :-D

Χαχαχα . Ναι έχεις δίκιο .  Ζητάω πολλά .

Δες όμως την εικόνα που ακολουθεί :

post-254625-0-81370500-1356442110_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά είναι μάλλον τόνερ από πανάκριβα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Κάτι σαν και αυτό το θηρίο για παράδειγμα:

 

e4520c.jpg

 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε απλό εκτυπωτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτός στην εικόνα που δείνω σε αυτό το comment είναι το ενδειάμεσο του θηρίου και του μικρού . Κάτι τέτοιο ψάχνω .

post-254625-0-05517800-1356463476_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nομίζω πως με έναν ασπρόμαυρο των 70-80€ μπορείς να κάνεις αυτό που θες.

Για να στα κάνω πιο λιανά : εάν το κόστος της ποσότητας του toner που καταναλωθεί και στις δυο μεριές της σελίδας Α4 + το κόστος της σελίδας Α4 , κοστίζει συνολικά ≥ 0.05 ευρώ , τότε με συμφέρει καλύτερα να πάω σε βιβλιοπωλείο για να εκτυπώνω ebook , αφού στο βιβλιοπωλείο η μια εκτυπωμένη μπρος πίσω σελίδα Α4 στοιχίζει 0.05 ευρώ . Εγώ ξάχνω αυτόν τον εκτυπωτή ο οποίος θα με συμφέρει να εκτυπώνω από αυτόν πάρα να πηγαίνω στο βιβλιοπωλείο . Ουσιαστικά με νοιάζει το CPP ( cost per page ) του εκτυπωτή , να είναι το μικρότερο δυνατόν .

Εάν ξέρεις εκτυπωτή laser που να μου κοστίζει λιγότερο από το βιβλιοπωλείο τότε πες μου το .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς τέτοια μηχανήματα δεν τα φέρνουν τα πιο πολλά εμπορικά καταστήματα.

 

 

Πάρε ένα τηλέφωνο στο κεντρικό κατάστημα της Kyocera για να ρωτήσεις αν υπάρχει αυτό που χρειάζεσαι και πως μπορείς να το προμηθευτείς:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΤΡΙΚΚΗΣ & ΜΠΕΚΑ 5-7, Ν. ΚΟΣΜΟΣ, Τ.Κ. 11745, ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 210 3228301 FAX: 210 3234615 e-mail: [email protected]
KΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 19, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 546 24 ΤΗΛ: 2310 224618 - 2310 231291 FAX: 2310 277693 e-mail: [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά πάμε ως εδώ αλλά όταν λένε ότι το κόστος του τόνερ ανά σελίδα είναι 0.006 ευρώ , τι εννοούν ακριβώς ; Θέλω να πω πόσο της εκατό της σελίδας Α4 θα καλυφθεί με τόνερ και πόσο θα στοιχίζει αυτή η ποσότητα toner . Το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει διάφορα κουλά : για παράδειγμα κάποιες φορές εννοούν να καλυφθεί το 10 % της σελίδας Α4 με toner . Πόσο της εκατό μιας σελίδας Α4 καλύπτεται με toner εάν η σελίδα Α4 είναι καλυμμένη  με κείμενο το οποίο έχει την μορφή ενός συνηθισμένου βιβλίου σελίδων Α4 .
Το ξέρω ότι κολλάω στην λεπτομέρια και γίνομαι σπαστικός , αλλά μόνο έτσι θα μάθω αν μπορώ να βρω οικονομικότερη επιλογή από το βιβλιοπωλείο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nα πάς σε βιβλιοπωλείο, αν εχεις βρεί με 5 λεπτά τη σελίδα.

 

Σε φθηνούς λειζερ εκτυπωτές, δε θα βρείς το κόστος που ψάχνεις.

Σε ενδιάμεσους (οπως ο δικος μου πχ, των 250ε) ειναι στα 2.4 λεπτά τη σελίδα. (http://www.plaisio.gr/Consumables/Ink-Toner/Laser/Xerox-Toner-106R01486-Black-4100-Pages-106R01486.htm)

Χρειάζεσαι γαιδουρινό μηχάνημα, ακα φωτοτυπικό, που θα απλώς δεν μπορείς να αγοράσεις.

 

Επίσης, το κοστος ανα σελίδα που δίνουν πάντα, μιλάει για κάλυψη 5 ή 10% αν δεν απατώμαι μαύρου.

 

ΑΡΑ, πηγαίνεις σε βιβλιοπωλείο, που ειναι και άσχετοι και δε ξερουν τι σημαίνει "καλυψη" και τυπώνεις τη σελίδα σου (για βιβλιο θαρρώ πως είσαι στο 40%+) και εν ριπή οφθαλμού, διώχνεις και το φάντασμα του σκρουτζ που πλανάται γύρω σου, μέρες που ειναι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρίες αναφέρονται πάντα για 5% κάλυψη και εννοείται στη χαμηλότερη δυνατή ανάλυση.Αλλά σίγουρα ακόμη και σε αυτό θα υπάρχει και μία δόση υπερβολής των εταιριών για λόγους εντυπωσιασμού και μάρκετινγκ.Ενδεικτικά για να δείτε πόσο περίπου είναι αυτό το 5% κάλυψη http://www.preton.net/pagecoverage.htm και σίγουρα αυτές που θέλουμε εμείς να εκτυπώσουμε στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 15%.
Προσωπικά θεωρώ πως το θέμα με τους εκτυπωτές είναι από τα πιο θολά (ηθελημένα ή μη) σημεία ανάμεσα στα ηλεκτρονικά κ ηλεκτρικά προιόντα.Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μια πιστοποίηση που να εξασφαλίζει τον πελάτη από τις μαρκετίστικες λαμογιές και του ότι δηλώσεις είσαι.Σε άλλες συσκευές δεν συμβαίνει αυτό.Ας πούμε θα αγόραζε κανείς ηλεκτρικές συσκευές πχ κλιματιστικό,ψυγείο,κουζίνα,πλυντήριο,χωρίς να γνωρίζει πρώτα πόσο κοστίζει το αντίστοιχο ''αναλώσιμο'' του,το ηλεκτρικό ρεύμα;Όχι.Ε λοιπόν για τους εκτυπωτές δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο γιατί προφανώς είναι τόσο δύσκολο να ορίσουν όλες οι εταιρίες μία συγκεκριμένη ασπρόμαυρη,μία έγχρωμη και μία φωτό(σε δεδομένη ανάλυση) και με βάση αυτές θα τύπωναν όλες οι εταιρίες και αναλόγα πόσο θα κοστολογούσαν τα μελάνια θα βαθμολογούνταν πόσο οικονομικοί είναι όπως οι ηλεκτρικές συσκευές  B,B+,A-,A,A+,κτλ.Και τώρα βρισκομαστε στο σημείο να πρέπει εμείς να κάνουμε όλη την έρευνα ένα προς ένα για το πόσο καταναλώνει ένας εκτυπωτής,εμπιστευόμενοι τις θεωρητικές τιμές που δίνουν οι εταιρίες,και στο τέλος αφού τον αγοράσουμε να δούμε αλλά ντι άλλον.
Τώρα για το φίλο που θέλει να εχει όσο το δυνατόν φθηνότερες σελίδες να του πω ότι ακόμη και  αν σπαταλήσει ένα μεγάλο ποσό για laser,με τη λογική ότι θα του βγουν ποιο φθηνα οι εκτυπώσεις,δε του εξασφαλίζει κανείς ότι θα είναι πράγματι ποιο φθηνές ή ότι θα είναι πιο αξιόπιστος από ενα φθηνότερο.Ακόμη και 0,02λεπτά/σελ να βρεις να εκτυπώνει,αν βάλεις  το χαρτί,την αλλαγή drum και την πολύ πιθανή(κατ'εμε)εμφάνιση βλάβης σε βαθος 5ετίας,τότε ειναι απίθανο αν ποτε θα βγεις κερδισμενος.Εγω θα κοιτούσα να ερθω σε ''συμφωνία'' με κάποιο φωτοτυπάδικο για μια καλή τιμή/σελίδα(που ήδη μπορείς να βρεις με κόστος 2,5 και 3λεπ/σελίδα)για να είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Καλές γιορτές σε όλους
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

lexmark pro209 με κόστος λιγότερο από 1 λεπτό η σελίδα + το κόστος φυσικά του χαρτιού.

 Έχω ακούσει ότι οι inkjet μετά τις 10000 χιλιάδες εκτυπώσεις χαλάνε . Είναι αλήθεια ; Eπίσης έχω ακούσει ότι για εκτυπωτές τύπου lexmark στο δοχείο με το μελάνι του εκτυπωτή μένει ένα 10% αχρησιμοποίητο , και για αυτό νομίζω έχουν πέσει μηνύσεις στην lexmark.

 

Άλλη μια ερώτηση όταν λένε στα βιβλιοπωλεία 0.05 ευρώ η σελίδα εννοούν ότι η εκτυπωμένη μπρος πίσω σελίδα Α4 στοιχίζει 0.05 ευρώ ;

 

Να σε καλά άνθρωπε μου kos1606 για τον σύνδεσμο που έδωσες . Σύμφωνα με τον σύνδεσμο κατά μέσο όρο οι σελίδες που θέλω να εκτυπώσω θα πιάνουν το 15% της σελίδας Α4 .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...