Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα κι εγώ πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μεταφορική.

Μετά από μερικές αγορές με αντικαταβολή κι αφού είχε αναγραφεί στις παρατηρήσεις κατά την αγορά πως σε περίπτωση που δεν γίνει παράδοση στο χώρο μου δεν θα γίνει παραλαβή φαίνεται να έχει αλλάξει η νοοτροπία και μου το φέρνουν.

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το 2013 δούλευα σε μια εταιρία και εγώ και ενα συναδελφος στέλναμε κατα καιρούς δεματα με αντικαταβολή. Εγώ είχα κανει 2-3 αποστολές χωρίς θέμα (πωλήσεις από insomnia ίσως) ενώ ο συναδελφος είχε κανει αρκετά περισσότερες χωρίς πρόβλημα. Και οι 2 όταν ενημερωναμε για την παραλαβή λέγαμε ονοματεπωνυμο και ότι η παραλαβή επρεπε να γίνει από το κτήριο της εταιρίας ΤΑΔΕ (διευθυνση κλπ).

Πέριπου 2 χρονια μετά και ενώ εχω παει σε αλλο κτήριο της εταιρίας βλέπω σε ένα λογαριασμό eurobank που χρησιμοποιούσα μόνο για πωλήσεις να εχει μπεί ενα ποσό της τάξης των 150€ από μία εταιρία. Ψάχνω λίγο στο ίντερνετ την επωνυμία και βρίσκω ότι ήταν μια εταιρία στην γλυφαδα με ασχετο αντικειμενο (πχ ανταλακτικά αυτοκινήτου ή κατι τέτοιο). Ρωταω την τράπεζα μου σχετικά, μου λενε ότι μπορώ να κανω αμφισβήτιση (που αν θυμαμαι μπορεί να είχε και χρεωση) ή μπορούσα απλά να το αφήσω και αν είναι λαθος τότε θα μου ζητήσει ο καταθετης (μεσω της τραπεζας μου) καποια στιγμή να δεχθώ την επιστροφή.

Λίγες μερες μετά βρίσκω τον συναδελφο τυχαία και πανω στην κουβέντα μου λεει ότι εχει κανει μία αποστολή με αντικαταβολή αλλα τα λεφτά δεν είχαν μπεί ακόμα στον λογαριασμο του (Alpha bank) ενώ είχαν περάσει 15+ μέρες από την παραδοση. Του λέω την δική μου ιστορία και τα κομματια  αρχίζουν να ταιριάζουν. Παίρνουμε μαζί το καταστημα της ΓΤ που εκανε την παραλαβή του δεματος και αφου τους ρωτάμε σε ποιο λογαριασμό είχαν παει τα χρήματα απαντανε ότι είχαν μπεί σε ενα λογαριασμο eurobank. Τον δικό μου.Το λαθος είχε γίνει από την αρχή. Από την στιγμή που εκανα εγώ την 1η μου αποστολή μερικά χρόνια πριν. Αντί να δημιουργήσουν καρτέλα στο όνομα μου (όνομα επωνυμο  κλπ), είχαν ανοιξει καρτελα στο όνομα της εταιρίας. Οπότε η αποστολή του συναδελφου αντί να συνδεθεί με την καρτελα του συνδεθηκε στην καρτέλα της "εταιρίας" από όπου και θα γινόταν η παραλαβή.

Τις επόμενες μέρες ελαβα σχεδόν απειλητικά τηλεφωνήματα από το εν λόγω καταστημα που μου ελεγαν να τους επιστρεψω το ποσό. Προφανώς δεν είχα πρόβλημα να τα επιστρέψω αλλα όπως ανεφερα και πρίν το ποσό αυτό δεν φαινόταν να είναι από γενική ταχυδρομική αλλα από καπου αλλού. Τους ζητούσα να μου πουν γιατί δεν φαινόταν η επωνυμία τους στην αποστολή αλλα η κοπέλα απαντουσε με φωνές (είναι λεφτα συναδελφου σας / ντροπή σας κλπ). Μετά από λίγες μερες ελαβα ενα φακελο που μέσα είχε μία επιστολή από δικηγόρο της ΓΤ που ελεγε ότι αν δεν επιστραφεί το ποσό θα κινηθουν νομικά κλπ.

Κάλεσα το νουμερο που ανεφερε η επιστολή, ζήτησα να μιλήσω με καποιο υπευθυνο και του εξήγησα ότι σύμφωνα με την τράπεζα μου η σωστή μεθοδος ήταν να γίνει αμφισβήτηση από την ΓΤ και ότι εγώ δεν ήμουν υποχρεωμένος να συνενεσω σε κάποια επιστροφή. Οπότε δεν ήταν λογικό να με απειλεί στο τηλεφωνο η κοπέλα ή να στελνουν εξώδικα. Παρόλα αυτά του εξήγησα ότι δεν εχω πρόβλημα να επιστρεψω το ποσό αρκεί να μου εστελναν μία επίσημη επιστολή ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εκείνους. Ώστε αν καποια στιγμή ερχοταν καποιο αλλος να τα ζητήσει να είχα καποιο πάτημα. Το θεωρησε λογικό. Λίγες μερες μετά δεχθηκα μια επιστολή που περιεργαφε το λαθος και μεταξύ αλλων ότι ο ιδιοκτήτης του καταστηματος της ΓΤ είχε και την αλλη εταιρία που εμφανιζε το καταθετήριο και ότι είχε γίνει λαθος και από εκεί. Τους καλεσα, τους είπα ότι θα βάλω το ποσό (μείον τα διατραπεζικά) σε λογιαριασμό τους για να φαίνεται ότι όντως εχει γίνει η επιστροφή. Ετσι κι εγινε.

Μετά το παραπάνω  αποφευγω να στελνω με ΓΤ ειδικά με αντικαταβολή. Λάθη μπορούν να γίνουν παντου. Η αντιμετώπιση τους όμως και η φωνή της εκπροσώπου να τσιρίζει στο αυτι μου και να με προσβάλει συνεχώς σαν να είμαι κανενας κλέφτης δεν είναι κατι που ξεχνιεται εύκολα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, tyf είπε

οσον αφορα το δεμα εκτος απο τα κιλα μετραει και ο ογκος του δεματος. μπορει να ειναι ενα κιλο και να ειναι διασταση σαν τραπεζι.

Yψος *πλατος * μηκος * 5000 και οτι βγει ειναι τα κιλα που θα χρεωθουν.

Για τα αλλα που γραφετε επειδη τα εχω δει απο πρωτο χερι θα πω παλι δυο πραματα.

Ξερω οτι το 60% των σπιτιων δεν εχουν κουδουνι με το ονομα τους,οποτε μη σας παραξενευει αν δε σας βρουν,εσεις φταιτε ξεκαθαρα.Σε "γνωστα" σπιτια που δεν ειχαν κουδουνι δεν εμπαινα καν στον κοπο να παρω το δεμα μαζι,επαιρνα ενα τηλ και αν δεν απαντουσαν ηταν σαν να περασα,να μη βρηκα το κουδουνι και να αφησα σημειωμα.Φυσικα σε ολα αυτα τα απαραδοτα εστελνα sms στο κινητο.

Επισης,εαν εχετε ενοχλησει καποιον στην πολυκατοικια ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να ξυλωνει το χαρτακι που σας αφησε ο κουριερ για να τρεχετε μετα.
Και παλι εκει εσεις θα φταιτε στην ουσια,σιγουρα οχι ο κουριερ.

Φυσικα υπαρχουν και κουριερ που επειδη βαριουνται/δεν προλαβαινουν θα πουν οτι περασαν,δε σας βρηκαν και αφησαν σημειωμα.

Το εχω κανει και εγω σε καποια σπιτια που ηταν στην ακρη του δρομολογιου και δεν ειχα αλλο δεμα για καποιο σπιτι εκει κοντα,οποτε προτιμουσα να μοιρασω πιο πολλα κοντινα δεματα παρα να τρεχω για ενα μακρυνο που μπορει και να μην εβρισκα τον παραληπτη.

Πολλοι αποστολεις δεν ασχολουνται με τις "Παρατηρησεις" της παραγγελιας,γραφουν απλα μια διευθυνση και ας κοψει  ο κουριερ το λαιμο του να δωσει το δεμα.

Πολλοι πελατες μου μου ελεγαν οτι εγραφαν καποιες λεπτομερειες στις "Παρατηρησεις" που ουδεποτε γραφτηκαν πανω στο δελτιο αποστολης.

Τελευταιο,φυσικα και απο υποκαταστημα σε υποκαταστημα υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες.

Επεξ/σία από webparts
  • Like 1
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Περιμενω ενα δεμα. Μπηκα στο σιτε της γενικης ταχυδρομικης και γραφει "αδυναμια παραδοσης, αγνωστος παραληπτης", τηλεφωνο, σημειωμα, μυνημα δεν ειχα.

Πρεπει να τους πάρω τηλέφωνο εγω αυριο για να βγαλω ακρη;

Ποσες μερες το κρατανε;

Δημοσ.

Σε εμένα έχει τύχει δύο φορές να μην χτυπήσει κανένας κουδούνι από εταιρεία courier, και να μου έρχεται μήνυμα στο κινητό οτι δεν βρήκαν κανέναν και να καλέσω σε έναν αριθμό για να μου πούνε πότε θα ξαναπεράσουν, παίρνω τηλ και με ρωτάνε γιατί δεν πέρασε ο άνθρωπος, τους λέω δεν ξέρω, με ρωτάνε αν ήμουν στο σπίτι, τους λέω σπίτι ήμουν και τον περίμενα.....

Δημοσ.

Απο Χανια το ιδιο θεμα.ΠΟΤΕ δεν μου εχουν φερει δεμα σπιτι.Ολα παω και τα περνω εγω.15χλμ αποσταση.Γιαυτο δε τα φερνουν μαλλον.Επισης ποτε δε λαβαινω καν sms οτι το εχουν παραλαβει και πρεπει να τσεκερνω το tracking number καθημερινα.Με αντικαταβολη δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω ποτε

Δημοσ.

Εμενα μου είπανε να σας το φερουμε σπιτι ή θα ερθετε να το παρετε, λεω τι διαφορα εχει; και μου απαντησε θα χρεωθειτε κατι παραπανω.

Εν τω μεταξυ το καταστημα απο το σπιτι μου με τα ποδια ειναι 10λεπτα το πολυ. Ειναι υποχρεμενοι να το φερουν, απλα και γω επειδη το ηθελα πηγα και το πηρα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μηδεν .....Τραγικη .....και παλι πολυ αξια τους εδωσα χρησιμοποιώντας τις λεξεις αυτες. Έστειλα δεμα με αντικαταβολή το οποιο παρελήφθη 23.07.2018 ωρα 10:00 το πρωι και ακόμα μεχρι σήμερα να παραλάβω τα χρήματα μου .....ποια?????????? Τα δικα μου χρήματα!!!!!! Διοτι σαν εταιρεία για τις υπηρεσίες της πληρωθηκε αμεσως!!!!! Εστειλα χρηματικο ποσο απο Γερμανικη τράπεζα σε τράπεζα Ελληνική (Εθνική) και σε 2 μερες ηταν μέσα!!!!!! Και δω αναμεταξύ τους 6 εργασιμες μερες ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ....ξανά με ταχυδρομική???????? Ουτε στον υπνο μου

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Alexgreek είπε

Μηδεν .....Τραγικη .....και παλι πολυ αξια τους εδωσα χρησιμοποιώντας τις λεξεις αυτες. Έστειλα δεμα με αντικαταβολή το οποιο παρελήφθη 23.07.2018 ωρα 10:00 το πρωι και ακόμα μεχρι σήμερα να παραλάβω τα χρήματα μου .....ποια?????????? Τα δικα μου χρήματα!!!!!! Διοτι σαν εταιρεία για τις υπηρεσίες της πληρωθηκε αμεσως!!!!! Εστειλα χρηματικο ποσο απο Γερμανικη τράπεζα σε τράπεζα Ελληνική (Εθνική) και σε 2 μερες ηταν μέσα!!!!!! Και δω αναμεταξύ τους 6 εργασιμες μερες ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ....ξανά με ταχυδρομική???????? Ουτε στον υπνο μου

Θέλει παραπάνω μέρες για να μπούνε τα λεφτά...τα ΕΛΤΑ πιο γρήγορα είναι στην αντικαταβολή!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πάθημα γίνεται μάθημα .....Ηταν η πρωτη και τελευταία φορά!!!!!! Επειδή αυτοί έχουν έλλειμμα ρευστού δεν θα την.πληρώσω εγω .......

Υ.Γ.: 1 Αυγούστου σήμερα.....ακομα να μπουν

Επεξ/σία από Alexgreek
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexgreek είπε

Το πάθημα γίνεται μάθημα .....Ηταν η πρωτη και τελευταία φορά!!!!!! Επειδή αυτοί έχουν έλλειμμα ρευστού δεν θα την.πληρώσω εγω .......

Υ.Γ.: 1 Αυγούστου σήμερα.....ακομα να μπουν

Μπορεί να περιμένεις και καμιά βδομάδα ακόμα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τι να κανω φιλε αναγκαστικά θα περιμένω.....αυτο που καταφέρνω ειναι να προφυλαξω αλλους ώστε να το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ εκατο φορες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τραγική αυτη μεταφορική 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexgreek είπε

Τι να κανω φιλε αναγκαστικά θα περιμένω.....αυτο που καταφέρνω ειναι να προφυλαξω αλλους ώστε να το ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ εκατο φορες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τραγική αυτη μεταφορική 

Πόσες μέρες σου είχαν πει δηλαδή ότι κάνουν για να μπουν τα λεφτα; Γιατί εγω από όσο θυμάμαι πάντα γύρω στις 10 μέρες ήθελε. Ειδικά για τράπεζες εκτός alpha που χρησιμοποιούν αυτοί. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Πόσες μέρες σου είχαν πει δηλαδή ότι κάνουν για να μπουν τα λεφτα; Γιατί εγω από όσο θυμάμαι πάντα γύρω στις 10 μέρες ήθελε. Ειδικά για τράπεζες εκτός alpha που χρησιμοποιούν αυτοί. 

Κι εγώ θυμάμαι ότι ενημερώνουν. Αλλά νομίζω ότι εκεί που την πάτησε ο φίλος είναι ότι τον πληρώσανε μέσω γενικής και δεν ήξερε ότι κάνει τόσο. Ενημερώσανε αυτόν που πλήρωσε δηλαδή.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Επι λεξη 

Στις 1/8/2018 στις 9:41 ΠΜ, zio10 είπε

Θέλει παραπάνω μέρες για να μπούνε τα λεφτά...τα ΕΛΤΑ πιο γρήγορα είναι στην αντικαταβολή!

18 ώρες πριν, zio10 είπε

16 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Επι λεξη με είπαν "το πολυ 4....με 5 εργάσιμες ημέρες και σήμερα 8 εργάσιμη ημερα και ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...