Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, harris78 είπε

Εάν το ταχυδρομικό αντικείμενο ταχυμεταφορών καθυστερήσει πέραν του συμφωνημένου χρονικού διαστήματος, η ταχυδρομική επιχείρηση ταχυμεταφορών καταβάλλει αποζημίωση ίση με 6€ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Πόσες ημέρες είναι;;;;

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bromiaris είπε

Πόσες ημέρες είναι;;;;

Μέχρι στιγμής 3 για 2 δέματα. Αλλά όλα τα δεματα του τελευταίου χρόνου έχουν καθυστερήσει...

9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Καλά ακούγονται αυτά αλλά πως εφαρμόζονται? Πας και τους λες φέρτε μου τα 6€ που δικαιούμαι? Θα σου πουν πάρε τα @@ μας. Πας δικαστικώς? Δεν παίζει.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να πας με την οδηγία αυτή εκτυπωμένη και τους την τρίβεις στην μούρη την πρώτη μέρα της καθυστέρησης, μπας και δεήσουν και δεν καθυστερήσουν περαιτέρω

Καταγγελία στην εεττ στην ειδική φόρμα που έχει με τον αριθμό αποστολής και αναλαμβάνουν αυτοί! 

Επεξ/σία από harris78
  • Moderators
Δημοσ.
11 ώρες πριν, harris78 είπε

Επειδή στα Γιάννενα με την Γενική Ταχυδρομική το κακό έχει παραγίνει, κρατώντας τα δέματα για μέρες πριν τα παραδώσουν, ετοιμάζω μια γερή καταγγελία διαβάζοντας από το site της ΕΕΤΤ τα παρακάτω: 

18. Εάν το ταχυδρομικό αντικείμενο καθυστερήσει, τι αποζημίωση δικαιούμαι;

Εάν το ταχυδρομικό αντικείμενο ταχυμεταφορών καθυστερήσει πέραν του συμφωνημένου χρονικού διαστήματος, η ταχυδρομική επιχείρηση ταχυμεταφορών καταβάλλει αποζημίωση ίση με 6€ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Για την περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το πενταπλάσιο του συμφωνημένου χρόνου επίδοσης, η ταχυδρομική επιχείρηση μεταφορών επιστρέφει επιπλέον το ταχυδρομικό τέλος για τη συγκεκριμένη αποστολή, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν υπερβαίνει τα 100€.

21. Η μη έγκαιρη επίδοση ταχυδρομικού αντικειμένου μου κόστισε ψυχικά και οικονομικά. Δικαιούμαι αποζημίωση;

Η ταχυδρομική επιχείρηση ταχυμεταφορών συμπεριλαμβάνει την αποζημίωση για ηθική βλάβη στο ποσό της αποζημίωσης.

το συμφωνημένο χρονικό όριο ποιο είναι όμως και πως επιβεβαιώνεται ;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, harris78 είπε

Επειδή στα Γιάννενα με την Γενική Ταχυδρομική το κακό έχει παραγίνει, κρατώντας τα δέματα για μέρες πριν τα παραδώσουν, ετοιμάζω μια γερή καταγγελία διαβάζοντας από το site της ΕΕΤΤ τα παρακάτω: 

18. Εάν το ταχυδρομικό αντικείμενο καθυστερήσει, τι αποζημίωση δικαιούμαι;

Για την περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το πενταπλάσιο του συμφωνημένου χρόνου επίδοσης, η ταχυδρομική επιχείρηση μεταφορών επιστρέφει επιπλέον το ταχυδρομικό τέλος για τη συγκεκριμένη αποστολή, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν υπερβαίνει τα 100€.

21. Η μη έγκαιρη επίδοση ταχυδρομικού αντικειμένου μου κόστισε ψυχικά και οικονομικά. Δικαιούμαι αποζημίωση;

Η ταχυδρομική επιχείρηση ταχυμεταφορών συμπεριλαμβάνει την αποζημίωση για ηθική βλάβη στο ποσό της αποζημίωσης.

Eπειδή με ενδιαφέρει και μένα αυτό ισχύει για δέματα που στέλνεις ή που δέχεσαι? ή και για τα 2? γιατί δεν το διευκρινίζει

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Xacti είπε

Κι εγώ που νόμιζα ότι η δουλειά του είναι να διαβάζει κουδούνια και να τα χτυπάει για να παραδίδει δέματα. Μάλλον θα "καίγεται" σε άλλη δουλειά

Κομμενη η ειρωνια εφοσον δεν ξερεις για τι πραμα μιλαμε.

Δεν ειναι δουλεια μας να προσπαθουμε να αποκρυπτογραφησουμε τα  ξεθωριασμενα κουδουνια,ουτε ειναι δουλεια μας να ψαχνουμε ενα ονομα  που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ενω ο ηλιθιος εχει δηλωσει οτι το ονομα του υπαρχει κανονικα. να εισαι σιγουρος οτι ειναι πολυ συχνα αυτα που περιγραφω.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, talibanakos said:

Δεν ειναι δουλεια μας να προσπαθουμε να αποκρυπτογραφησουμε τα  ξεθωριασμενα κουδουνια,ουτε ειναι δουλεια μας να ψαχνουμε ενα ονομα  που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ενω ο ηλιθιος εχει δηλωσει οτι το ονομα του υπαρχει κανονικα. να εισαι σιγουρος οτι ειναι πολυ συχνα αυτα που περιγραφω.

Σίγουρα, αλλά στην περίπτωση της μονοκατοικίας από την οποία άρχισε η συζήτηση δεν "χρειάζεται" όνομα στο κουδούνι εφόσον υπάρχει ξεκάθαρα ο αριθμός της διεύθυνσης, ένα  σπίτι είναι μέσα στο οικόπεδο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Ποια ειρωνία? να πεις στην εταιρία σου να κάνει τη δουλειά της σωστά για να είναι και εσένα πιο εύκολη η δουλειά σου

6. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης ταχυμεταφορών σε περίπτωση μη επίδοσης του ταχυδρομικού αντικειμένου στον παραλήπτη;

Η ταχυδρομική επιχείρηση

• επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον αποστολέα ή τον παραλήπτη, εφόσον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επίδοση και εφόσον έχουν δηλωθεί τα τηλέφωνα επικοινωνίας
  • οφείλει να προγραμματίσει τουλάχιστον δεύτερη προσπάθεια επίδοσης του αντικειμένου στον παραλήπτη, σε περίπτωση απουσίας του παραλήπτη
  • προβαίνει σε έγγραφη ειδοποίηση προς τον παραλήπτη σε περίπτωση απουσίας του και επιστροφή του αντικειμένου στο χώρο της ταχυδρομικής επιχείρησης
  • επιστρέφει το αντικείμενο στον αποστολέα με χρέωση όχι μεγαλύτερη του ποσού που καταβλήθηκε για την αποστολή του, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του από τον παραλήπτη
  • φυλάσσει το ταχυδρομικό αντικείμενο για διάστημα έξι (6) μηνών από την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια επίδοσης αυτού.
Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xacti είπε

Δεν ειμαι στη Γενικη πλεον.
Τα αυτονοητα,το να ενημερωνει δλδ ο παραληπτης/πελατης για κουδουνια και οροφους τα ξεχασαμε μου φαινεται.
ΓΡΑΨΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ,Η ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ.

Βρηκαμε την ευκολη ( λεμε τωρα ) λυση,να παιρνει τηλ  ο διανομεας..

2 ώρες πριν, ThReSh είπε

εφόσον υπάρχει ξεκάθαρα ο αριθμός της διεύθυνσης, ένα  σπίτι είναι μέσα στο οικόπεδο.

Θα εκπλαγεις επισης με το ποσα σπιτια δεν εχουν αριθμο.
Κυριολεκτικα,καθε μερα γραφω νουμερα στις πολυκατοικιες.
Δε γινεται να μαντευουμε,η να υποθετουμε για το νουμερο,βασει των διπλανων κτιριων.
Στην τελικη ποιος μου λεει εμενα οτι διπλα στο 40 βρισκεται το 42; Μπορει να ειναι το 40Α και απλα να μη γουσταρουν να το γραψουν..

Για να μην αρχισω για περιπτωσεις που τα ζυγα ειναι μαζι με τα μονα..
Για την περιπτωση του TS θα συμφωνησω οτι κατι αλλο παιζει,αφου μαλλον μιλαμε για μικρη πολη με γνωτσους κουριερ/παραληπτες..

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, talibanakos είπε

Δεν ειμαι στη Γενικη πλεον.
Τα αυτονοητα,το να ενημερωνει δλδ ο παραληπτης/πελατης για κουδουνια και οροφους τα ξεχασαμε μου φαινεται.
ΓΡΑΨΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ,Η ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ.

Βρηκαμε την ευκολη ( λεμε τωρα ) λυση,να παιρνει τηλ  ο διανομεας..

Θα εκπλαγεις επισης με το ποσα σπιτια δεν εχουν αριθμο.
Κυριολεκτικα,καθε μερα γραφω νουμερα στις πολυκατοικιες.
Δε γινεται να μαντευουμε,η να υποθετουμε για το νουμερο,βασει των διπλανων κτιριων.
Στην τελικη ποιος μου λεει εμενα οτι διπλα στο 40 βρισκεται το 42; Μπορει να ειναι το 40Α και απλα να μη γουσταρουν να το γραψουν..

Για να μην αρχισω για περιπτωσεις που τα ζυγα ειναι μαζι με τα μονα..
Για την περιπτωση του TS θα συμφωνησω οτι κατι αλλο παιζει,αφου μαλλον μιλαμε για μικρη πολη με γνωτσους κουριερ/παραληπτες..

Όταν εγώ δίνω για παράδειγμα 8-10€ για έναν φάκελο που σε διαφορετικη περίπτωση θα πήγαινε με 0,8€ με το τα χυδρομειο αλλα2-3 ημέρες αργότερα δεν το κάνω απο βίτσιο. Απαιτώ να έρθει και να ειναι στην ώρα του. Αν χρειαστεί να πάρει τηλ ο μεταφορέας να το κάνει. Άλλωστε ΟΛΑ τα δέματα έχουν τηλ επάνω και όλοι οι μεταφορείς τηλ της εταιρείας για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επισης θεωρώ πολυ πιο εύκολο και γρήγορο ένα τηλ στον παραλήπτη παρά μια ώρα αναζήτησης της σωστής διεύθυνσης , έτσι δεν ειναι ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akisdom είπε

Απαιτώ να έρθει και να ειναι στην ώρα του. Αν χρειαστεί να πάρει τηλ ο μεταφορέας να το κάνει. Άλλωστε ΟΛΑ τα δέματα έχουν τηλ επάνω και όλοι οι μεταφορείς τηλ της εταιρείας για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επισης θεωρώ πολυ πιο εύκολο και γρήγορο ένα τηλ στον παραλήπτη παρά μια ώρα αναζήτησης της σωστής διεύθυνσης , έτσι δεν ειναι ?

Και ομως,δεν ειναι ετσι τα πραματα.

Εσυ απαιτεις,αλλα αγνοεις ( οχι εσυ προσωπικα,θελω να πιστευω ) βασικα πραματα,οπως το οτι το σπιτι πρεπει να εχει αριθμο,και τα θυροτηλεφωνα να εχουν γραμμενα τα ΣΩΣΤΑ ονοματα,η εστω να εχεις ενημερωσει για το τι γραφει το κουδουνι σου.

Ο διανομεας ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος να σε παρει τηλεφωνο,δεν ειναι δικη του δουλεια αυτη.Θα στειλει sms την ωρα που θα γραψει το Απων,αλλα μεχρι εκει.

Εχεις ιδεα ποσες φορες εχω καλεσει,επειδη δεν ειχε καποιος ονομα στο κουδουνι,και δεν μου απαντουσαν;Μαντεψε,με το που λαμβαναν το sms ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ επαιρναν πισω.

Συμπερασμα; Οι τυποι βλεπαν το τηλεφωνο και απλα δε γουσταραν να απαντησουν.

Μαντεψε,μετα δε γουσταρα ουτε εγω να απαντησω,ειχα κανει το δικο μου κομματι,ασε που ειχα χιλια δυο πραματα να κανω μεσα στη μερα,και το να απανταω τηλεφωνα ΔΕΝ ειναι δουλεια μου.

Οι εταιρες  κουριερ εχουν το δικαιωμα να κανουν την παραδοση μεσα σε 2 ημερες,τα δεματα που δεν διακινουνται την πρωτη ημερα χαρακτηριζονται ως αδυναμια παραδοσης.

Και αυτα στα λεω σαν πρωην κουριερ.

Θες να σου μιλησω σα διανομεας φαγητου; Ειναι δυνατον να παιρνεις για παραγγελια,να ζητας να σε παρω τηλεφωνο επειδη δεν εχεις κουδουνι,και μετα να μην απαντας,ενω ξερει οτι μεσα στο μισαωρο θα ερθει καποιος μαλακας να σου φερει το φαγητο; Και ο συγκεκριμενος,οταν μας πηρε πισω,μας ειπε ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΠΑΝΑΡΟΥΜΕ οταν φτασουμε,και αν δεν απαντησει να ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΟΥΔΟΥΝΙ. Το διανοησε αυτο το πραμα; Να εχω παει εγω απο κατω,να κορναρω,να παιρνω τηλεφωνα,να κανω βολτες τσαμπα,για ενα μαλακα που απλα δεν ηθελε να πει ποιο ειναι το κουδουνι του. 

Η μαλακια των ανθρωπων εχει φτασει σε αλλα επιπεδα,και βλεπω οτι μηνα με το μηνα αυτο χειροτερευει.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ παρόλο που δεν εργάζομαι ως courier μου έρχεται να πάρω μαρκαδόρο και να γράφω τα ονόματα τους στα αρχαία θυροτηλέφωνα, στα κουδούνια και έξω από τις πόρτες. Ψάχνω στα αναρτημένα "κοινόχρηστα" το επίθετο, τουλάχιστον να βρω τον όροφο. Παίρνεις στα κινητά... δεν απαντάνε, χτυπάς τα κουδούνια δεν απαντάν ή δεν ανοίγουν! Και μετά σου λένε το ξέχασα, πήγα στη λαϊκή, ήμουν στο μπαλκόνι, αχ είχα την σκούπα και δεν άκουγα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akisdom είπε

Μην μπερδεύεις καταστάσεις φιλε μου. Μιλάμε καθαρά για υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων εδώ. 

Δε μπερδευω καταστασεις,μιλαμε για το ιδιο αντικειμενο,απλα εσενα σε χαλασε που δεν ειναι γραμμα,αλλα δεμα με φαγητο.

Για να στο εξηγησω καλυτερα,ο ελληνας ειναι μαλακας και ανευθυνος ουτως η αλλως,ειτε το δεμα του ερχεται σε μιση ωρα ( φαγητο ), ειτε σε 2 μερες ( δεμα κουριερ ) .

Εαν δεν κανεις τη δουλεια,δε θα το καταλαβεις.

Δεν ειδα ομως να σχολιασεις τα υπολοιπα,απλα σε χαλασε το δηθεν offtopic και ειπες να κανεις αντιπαραθεση εκει.

2 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Και εγώ παρόλο που δεν εργάζομαι ως courier μου έρχεται να πάρω μαρκαδόρο και να γράφω τα ονόματα τους στα αρχαία θυροτηλέφωνα, στα κουδούνια και έξω από τις πόρτες. Ψάχνω στα αναρτημένα "κοινόχρηστα" το επίθετο, τουλάχιστον να βρω τον όροφο. Παίρνεις στα κινητά... δεν απαντάνε, χτυπάς τα κουδούνια δεν απαντάν ή δεν ανοίγουν! Και μετά σου λένε το ξέχασα, πήγα στη λαϊκή, ήμουν στο μπαλκόνι, αχ είχα την σκούπα και δεν άκουγα.

Εγω εχω 2 μαρκαδορους πανω μου,εναν για κουδουνια και εναν για αριθμους οδων.

Και αυτο με τα κοινοχρηστα το εκανα οταν ημουν κουριερ,γιατι δε μας λεγαν ΠΟΤΕ σε ποιο οροφο ειναι,ουτε καν οταν απαντουσαν στο θυροτηλεφωνο.

Στο φαγητο ειναι απιθανο να μη μας πουν οροφο.

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, talibanakos είπε

ο ελληνας ειναι μαλακας και ανευθυνος ουτως η αλλως

Μίλα για τον εαυτό σου (αν είσαι Έλληνας). Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις έτσι ολόκληρο έθνος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Xacti είπε

Μίλα για τον εαυτό σου (αν είσαι Έλληνας). Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις έτσι ολόκληρο έθνος.

Μια χαρα μπορω.
Εσυ μαλλον ζεις σε αλλη χωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...