Kyriakos131211 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους .Στις 14.12.12 και ημέρα Παρασκευή έστειλα με την Γενική Ταχυδρομική ένα μεγάλο σε όγκο δέμα , ξεπερνούσε τα 30 κιλά με αντικαταβολή στην Κρήτη από Πάτρα, ένα σεβαστό ποσό . Με ενημέρωσαν από την Γενική Ταχυδρομική ότι το πακέτο θα ναι στην Κρήτη σε 2 ημέρες εργάσιμες (όπως και έγινε ) και τα έξοδα αποστολής θα είναι γύρω στα 70 ευρώ αλλά φυσικά η τιμή αυτή μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα της Γενικής ταχυδρομικής . Δεν έδωσα βάση γιατί θεώρησα ότι η διαφορά στην τιμή των εξόδων αποστολής θα ναι + - 5 ευρώ , άντε 10 το πολύ.Ενημερώνω τον παραλήπτη του δέματος ότι το ποσό των εξόδων αποστολής είναι στα 70 ευρώ ώστε να γνωρίζει και ότι το δέμα θα ναι εκεί στις 17.12.12 και ημέρα Δευτέρα .Την ημέρα που έφτασε το δέμα στην Κρήτη το παλικάρι λόγο κάποιον δουλειών δεν κατάφερε να πάει να το πάρει και έτσι το άφησε για την επόμενη , ημέρα Τρίτη .Και τι έγινε ; Το παλικάρι έκπληκτο όπως και εγώ φυσικά , με ενημέρωσε ότι τα έξοδα αποστολής ήταν τελικά στα 100 ευρώ και όχι στα 70 όπως με ενημέρωσαν στην γενική ταχυδρομική της Πάτρας .Έγινε ένας μικρός χαμός γιατί και στα κεντρικά αλλά και στο κατάστημα της Πάτρας με ενημέρωσαν είπαν πως τα έξοδα δεν θα ήταν σίγουρα 70 ευρώ όπως με είπανε και ότι το κάθε κατάστημα έχει το δικό του κοστολόγιο ... Και ερωτώ τώρα εγώ ... Άντε 10 ευρώ να πω <<Άι στο διάολο>>. Αλλά 30 ευρώ πάνω ρε σεις ; Ντροπή και αίσχος.Ενημέρωσα το παιδί πως την αντικαταβολή την έριξα πιο κάτω από το ποσό που είχαμε κανονίσει ώστε να μπορέσει να το λάβει .Ενημερώνομαι παράλληλα από την Γενική ταχυδρομική ότι τα λεφτά από την αντικαταβολή θα τα έχω στην Τράπεζα μου σε 2 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που παρέλαβε ο παραλήπτης το δέμα ( Τετάρτη 19.12.12).Σήμερα ημέρα Δευτέρα και 24.12.12 πηγαίνω στο ΑΤΜ της Eurobank και δεν είδα καμία κατάθεση από πουθενά.Έκπληκτος και εγώ γιατί περίμενα σήμερα τα χρήματα αυτά πως και πως προκειμένου να κλείσω με κάποιες υποχρεώσεις που είχα , πάω νευριασμένος και ''κρεμασμένος'' σε ένα κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι στην οικογένεια μου και με ενημερώνουν ότι τα λεφτά από τις αντικαταβολές τα δίνουν την ίδια ημέρα αν όχι την επόμενη στην τράπεζα και είναι στο χέρι της τράπεζας και κάνει από μια εβδομάδα εως δύο ώστε να είναι διαθέσιμα στον λογαριασμό μου .Και ερωτώ τώρα...Θα φταίω εγώ αν τους βάλω μπουρλότο σε ένα από τα καταστήματα τους , που ο ένας λέει άλλα , ο άλλος λέει άλλα και τελικά κανείς δεν ξέρει τίποτα ;Θα φταίω εγώ αν δώσω 10 σφαλιάρες στον καθένα που με λάθος ενημερώσεις εγώ κάνω το πρόγραμμα μου και τελικά βρίσκομαι ξεκρέμαστος απέναντι στις υποχρεώσεις μου ; Αν είναι δυνατόν ...Κολυμπώντας να πήγαινα στην Κρήτη πιο γρήγορα θα είχα τα χρήματα εγώ και πιο γρήγορα το παιδί το δέμα που του έστειλα... Κωλοεταιρίες της πλάκας ...Ντροπή ! 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη εστειλες το δεμα με κουριερ χωρις να ξερεις και να πληρωσεις εκ των προταιρων εξοδα αποστολης; Και εν πασει περιπτωση αν θελανε να σου ριξουν 200 ευρω καπελο, θα στο εριχναν; Καποια εξηγηση για τα επιπλεον 30 ευρω δεν ζητησες; Σχετικα με τα χρηματα, εαν υπαρχει καθυστερηση αυτη ειναι 1 μερα ολη κι ολη μεχρι στιγμης ή τα υπολογιζω λαθος; Μετρα ως εργασιμη για ολες τις επιχειρησεις η παραμονη χριστουγεννων;
Kyriakos131211 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη εστειλες το δεμα με κουριερ χωρις να ξερεις και να πληρωσεις εκ των προταιρων εξοδα αποστολης; Και εν πασει περιπτωση αν θελανε να σου ριξουν 200 ευρω καπελο, θα στο εριχναν; Καποια εξηγηση για τα επιπλεον 30 ευρω δεν ζητησες; Σχετικα με τα χρηματα, εαν υπαρχει καθυστερηση αυτη ειναι 1 μερα ολη κι ολη μεχρι στιγμης ή τα υπολογιζω λαθος; Μετρα ως εργασιμη για ολες τις επιχειρησεις η παραμονη χριστουγεννων; Όπως προ είπα ενημερώθηκα από την Γεν.Ταχυδρομική ότι τα έξοδα αποστολής θα ναι 70 ευρώ . Όταν έφτασαν στην Κρήτη ενημερώθηκα ότι τα έξοδα αποστολής είναι 30 ευρώ + και προκειμένου να μην γυρίσει το πακέτο πίσω και βρεθώ και εκτεθειμένος πληρώνοντας τα έξοδα αποστολής εγώ δεν είχα άλλη επιλογή από το να μειώσω την αντικαταβολή για να την δεχτεί ο παραλήπτης γιατί είχα ανάγκη τα λεφτά. Όσο για το αν υπάρχει καθυστέρηση , ναι είναι 1 ημέρα προς το παρόν και λογικά θα έπονται και άλλες . Δεν μετράω εργάσιμη ημέρα την αυριανή . Η σημερινή γιατί να μην μετριέται ; Αφού είναι εργάσιμη κανονικά,...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Τους ρωτησες γιατι δεν μπηκαν σημερα τα χρηματα; Οσο για το θεμα των 30 ευρω δεν καταλαβαινω αλλα τεσπα. Εντιτ οκ σου ειπαν οτι η τραπεζα καθυστερει. Πως ξερεις οτι λενε ψεματα;
viper2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 δεν υπαρχει σωτηρια για αυτην την χωρα... 4
Kyriakos131211 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Τους ρωτησες γιατι δεν μπηκαν σημερα τα χρηματα; Οσο για το θεμα των 30 ευρω δεν καταλαβαινω αλλα τεσπα. Εντιτ οκ σου ειπαν οτι η τραπεζα καθυστερει. Πως ξερεις οτι λενε ψεματα; Δεν μου είπε κανείς ότι καθυστερεί η τράπεζα , μου είπαν ξεκάθαρα 2-3 εργάσιμες ημέρες .. δεν υπαρχει σωτηρια για αυτην την χωρα... Αυτό ξανά πες το !
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 πάω νευριασμένος και ''κρεμασμένος'' σε ένα κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκομαι στην οικογένεια μου και με ενημερώνουν ότι τα λεφτά από τις αντικαταβολές τα δίνουν την ίδια ημέρα αν όχι την επόμενη στην τράπεζα και είναι στο χέρι της τράπεζας και κάνει από μια εβδομάδα εως δύο ώστε να είναι διαθέσιμα στον λογαριασμό μου . Δεν μου είπε κανείς ότι καθυστερεί η τράπεζα , μου είπαν ξεκάθαρα 2-3 εργάσιμες ημέρες .. Δεν ξερω αν εχω μπερδευτει μονο εγω πλεον. In other words η Γενικη Ταχυδρομικη μπορει πραγματι να εδωσε την αντικαταβολη εγκαιρα στην τραπεζα αλλα (πχ αν ηταν επιταγη) να χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα να "καθαρισει". Αυτο ειναι ζητημα της τραπεζας βεβαιως και του τροπου με τον οποιο εγινε η καταθεση. Το αλλο το οποιο ακομα δεν εχω αντιληφθει ειναι το εξης: Λες οτι σου ειπαν προφορικα οτι τα εξοδα αποστολης ειναι περι τα 70 ευρω συν πλην κατι ψιλα που καθοριζει το αλλο υποκαταστημα. Δηλαδη εστειλες δεμα χωρις να υπογραψεις καποιο χαρτι με κοστος αποστολης κλπ? Τι να πω μου κανει εντυπωση αν εχουν τετοιο συστημα.
Kyriakos131211 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δεν ξερω αν εχω μπερδευτει μονο εγω πλεον. In other words η Γενικη Ταχυδρομικη μπορει πραγματι να εδωσε την αντικαταβολη εγκαιρα στην τραπεζα αλλα (πχ αν ηταν επιταγη) να χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα να "καθαρισει". Αυτο ειναι ζητημα της τραπεζας βεβαιως και του τροπου με τον οποιο εγινε η καταθεση. Το αλλο το οποιο ακομα δεν εχω αντιληφθει ειναι το εξης: Λες οτι σου ειπαν προφορικα οτι τα εξοδα αποστολης ειναι περι τα 70 ευρω συν πλην κατι ψιλα που καθοριζει το αλλο υποκαταστημα. Δηλαδη εστειλες δεμα χωρις να υπογραψεις καποιο χαρτι με κοστος αποστολης κλπ? Σου απαντάω στο πρώτο σου ερώτημα . Το θέμα μάλλον θα είναι της τράπεζας ώστε να καταθέσουν τα λεφτά στον λογαριασμό μου . Κατά δεύτερον . Ακριβώς . Τα έξοδα αποστολής τα επιβαρυνόταν ο αγοραστής του αντικειμένου που έστειλα . Στην ερώτηση μου πριν το στείλω για τα πόσα κιλά είναι το δέμα μου καθώς και πόσο θα κοστίσει για να πάει μου απάντησε η κυρία στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στην Πάτρα ''70 ευρώ , αλλά να ξέρεις ότι τα έξοδα σε κάθε γενική ταχυδρομική είναι διαφορετικά '' , χωρίς να πήρα στα σοβαρά τα λεγόμενα της γιατί όπως είπα στο πρώτο μου σχόλιο , θεώρησα ότι η διαφορά αυτή που έχει το κάθε κατάστημα της γενικής ταχυδρομικής είναι περίπου στα 5 με 10 ευρώ μάξιμουμ . Είπα το οκ , ώστε να τα στείλουν , γνωρίζοντας ότι τα έξοδα θα ναι 70+ - Έ , έφτασαν στην Κρήτη με 30 ευρώ επιπλέον . Δηλαδή 100 ευρώ ως έξοδα αποστολής. Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της Γενικής Ταχυδρομικής και τους ρώτησα γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά στην τιμή ; Και μου είπε είναι καθαρά τιμολογιακό το θέμα... Τους έριξα παναγίες και το έκλεισα , γιατί ότι και να έκανα , ή θα ζητούσα να μου στείλουν το δέμα πίσω και να πληρώσω τα μεταφορικά από την τσέπη μου ή να έπρεπε να μειώσω την αντικαταβολή ώστε να το δεχτεί ο παραλήπτης... Και έτσι το ποσό της αντικαταβολής που αρχικά ήταν 470 ευρώ , έπεσε στα 440 . Και έτσι έχασα 30 ευρώ εγώ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Οποτε οπως μου τα λες η μλκια εχει γινει απτην υπαλληλο που σου ειπε 70. Στο ειπε ετσι στο ανετο, στο μεταξυ μας, στο ανευθυνο του προφορικου λογου αν θες, σου πεταξε και ενα γενικο και αοριστο "περιπου τοσο" για να ειναι καλυμενη κι εσυ δεν ανησυχησες να το ψαξεις περαιτερω. Οι χρεωσεις συνηθως σε αυτα ειναι στανταρ και προκυπτουν βαση ογκου/βαρους και δρομολογιου που θα ακολουθησουν και καλο ηταν να ρωτουσες εξαρχης ποσο ΑΚΡΙΒΩΣ θα κοστισει και δεν πιστευω να ηταν τοσο ανευθυνοι που να μην σου απαντουσαν. Βλεπω ας πουμε οτι η γενικη ταχυδρομικη εχει και σαιτ στο οποιο υπολογιζει το κοστος αποστολης, αρα πραγματι υπαρχει σταθερη τιμολογιακη πολιτικη, την οποια μαλλον δεν γνωριζε η υπαλληλος στην οποια εδωσες το δεμα ή αλλιως εκανε δικες της μαθηματικες προσεγγιστικες πραξεις για να σου πει ενα ποσο στο χοντρικο...Κοινως τα βρισιδια λαθος ατομο τα ακουσε, μαλλον. Οσον αφορα το θεμα της αποπληρωμης, αν δεχθουμε λοιπον οτι ειναι θεμα της τραπεζας η "καθυστερηση" γιατι τα βαζεις με τη Γενικη? Επειδη σου ειπε 2 μερες η υπαλληλος? Λογικα θα εννοουσε 2 μερες να τα βαλουν στην τραπεζα, τωρα το ποσο θα παρει στην τραπεζα ειναι αλλο θεμα και υποψιαζομαι οτι διαφερει κιολας απο τραπεζα σε τραπεζα και απο υποκαταστημα σε υποκαταστημα. 1
Kyriakos131211 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει λόγος λες να ασχοληθώ μετά από μια βδομάδα ; Ή να πάρω να τους ξανά χέσω και να ζητήσω εξηγήσεις ;Όσο για την καθυστέρηση , να πάρω να ρίξω καντήλια στην Eurobank ή έστω να πάρω να ρωτήσω το πότε ;
andreapaog328 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 βασικά αν το αφήσεις στο μαγαζί και δεν το παραλάβεις δεν έχεις μια χ χρέωση/ημέρα? λες οτι νόμιζες οτι θαναι 5-10€ επιπλεον, δε μπηκες στον κοπο να ρωτησεις ποσο παραπανω είναι... εχω κανει 4-5 συναλλαγες και δεν ειχα ποτε προβλημα. τι να πω μπορει να ναι περίεργοι στο συγκεκριμενο καταστημα...
Kyriakos131211 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Ναι , έχει νομίζω εξτρα χρέωση , εδώ μιλάμε για 30 ευρώ + , ούτε σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων να έμενε ...Lucifer , με την γενική ταχυδρομική παίζουν άλλα ευρώ ... Τώρα με την Ελ.Τα δεν ξέρω...Εγώ ξέρω οτι εκτέθηκα !
Lucifer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 brainfart, μπέρδεψα ταχυμεταφορές με γενική ταχυδρομική. πάντως εδώ για 30 κιλά, παράδοση σε νησοπρωτεύουσα και αντικαταβολή μου βγάζει χρέωση 170 ευρώ.
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2012 Αν κατάλαβα καλά... το κύριο σημείο δεν είναι τόσο η χρέωση όσο η μη σωστή πληροφόρηση. Εάν του λέγανε εξ αρχής ότι θα κοστίσει 1000€, ο TS θα έκανε τα κουμάντα του και θα αποφάσιζε. Το να σου λένε όμως 500€ και να γίνεται 501€ είναι λάθος. Είτε ξέρουν και είναι σωστή εταιρεία, είτε δεν ξέρουν και είναι για τα μπάζα. Εκεί μπορεί να πατήσει κανείς και εάν θέλει μπορεί να τους κάνει ζημία στα ISO που έχουν. Να δημοσιοποιήσει, στους οργανισμούς που βγάζουν και ελέγχουν την κάθε εταιρεία για τα ISO εξυπηρέτησης, τα όσα τράβηξε... αρκεί όμως να είναι όντως παράπονα και όχι κουταμάρες του κάθε κακομαθημένου πελάτη που δεν καταλαβαίνει τι του λένε και ζητάει την μάνα του και τον πατέρα του. Μηχανισμοί υπάρχουν... το θέμα είναι ότι δεν τους γνωρίζει ο κάθε πελάτης ή εάν τους γνωρίζει δεν έχει τον χρόνο/όρεξη να κάτσει να ασχοληθεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα